Lifestyle|15.10.2024 11:15

Diddy: Νέο κύμα μηνύσεων σε βάρος του ράπερ για σεξουαλική κακοποίηση -Ανάμεσα στους καταγγέλλοντες και 16χρονος

Newsroom

Ο κατηγορούμενος για σεξουαλικές κακοποιήσεις και μαστροπεία, ράπερ Sean «Diddy» Combs ήρθε αντιμέτωπος με νέο κύμα μηνύσεων  τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου από έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ανδρών, εκ των οποίων ο ένας ήταν 16 ετών όταν φέρεται να δέχτηκε επίθεση.

Σοκαριστικά στοιχεία

Οι νέες υποθέσεις, όλες που κατατέθηκαν από ανώνυμους ενάγοντες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, περιγράφουν υποτιθέμενες βάναυσες σεξουαλικές επιθέσεις από τον 54χρονο μεγιστάνα της μουσικής, μεταξύ του 1995 και του 2021. Ένας άντρας λέει ότι ήταν μόλις 16 ετών όταν παρακολούθησε το «White Party» του Combs το 2008 στο Hamptons μαζί με «αμέτρητες διασημότητες και πρόσωπα πρώτης διαλογής».

Ο έφηβος έπεσε πάνω στον Combs και του είπε ότι ήταν θαυμαστής και ήθελε να γίνει σταρ, με το ράπερ να απαντά ότι το αγόρι είχε τις δυνατότητες και «το βλέμμα» — καυχιόταν ότι μπορούσε να κάνει οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένου του ενάγοντα, διάσημο.

Το ζευγάρι κατέληξε σε ένα απομονωμένο σημείο κοντά σε μερικές φορητές τουαλέτες, όπου ο Combs είπε «απότομα» στον έφηβο να ρίξει το παντελόνι του, διαβεβαιώνοντάς τον ότι «ήταν μια ιεροτελεστία και η διαδρομή για να γίνει αστέρι», ισχυρίζεται το θύμα.

«Η αλληλεπίδραση συνεχίζει να ταπεινώνει και να προκαλεί ντροπή» στον άνδρα, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα. Φοβόταν να πει τι του συνέβη «εξαιτίας της δύναμης και της φήμης του Combs», λέει η κατάθεση.

Με έναν άλλο δικηγόρο, ένας άνδρας εργαζόταν ως σύμβουλος για την επωνυμία ενδυμάτων «Ecko Clothing» όταν έπεσε πάνω στον Combs και τρεις από τους σωματοφύλακές του μέσα σε ένα στοκατζίδικο στο κατάστημα Macy's στη Herald Square στο Μανχάταν τον Μάιο του 2008, σύμφωνα με το δικγόρο.

Ο Combs διηύθυνε την ανταγωνιστική του μάρκα ρούχων «Sean John» εκείνη την εποχή. Το θύμα χτυπήθηκε στο κεφάλι, πιθανώς με πιστόλι, και χτύπησε στα χέρια και στα γόνατά του καθώς η ομάδα έδινε απειλές όπως «Θα σε σκοτώσω», ισχυρίζονται τα δικαστικά έγγραφα. Στη συνέχεια, ο μεγιστάνας της ραπ τον βίασε βάναυσα στοματικά για δύο λεπτά ενώ του έπιανε τα μαλλιά και του έλεγε: «Σου αρέσει αυτό, λευκό αγόρι;» δηλώνει ο δικηγόρος.

Στη συνέχεια, ο ιδρυτής της Bad Boy Records απείλησε, «Σκάσε, αλλιώς θα σε σκοτώσω», ισχυρίζεται η κατάθεση. Στη συνέχεια, ο Combs κατευθύνθηκε στον όροφο της αποθήκης, όπου μοίρασε τα εμπορεύματα «σε ένα λατρεμένο πλήθος, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα», λένε τα δικαστικά έγγραφα.

Ο άνδρας ανέφερε το περιστατικό στην ασφάλεια του Μέισι, αλλά κανείς δεν τον ακολούθησε ποτέ και του απαγόρευσαν στο μέλλον να βρ΄σικεται στη Herald Square. Τρεις εβδομάδες αργότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Macy's Terry Lundgren «πίεσε τα στελέχη της Ecko να απολύσουν τον ενάγοντα επειδή η Macy's μόλις είχε υπογράψει μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με ρούχα Sean John», αναφέρει η αγωγή. Η Ecko τελικά απέλυσε τον άνδρα και τον έδιωξαν από το διαμέρισμα που πλήρωσε η εταιρεία, λέει η κατάθεση.

Ένας άλλος άνδρας αγνώστων στοιχείων κατηγόρησε τον Combs ότι τον νάρκωσε και τον βίασε μέσα σε ένα βαν έξω από ένα πάρτι του το 2006. Ισχυρίστηκε ότι ο Diddy «απέρριψε» τις εκκλήσεις του για βοήθεια λέγοντάς του επανειλημμένα ότι «θα είναι εντάξει».

Ένα τέταρτο φερόμενο θύμα - μια γυναίκα - ισχυρίστηκε ότι ο Combs τη βίασε σε ένα πάρτι το 1995 για την προώθηση του μουσικού βίντεο κλιπ «One More Chance» του Notorious B.I.G. Υποστήριξε ότι ο Combs «τη χτύπησε βίαια, χτυπώντας το κεφάλι της σε έναν τοίχο» πριν τη χτυπήσει άλλη μια φορά και τη βιάσει. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Combs έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία από τότε που συνελήφθη τον Σεπτέμβριο.

Ο δημιουργός της δισκογραφικής εταιρείας «Bad Boy Records» τέθηκε υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για σωματεμπορία, εκβιασμό και πορνεία. Κρατείται χωρίς εγγύηση στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, αφού δήλωσε αθώος.

Diddyράπερ