Lifestyle|28.10.2024 09:53

Συγκινεί η Ματθίλδη Μαγγίρα: «Πενθήσαμε τη μαμά μας αρκετές φορές μέχρι να πεθάνει»

Newsroom

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η Ματθίλδη Μαγγίρα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Happy Day» και μίλησε ανοιχτά για το πώς βίωσε την απώλεια της μητέρας της λόγω άνοιας

Με ειλικρίνεια, μοιράστηκε πώς η συγκεκριμένη ασθένεια απομάκρυνε σταδιακά τη μητέρα της από την οικογένεια. «Ηταν σαν να λυτρώθηκε που έφυγε από τη ζωή» είπε η ίδια, περιγράφοντας πώς η μητέρα της υπήρχε μεν σωματικά, αλλά δεν ήταν πια πνευματικά παρούσα.

Η ηθοποιός εξήγησε πως η οικογένεια βίωνε μια ιδιόμορφη μορφή πένθους, καθώς έχαναν τη μητέρα της σταδιακά, χωρίς εκείνη να είναι πια συνειδητά παρούσα. «Πήρε επτά χρόνια. Εφτασε σ' ένα σημείο που δεν υπήρχε συνειρμός. Μια σε αναγνώριζε, μία όχι. Νόμιζε ότι ήμουν η οικονόμος του σπιτιού».

Παράλληλα, μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο πατέρας της, ο οποίος πάλεψε με την κατάθλιψη. «Είναι σαν να έχεις ένα μικρό παιδάκι και πρέπει να φερθείς ανάλογα. Τον μπαμπά μου τον έδιωχνε. Ο μπαμπάς μου έπεσε σε κατάθλιψη. Δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, είχε γίνει ένας σκελετός με πέτσα, δεν ήθελε να τρώει». 

Κλείνοντας, η Ματθίλδη Μαγγίρα αναφέρθηκε στην κόρη της και στη στενή σχέση που διατηρεί με την αδελφή της, Μπέττυ, επισημαίνοντας τη σημασία της οικογενειακής στήριξης σε τέτοιες δύσκολες στιγμές. 

άνοιαΜατθίλδη Μαγγίραηθοποιόςκατάθλιψημητέρα