Lifestyle|23.10.2024 21:38

Βασιλιάς Κάρολος: Τα ανησυχητικά σημάδια στο σώμα του από τις χημειοθεραπείες

Newsroom

Ο βασιλιάς Κάρολος ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Αυστραλία τη στιγμή που δίνει μάχη με τον καρκίνο. Ο 75χρονος μονάρχης διέκοψε για 11 ημέρες τη θεραπεία του για να πραγματοποιήσει την εξαντλητική περιοδεία σε Αυστραλία και Σαμόα. 

Τα σημάδια που προδίδουν τη σοβαρότητα της κατάστασης

Ο 76χρονος μονάρχης χαιρέτησε αξιωματούχους, παρευρέθη σε εκδηλώσεις μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, μίλησε στη γερουσία, αντιμετώπισε την ιθαγενή γερουσιαστή που του επιτέθηκε λεκτικά, όμως δεν πτοήθηκε ούτε από αυτήν την επίθεση ούτε από την κατάσταση της υγείας του, δείχνοντας μια εικόνα ενεργητική και ζωηρή.

Παρόλα αυτά, ο βασιλιάς παρουσιάζει ενδεικτικά σημάδια που προδίδουν ότι δεν είναι καλά στην υγεία του. Σε αρκετές φωτογραφίες τα χείλη του φαίνονται πρησμένα και κόκκινα.

Ενώ τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ παρέμειναν σιωπηλά για το είδος του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο βασιλιάς και ποια θεραπεία λαμβάνει γι’ αυτόν, ένας ογκολόγος είπε στην Daily Mail Australia ότι οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για ασθενή που υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

«Πολλές θεραπείες για τον καρκίνο μπορεί να προκαλέσουν πόνο στα χείλη και το στόμα, κάτι που είναι σύμφωνο με αυτές τις φωτογραφίες», είπε ο ογκολόγος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Αλλά δεν θα ήθελα να κάνω εικασίες σχετικά με τη θεραπεία που μπορεί να είχε λάβει δεν είναι γνωστό. Αυτό που θα έλεγα είναι ότι ο βασιλιάς πρέπει να αποτελεί έμπνευση για όλους εκείνους τους ανθρώπους που δυστυχώς υποφέρουν επίσης από καρκίνο, που είναι σχεδόν ένας στους δύο Αυστραλούς. Μπράβο του που έκανε το ταξίδι».

Ένα άλλο ενδεικτικό σημάδι της κακής υγείας του βασιλιά ήρθε όταν ο γιατρός του φωτογραφήθηκε να κρατά μια μεγάλη ιατρική τσάντα όταν ο Κάρολος και η Καμίλα παρευρέθησαν σε εκκλησιαστική λειτουργία στο Βόρειο Σίδνεϊ την Κυριακή. Ο βασιλιάς φέρεται να ταξίδεψε με δύο από τους προσωπικούς του γιατρούς και μια προμήθεια από το δικό του αίμα, για να διασφαλίσει ότι υπάρχει επάρκεια σε περίπτωση που απαιτείται μετάγγιση.

Αυτές οι ίδιες προφυλάξεις ελήφθησαν όταν η μητέρα του, η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ, ταξίδεψε στο εξωτερικό. Ο Κάρολος Γ’ έχει επίσης στη διάθεσή του μερικές από τις καλύτερες ιατρικές ομάδες σε όποια πόλη κι αν ταξιδεύει, κι επιπλέον ένα ασθενοφόρο που ταξιδεύει σε συνοδεία με την αυτοκινητοπομπή του.

Ένα χαρακτηριστικό της υγείας του βασιλιά που δεν έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου είναι τα πρησμένα δάχτυλά του. Ο ίδιος ο Κάρολος είχε αστειευτεί στο παρελθόν με τα δάχτυλά του, αποκαλώντας τα «δάχτυλα λουκάνικα» σε ένα γράμμα σε έναν φίλο του μετά τη γέννηση του πρώτου του γιου, του πρίγκιπα William το 1982.

Ο βασιλιάς διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο του 2024 έπειτα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στον προστάτη. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είπαν ότι δεν είχε καρκίνο του προστάτη, αλλά δε θα αποκαλύψουν την πραγματική του διάγνωση.

καρκίνοςΒασιλιάς ΚάρολοςΚαμίλα