Lifestyle|17.10.2024 10:20

Liam Payne: Από την παγκόσμια αναγνώριση στον τραγικό θάνατο

Newsroom

Παγκόσμιος θρήνος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στον καλλιτεχνικό κόσμο έπειτα από τον σοκαριστικό χαμό του τραγουδιστή Λίαμ Πέιν (Liam Payne), ο οποίος έπεσε από τον τρίτο όροφο του ξενοδοχείου που διέμενε στο Μπουένος Αιρες της Αργεντινής και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Τα αίτια του θανάτου του ακόμη διερευνώνται, καθώς ο τραγουδιστής διέμενε μόνος του στο ξενοδοχείο. Πλήθος κόσμου και θαυμαστών του έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο που συνέβη το τραγικό ατύχημα, για να τιμήσουν το άλλοτε παγκόσμιο είδωλο όλων των εφήβων.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Λίαμ Τζέιμς Πέιν, γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1993 και ήταν Άγγλος τραγουδιστής που έγινε γνωστός ως μέλος της ποπ μπάντας One Direction. Ο Πέιν έκανε το ντεμπούτο του ως τραγουδιστής το 2008 όταν πέρασε από οντισιόν για το βρετανικό «The X Factor». Αφού αποκλείστηκε στον διαγωνισμό, πέρασε ξανά από οντισιόν το 2010 και συμπεριλήφθηκε σε μια ομάδα με άλλα τέσσερα αγόρια για να σχηματίσουν τους One Direction, οι οποίοι έγιναν ένα από τα συγκροτήματα αγοριών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Ο Πέιν δούλεψε με άλλους παραγωγούς με τα παρατσούκλια «Big Payno» και «Payno», δημιουργώντας remix για τραγούδια του γκρουπ του και της Cheryl.

Αφού οι One Direction μπήκαν σε παύση το 2015, ο Πέιν υπέγραψε συμβόλαιο ηχογράφησης με τη «Republic Records» στη Βόρεια Αμερική. Τον Μάιο του 2017, ο ερμηνευτής κυκλοφόρησε το «Strip That Down» ως το βασικό σινγκλ από το ντεμπούτο σόλο στούντιο άλμπουμ του. Έφτασε στο νούμερο τρία στο «UK Singles Chart» και στο νούμερο δέκα στο αμερικανικό «Billboard Hot 100», έχοντας πιστοποιηθεί ως πλατινένιο και στις δύο χώρες. Το ντεμπούτο στούντιο άλμπουμ του, «LP1», κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019. Πούλησε πάνω από 18 εκατομμύρια σινγκλ σε λιγότερο από τρία χρόνια μετά την παύση των One Direction και συγκέντρωσε πάνω από 3,9 δισεκατομμύρια ροές καριέρας σε αυτό το διάστημα.

Τον Μάιο του 2023, ο Πέιν αποκάλυψε ότι εργαζόταν στο δεύτερο άλμπουμ του, το οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε περισσότερο δημιουργικό έλεγχο από ό,τι είχε το πρώτο του άλμπουμ. Είχε προγραμματίσει τις ημερομηνίες της πρώτης σόλο περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, η οποία ήταν να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2023. Ωστόσο, ο Πέιν αναγκάστηκε να αναβάλει την περιοδεία όταν νοσηλεύτηκε τον Αύγουστο του 2023 με λοίμωξη στα νεφρά.Ο Πέιν επέστρεψε στη μουσική με το σινγκλ «Teardrops», το οποίο κυκλοφόρησε την 1η Μαρτίου 2024. Το σινγκλ γράφτηκε από κοινού με το μέλος του NSYNC, JC Chasez.

Ενεργό κοινωνικό χαρακτήρα

Ως μέλος του One Direction, ο Πέιν υποστήριξε το Comic Relief και μια πρωτοβουλία με τίτλο Action 1D για να βοηθήσουμε να γίνει καλύτερο το μέλλον. Ο Πέιν ήταν ένθερμος υποστηρικτής της UNICEF και συνεργάστηκε με τον σταρ του τένις Άντι Μάρεϊ, τον Τζακ Γουάιτχολ και την Κλερ Μπάλντινγκ για να υποστηρίξει την Έκκληση για Παιδιά σε Κίνδυνο της UNICEF του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Πέιν συνεργάστηκε με τον σταρ του μηχανοκίνητου αθλητισμού Έντι Τζόρνταν για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής οργάνωσης «CLIC Sargent» που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Πέιν ήταν πρεσβευτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Trekstock.  Η αρχική καμπάνια του με τον οργανισμό το 2013 συγκέντρωσε 784.198 δολάρια. Μάζεψε επιπλέον 211.237 δολάρια κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του το 2015. Ο Πέιν ονομάστηκε επίσης πρεσβευτής των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, γνωστών και ως καμπάνια Global Goals. Το 2015, ο Πέιν βοήθησε στην προώθηση ενός νεανικού έργου 6 εκατομμυρίων λιρών, του «The Youth Zone» στη γενέτειρά του, το Γούλβερχαμπτον.

