Ο «απατεώνας του Tinder» σχεδιάζει την εκδίκησή του - Podcast, εκπομπή γνωριμιών και η αυτοβιογραφία του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά ┋
Με το ντοκιμαντέρ «Tinder Swindler» να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού του Netflix, ο Simon Leviev, ο άνθρωπος που φέρεται να ξεγέλασε αρκετές γυναίκες μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών, αποσπώντας από αυτές - όπως λένε τουλάχιστον- περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια, ετοιμάζει την αντεπίθεσή του!
Η αληθινή ιστορία του Σάιμον Λέβιεβ (Simon Leviev), με τίτλο «Tinder Swindler» (Απατεώνας του Tinder) μετράει πάνω από 45 εκατομμύρια ώρες παρακολούθησης στο Netflix, και έγινε το πρώτο μη μυθοπλαστικό φιλμ που αναδεικνύεται Νο1 παγκοσμίως, από καταβολής της πλατφόρμας.
Όπως δηλώνει ο Έλληνας δικηγόρος του δεν εκκρεμεί κανένα ένταλμα σύλληψης εναντίον του, και ο Σάιμον συνεχίζει κανονικά τη ζωή του. Το Tinder και το Instagram τον έκαναν ban από τις πλατφόρμες τους, αλλά όλα αυτά δεν στάθηκαν εμπόδιο στη νέα συνεργασία του. Ο «Tinder Swindler» συνεργάζεται με τη μάνατζερ ταλέντων Gina Rodriguez της Gitoni Inc., με σκοπό να κυνηγήσει μία καριέρα στον χώρο της ψυχαγωγίας. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του ET, πέρα από το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει να κυκλοφορήσει, δίνοντας τη δική του οπτική πάνω στην υπόθεση, ενδιαφέρεται να λανσάρει ένα podcast, να παρουσιάσει μία εκπομπή γνωριμιών και να γράψει ένα βιβλίο.
«Με ιντρίγκαρε η ιστορία του Netflix. Είδα τον σπουδαιότερο πωλητή του κόσμου. Με άφησε με πολλά αναπάντητα ερωτήματα και ήμουν προκατειλημμένη. Θεωρώ πως υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε ιστορία και όλοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να πουν τη δική τους εκδοχή», δήλωσε η νέα μάνατζερ του δήθεν κληρονόμου.
Όπως υποστήριξε η ομάδα των δημοσιογράφων που έβγαλαν στη φορά την είδηση και συνεργάστηκαν με το Netflix, επικοινώνησαν με τον Leviev για πιθανή συμμετοχή του στο ήδη υπάρχον ντοκιμαντέρ, όμως ο ίδιος αρνήθηκε να δώσει τη δική του πλευρά. «Πιστεύω πως θα πει με θράσος πως η ομάδα λέει ψέματα και πως εκείνος λέει την αλήθεια. Σε κανένα σημείο της δουλειάς μας με την ιστορία ή με την ομάδα του Netflix που ασχολήθηκε με αυτή, δεν έδειξε μετάνοια ή σκέφτηκε κατόπιν εορτής το τι έκανε σε δεκάδες ανθρώπους στην Ευρώπη και στον κόσμο», δήλωσε ο Erlend Ofte Arntsen, Νορβηγός δημοσιογράφος από την ερευνητική ομάδα.
Ο απατεώνας του Tinder: Η ιστορία του Ισραηλινού που χειραγωγούσε γυναίκες και συνελήφθη στην Αθήνα
O Σάιμον Λέβιεβ (Simon Leviev) είναι ο γιος ενός Ισραηλινού μεγιστάνα, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο διαμαντιών. Κινείται από ευρωπαϊκή πρωτεύουσα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για δουλειές, με ιδιωτικό τζετ. Ανάμεσα στα πολύωρα μίτινγκ ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram, επιδεικνύοντας τα πεντάστερα ξενοδοχεία που διαμένει, τα πολυτελή αμάξια που οδηγεί και τα πανάκριβα πιάτα διάσημων εστιατορίων.
Παράλληλα, φλερτάρει στην πλατφόρμα γνωριμιών, στο Tinder. Εκεί όπου συχνάζουν οι Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm και Ayleen Charlotte που γοητεύονται από τον τρόπο ζωής του και την εντυπωσιακή του εμφάνιση. Κάπως έτσι ξεκινάει και το πρώτο ραντεβού μαζί του. Οι τρεις γυναίκες αφηγούνται στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, «Ο απατεώνας του Tinder», τις φρικτές ιστορίες που βίωσαν στο πλευρό του φαινομενικά γοητευτικού πρίγκιπα του παραμυθιού, ο οποίος κατέληξε - σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους - να γίνει ο προσωπικός τους εφιάλτης.
«Όταν μιλήσαμε πρώτη φορά με τον Σάιμον, δέσαμε αμέσως. Αισθανόμουν σα να παίζω σε ταινία» λέει η Cecilie στην ταινία. Ωστόσο, οταν το παραμύθι τελείωσε, η γυναίκα βρέθηκε να χρωστά 200.000 δολάρια και να φοβάται για την ασφάλειά της. «Ήταν η πρώτη φορά που σκέφτηκα: "Θεέ μου μου αρέσει πολύ" και φαίνεται πως του αρέσω κι εγώ» είπε αργότερα η ίδια στο Nightline του ABC το 2019.
