Lifestyle|26.10.2024 11:26

Εκλογές ΗΠΑ 2024: Beyonce και Leonardo DiCaprio στο πλευρό της Κάμαλα Χάρις

Newsroom

Η Μπιγιόνσε (Beyonce) βρέθηκε μαζί με την Κάμαλα Χάρις στην προεκλογική εκστρατεία στο Χιούστον, δείχνοντας επίσημα την υποστήριξή της στην υποψήφια των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2024 με μια δυναμική ομιλία.

«Σας μιλάω ως μητέρα, όχι ως διασημότητα ή πολιτικός»

Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, η 43χρονη σούπερ σταρ παρακολούθησε την ομιλία στη γενέτειρά της μαζί με τη μητέρα της Tina Knowles, τη μακροχρόνια φίλη και συνεργάτιδα του Destiny's Child, Kelly Rowland και τον θρύλο της κάντρι μουσικής Willie Nelson, με τον οποίο συνεργάστηκε για τον Cowboy Carter.

Μετά από μια παράσταση του Nelson και τις ομιλίες των Knowles και Rowland, η Μπιγιόνσε ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει τη Χάρις, καθιστώντας σαφές ότι ως μητέρα τριών παιδιών, ανησυχεί για το μέλλον της Αμερικής. Η τραγουδίστρια έχει την κόρη της Blue Ivy, 11 ετών, και τα δίδυμα Rumi και Sir, 7 ετών, με τον σύζυγό της JAY-Z.

«Είμαστε τόσο χαρούμενοι που στεκόμαστε εδώ σε αυτή τη σκηνή ως περήφανες γυναίκες της χώρας, του Τέξας, υποστηρίζοντας και γιορτάζοντας τη μοναδική Αντιπρόεδρο Κάμαλ Χάρις», ξεκίνησε η Μπιγιόνσε καθώς το πλήθος επευφημούσε.

Χαιρέτισε τη Χάρις ως «τη γυναίκα που πιέζει για αυτό που πραγματικά χρειάζεται αυτή η χώρα αυτή τη στιγμή - την ενότητα. Είναι αδύνατο να μην νιώσεις την ενέργεια σε αυτό το δωμάτιο, τη θετικότητα, την κοινότητα, την ανθρωπιά. Βρισκόμαστε στον γκρεμό μιας απίστευτης αλλαγής. Το χείλος της ιστορίας».

Είπε στο κοινό ότι μιλούσε «ως μητέρα», όχι ως «διασημότητα» ή «πολιτικός».

«Μια μητέρα που νοιάζεται βαθιά για τον κόσμο στον οποίο ζουν τα παιδιά μου και όλα μας τα παιδιά», πρόσθεσε η Beyonce. «Ένας κόσμος όπου έχουμε την ελευθερία να ελέγχουμε το σώμα μας. Ένας κόσμος όπου δεν είμαστε διχασμένοι - το παρελθόν μας, το παρόν μας, το μέλλον μας ενώθηκαν για να μας συναντήσουν εδώ

«Φανταστείτε τις κόρες μας να μεγαλώνουν, να βλέπουν τι είναι δυνατό χωρίς ταβάνια», συνέχισε. «Χωρίς περιορισμούς. Φανταστείτε τις γιαγιάδες μας, φανταστείτε τι νιώθουν αυτή τη στιγμή, εκείνες που έζησαν για να δουν αυτή την ιστορική ημέρα. Ακόμη και εκείνοι που δεν είναι πλέον σωματικά μαζί μας, φανταστείτε όλες τις θυσίες τους. Τις θυσίες που έγιναν για να είμαστε μάρτυρες της δύναμης μιας γυναίκας που στέκεται στην εξουσία της, που ξανασκεφτεί τι είναι ηγεσία. Για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες σε αυτό το δωμάτιο και που παρακολουθούν σε όλη τη χώρα, σας χρειαζόμαστε

Η Μπιγιόνσε παρότρυνε όσους συντονίζονταν να ψηφίσουν, λέγοντάς τους ότι οι φωνές και οι ψήφοι τους έχουν σημασία. «Η ελευθερία σου είναι δικαίωμά σου που σου έδωσε ο Θεός, ανθρώπινο δικαίωμά σου».

Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι οι Τεξανοί, ειδικά αυτοί από το Χιούστον, «παίζουν καθοριστικό ρόλο για να αλλάξουν την πορεία του μέλλοντός μας». «Πρέπει να ψηφίσουμε. Και σε χρειαζόμαστε. Ήρθε η ώρα να τραγουδήσουμε ένα νέο τραγούδι.»

Και ο Ντι Κάπριο στο πλευρό της Χάρις

Και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo DiCaprio) στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μοιράστηκε ένα βίντεο σε ανάρτησή του στο Instagram όπου δηλώνει ανοιχτά την στήριξή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών.

«Η κλιματική αλλαγή σκοτώνει τη γη και καταστρέφει την οικονομία μας, χρειαζόμαστε ένα γενναίο σχέδιο για να σώσουμε την οικονομία μας, τον πλανήτη μας και τους εαυτούς μας», αναφέρει ο διάσημος πρωταγωνιστής στο κλίπ. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ψηφίζω την Κάμαλα Χάρις».

 

Σημειώνεται ότι η δέσμευση του Ντι Κάπριο στην προστασία του περιβάλλοντος είναι γνωστή και μέσω του ιδρύματος «Leonardo DiCaprio Institute» που ίδρυσε το 1998 έχει χρηματοδοτήσει πολλές περιβαλλοντικές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Στη λεζάντα της ανάρτησης ο ηθοποιός χαρακτήρισε τις πρόσφατες καταστροφές από τους τυφώνες Helene και Milton, «αφύσικες, που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή». Στην συνέχεια εξήρε τους φιλόδοξους στόχους της Χάρις για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050 και την ανάπτυξη μιας πράσινης οικονομίας.

Σημειώνεται ότι ως αντιπρόεδρος, η Χάρις έδωσε την ψήφο που έκρινε την ισοψηφία στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, τον νόμο-ορόσημο του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για το κλίμα, ο οποίος εγκρίθηκε μόνο με την στήριξη των Δημοκρατικών.

Ο ηθοποιός κατηγόρησε τον Τραμπ για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και την κατάργηση «κρίσιμων περιβαλλοντικών μέτρων». Όπως είπε, ο Τραμπ συνεχίζει να «αρνείται τα γεγονότα» και «την επιστήμη».

«Χρειαζόμαστε ηγέτες που είναι έτοιμοι να θεσπίσουν πολιτικές για το κλίμα που θα βοηθήσουν στη διάσωση του πλανήτη και γι' αυτό θα ψηφίσω την Κάμαλα Χάρις στις 5 Νοεμβρίου», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το ΑP, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η Χάρις έχει λάβει τη στήριξη από μια σειρά διασημοτήτων υψηλού προφίλ όπως οι Τέιλορ Σουίφτ, Όπρα Γουίνφρεϊ, Μέριλ Στριπ, Μπρους Σπρίνγκστιν, Κρις Ροκ, Μπιγιονσέ και Τζορτζ Κλούνεϊ.

ηθοποιόςτραγουδίστριαΛεονάρντο Ντι ΚάπριοΚάμαλα ΧάριςΝτόναλντ Τραμπεκλογές ΗΠΑΜπιγιονσέΕκλογές ΗΠΑ 2024