Lifestyle|31.12.2019 18:57

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Λέων: Συνετά βήματα και μέτρο θα βοηθήσουν

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)Το 2020 σας αποχαιρετά και εσείς στον απολογισμό του βρίσκεστε με ανάμεικτα συναισθήματα. Σίγουρα θα μπορούσατε να επιτύχετε τώρα πολλά, γιατί άραγε όχι και όλα; Αντί να σκέφτεστε έτσι, σκεφτείτε καλύτερα από πόσα αρνητικά γλιτώσατε στο τέλος, γιατί το 2019 τελειώνει, αν μη τι άλλο, αξιοπρεπώς για εσάς. Μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου η παρουσία του Δία στον Τοξότη σάς έδειξε ποιος είναι ο συντομότερος δρόμος για να φτάσετε τους στόχους που έχετε βάλει αλλά και πώς και με ποιους θα τον διανύσετε. Οι επιλογές που έχετε κάνει μέχρι αυτή την ημερομηνία και ακόμα οι συνειδητοποιήσεις πάνω σε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις ας γίνουν οδηγός σας για το πώς συμφέρει και πρέπει να κινηθείτε και μέσα στη νέα χρονιά.

Το 2020, ιδιαίτερα μέσα στην άνοιξη, θα δοκιμάσει με κάποιον τρόπο τόσο το πώς εφαρμόζετε την εμπειρία που έχετε συναποκομίσει μέχρι τώρα αλλά και τη γνησιότητα και τη σταθερότητα συνεταιρισμών, σχέσεων και συνεργασιών. Είναι απαραίτητο το μέτρο παντού και η προνοητικότητα, γιατί απλούστατα θα στερείστε κάτι από αυτό που σας διέθεσε η χρονιά που σας αποχαιρετά. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από την εύνοια που κατέφθανε στις δύσκολες καταστάσεις, ακόμα και στο… παρά πέντε.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Νέες ευθύνες, νέοι στόχοι, νέες στρατηγικές

Οχι δογματισμοί, λιγότεροι εγωισμοί, μεγαλύτερη ευελιξία και σεβασμό στις γνώμες των άλλων και αυτών που διαφωνούν μαζί σας, που μάλλον φέτος θα είναι περισσότεροι. Το 2020 από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου δημιουργεί νέα δεδομένα σε ορισμένους από τους βασικούς τομείς της ζωής σας -εργασία, σπουδές, οικονομικά, οικογενειακή κατάσταση, σχέσεις- και έχει μεγάλη σημασία πώς θα κινηθείτε απέναντι σε αυτά. Για μερικούς από εσάς, μάλιστα, μπορεί να είναι το παρελθόν -πρόσφατο και πιο μακρινό- που μπορεί να φέρει κάποια κατάλοιπά του προς αντιμετώπιση. Κάποια επαγγελματική, περιουσιακή, οικονομική ή αισθηματική διαφορά; Κάποιο ζήτημα που είχε κατά κάποιον τρόπο... κοιμηθεί, αλλά δεν είχε τελειώσει; Πέρα από τις προσεκτικές επιλογές και ενέργειες που πρέπει να κάνετε εσείς παντού, μπορεί να είναι και κάποιος άλλος αστάθμητος παράγοντας που μπορεί να φέρει... αρρυθμία. Οικονομικά και πολιτικά θέματα που συμβαίνουν κοντά ή και πιο μακριά μπορεί να φρενάρουν κάπως τα σχέδιά σας.

Σε αυτό το διάστημα ο Κρόνος -εμπόδιο, βάρος, ανάληψη μεγαλύτερων ευθυνών και αποφάσεις άλλων που όμως αφορούν και εσάςέρχεται απέναντί σας στον Υδροχόο και αφορά περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί μέσα στον Ιούλιο. Στο ίδιο διάστημα ο Κρόνος δημιουργεί ένα δυσμενές τετράγωνο με τον Ουρανό, που από 6 Μαρτίου 2019 βρίσκεται σε μια δύσκολη προς το ζώδιό σας θέση. Νόμοι, κανονισμοί, πολιτική κατάσταση απαιτούν και φέτος μεγαλύτερη υπευθυνότητα και προσοχή. Επειδή το τετράγωνο αυτών των δύο πλανητών μπορεί να δημιουργήσει μια γενικότερη αστάθεια, αποφύγετε στον βαθμό που αυτό εκπορεύεται από εσάς να επιχειρήσετε φιλόδοξα ανοίγματα και μεγάλες αλλαγές. Βεβαίως στο ίδιο διάστημα θα έχετε την υποστήριξη της Αφροδίτης -συμπάθεια, συμπόρευση, στήριξη, αγάπη, χρήματα-, αλλά αυτή θα μοιάζει με... ασπιρίνη στον κάπως βαριά ασθενή. Οπως και να ’χει, από τις 29 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021 προς σταθερή και αδιάλειπτη στήριξή σας έρχεται ο Αρης.