Ο Πέιν ήταν υπέρ της ελεύθερης επιλογής. Τον Μάιο του 2019, εν μέσω νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων που ψηφίστηκε στην Αλαμπάμα, ο Πέιν δήλωσε ότι «αφαιρούσαν εντελώς τα δικαιώματα των γυναικών και την ιδιοκτησία των σωμάτων που τους ανήκουν» και ότι «εμείς ως άνδρες δε θα το περάσουμε ποτέ οπότε πώς μπορούμε να σχολιάσουμε ή να αποφασίσουμε τι πρέπει ή δεν πρέπει να περάσουν οι γυναίκες», προσθέτοντας επίσης «εδώ σκεφτόμουν ότι υποτίθεται ότι ήταν η χώρα των ελεύθερων, όλα φαίνονται πολύ απόλυτα όπως τα παρατηρώ».

Τον Μάιο του 2020, ο τραγουδιστής εξέφρασε την υποστήριξή του για το κίνημα «Black Lives Matter» και ενθάρρυνε τους θαυμαστές του να μαθαίνουν για το κίνημα και να κάνουν δωρεές. Παρακολούθησε τις διαμαρτυρίες του  Black Lives Matter στο Λονδίνο.

Η προσωπική ζωή και τα προβλήματα υγείας

Από το 2010 έως τα τέλη του 2012, ο Πέιν έβγαινε με την τότε χορεύτρια του X Factor Danielle Peazer. Από το 2013 έως το 2015, ήταν σε σχέση με την παιδική του φίλη, Σοφία Σμιθ. Το 2016, άρχισε να βγαίνει με τη Τσέριλ Κόουλ καιείχαν έναν γιο που γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 2017. Χώρισαν το 2018. Στις αρχές του 2019, έβγαινε με το βρετανικό μοντέλο και ηθοποιό Ναόμι Κάμπελ (Naomi Campbell).

Ο Πέιν άρχισε να βγαίνει με το μοντέλο Μάγια Χένρι το 2019, οι οποίοι αρραβωνιάστηκαν τον Αύγουστο του 2020. Μέχρι τον Ιούνιο του 2021, ο Πέιν και η Χένρι είχαν τελειώσει τη σχέση τους. Το ζευγάρι επανενώθηκε εκείνη τη χρονιά και αρραβωνιάστηκε ξανά.  Τον Μάιο του 2022, το ζευγάρι τελείωσε τον αρραβώνα του για δεύτερη φορά.Από τον Οκτώβριο του 2022, ήταν σε σχέση με την influencer Kate Cassidy.

Η καθαρή περιουσία του Πέιν υπολογίστηκε σε 47 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Ο σταρ κατείχε σπίτια στο Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια και στο Σάρει, αλλά έθεσε και τα δύο προς πώληση στις αρχές του 2020 και του 2021, αντίστοιχα. Από το 2022 μέχρι το θάνατό του, διέμενε στο Μπάκινγχαμσαϊρ.

Ο τραγουδιστής είχε μιλήσει για τη μάχη του με τον αλκοολισμό από την κορύφωση της επιτυχίας του συγκροτήματος. Την 1η Ιουνίου του 2022, σε συνέντευξη από τον Logan Paul για τη σειρά του podcast όπου ο Πέιν, ενώ ήταν μεθυσμένος, είπε ότι οι One Direction προήλθαν από την υπόσχεση του Σάιμον Κόουελ προς αυτόν.

Ο Πέιν μίλησε επίσης την οικογενειακή σχέση του με τον πρώην συνάδελφο του, Zayn Malik και δήλωσε: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αντιπαθώ τον Zayn και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα είμαι πάντα, πάντα στο πλευρό του». Δέχτηκε κριτική, με αμφισβήτηση της αλήθειας αρκετών από τους ισχυρισμούς του.

Αργότερα, το 2023, ανακοίνωσε τη νηφαλιότητα του και είπε ότι πήγε σε κέντρο απεξάρτησης μετά τη συνέντευξη. Ο Πέιν έλαβε διάγνωση ΔΕΠΥ ως ενήλικας. Τον Αύγουστο του 2023, ο Πέιν νοσηλεύτηκε με λοίμωξη στα νεφρά. 

Ο Πέιν συζήτησε δημόσια τους αγώνες του με τον αλκοολισμό και τις αυτοκτονικές τάσεις. Το 2023, δήλωσε ότι ήταν νηφάλιος για περισσότερους από τρεις μήνες.

θάνατοςτραγουδιστήςσυγκρότημα