Lifestyle|13.12.2019 12:28

Αλέκος Συσσοβίτης: Μετά το «Είσαι το ταίρι μου» δεν ξαναχτύπησε το τηλέφωνό μου (vid)

Newsroom

Το βράδυ της Πέμπτης (12/12), ο Αλέκος Συσσοβίτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «The 2night show» και μίλησε για την καριέρα του στην υποκριτική, τις επιλογές και την αποδοχή του από το «ποιοτικό» θέατρο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους λόγους που τον «σνομπάρει» ο κινηματογράφος και εξέφρασε την πικρία του για την εξέλιξη του ρόλου του στη σειρά «Είσαι το ταίρι μου».

«Μετά το "Είσαι το ταίρι μου", τέλος. Δεν έχει ξαναχτυπήσει το τηλέφωνο να μου πουν, έλα να παίξεις σε μια ταινία. Καταλαβαίνω ότι είναι μια κάστα που δουλεύει με συγκεκριμένους ηθοποιούς και βλέπω ότι επαναλαμβάνουν τους ίδιους ηθοποιούς. Βεβαίως και με θυμώνει, γιατί λατρεύω το σινεμά. Δεν κατάλαβα και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ένας άνθρωπος, επειδή έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία, να χαρακτηρίζεται "τηλεοπτικός ηθοποιός" και, άρα, να μην έχει θέση στον κινηματογράφο» τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Επίσης, ο Αλέκος Συσσοβίτης παραδέχθηκε πως θεωρεί λάθος την εξέλιξη που είχε ο ήρωας που ερμήνευε στην αγαπημένη τηλεοπτική σειρά του Mega, «Είσαι το ταίρι μου». «Από το "Είσαι το ταίρι μου" έμεινε πίκρα για το πώς εξελίχθηκε ο ρόλος μου, έχασε τη δυναμική του. Ξεκίνησε πάρα πολύ όμορφα, αλλά τελείωσε λίγο άδοξα. Εγινε μεταστροφή, πήγε αλλού η προσοχή. Δεν ξέρω τι και πώς, αλλά από κάποια στιγμή και μετά ένιωσα ότι ήταν παρακολουθητής των καταστάσεων, κι όχι αυτός που κινούσε τα νήματα. Το ανέφερα στον σεναριογράφο και μου είπε "ότι μάλλον είναι η δική σου η ματιά, εγώ δεν το είδα έτσι και ο κόσμος δεν το είδε έτσι". Εχει πλάκα μερικές φορές η δική μας φαντασία να είναι διαφορετική από την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο ηθοποιός.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε τον καλεσμένο του για το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Lulu» με έναν δημοσιογράφο. «Ηρθαν στην πρεμιέρα της Lulu του Γιάννη Χουβαρδά και πάνω στην κουβέντα για το τι είναι αυτό το έργο, τι πραγματεύεται, άρχισαν να μου κάνουν ερωτήσεις για όταν ήμουν μοντέλο. Εμένα αυτή η κατάσταση με κουράζει, γιατί είναι πριν από 25 χρόνια. Αυτή η εντύπωση ότι ξεκίνησες από αυτή τη δουλειά δεν με τιμάει ιδιαίτερα, γιατί ξεκίνησα από τις οικοδομές και τα χεράκια μου το ξέρουν. Μέσα στην πάροδο του χρόνου έκανα και αυτήν τη δουλειά.

Εκτίθενται όμως και οι ίδιοι γιατί φαίνεται πως είναι αδαείς. Για παράδειγμα, λέει ο δημοσιογράφος “έπαιζε και ένας ηθοποιός, μάλλον ο Άκης Σακκελαρίου αν θυμάμαι καλά το όνομα του”. Δεν μπορεί να το λες αυτό όταν πας στην παράσταση που παίζει, να του πάρεις συνέντευξη. Δε γίνεται! Διάβασε ρε φίλε πριν πας! Κατάλαβε περί τίνος πρόκειται. Αυτοί εκτίθενται, όχι εγώ. Οι ηθοποιοί δεν εκτίθενται.

Αυτοί εκτίθενται. Γιατί ο κόσμος θέλει πραγματικά να πάρει μια πληροφορία, να μάθει κάτι. Δεν θέλει να ακούσει ένα κουτσομπολιό μόνο για να το ακούσει. Και άμα τσαντιστεί ο Αλέκος πρέπει να το κάνουμε τόσο θέμα; Άνθρωπος δεν είναι; Τσαντίστηκε με κάτι που άκουσε και δεν του άρεσε. Πρέπει δηλαδή να είμαστε για πάντα υπόλογοι σε όλα; Δε γίνεται». 

Aλέκος ΣυσσοβίτηςΕίσαι το ταίρι μου