Μια καινούργια δύναμη, διάθεση για εποικοδομητικές αλλαγές, βελτιώσεις και ξεκινήματα θα αρχίσει να σας κατακλύζει. Με κάποιον τρόπο αυτό θα είναι και πιο εύκολη διαφυγή από το όποιο αδιέξοδο. Μάλιστα από τον Ιούλιο και έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα πρέπει να οργανωθείτε καλύτερα και να «τρέξετε» με πιο γρήγορους ρυθμούς αυτά που πρέπει να γίνουν. Μην αφήσετε επίσης τον χρόνο να ρυθμίσει ανοιχτά θέματα και εκκρεμότητες πάσης φύσεως και αυτές να περάσουν για να αντιμετωπιστούν μέσα στο 2021. Θα είναι πιο δύσκολο.

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Καρκίνος: Τέλος εποχής, επιβάλλεται να αντέξετε

Σχέσεις - Έρωτας

Το κεφάλαιο «σχέσεις και συνεργασίες» είναι αυτό που μαζί με τα επαγγελματικά θα κρατήσουν τα σκήπτρα -από πλευράς γεγονότων και αλλαγών- στη νέα χρονιά. Από τον Μάρτιο μάλιστα μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα, τη γνησιότητα και τη δυνατότητα που θα έχουν κάποιες από τις σημαντικές σας σχέσεις να προχωρήσουν μέσα στον χρόνο. Κατ’ αρχάς ξεκινήστε να ψάχνετε κάπως περισσότερο τον δικό σας τρόπο που αντιμετωπίζετε τους άλλους και να μετριάσετε τη συχνά κυριαρχική σας συμπεριφορά. Μπορεί να θέλετε να αποφασίζετε για τους άλλους, γιατί τις περισσότερες φορές σάς διακρίνει ένας συναισθηματικός ιδεαλισμός και ό,τι κάνετε θεωρείτε πως γίνεται για το καλό των άλλων.

Βεβαίως μπορεί να αποτελείτε ένα πραγματικό στήριγμα και μπορείτε να κάνετε πολλά γι’ αυτούς, αλλά δεν είναι ανάγκη να φέρετε τόσο βαρέως την κριτική που μπορεί να σας ασκούν. Ακόμα και το αλάθητο του Πάπα τίθεται υπό αμφισβήτηση. Εξασκήστε, λοιπόν, περισσότερο την ακοή σας φέτος, γιατί... θα ακούσετε πολλά. Κάποια όντως χρήσιμα, κάποια εντελώς κακόβουλα και άλλα εντελώς κουφά. Μάλιστα το διάστημα Μαρτίου-Ιουλίου θα φιλοξενήσει τα πιο πολλά από αυτά. Σε αυτήν τη χρονική περίοδο προσέξτε περισσότερο τον γάμο ή τη σχέση σας, ιδιαίτερα αν έχουν διαφανεί κάποιες διαφορές. Αν έχετε αποφασίσει μια συγκατοίκηση ή έναν γάμο, καλύτερα να επιλέξετε άλλα διαστήματα μέσα στον νέο χρόνο. Αυτό γιατί μετά τις 21 Ιουλίου θα έχετε και μια πιο καθαρή εικόνα γενικότερα.

Ο Ιούλιος από τις 6 και μετά, ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος έως τις 19 προσφέρονται περισσότερο για τα αισθηματικά σας. Βελτίωση και ανανέωση στις σχέσεις που άντεξαν ή καινούργιες γνωριμίες αν είστε μόνοι. Εως τις 17 Δεκεμβρίου θα είστε ελεύθεροι από τον Κρόνο, τον μεγάλο κριτή.

Επαγγελματικά

Με παλιές, αλλά απαραιτήτως ανανεωμένες συνταγές, ξεκαθαρίσματα και νέους, πιο ασφυκτικούς κανόνες. Εδώ και πολύ καιρό -και ιδιαίτερα από τον Δεκέμβριο του 2017 και μετάβρίσκεστε σε μια... δίνη ανακατατάξεων, χωρίς απαραιτήτως αυτές να εκπορεύονται πάντα από σας. Το 2020 κάνει επείγουσα την ανάγκη να μπουν νέοι, πιο ρεαλιστικοί στόχοι, όπως και να αντιμετωπιστεί όλη η δουλειά σας στο νέο πνεύμα που θα επικρατήσει και μια πιο πραγματική εικόνα θα υπάρξει μέσα στην άνοιξη.

