Lifestyle|13.10.2024 14:40

Μαίρη Χρονοπούλου: Ένας χρόνος χωρίς τη μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου

Newsroom

Το πρωί της Κυριακής (13/10), πραγματοποιήθηκε το ετήσιο μνημόσυνο της Μαίρης Χρονοπούλου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Παιανίας από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ως επιλεγμένη οικογένεια αλλά και κληρονόμοι της ηθοποιού.

Η Μαίρη Χρονοπούλου υπήρξε μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό της. Ηταν ενα αστέρι που φώτισε για πολλά χρόνια τη σκηνή του θεάτρου και το λευκό πανί του κινηματογράφου. Ενα αστέρι που αγαπήθηκε και καταχειροκροτήθηκε απ' όλο τον κόσμο.

Η θηλυκότητά της, η αριστοκρατική φινέτσα, η εκλεπτυσμένη ερμηνεία της και το χαρακτηριστικό της ταμπεραμέντο αποτέλεσαν τον πυρήνα κάθε ρόλου που υιοθέτησε στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Οι ερμηνείες της πάντα αναδείκνυαν δύναμη και θηλυκότητα. Αν και η εξωτερική της εμφάνιση δεν υπήρξε ποτέ προκλητική, η ηθοποιός διέθετε μια αύρα ιδιαίτερης ομορφιάς και σώματος που γοήτευε την αντρική φαντασία.

Από τη μικρή οθόνη πέρασε για λίγο. Ο ρόλος της Μαίρης Μωυσιάδου στο «Μάνα είναι μόνο μία» έμεινε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς της ελληνικής τηλεόρασης. Τελευταία της συμμετοχή σε σειρά ήταν στον τελευταίο κύκλο του «Ετερος Εγώ», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημόσυνου, ακολούθησε τελετή απονομής του βραβείου «Μαίρη Χρονοπούλου», στο σπίτι της ηθοποιού στην περιοχή της Παιανίας.

ηθοποιόςμνημόσυνοΜαίρη Χρονοπούλου