Lifestyle|12.10.2024 17:09

Elton John: «Αυτή είναι η τελευταία περίοδος της ζωής μου, δεν ξέρω πόσος χρόνος μου έχει απομείνει»

Newsroom

Ο Έλτον Τζον (Elton John), ένας από τους πιο θρυλικούς καλλιτέχνες της μουσικής, άνοιξε την καρδιά του σχετικά με τη δική του θνητότητα στο νέο του ντοκιμαντέρ «Never Too Late». Στα 77 του χρόνια, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι συχνά αναλογίζεται το τέλος της ζωής του, καθώς η ηλικία και τα πρόσφατα προβλήματα υγείας τον κάνουν να σκέφτεται όλο και περισσότερο τη ζωή και το θάνατο.

Η πτώση του μέσα στο σπίτι του στη Νότια Γαλλία το 2021, που οδήγησε σε καθυστέρηση της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του, στάθηκε ίσως ένα σημαντικό σημείο καμπής για εκείνον.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Έλτον Τζον εμφανίζεται στο καμαρίνι του, έτοιμος για μια από τις τελευταίες του συναυλίες. Παρατηρώντας τα υπάρχοντά του, αναρωτιέται φωναχτά: «Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί σε όλα αυτά τα πράγματα όταν τελειώσω. Αυτή είναι η τελευταία περίοδος της ζωής μου. Δεν ξέρω πόσος χρόνος μου έχει απομείνει. Το σκέφτεσαι αυτό περισσότερο όταν φτάνεις στην ηλικία μου». Οι σκέψεις αυτές, γεμάτες ειλικρίνεια και συνειδητοποίηση, αποκαλύπτουν έναν καλλιτέχνη που, παρά την ασύγκριτη καριέρα του, αρχίζει να εξετάζει βαθύτερα ζητήματα ύπαρξης και νοήματος.

Παράλληλα, ο Έλτον Τζον παραδέχεται ότι μετά το τέλος της περιοδείας του, δεν σκοπεύει να σταματήσει εντελώς να εργάζεται, αλλά ο ίδιος αναγνωρίζει τη φθορά που επιφέρουν τα συνεχή ταξίδια. «Δεν χρειάζεται να δουλέψω μετά από αυτό» λέει με ειλικρίνεια. «Θα συνεχίσω να κάνω δίσκους και να οργανώνω ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά τα ταξίδια με εξαντλούν τόσο πολύ. Είναι πολύ κουραστικό». Τα λόγια του αποτυπώνουν την κούραση αλλά και την επιμονή ενός καλλιτέχνη που έχει δώσει τα πάντα στη μουσική.

 

Το ντοκιμαντέρ, διαθέσιμο στο Disney+, είναι μια αναδρομή στα 50 χρόνια καριέρας του Έλτον Τζον, γεμάτη από υλικό που δεν είχε ποτέ κυκλοφορήσει προηγουμένως. Από τις ηχογραφήσεις της συνέντευξης-σταθμού του στο Rolling Stone μέχρι το ιστορικό του ντουέτο με τον John Lennon το 1974, η ταινία προσφέρει μια σπάνια ματιά στις προσωπικές και καλλιτεχνικές του στιγμές. Μέσα από αφηγήσεις για τα ύψη της επιτυχίας και τα βάθη της προσωπικής του μάχης με τον εθισμό και την κακοποίηση, ο Έλτον Τζον προσκαλεί το κοινό να τον γνωρίσει πέρα από τον λαμπερό κόσμο της σκηνής.

Με τη νέα του ταινία να σημειώνει ήδη τεράστια επιτυχία, ο Έλτον Τζον παραμένει σύμβολο επιμονής, ταλέντου και αυθεντικότητας, ένας καλλιτέχνης που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη μουσική ιστορία και συνεχίζει να εμπνέει γενιές ολόκληρες.

καλλιτέχνηςθάνατοςΈλτον Τζονπεριοδεία