Lifestyle | 28.12.2019 18:16

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Ταύρο (21 Απριλίου - 20 Μαΐου). Είναι σίγουρο ότι το πέρασμα του πλανήτη Ουρανού στο ζώδιό σας στις 6 Μαρτίου 2019 και η πορεία του μέχρι τώρα επέφεραν σημαντικές αλλαγές και γεγονότα σε βασικούς τομείς της ζωής σας. Εργασία, οικονομικά, τρόπος σκέψης, αισθηματικά κ.λπ. Νέα όρια μπορεί να μπαίνουν σιγά σιγά σε αυτά που καθορίζουν την ατομικότητά σας, ενώ και οι επιλογές σας μπορεί να απέχουν αρκετά από αυτές που πρωτοστατούσαν στην μέχρι τώρα ζωή σας.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Το 2020 σίγουρα θα χρωματιστεί αρκετές φορές από την ξαφνική μάλλον επίδραση του Ουρανού, γι’ αυτό ακόμα και οι πιο συντηρητικοί από εσάς καλό θα είναι να αφήσετε και χώρο για το απρόοπτο. Τόσο το θετικό όσο και το δύσκολο και το αρνητικό μπορεί να περάσουν σε γρήγορη εναλλαγή. Αυτό, φυσικά, δεν είναι και τόσο εύκολα αποδεκτό από τη φύση σας, καθώς εκτιμάτε τη σταθερότητα και τη διάρκεια χωρίς εναλλαγές που συνήθως ξεβολεύουν. Οφείλετε, λοιπόν, να γίνετε περισσότερο προσαρμοστικοί και ευέλικτοι και να μη σνομπάρετε το «καινούργιο» και την πρόκληση να το εξερευνήσετε πριν το απορρίψετε. Επιφυλακτικοί πρέπει να είστε κάποιοι από εσάς και ιδιαίτερα την άνοιξη που η πίεση του Κρόνου από τη μία και μια επαναστατική και ανατρεπτική τάση του Ουρανού από την άλλη μπορεί να  δημιουργήσουν ένα... εκρηκτικό κοκτέιλ. 

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά

Tο ιδιαίτερο 2020 θέλει σύνθετο τρόπο σκέψης 

Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι το 2020 είναι ένας ιδιαίτερος χρόνος, γι’ αυτό και θα πρέπει να εκσυγχρονίσετε τρόπο σκέψης, τακτικές, παγιωμένες συνήθειες και συμπεριφορές. Αυτό θα το απαιτήσουν τα γεγονότα και οι περιστάσεις και βεβαίως οι συνθήκες που θα επικρατούν στην επαγγελματική, την οικογενειακή, την οικονομική και την αισθηματική σας ζωή. Είναι φυσικό οι νέες καταστάσεις να δημιουργήσουν και καινούργιες ανάγκες, μόνο που πριν πάρετε σοβαρές αποφάσεις να λαμβάνετε υπόψη σας και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Βλέπετε, από τις 20 Δεκεμβρίου 2017 και μετά ο Κρόνος στον Αιγόκερω βοήθησε ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσατε να μη χάσετε τις χρήσιμες σταθερές σας. Στο μεγαλύτερο μέρος του νέου χρόνου ο Κρόνος θα εξακολουθήσει να επιβραβεύει τις προσπάθειες και τη συνέπειά σας σε αυτά που θέλετε να κρατήσετε ή να κατακτήσετε, αλλά από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου αλλάζει τροχιά και από τον φιλικό σας Αιγόκερω περνάει στον Υδροχόο. Αυτό το διάστημα μπορεί να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός στην επαγγελματική σας ζωή, ενώ ελλείψεις, αδυναμίες και δυσκολίες μπορεί να υπάρξουν στην οικογενειακή σας ζωή. Για τον καθέναν από εσάς κάτι διαφορετικό -γιατί αυτή η πρόβλεψη που διαβάζετε μην ξεχνάτε ότι είναι γενική- μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα που θα επικρατούν μέχρι τότε.

Ο Κρόνος από τον Αιγόκερω θα δημιουργήσει ένα κάπως σκληρό τετράγωνο με το ζώδιό σας και έχει σημασία εκεί να ελέγχετε τις αντιδράσεις σας στο όποιο γεγονός και να μην απολέσετε εύκολα την ψυχραιμία σας. Προς Θεού, όμως, μην αφήσετε τον εγωισμό, την κτητικότητα και το πείσμα σας να αποφασίζουν για εσάς. Μπορεί το 2020 να δημιουργήσει κάποια... ταραχή αυτό το διάστημα, αλλά μην ξεχνάτε ότι φέτος έχετε και δυνατά μικρά και μεγάλα «όπλα» για να καταπολεμήσετε τα αρνητικά. Αλλωστε η σύγκρουση του Κρόνου με τον Ουρανό και τα αποτελέσματά της αφορούν περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί μέσα στον Απρίλιο και λιγότερο εσάς του Μαΐου.

