Lifestyle|20.10.2024 10:23

Χρύσα Ρώπα για κατάθλιψη: «Παίρνω αγωγή, το αντιμετωπίζουμε σαν ίωση»

Newsroom

Η Χρύσα Ρώπα μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα Δε Γίνεται» και αποκάλυψε ότι λαμβάνει αγωγή για να διαχειριστεί την κατάθλιψη, τονίζοντας τη σημασία της χημείας και την υποστήριξη που έχει από τους γιατρούς της. Σχολίασε ότι αυτή η δυσκολία ήταν αποτέλεσμα μιας περιόδου όπου δεν μπορούσε να διαχειριστεί συγκεκριμένες καταστάσεις στη ζωή της.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ηταν μία περίοδος που δεν μπορούσα να διαχειριστώ κάποια πράγματα στη ζωή μου. Έπρεπε να βρω τι μου κάνω και για αυτό τα μάζεψα και πήγα στην Αρχαία Επίδαυρο. Δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι άλλοι. Εγώ έχω κατάθλιψη. Παίρνω αγωγή γιατί πιστεύω πολύ στη χημεία. Έχω πολύ καλούς γιατρούς που αυτό το αντιμετωπίζουμε σαν ίωση. Απλά η Ελλάδα είναι εσωστρεφής κι εγωκεντρική. Εγώ είχα ακούσει για το burn-out πριν από 25 χρόνια, εδώ δεν αργήσαμε ούτε φτάσαμε». 

Επιπλέον, η ηθοποιός σχολίασε την εποχή των social media, εκφράζοντας τη δυσπιστία της απέναντι στην υπερβολή και την αρνητικότητα που κυριαρχεί. «Αυτή η ηλεκτρονική εποχή που περνάμε, το να αγαπάς και να μισείς… Δεν τα ξέρω και πολύ καλά αυτά», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι συχνά αναρωτιόμαστε για τις αντιδράσεις και τα σχόλια των άλλων, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία από ό,τι ίσως πρέπει.

Μ' έναν στοχαστικό τόνο, υπογράμμισε ότι η πραγματική ζωή βρίσκεται έξω από τις οθόνες, όπου οι άνθρωποι δουλεύουν, αγαπούν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την απογοήτευσή της για τον πολιτικό κόσμο, λέγοντας ότι οι πολιτικοί δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη και αποφεύγουν ν' αναλάβουν ευθύνες, επιδίδονται μόνο σε κουτσομπολιό.

«Κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω είναι ότι νομίζουμε πως η τηλεόραση είναι οι πάντες. Ο κόσμος είναι έξω δουλεύει, βγαίνει έξω, αγαπιέται, πηγαίνει τα παιδιά του στις παιδικές χαρές. Και οι πολιτικοί κουτσομπολιό κάνουν, επίσημα, με τη βούλα. Ποιος πολιτικός να μου εμπνεύσει εμπιστοσύνη; Δεν αναλαμβάνει κανείς ευθύνες» είπε. 

Οσον αφορά τη συμμετοχή της στο σίριαλ «Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», δήλωσε ενθουσιασμένη με τη συνεργασία της με τους Ρέππα και Παπαθανασίου, χαρακτηρίζοντάς τους «μετρ του είδους». Δεν διστάζει ν' αναφερθεί στην έννοια του «political correct», που, όπως λέει, δεν κατανοεί πλήρως, ενώ υπερασπίζεται την ελευθερία έκφρασης και τη δημιουργική της προσέγγιση στους χαρακτήρες που υποδύεται. «Ενοχλήθηκε κάνεις;» αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας ότι το σίριαλ είναι τολμηρό και απαλλαγμένο από κόμπλεξ.

social mediaηθοποιόςκατάθλιψηΧρύσα Ρώπα