Lifestyle|17.09.2019 12:21

Μπραντ Πιτ & NASA: Πήρε συνέντευξη από τον αστροναύτη Νικ Χέιγκ (vid)

Newsroom

Ο πρωταγωνιστής της νέας ταινίας του Κουέντιν Ταραντίνο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ»Μπραντ Πιτ πήρε μια ιστορική συνέντευξη από τον αστροναύτη Νικ Χέιγκ, ο οποίος βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Πιτ ζήτησε από τον Αμερικανό αστροναύτη να αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές του επαγγέλματός του, μιλώντας ακόμη και για τις συνέπειες που αντιμετωπίζει ο ανθρώπινος οργανισμός όταν βρίσκεται πολύ καιρό σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

«Η σκλήρυνση του δέρματος στα πόδια μου γρήγορα εξαφανίστηκε, καθώς δεν περπατούσα πλέον στα πέλματά μου» εξήγησε ο Νικ Χέιγκ, ο οποίος εργάζεται στον ISS μαζί με άλλους δύο Αμερικανούς, δύο Ρώσους και έναν Ιταλό.

«Όμως, απέκτησα κάλους στο πάνω μέρος των ποδιών μου, στο μεγάλο δάχτυλο, καθώς συνεχώς προσπαθώ να γαντζώνομαι χρησιμοποιώντας το μεγάλο μου δάχτυλο. Αυτό είναι ένα από τα πολλά περίεργα πράγματα τα οποία δεν θα μου περνούσε από το μυαλό στη Γη» είπε ο αστροναύτης. «Είναι απίστευτο» του απάντησε ο Μπραντ Πιτ.

Ο αστέρας του Χόλιγουντ μίλησε στον αστροναύτη από την έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον και η συνέντευξη είχε διάρκεια 20 λεπτά. Φυσικά, ο Μπραντ Πιτ ζήτησε από τον Νικ Χέιγκ να του απαντήσει στο εξής ερώτημα: «Ποιος ήταν πιο πιστευτός, ο Κλούνεϊ (στον ρόλο του στο "Gravity") ή ο Πιτ;». «Εσείς σίγουρα» απάντησε ο αστροναύτης.

Στη νέα του ταινία «Ad Astra» ο Μπραντ Πιτ υποδύεται τον αστροναύτη, Ρόι ΜακΜπράιντ, ο οποίος αναχωρεί για μια επικίνδυνη αποστολή στο Διάστημα για να βρει τον πατέρα του, Κλίφορντ ΜακΜπράιντ, ρόλο που ερμηνεύει ο Τόμι Λι Τζόουνς. Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκρέι έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να παρουσιάσει «την πιο ρεαλιστική απεικόνιση διαστημικού ταξιδιού που έχει υπάρξει σε ταινία». Ο σκηνοθέτης είπε ακόμη η ταινία είναι «μια προσπάθεια να εξετάσουμε μια σχιζοειδή προσωπικότητα και πώς αυτό προτιμάται για τους αστροναύτες σε διαστημικό ταξίδι επειδή δεν χρειάζεται να συνδέονται συναισθηματικά». Στην ταινία, έπος επιστημονικής φαντασίας πρωταγωνιστούν ακόμη οι Λιβ Τάιλερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ και Ρουθ Νέγκα.

Μπραντ ΠιταστροναύτηςNASA