Τα υποστηρικτικά σας «όπλα» για να καταπολεμήσετε το όποιο εμπόδιο και την όποια δυσκολία στη νέα χρονιά είναι πολλά, όμως είπαμε ότι έχετε και το υπερόπλο που λέγεται Δίας, που έως τις 19 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό σας. Η επιρροή του θα είναι βοηθητική και σύνθετη. Θα εξισορροπεί και θα μειώνει τα όποια αρνητικά, ενώ θα φροντίζει για τη λιγότερο επώδυνη και την  πιο γρήγορη ανάκαμψη από αυτά.

Σχέσεις - Έρωτας

Κλονισμός, ανατροπή, διάσπαση έως και εξέγερση εκεί που υπάρχει αδυναμία συνεννόησης και συνύπαρξης. Στον έρωτα, στη συνεργασία, στην οικογένεια. Το 2019 με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μπορεί να έφερε την επανάσταση και την αλλαγή εκεί που τα πράγματα δεν προχωρούσαν και δεν υπήρχε ικανοποίηση. Είναι φυσικό λοιπόν μια τάση σχεδόν πρωτόγνωρης ανεξαρτησίας για πολλούς από εσάς να φέρει και τα αποτελέσματά της. Διόλου απίθανο κάποιοι από εσάς να θελήσετε να ζήσετε και στον έρωτα κάπως πιο αντισυμβατικά. Ξαφνικοί έρωτες και γάμοι, ξαφνικά διαζύγια και χωρισμοί. Τα γνωστά... επτά χρόνια φαγούρας -είναι τα χρόνια που ο Ουρανός μένει περίπου σε κάθε ζώδιο- μόλις ξεκίνησαν.

Πιο πλούσιο σε έρωτες φαίνεται ότι έρχεται το 2020, αλλά προσοχή. Από τον Μάρτιο έως την 1η Ιουλίου θα αρχίσουν να φαίνονται όχι μόνο όλα όσα σας ενώνουν με τον σύντροφό σας αλλά και όσα σας χωρίζουν και όσα δύσκολα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Εκεί θα φανεί πόσο η ζωή και η καθημερινότητα μπορούν να αντιμετωπιστούν και να εξυπηρετηθούν σωστά. Αν παρ’ ελπίδα κάποιες σχέσεις καταδικασμένες να μην προχωρήσουν κλείσουν τον κύκλο τους, ένα πράγμα δεν θα συμβεί φέτος. Το να μείνετε μόνοι.

Από τον Ιούλιο και ύστερα και έως τα μέσα Δεκεμβρίου οι προσφορές δεν θα λείψουν. Από τις 29 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 ο πλανήτης Αρης θα περιορίσει την πορεία του και θα φαίνεται στάσιμος στο ζώδιο του Κριού. Αυτό εκ πρώτης όψεως είναι αρκετά εξυπηρετικό, αφού θα μειωθούν οι αιτίες δοκιμασίας και ανατροπής κάποιων σχεδίων σας, αλλά θα συμβάλει θετικά και στις σχέσεις. Προσέξτε όμως αντιπάλους στην εργασία και στον έρωτα και προδοτικές ενέργειες ατόμων που σας εποφθαλμιούν.

Επαγγελματικά

Μια κάπως διαφορετική χρονιά και στα επαγγελματικά και όπως φαίνεται τα πεπραγμένα της άνοιξης -από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου- θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το δεύτερο μισό του 2020, αλλά ακόμα και αν οι συνθήκες άλλαξαν και πρέπει να προσαρμοστείτε σε νέες, πάλι μπορείτε να βρείτε τον βηματισμό σας. Οσοι είστε σε μια εξαρτημένη εργασία, το επίμαχο αυτό διάστημα φανείτε περισσότερο υπεύθυνοι, πρόθυμοι και συνεργάσιμοι και μη δίνετε λαβή για σχόλια. Αυτό το διάστημα οφείλετε να αντέξετε την πίεση. Αν όχι και προτίθεστε να τα βροντήξετε, άλλη εργασία θα βρείτε από τον Ιούλιο και μετά. Στο ενδιάμεσο ό,τι βρεθεί ίσως να μην είναι και τόσο στα μέτρα σας.

Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και θέλετε να ξεκινήσετε δική σας επιχείρηση, βεβαιωθείτε ότι κατέχετε το αντικείμενο, γιατί οι ζόρικες εξετάσεις έρχονται το 2021. Ή θα ξεκινήσετε γρήγορα από Δεκέμβριο έως Φεβρουάριο το αργότερο ή καλύτερα από τις 2 Ιουλίου και ύστερα. Ομως ακόμα και αυτό το πιο ομιχλώδες και κάπως δύσκολο διάστημα Μαρτίου- Ιουλίου και για εσάς και για όλους δεν είναι εντελώς αντιπαραγωγικό. Ο Ερμής από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου θα σχηματίζει ένα ευνοϊκό εξάγωνο με το ζώδιό σας. Εκείνο το διάστημα δώστε προτεραιότητα στο μυαλό και λιγότερο στο συναίσθημα. Ακόμα, καλές ιδέες και πρακτικές συνεργατών, δασκάλων, συμβούλων, αδελφικών ατόμων θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμες. Αξιοποιήστε τες. Θα βοηθηθείτε.

Οικονομικά

Δεν είναι μόνο ο Ερμής που θα βρίσκεται ένα τόσο μεγάλο διάστημα στο ζώδιο του Καρκίνου και ο Αρης στον Κριό φέτος. Εχουμε και άλλον... παραβάτη. Πρόκειται για την Αφροδίτη, που από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου θα βρίσκεται με τα... μπρος-πίσω που θα φαίνεται να κάνει στο ζώδιο των Διδύμων. Το ζώδιο αυτό σχετίζεται άμεσα με τα οικονομικά και τα πάσης φύσεως συμφέροντά εσάς. Αρνητική η πλανητική αυτή  παρουσία εκεί για σας; Κάθε άλλο, από τη στιγμή βέβαια που δεν κάνετε παρακινδυνευμένες ενέργειες. Οι παρακινδυνευμένες και αψυχολόγητες ενέργειες θα μπορούσαν να εκπορεύονται από πολλές αιτίες. Βλέπετε, ο Ποσειδώνας που θα χτυπάει αυτήν την Αφροδίτη μπορεί να ευθύνεται για παραπλανητικές οικονομικές υποσχέσεις και κέρδη.

Προσοχή, λοιπόν, σε οικονομικές και περιουσιακές αλχημείες που μπορεί να μην έχουν και τόσο ένδοξο τέλος. Στο υπόλοιπο του 2020 η εικόνα που θα υπάρχει στον οικονομικό τομέα μπορεί να μη φαίνεται ότι διαθέτει τόσες ευκαιρίες, αλλά στην ουσία δεν είναι έτσι. Εως τα μέσα Δεκεμβρίου οι συνθήκες δεν θα είναι απογοητευτικές για κέρδος. Είτε μέσα από την εργασία είτε μέσα από έξυπνες αγοραπωλησίες και οικονομικούς συνδυασμούς. Επειδή μάλιστα  συγκριτικά με την επόμενη χρονιά αυτή μπορεί να είναι πιο προσοδοφόρα, μην αργοπορήσετε.

Εκλείψεις 

Ακόμα ένα από τα θετικά της νέας χρονιάς είναι το γεγονός ότι δεν εμπλέκεστε άμεσα στο θέμα των εκλείψεων. Εσείς, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι μόνο έμμεσα και ξώφαλτσα σχεδόν μπορεί να επηρεαστείτε από τις εκλείψεις – ηλιακές και σεληνιακές. Τα ζώδια που πλήττονται περισσότερο είναι τα παρορμητικά -Κριός, Ζυγός, Καρκίνος, Αιγόκερως- και η όποια επίδραση θα έρθει από αυτές που θα γίνουν στον Καρκίνο και τον Αιγόκερω, ενώ οι Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι, Ιχθύες από αυτές που γίνονται σε Διδύμους και Τοξότη. Στις 10 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο, στις 5 Ιουλίου η σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη, ενώ στις 21 Ιουνίου πραγματοποιείται η ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο και στις 5 Ιουλίου η σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω. Στις 30 Νοεμβρίου έχουμε σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους και ο χρόνος θα κλείσει με μια ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου στον Τοξότη.

