Lifestyle|05.12.2018 20:30

H τρανσέξουαλ Μις Ισπανία είναι φαβορί για Miss Universe (pics)

Newsroom

Το περασμένο καλοκαίρι, η 27χρονη διεμφυλική καλλονή Άντζελα Πόνσε από τη Σεβίλλη κατάφερε να στεφθεί Μις Ισπανία και να εκπροσωπήσει την χώρα της ως η πρώτη διεμφυλική υποψήφια στον διαγωνισμό Miss Universe.

Η ίδια μάλιστα είχε γράψει στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram ότι «η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις. Για να καταλάβεις τι σημαίνει αυτός ο τίτλος για τη ζωή μου. Εκπλήρωσα ένα όνειρο που πάντα είχα. Το μόνο που χρειαζόμουν ήταν να κάνω κάθε εμπόδιο που εμφανιζόταν στο δρόμο μου, μία ευκαιρία για να εξελιχθώ».

T

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Time, ρωτήθηκε τι θα σήμαινε γι' αυτήν μια νίκη, γνωρίζοντας πως ο Ντόναλντ Τραμπ, πρώην ιδιοκτήτης του διαγωνισμού Miss Universe, δεν επέτρεπε τρανσέξουαλ στον διαγωνισμό μέχρι το 2012.

T
T

«Θα είναι κάτι περισσότερο από ένα μήνυμα προς αυτόν, θα ήταν μια νίκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε. «Οι τρανς γυναίκες έχουν διωχθεί για πολύ καιρό. Αν μου δώσουν το στέμμα, θα δείξει πως και οι τρανς γυναίκες είναι ίδιες με τις κανονικές», συμπλήρωσε.

T
T

Θυμίζουμε πως στον διαγωνισμό για Miss Universe επιτρέπεται από το 2012 να μετέχουν τρανσέξουαλ υποψήφιες, μετά από προσφυγή της Καναδέζας Γιένα Ταλάτσκοβα, που είχε αποκλειστεί από τα καλλιστεία στη χώρα της.

T
T
τρανσέξουαλκαλλιστεία