Lifestyle|23.10.2024 15:36

Roman Polanski: Δεν θα δικαστεί για βιασμό 13χρονης - Κατέληξε σε συμβιβασμό

Newsroom

Ο Ρόμαν Πολάνσκι (Roman Polanski), ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης που διέφυγε από τις ΗΠΑ πριν από δεκαετίες αφού παραδέχτηκε τον βιασμό ενός 13χρονου, δε θα δικαστεί πλέον για μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε έναν άλλο ανήλικο μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η τελευταία υπόθεση εναντίον του 91χρονου σήμερα σκηνοθέτη, η οποία αφορούσε σεξουαλική επίθεση που χρονολογείται από 1973, επρόκειτο να εκδικαστεί στο αστικό δικαστήριο του Λος Άντζελες τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η αστική αγωγή, που κατατέθηκε πέρυσι, ισχυριζόταν ότι ο Πολάνσκι πήρε μια έφηβη τότε -που στις καταθέσεις κατονομάζεται ανώνυμα ως Jane Doe- για δείπνο σε ένα εστιατόριο στο Λος Άντζελες το 1973. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι της έδωσε τεκίλα και όταν άρχισε να ζαλίζεται, την οδήγησε στο σπίτι του, όπου ισχυρίζεται ότι την κακοποίησε σεξουαλικά.

«Του είπε: "Σε παρακαλώ, μην το κάνεις αυτό"», δήλωσε η δικηγόρος της ενάγουσας, στους δημοσιογράφους τον Μάρτιο, λέγοντας ότι η φερόμενη επίθεση προκάλεσε στην ενάγουσα «τεράστιο σωματικό, συναισθηματικό πόνο και ταλαιπωρία».

Όμως η υπόθεση «διευθετήθηκε το καλοκαίρι προς αμοιβαία ικανοποίηση των μερών και τώρα έχει κλείσει επισήμως», δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο, AFP, ο δικηγόρος του Πολάνσκι, Αλεξάντερ Ρούφους-Ισαάκς.

σεξουαλική επίθεσηΡομάν Πολάνσκισκηνοθέτης