Το πέρασμα του Κρόνου απέναντί σας δεν θα σας δείξει την όμορφη πλευρά του κεντήματος. Θα σας υποχρεώσει με κάποιον τρόπο να το γυρίσετε από την ανάποδη για να δείτε την κάπως άσχημη πλευρά αλλά και τους... κόμπους που χρειάστηκαν να γίνουν -τον κόπο δηλαδή που πρέπει να καταβάλει κανείς- για να υπάρξει η... ομορφιά. Μερικοί την περίοδο αυτή μπορεί να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες, να πρέπει να συνεργαστείτε με πιο δύσκολους συνεργάτες ή να αποφασίσετε και αλλαγή πλεύσης στην εργασία. Υπευθυνότητα, ανοχή και μετριοπάθεια για να μην ανατραπούν ισορροπίες και σιγουριές.

Ο Δίας στον Αιγόκερω από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 θα συμβάλει θετικά με πολλούς τρόπους. Μάλιστα στους υπεύθυνους και τους εργατικούς μπορεί να φέρει και κάποια επιβράβευση.

Οικονομικά

Ασφαλώς η εικόνα που έχετε σχηματίσει διαβάζοντας τι μπορείτε να περιμένετε μέσα στο 2020 μάλλον δεν είναι και τόσο αισιόδοξη. Σωστό και λάθος ταυτόχρονα, γιατί ναι μεν η νέα χρονιά δημιουργεί κάποια σκαμπανεβάσματα, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό της δεν είναι αρνητική για εσάς. Λίγο... αλλοπρόσαλλη μπορείς να την πεις, αφού αλλάζουν δομές, συνήθειες και τρόποι για να αντιμετωπιστεί. Στα οικονομικά π.χ., ενώ τη μια στιγμή μπορεί να έρχονται ακόμα και παλιές υποχρεώσεις προς αντιμετώπιση, την ίδια στιγμή από κάπου προκύπτει και εναλλακτική. Μια ρύθμιση; Μια βοήθεια; Μια αποζημίωση; Μια χρηματοδότηση; Μια αγοραπωλησία;

Ο Δίας από τον Αιγόκερω από τις 3 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020 θα «φλερτάρει» κάπως πιο ευνοϊκά με την τσέπη σας, έτσι ώστε ακόμα και στα πιο δύσκολα να μη μένει αδειανή. Βοηθητική επίσης και η Αφροδίτη από τις 4 Απριλίου -μέσα στο διακεκαυμένο διάστημα δηλαδή- έως τις 7 Αυγούστου που θα βρίσκεται στους Διδύμους όλο και κάτι θα καταφέρει για σας.

Προσοχή όμως στα μεγαλεπήβολα σχέδια, γιατί μπορεί να απλώσετε το πόδι σας πέρα από το πάπλωμά σας. Σε αυτό το διάστημα από τη μία δίνετε και από την άλλη παίρνετε, αλλά το ισοζύγιο είναι το θέμα. Πιο ασφαλείς κινήσεις σε οικονομικά και περιουσιακά μπορείτε να κάνετε στα ευνοϊκά διαστήματα που αφορούν και τις σχέσεις σας.

Εκλείψεις 

Ευτυχώς φέτος που έχετε να αντιμετωπίσετε την πρόβα εγκατάστασης του Κρόνου απέναντί σας δεν συμμετέχετε άμεσα στις εκλείψεις. Οι φετινές εκλείψεις -δύο ηλιακές και τέσσερις σεληνιακέςγίνονται στον Καρκίνο, στον Αιγόκερω, στους Διδύμους και στον Τοξότη. Οι εκλείψεις του Καρκίνου και του Αιγόκερω επηρεάζουν άμεσα Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους, Αιγόκερους και αυτές που γίνονται σε Διδύμους και Τοξότη, τους Διδύμους, τον Τοξότη, την Παρθένο και τους Ιχθύς. Σεληνιακή έκλειψη στις 10 Ιανουαρίου στον Καρκίνο. Στις 5 Ιουνίου σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη. Ηλιακή έκλειψη στις 21 Ιουνίου στον Καρκίνο. Σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουλίου στον Αιγόκερω. Το 2020 θα κλείσει με μια σεληνιακή έκλειψη που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου στους Διδύμους και μια ηλιακή που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου.

