Lifestyle|20.10.2024 15:28

Σάκης Αρσενίου: Άνοιξε την καρδιά του για τον αδερφό του - «Ο κόσμος θα έπρεπε να στηρίζει αυτά τα παιδιά»

Newsroom

Ο Σάκης Αρσενίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «On Time», μίλησε για την επιστροφή του στις πίστες αυτή τη σεζόν, ενώ άνοιξε την καρδιά του για την οικογένειά του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της κατάστασης του αδελφού του, Σωτήρη, ο οποίος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.

Αναφερόμενος στην ανατροφή του σε μια οικογένεια μ' ένα «άτομο με ειδικές ικανότητες», ο τραγουδιστής τόνισε πως η οικογένειά του αντιμετώπισε αυτή την πρόκληση με απίστευτη δύναμη και αγάπη. Παρόλο που οι γονείς του βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυσκολίες, ποτέ δεν ένιωσαν ότι υπάρχει κάποια διαφορετικότητα στην οικογένεια, αφού ο Σωτήρης ήταν το πρώτο παιδί και η παρουσία του ήταν απόλυτα φυσιολογική γι' αυτούς.

«Οι γονείς μας μάς μεγάλωσαν χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, ως μεσαίο παιδί, έμαθε από μικρή ηλικία να ζει με αγάπη και αποδοχή, ενώ μίλησε και για την αδελφή του, Μαριάννα, που ετοιμάζεται να παντρευτεί σύντομα και έχει μια πανέμορφη κόρη, τη μικρή Γεωργία.

Ο Σάκης Αρσενίου δεν δίστασε να μιλήσει και για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Σωτήρης μεγαλώνοντας. Αν και τ' άλλα παιδιά μπορεί να έδειχναν περιέργεια ή να τον κορόιδευαν όταν ήταν μικρότεροι, η κατάσταση δεν ξέφυγε ποτέ σε σοβαρό bullying από συνομήλικους.

Ωστόσο, ο Σάκης εκφράζει τη βαθιά του απογοήτευση για τη στάση της κοινωνίας απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες. «Ο κόσμος, που κανονικά θα έπρεπε να στηρίζει αυτά τα παιδιά, η αντιμετώπιση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο» ανέφερε, μιλώντας με έντονη αγανάκτηση. Όπως σημείωσε, η απουσία προστασίας για αυτούς τους ανθρώπους είναι θλιβερή, και έφερε ως παράδειγμα την απόφαση του κράτους να κόψει το επίδομα που έπαιρνε ο Σωτήρης, κάτι που θεωρεί απαράδεκτο και άδικο για πολλές οικογένειες που ζουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

«Όταν ήμασταν πιτσιρίκια, λογικό ήταν τα παιδάκια να ρωτήσουν, να κοροϊδέψουν. Αλλά, ευτυχώς, δεν αντιμετωπίσαμε με τα παιδάκια τέτοιο πρόβλημα με τον Σωτήρη. Δυστυχώς, όμως, όσον αφορά τον κόσμο, που κανονικά θα έπρεπε να στηρίζει αυτά τα παιδιά, η αντιμετώπιση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Κάποιες φορές σκέπτομαι ότι με τέτοιες συμπεριφορές θα ήθελα να τους ανατινάξω. Τους φέρονται ακόμα χειρότερα από ό,τι θα φέρονταν σε ανθρώπους που δεν έχουν τέτοιες "ιδιαιτερότητες". Επίσης, δεν υπάρχει προστασία για αυτά τα παιδιά», δήλωσε συγκεκριμένα.

Ο Σάκης Αρσενίου εκφράζει τον απέραντο σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τους γονείς του, οι οποίοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φροντίδα και τη διαπαιδαγώγηση του Σωτήρη. Με συγκινητικά λόγια είπε: «Αν υπάρχει παράδεισος, οι γονείς μου έχουν εισιτήριο εν λευκώ», εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι κάθε γονέας που παλεύει καθημερινά για ένα παιδί με ειδικές ανάγκες αξίζει τη μεγαλύτερη τιμή.

τραγουδιστήςbullyingΣάκης Αρσενίου