Συμβουλή: Εως τις 17 Δεκεμβρίου έχετε ένα σχετικά ευνοϊκό περιθώριο για να βελτιώσετε βασικούς τομείς της ζωής σας. Ακόμα και να καθαρίσετε τον δρόμο σας από εμπόδια και προβλήματα. Θα είναι πιο δύσκολα από τις 18 και μετά.
 

Υγεία και ομορφιά

Είστε λάτρεις του σταθερού προγράμματος στη ζωή σας και η κάθε αλλαγή συχνά εκλαμβάνεται από εσάς ως ένα είδος απειλής. Δεν αποκλείετε να εμφανίσετε και ψυχοσωματικά, αν κληθείτε να αλλάξετε συνήθειες και τρόπο ζωής. Σκεφτείτε για λίγο πόσο κακό μπορεί να προκληθεί αν αυτές οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής σας δεν συμβαδίζουν με αυτό που λέμε ορθό, θετικό, βοηθητικό και τέλος υγιεινό. Από τον Μάρτιο έως την 1η Ιουλίου, που διαφαίνονται κάποιες αρρυθμίες και κάποιες αναταράξεις, μικρές και μεγάλες για κάποιους από εσάς, οφείλετε να προσέξετε την υγεία σας συνολικά.

Δεν είναι μόνο οι πάγιες λειτουργίες του οργανισμού -όπως κυκλοφορικό, θυρεοειδής και ορμονικό και ό,τι εμπεριέχεται στο αίμα- αλλά και τα έκτακτα, όπως μολύνσεις πάσης φύσεως, αλλεργίες, μικροατυχήματα, γι’ αυτό τον νου σας. Το 2020 συμβουλεύει προσεγμένη διατροφή -μπορεί να φορτωθείτε εύκολα βάρος- τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά. Αποφύγετε δραστικές παρεμβάσεις την περίοδο 23 Μαρτίου - 1η Ιουλίου. Μπορείτε καλύτερα από 6-20 Μαρτίου και από 8 Αυγούστου και μετά. Αν κάτι επείγει, από τις 4 Ιουλίου και ύστερα. Ο Οκτώβριος επίσης, η 3η Μαΐου, καθώς και ο Νοέμβριος έως τις 20 προσφέρουν καλές υπηρεσίες και για την υγεία και την ομορφιά σας. Αν θέλετε αλλάξτε και λουκ.

Tips τα δεκαήμερα

To μεγαλύτερο «βάρος»  αυτού του κάπως δύσκολου μεταβατικού διαστήματος πέφτει σε εσάς που είστε γεννημένοι μέσα στον Απρίλιο. Εσείς λοιπόν θα πρέπει να είστε πιο παρατηρητικοί, ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Αν έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο, ναι μεν μπορεί να μη νιώθετε τόσο άνετα, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο είστε μάλλον οι πιο προστατευμένοι και στα πιο δύσκολα και με περισσότερη επιτυχία από τον Αύγουστο και μετά. Η σύναξη του Κρόνου, του Πλούτωνα και του  Δία στον Αιγόκερω μπορεί να διευκολύνει  ό,τι σχετίζεται με Δημόσιο, Δικαιοσύνη,  ξένους και εξωτερικό.

Πώς τα πάμε με τους άλλους 

Υπάρχει πάντα μια έλξη προς τους Σκορπιούς -άσχετα από τον βαθμό συμφωνίας-, αλλά από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου θα χρειαστεί προσοχή. Οπως και εσείς έτσι και άλλοι Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι θα βρεθούν σε μια πιο ευαίσθητη φάση. Ο καθένας για διαφορετικό λόγο. Βέβαια εσείς και μερικώς οι Σκορπιοί θα έχετε και μια εύνοια που θα υποβαθμίζει τα όποια αρνητικά. Οι Αιγόκεροι και οι Καρκίνοι μπορεί να θέλουν, αλλά θα έχουν και πολλές αδυναμίες. Αυτό το διάστημα, όμως, τόσο αυτοί όσο και οι Ζυγοί και οι Κριοί, κάπως πιο απελευθερωμένοι, θα δείξουν  τι θέλουν και τι όχι. Σύντροφος;  Συνεργάτης; Φίλος; Αχτύπητη επιλογή για το 2020 πρώτα οι Παρθένοι και μετά οι Ιχθύες. Δίδυμοι και Τοξότες; Αμφίβολη επένδυση, περιπετειώδης επιλογή ιδιαίτερα Απρίλιο-Αύγουστο.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

ζώδιααστρολογικές προβλέψειςζώδια ΔεκεμβρίουταύροςΒίκη Παγιατάκηζώδια προβλέψεις 2020