Υγεία και ομορφιά

Πάντα προηγείται η υγεία της ομορφιάς, αλλά τον νέο χρόνο αυτό ισχύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Από τη μία ο Κρόνος θα υποδεικνύει όλες τις αρρυθμίες, τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του οργανισμού και από την άλλη βοηθητικός στην υγεία ο Δίας, θα διορθώνει και θα βελτιώνει. Η μακρά παραμονή του Ερμή στο ζώδιο του Καρκίνου -από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου- μπορεί να συμβάλει ακόμα περισσότερο σε μια τάση εσωστρέφειας και προβληματισμού. Αυτήν τη χρονική περίοδο προσπαθήστε να έχετε κοντά σας άτομα με τα οποία νιώθετε οικειότητα, αλλά παράλληλα έχετε εμπιστοσύνη στις γνώσεις, την πείρα και την εχεμύθειά τους. Συζητώντας μπορείτε να ξαλαφρώνετε λίγο πνευματικά και ψυχικά.

Η δε παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο θα πρέπει να σας κάνει πιο προσεκτικούς στα πάγια προβλήματα της υγείας σας -όσοι έχετε- και ακόμα στο αίμα και ό,τι εμπεριέχει, στο κυκλοφορικό, στα οστά, στα δόντια, στις ψύξεις και στα μικροατυχήματα. Αν χρειάζεται να κάνετε κάτι για την ομορφιά σας και την ανανέωση του λουκ σας, τα καλύτερα διαστήματα είναι από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου και μετά, από τις 7 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου και από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου. Από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά και για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ο Κρόνος παίρνει θέση απέναντί σας στον Υδροχόο. Η πίεση από την ανάληψη περισσότερων ευθυνών, η όχι και τόσο εύκολη προσαρμογή στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται απαιτούν ασκήσεις θάρρους, υπομονής και λίγες βιταμίνες.

Συμβουλή: Για να νιώθετε πληρότητα μέσα στη δουλειά σας πρέπει να συμμετέχετε όχι μόνο διανοητικά -και επειδή έτσι πρέπει- αλλά και συναισθηματικά. Να θυμάστε ότι αυτήν τη νέα χρονιά οι συνθήκες και οι περιστάσεις ίσως να μη δίνουν μεγάλα περιθώρια για συναίσθημα, μια και οι ανάγκες θα είναι πιο πιεστικές, ωστόσο προσπαθήστε να προσαρμοστείτε τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή σας γενικότερα χωρίς μελοδραματικές «κορώνες» στα νέα δεδομένα.

Tips τα δεκαήμερα

Αν έχετε γεννηθεί στις πρώτες δέκα μέρες του ζωδίου σας, είστε εσείς που συγκριτικά με τους υπόλοιπους θα δεχτείτε το μεγαλύτερο βάρος και την περισσότερη πίεση τόσο από τον Μάρτιο έως την 1η Ιουλίου όσο και από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά. Αξιοποιήστε το ενδιάμεσο διάστημα και μην αφήσετε εκκρεμότητες για την επόμενη χρονιά. Οι γεννημένοι στο δεύτερο και στο τρίτο δεκαήμερο μόλις που παίρνετε μια αμυδρή γεύση των δυσκολιών που παράγονται από τη σύγκρουση Κρόνου και Ουρανού. Μην αμελήσετε όμως να αναλύσετε τα «σημάδια» και να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα.

Πώς τα πάμε με τους άλλους 

Ακουμπήστε -όχι όμως με όλο σας το βάρος- στον Τοξότη, στην Παρθένο, στους Διδύμους και στους Ιχθύς, γιατί μπορεί να αποδειχθούν ποικιλοτρόπως βοηθητικοί. Παράκληση, μην πάτε να χειραγωγήσετε Παρθένο και κόψτε τις φιγούρες και τις τζιριτζάντζουλες. Θέλει έργα και όχι λόγια. Παραδοσιακά σχεδόν συνοδοιπόροι και συμπαθούντες είναι οι Κριοί και οι Ζυγοί, αλλά μέσα στο 2020 θα είναι και αυτοί αρκετά ταλαιπωρημένοι, άρα θα προσφέρουν μάλλον από το υστέρημά τους. Χρήσιμος ένας Αιγόκερως στα επαγγελματικά, στην αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων.

Αν έχετε γάμο ή σχέση με άλλον Λέοντα, Υδροχόο, Σκορπιό ή Ταύρο, να προσέξετε ιδιαίτερα το διάστημα Μαρτίου-Ιουλίου. Μέσα σε αυτό θα φανούν τόσο αυτά που σας δένουν όσο και αυτά που σας χωρίζουν. Αν από τις 2 Ιουλίου έως τις 17 Δεκεμβρίου δεν στρώσουν τα πράγματα εκεί που υπάρχουν διαφορές, μετά ίσως χειροτερέψουν. Λόγια συμπάθειας με έναν Καρκίνο, αλλά αποζητά και αυτός ασφάλεια, κάπου να ακουμπήσει...

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

ΛέωνΒίκη Παγιατάκηαστρολογικές προβλέψειςζώδια Δεκεμβρίουζώδια προβλέψεις 2020