Lifestyle|04.07.2019 18:15

Σεΐχης του Ντουμπάι: Μάχη για τα παιδιά με τη σύζυγο που το έσκασε - «Χρυσό» το διαζύγιο

Newsroom

Διπλωματική κρίση μεταξύ Βρετανίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κινδυνεύει να προκαλέσει το τέλος του γάμου του 69χρονου σεΐχη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ και της 45χρονης πριγκίπισσας Χάγια, ετεροθαλούς αδελφής του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Δημοσίευμα της Daily Mail ανέφερε ότι η πριγκίπισσα εγκατέλειψε τον σύζυγό της παίρνοντας μαζί της τα δύο ανήλικα παιδιά τους (τον 7χρονο γιο της Zayed και την 11χρονη κόρη της Al Jalila) και 35 εκατομμύρια δολάρια, ζητώντας πολιτικό άσυλο στη Γερμανία. 

Η πριγκίπισσα Χάγια λέγεται ότι με τη βοήθεια Γερμανού διπλωμάτη ταξίδεψε αρχικά στη Γερμανία και κατέληξε στο Λονδίνο, όπου και κρύβεται σε πολυτελή κατοικία πολλών εκατομμυρίων, κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γερμανικές Αρχές απέρριψαν πιέσεις του Σεΐχη να οδηγηθεί η πριγκίπισσα πίσω στο Ντουμπάι, ενώ τα διεθνή μέσα αφιερώνουν άρθρα και στην Λατίφα, κόρη του Σεΐχη από άλλη σύζυγο, η οποία θεωρείται αιχμάλωτη του πατέρα της στο Ντουμπάι και υπάρχουν φόβοι ότι κακοποιείται.

Ο πόλεμος από τον Σεΐχη ξεκίνησε - Θέλει την επιμέλεια των παιδιών 

Νέο δημοσίευμα της «Daily Mail» ισχυρίζεται ότι ο σεΐχης έχει προσφύγει στο Ανώτατο Βρετανικό Δικαστήριο για να πάρει την επιμέλεια των παιδιών του, ενώ έχει οριστεί ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες του Λονδίνου στις 30 Ιουλίου. Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει προσωπικές σχέσεις με το ζευγάρι και η θέση της σε αυτό το διαζύγιο θα είναι πολύ δύσκολη.

Διαβάστε ακόμα: Ποια είναι η σύζυγος του σεΐχη του Ντουμπάι που το έσκασε για να γλιτώσει (pics+vid)

Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο που ισχύει στα ΗΑΕ, οι άνδρες μπορούν να χωρίζουν εύκολα τις συζύγους τους, αλλά αν το αποφασίσει η σύζυγος είναι τρομερά δύσκολο και αποτελεί πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία. Στη Βρετανία, ο τρόπος που θα διευθετηθεί ο χωρισμός αυτός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για ένα πάμπλουτο ζευγάρι σε έναν γάμο με πολλές συζύγους και πολύπλοκα πολιτικά κωλύματα. 

Η βασίλισσα Ελισάβετ διατηρεί φιλικές σχέσεις τόσο με τον πάμπλουτο σεΐχη, όσο και με την κόρη του αγγλόφιλου τέως βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν. Η Ιορδανία ήταν ανέκαθεν σύμμαχος της Βρετανίας και όταν ο βασιλιάς Χουσεΐν απεβίωσε το 1999, ο πρίγκιπας Κάρολος παρακολούθησε την κηδεία του μονάρχη. Ο σεΐχης και η πριγκίπισσα παρακολουθούν κάθε χρόνο τις ιπποδρομίες στο Άσκοτ, ενώ η Χάγια πίνει... τσάι με τη βασίλισσα. 

Διάσημοι δικηγόροι σε ένα «χρυσό» διαζύγιο 

Για το μεγαλύτερο διαζύγιο στα χρονικά της Βρετανίας έχουν επιστρατευτεί δικηγόροι που έχουν αναλάβει διάσημες υποθέσεις. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Time  o σεΐχης έχει προσλάβει τη δαιμόνια δικηγόρο Έλεν Γουόρντ, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του Γκάι Ρίτσι από τη Μαντόνα, ενώ η πριγκίπισσα Χάγια έχει στο πλευρό της τη δικηγόρο Φιόνα Σάκλετον, η οποία είχε αναλάβει το διαζύγιο του πρίγκιπα Κάρολου από την Νταϊάνα και του πρίγκιπα Ανδρέα από τη Σάρα Φέργκιουσον. 

Η πριγκίπισσα είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό της έργο. Παντρεύτηκε με τον Mohammed Bin Rashid al-Maktoum το 2004 και έχει τεράστια αδυναμία στα παιδιά της. Η τελευταία ανάρτησή της σε λογαριασμό στο Instagram που φαίνεται να χειρίζεται η ίδια είχε σχέση με την επέτειο για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του πατέρα της -  ήταν ένα ποίημα της σπουδαίας Αμερικανίδας ποιήτριας και ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των πολιτών, Μάγιας Αγγέλου, με τίτλο «When Great Trees Fall».

σεϊχηςΝτουμπάιδιαζύγιοκακοποίηση