Lifestyle|27.10.2024 09:50

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Η πρώτη δημόσια αναφορά στον πρίγκιπα Χάρι μετά από χρόνια

Newsroom

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ φέρνει στο μυαλό του ξανά μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της παιδικής του ηλικίας - μια δυνατή εμπειρία που μοιράστηκε με τον αδερφό του, πρίγκιπα Χάρι.

Η αναδρομή στην παιδική του ηλικία

Στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ δύο μερών του πρίγκιπα της Ουαλίας (που θα προβληθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο ITV στο Ηνωμένο Βασίλειο), με τίτλο «Prince William: We Can End Homelessness», το βασιλικό μέλος προσφέρει μια μοναδική, σε βάθος ματιά στα πενταετή προγράμματα του Homewards, το οποίο στοχεύει να αποδείξει ότι η έλλειψη στέγης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να εξαλειφθεί.

Σε ένα απόσπασμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα από το ντοκιμαντέρ στις 26 Οκτωβρίου, ο Ουίλιαμ σκέφτεται πώς η αείμνηστη μητέρα του, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον μύησε για πρώτη φορά στο θέμα των αστέγων πηγαίνοντας τον ίδιο και τον Χάρι στο «The Passage», μια φιλανθρωπική οργάνωση του Ηνωμένου Βασιλείου που υποστηρίζει όσους βιώνουν ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι.

«Η μητέρα μου με πήγε στο The Passage, πήρε τον Χάρι και εμένα και τους δύο εκεί. Πρέπει να ήμουν 11 τότε, ίσως 10. Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο και ήμουν λίγο ανήσυχος για το τι να περιμένω» λέει ο Ουίλιαμ στο κλιπ, το οποίο πιστεύεται ότι είναι η πρώτη δημόσια αναφορά του για τον Χάρι εδώ και αρκετά χρόνια.

Συνέχισε περιγράφοντας τον φυσικό τρόπο της Νταϊάνα να χαλαρώνει τα νεύρα όλων: «Η μητέρα μου έκανε τα συνηθισμένα της, κάνοντας τους πάντες να αισθάνονται χαλαροί, να γελούν και να αστειεύονται με όλους. Θυμάμαι ότι εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα κάπως, "Λοιπόν, αν όλοι δεν έχουν σπίτι, θα είναι όλοι πολύ λυπημένοι". Αλλά ήταν απίστευτο πόσο χαρούμενο περιβάλλον ήταν».

Αναλογιζόμενος την εμπειρία, ο Ουίλιαμ δήλωσε: «Θυμάμαι ότι είχα μερικές καλές συζητήσεις, έπαιζα σκάκι, κουβεντιάζαμε και τότε κατάλαβα ότι υπήρχαν άλλοι άνθρωποι εκεί έξω που δεν έχουν την ίδια ζωή με εσένα. Είσαι αρκετά μικρός, απλά πιστεύεις ότι η ζωή είναι αυτό που βλέπεις μπροστά σου και δεν έχεις ιδέα να κοιτάξεις αλλού όταν συναντάς ανθρώπους, όπως έκανα τότε, που βάζουν μια διαφορετική οπτική στο μυαλό σου και πείτε, "Λοιπόν, ζούσα στο δρόμο χθες το βράδυ" και λέτε "Ουάου". Το θυμάμαι να συμβαίνει αυτό».

Τα σχόλια του Ουίλιαμ έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ των αδελφών. Σημειώνεται ότι η ένταση μεταξύ του Χάρι και του Γουίλιαμ ξεκίνησε το 2016 αφού ο Ουίλιαμ εξέφρασε ανησυχίες για το πόσο γρήγορα κινούνταν ο Χάρι στη σχέση του με τη Μέγκαν Μαρκλ. Το 2020, ο Χάρι και η Μέγκαν ανακοίνωσαν ότι αποχωρούσαν από τους βασιλικούς τους ρόλους.

Η τελευταία φορά που τα αδέρφια εμφανίστηκαν μαζί ήταν τον Αύγουστο στο μνημόσυνο του θείου τους Λόρδου Robert Fellowes. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αλληλεπιδρούσαν μεταξύ τους εκεί.

Πηγές ανέφεραν προηγουμένως στο PEOPLE ότι οι προσπάθειες του Χάρι να συνδεθεί με τον Γουίλιαμ —μέσω μηνυμάτων, κλήσεων και μηνυμάτων— αγνοήθηκαν. Η ρήξη με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ είναι «πολύ κακή», είπε ένας βασιλικός γνώστης, αλλά δεν είναι «ανεπανόρθωτη».

Το ντοκιμαντέρ του Ουίλιαμ, το οποίο θα προβληθεί στις 30 και 31 Οκτωβρίου, θα τον ακολουθεί καθώς ξεκινά το Homewards σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και τα ταξίδια όσων αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή την έλλειψη στέγης ή που έχουν βιώσει εμπειρία από το θέμα. Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει επίσης γνωστούς υποστηρικτές του προγράμματος, μαζί με αυτά τα κορυφαία μεμονωμένα έργα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

πριγκίπισσα ΝταϊάναΠρίγκιπας Χάριπρίγκιπας Ουίλιαμ