Lifestyle|11.10.2024 11:50

Γιώργος Λιάγκας: Απολογήθηκε on-air μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το ρεπορτάζ που αφορούσε το σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ

Newsroom

Συνεχίζεται η κατακραυγή κατά του Γιώργου Λιάγκα, έπειτα από το απάνθρωπο ρεπορτάζ που προέβαλε στη χθεσινή (10/10) εκπομπή του «Πρωινό» σχετικά με την αξία και το σημείο του ακινήτου στο οποίο διέμενε ο αδικοχαμένος Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής, Τζορτζ Μπάλντοκ

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο Γιώργος Λιάγκας έδωσε λεπτομερή αναφορά για τη βίλα όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και ενημέρωσε τους τηλεθεατές για το πόσα τετραγωνικά είναι, το κόστος του ενοικίου, πότε κατασκευάστηκε, αν έχει θέα, τι λουλούδια έχει ο κήπος, πόσα μπάνια κι αν διαθέτει... κουφώματα αλουμινίου.

Στο X (πρώην Twitter) και στο Facebook, οι αντιδράσεις για την προβολή του συγκεκριμένου θέματος ήταν έντονες. Οι περισσότεροι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, θεωρώντας ότι είναι προσβλητικό και απάνθρωπο να επικεντρώνεται η δημοσιογραφική προσοχή σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το μέγεθος του σπιτιού του θανόντος, αντί να αποδοθεί ο πρέπων σεβασμός στη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Οι οργισμένες αντιδράσεις

Η πρώτη αντίδραση του παρουσιαστή

Ο παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ANT1, σε ιστορία που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έγραψε ότι οι λεπτομερείς αναλύσεις για το σπίτι του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή ήταν αχρείαστες, αναγνώρισε το λάθος του κι ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, δηλώνοντας ότι κατανοεί τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας έγραψε: «Μπροστά στον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν στο σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις».

Αντιδράσεις από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάρτησαν υβριστικό πανό ενάντια στον παρουσιαστή της μεσημεριανής εκπομπής του ΑΝΤ1. Το πανό αποσύρθηκε μετά από λίγα λεπτά.

Η απολογία του Γιώργου Λιάγκα

Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής εκπομπής, ο Γιώργος Λιάγκας πήρε θέση και απολογήθηκε για το λάθος του χθες, σχετικά με το ρεπορτάζ για το σπίτι που διέμενε ο αδικοχαμένος Τζορτζ Μπάλντοκ.

«Μπροστά στο χαμό ενός ανθρώπου υπάρχει σύνθλιψη της οποιαδήποτε σχέσης, του συναισθήματος και οτιδήποτε. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, αλλά δεν θα πω καμία. Το λάθος που έκανα χθες –το παίρνω όλο πάνω μου- ξεπερνάει κάθε δικαιολογία. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη εγώ! Και θέλω να σας παρακαλέσω οποιαδήποτε δικαιολογημένη αντίδραση θυμού και οργής να περιοριστεί σε μένα και να αφήσετε έξω τους συνεργάτες και το περιβάλλον μου.

Ήταν μια λανθασμένη δημοσιογραφική εκτίμηση, σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επεκταθεί το ρεπορτάζ σε κάποια στοιχεία, που δε συνεισέφεραν τίποτα στο ρεπορτάζ, όταν υπήρχε ο χαμός ενός ανθρώπου. Το σκεφτόμουν χθες το βράδυ, δεν κοιμήθηκα, όταν 2-3 εβδομάδες πριν είχε καεί το σπίτι μου και είχα πει ότι δεν είναι δυνατόν ένα δράμα για κάποιον άνθρωπο –να καίγεται το σπίτι του- να γίνεται lifestyle ρεπορτάζ.

Σας έψεξα τότε και τελικά έπεσα σε πολύ μεγαλύτερη παγίδα, διότι εδώ μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή που έφυγε. Ήταν λάθος μου μεγάλο. Λυπάμαι πάρα πολύ και είμαι συντετριμμένος που αμαυρώσαμε μια μέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου. Συγγνώμη λοιπόν, από όλους όσοι χθες στεναχώρησα, προκάλεσα, θύμωσα… Συγγνώμη!», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Τζορτζ ΜπάλντοκΓιώργος Λιάγκας