Lifestyle|25.10.2024 09:45

Γιάννης Απέργης: «Σταμάτησα το σχολείο για να βοηθήσω την οικογένειά μου, άνοιγα το ψυγείο και δεν είχε τίποτα»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε ο Γιάννης Απέργης. Ο ηθοποιός περιέγραψε με συγκίνηση την πορεία της ζωής του, περιγράφοντας τις δυσκολίες και τα βιώματα που τον διαμόρφωσαν.

«Αργησα να γίνω ηθοποιός. Μπήκα το '15, ήμουν στα 25 στα 26. Ήθελα λίγο να ψηθώ, να καταλάβω τι είναι η Δραματική Σχολή. Έκανα κάποια σεμινάρια, κάποια μαθήματα επειδή ήμουν σε ομάδες γνωστών ηθοποιών, ερασιτεχνικές. Δεν ήξερα μέχρι τα 23-24 μου, τι είναι η Τέχνη. Έμπλεξα σε ομάδες θεατρικές. Είναι αυτό που λένε κι άλλη ζωή να έκανες, πάλι το ίδιο θα γινόσουν. Όλα τα πράγματα με πήγαιναν προς την έκθεση. Ηθελα να ήμουν το επίκεντρο σε μια παρέα, έτσι ώστε να τους κάνω να γελάνε. Μάλλον οι ηγετικές τάσεις του Παρθένου με έσπρωχναν προς τα εκεί» είπε, αρχικά, ο ίδιος.

«Οταν μπήκα στη Σχολή ανακάλυψα ότι υπάρχει και ζωή πέρα από αυτό που ήξερα. Εγώ ήξερα να ξυπνάω, να πηγαίνω στη δουλειά, μια ρουτίνα, έναν σκοταδισμό γύρω μου, να μην προλαβαίνω να πληρώνω, να μην έχω λεφτά. Έτσι ήταν μέχρι λίγο πριν το 2008. Το '09 άρχισα να ακουμπώ την τέχνη στα 18-19» πρόσθεσε.

«Σταμάτησα το σχολείο για να βοηθήσω την οικογένειά μου»

Στην ίδια συνέντευξη, μίλησε για την απόφασή του ν' αφήσει προσωρινά το σχολείο στα εφηβικά του χρόνια ώστε να δουλέψει και να υποστηρίξει οικονομικά την οικογένειά του. «Η πρώτη μου δουλειά ήμουν αλουμινάς, σιδεράς, βοηθός, δηλαδή κουβάλαγα. Μου έκανε καλό. Σταμάτησα για δύο χρόνια το σχολείο, το γυμνάσιο το παράτησα στη μέση, αλλά το συνέχισα εννοείται μετά γιατί έφαγα κατραπακιά. Όταν ήμουν στον 8ο όροφο μιας οικοδομής είπα "παιδιά δεν είναι αυτή η ζωή μου, να κουβαλώ σίδερα από κάτω μέχρι πάνω". Εγώ ψαχνόμουν, ήμουν ανήσυχος γενικά. Λέω στον πατέρα μου "τέλος, εγώ θέλω να σπουδάσω". Τελειώνω το νυχτερινό, αφού είχα κάνει Β' γυμνασίου».

Τα βιώματα της οικονομικής δυσπραγίας σημάδεψαν τον ηθοποιό, καθιστώντας τον αφοσιωμένο στην ευημερία της οικογένειάς του. Θυμήθηκε, για παράδειγμα, πώς έπαιρνε το μεροκάματο από το ανθοπωλείο όπου δούλευε και το έδινε αμέσως στη μητέρα του, και εξομολογήθηκε πως μέχρι και σήμερα φροντίζει οι δικοί του να μην τους λείπει τίποτα. «Υπήρχε μερικές φορές η σύγκρουση με την απόφασή μου να σταματήσω το σχολείο. Ήταν δική μου απόφαση. Θεωρούσα ότι είμαστε φτωχοί, υπάρχει μιζέρια, οπότε κάτι θα πρέπει να κάνω ως μεγάλος γιος» αποκάλυψε.

Σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή του

Ο ηθοποιός δεν παρέλειψε να μιλήσει και για ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή του, όπου χάρη στην προνοητικότητα να φοράει εξοπλισμό προστασίας γλίτωσε τα χειρότερα. Περιέγραψε το ατύχημα που προκλήθηκε όταν ένας παρκαδόρος εισέβαλε ξαφνικά στο δρόμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι και στον ώμο. 

«Κατέβαινα στη Μιχαλακοπούλου μετά από μία φωτογράφιση για ένα περιοδικό με την Κατερίνα Γερονικολού -καθώς έφευγα να δω τα παιδιά μου- βγήκε ένας παρκαδόρος κάθετα. Μπήκε στη μισή λωρίδα που υπήρχε στην άκρη και βγήκε πολύ άγαρμπα. Μετά κατάλαβα ότι ο άνθρωπος δεν ήξερε να οδηγεί. Φοβήθηκε κι ήρθε στο νοσοκομείο. Τελευταία στιγμή πάτησα φρένο κι η μηχανή πλάγιασε στο αμάξι. Φορούσα μπότα και μου έκανε σάντουιτς το πόδι. Η μπότα μου έσωσε το πόδι, παίζει ρόλο να φοράς σωστά ρούχα. Πιο πολύ με πονά το χτύπημα παρά τα ράμματα. Έκανα σάλτο στον αέρα και χτύπησα και τον ώμο. Είχε σταματήσει το σκίσιμο λίγο πριν τους τένοντες. Με ανησύχησε που και στο νοσοκομείο και την τροχαία είδαν ποιος είμαι γιατί μου πήρε κάποιος το τηλέφωνο. Υπήρχε μία άλλη αντιμετώπιση, που σε ανησυχεί λίγο. Στο νοσοκομείο με πήγαιναν οι ίδιοι οι γιατροί. Μακάρι να το κάνουν και σε άλλους. Δεν το λέω για κακό».

τροχαίο ατύχημαηθοποιός