Lifestyle | 22.10.2019 12:39

Κίρα Νάιτλι: «Έπαθα νευρικό κλονισμό, τους είπα θα σκοτώσω κάποιον»

Newsroom

Η Κίρα Νάιτλι, μία από τις πιο κομψές Βρετανίδες ηθοποιούς, πρόσφατα απέκτησε το δεύτερο παιδί της και πριν από λίγους μήνες διέθεσε 10.000 δολάρια στην εκστρατεία Time's Up κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης. Σε συνέντευξή της στην «Telegraph», η 34χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε στην περίοδο που έπαθε νευρικό κλονισμό και απείλησε να σκοτώσει άνθρωπο.

Όταν το 2002, σε ηλικία μόλις 17 ετών, βρέθηκε σε κάστινγκ για την ταινία «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» δεν θα μπορούσε να φανταστεί την υπερβολική πίεση που θα έφερνε στη ζωή της η επιτυχία.

Ο ρόλος της «Elizabeth Swann» που την ανέδειξε και απογείωσε τη φήμη της έφερε στην καθημερινότητά της τους αχόρταγους παπαράτσι. Την ακολουθούσαν παντού για μία φωτογραφία ενώ και η εξαιρετικά λεπτή σιλουέτα της στην πρεμιέρα της ταινίας «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» οδήγησε πολλά Μέσα να υποθέσουν ότι πάσχει από κάποια διατροφική δυσλειτουργία. Βροχή έπεσαν τότε τα δημοσιεύματα και οι φήμες περί «νευρικής ανορεξίας», τα οποία η ηθοποιός δεν έχανε ευκαιρία να διαψεύδει.

T

«Η αξία των φωτογραφιών οποιασδήποτε διάσημης νεαρής γυναίκας ανέβαινε στα ύψη, ειδικά αν βρισκόταν σε μια άθλια κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός σε μια συζήτηση σχετικά και με τους δημοσιογράφους και φωτογράφους που ακολουθούσαν σταρς όπως η Μπρίτνεϊ Σπίαρς και η Έιμι Γουάινχαους στις αρχές του 2000 και συμπλήρωσε: «Επομένως, αν δεν είχες ήδη νευρικό κλονισμό, προσπαθούσαν να σε ωθήσουν να κάνεις πράγματα που θα κρατούσαν την αξία των φωτογραφιών όσο πιο υψηλά όσο αυτών που είχαν».

«Θυμάμαι πως η Σκάρλετ Γιόχανσον αναγκάστηκε να βγει από το δρόμο στο Λος Άντζελες και μετά κάποιος προσπάθησε να κάνει το ίδιο σε μένα στο Kentish Town. Τους είπα ότι θα σκοτώσω κάποιον και εκείνοι μου απάντησαν ότι θα έπαιρναν πιο πολλά λεφτά αν το έκανα. Δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα τώρα, αλλά αυτή ήταν μια περίοδος από την οποία οπωσδήποτε ήθελα να ξεφύγω. Δεν ένιωθα πως θα τέλειωνε κάποτε κάπου με καλό τρόπο».

T

Όταν ήταν στο αποκορύφωμα της φήμης της και η προσοχή των παπαράτσι ήταν στραμμένη πάνω της, η ηθοποιός έχασε την εμπιστοσύνη στον εαυτό της. «Κοιτάζοντας πίσω, βλέπω ότι όλη αυτή η περίοδος, στην ηλικία των 19 έως 23 ετών είναι πολύ θολή», είχε δηλώσει σε άλλη συνέντευξη και αποκάλυψε ότι ο κόσμος της κατέρρευσε στα 22 της χρόνια: «Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει ένα, δεν μπορώ να ξεχωρίσω την περσινή χρονιά ούτε την χρονιά πριν από αυτή... αν συνεχίσω να δουλεύω με αυτό το ρυθμό θα αρχίσω να μισώ αυτό που αγαπάω πιο πολύ να κάνω». Το 2010 μάλιστα σε μία συνέντευξή της δήλωσε ότι ήταν έτοιμη να παρατήσει την υποκριτική στα 22 της χρόνια. Τα Χριστούγεννα του 2010, χώρισε με τον επί πέντε χρόνια σύντροφό της και συμπρωταγωνιστή της στο «Περηφάνια και Προκατάληψη», Ρούπερτ Φρεντ.

«Τα πάντα σταμάτησαν να λειτουργούν και ένιωθα σαν να ήμουν σπασμένη σε μικροσκοπικά κομμάτια, σαν να είχε διαλυθεί ο εγκέφαλός μου. Η θεραπεία, ειδικά η υπνοθεραπεία της έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψει στο κόκκινο χαλί», όπως τόνισε η Κίρα Νάιτλι.

Κίρα Νάιτλι