Ακολουθώντας τις πιο κλασικές μεθόδους χειραγώγησης, ο Σάιμον φρόντισε να τις εντυπωσιάσει από την αρχή. Πρώτο ραντεβού σε εστιατόριο χλιδάτου ξενοδοχείου, ένα μπουκέτο λουλούδια αξίας τριψήφιου ποσού την επόμενη, γλυκόλογα και αστείες συζητήσεις για ένα κοινό μέλλον, πτήσεις με learjet, προσωπικές εξομολογήσεις, συχνή επικοινωνία. Οι τρεις γυναίκες έμεναν σε διαφορετικές χώρες: Λονδίνο, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Όσλο.
Ραντεβού, συναντήσεις, υποσχέσεις...
Και εκεί που μοιάζουν όλα ονειρεμένα, το αφήγημα αλλάζει και τα πρώτα σύννεφα στο νυχτερινό διαμαντένιο ουρανό κάνουν την εμφάνισή τους. Μία φωτογραφία με το κεφάλι του σωματοφύλακά του γεμάτο αίματα, ηχητικά μηνύματα του νεαρού με τρομαγμένη φωνή να περιγράφει πως κάποιοι του επιτέθηκαν και επειδή οι εχθροί του τον εντοπίζουν μέσω της πιστωτικής του κάρτας, ζητά από τους συντρόφους του να του δανείσουν κάποια ποσά και μόλις ξεπεράσει τον κίνδυνο θα τους τα επιστρέψει.
Έτσι ξεκινάει ένας εφιάλτης για τα κορίτσια, τα οποία τον εμπιστεύονται, αφού κατανοούν πως η οικονομική του επιφάνεια είναι μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα τρομοκρατούνται από το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι κακό στον άντρα που έλεγε πως θα κάνει μαζί τους οικογένεια. Αυτό το κόλπο, λοιπόν, ήταν το κλασικό του μοτίβο για να αποσπά τα χρήματα που θέλει και να ζει πολυτελή ζωή. Όταν η πρώτη από τις τρεις κοπέλες αντιλαμβάνεται πως δύσκολα θα πάρει πίσω τα χρήματα, τα οποία του είχε δανείσει και με τη θηλιά της τράπεζας να σφίγγει, αφού έχει δανειστεί συνολικά 250 χιλιάδες δολάρια για χάρη του, βρίσκεται σε απόγνωση. Αμέσως επικοινωνεί μαζί του και ο Σάιμον προσπαθεί να την καθησυχάσει με διάφορα τεχνάσματα μέχρι που ανακαλύπτει η ίδια σε δημοσίευμα φιλανδικής εφημερίδας ό,τι ο Σάιμον είχε εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο τρεις Φιλανδές.
Η σύλληψη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
Η αστυνομία την αγνοεί και έτσι απευθύνεται σε μεγάλη εφημερίδα του Όσλο, με τους δημοσιογράφους να ταξιδεύουν στο Ισραήλ για ν' ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα του Σάιμον, ο οποίος δεν είναι γιος ενός πολυεκατομμυριούχου, αλλά ένας απατεώνας που συστηματικά αποσπά χρήματα από ανυποψίαστες κοπέλες. Το ρεπορτάζ δημοσιεύεται, η φωτογραφία του απατεώνα γνωστοποιείται, με αποτέλεσμα ο Σάιμον να μην μπορεί να ψαρεύει θύματα στο Tinder. Ν' απειλεί τις τρεις κοπέλες που τον κατήγγειλαν, να τις εκβιάζει και στο τέλος να συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.
Το ντοκιμαντέρ μιλά για την τρομακτική συναισθηματική και οικονομικής ζημιάς που υπέστησαν αυτές οι γυναίκες, ψάχνοντας απλά ένα ραντεβού στο Tinder. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι πως ο Σάιμον καταδικάστηκε από ισραηλινό δικαστήριο σε φυλάκιση 15 μηνών και στο πεντάμηνο, λόγω καλής διαγωγής, αποφυλακίστηκε. Πλέον συνεχίζει να ζει πολυτελώς στην Ιερουσαλήμ, έχει σχέση και δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κλοπή, ενώ τα κορίτσια δουλεύουν για να ξεχρεώσουν τα δάνεια που πήραν για εκείνον. Υπολογίζεται, σύμφωνα με το Netflix, πως είχε καταφέρει ν' αποσπάσει, με αυτή τη κομπίνα, αρκετά εκατομμύρια ευρώ από γυναίκες που κάποια στιγμή πίστεψαν πως συνάντησαν πραγματικά τον πρίγκιπα του παραμυθιού.
Δολοφονία 36χρονης στην Κρήτη: Η ψυχιατρική έκθεση για τον 33χρονο – Είχε προσπαθήσει να πατήσει και άλλη γυναίκα
Δολοφονία στην Καλαμάτα: «Είχαμε προσωπικές διαφορές» - Πώς ο 35χρονος κατακρεούργησε το θύμα
Πώς θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα; Το «καιρικό καρουζέλ» και οι «χιονοεκπλήξεις» - Οι τελευταίες προγνώσεις
Γιώργος Καραμίχος για Χρήστο Μάστορα: «Δεν έχω τέτοια στεγανά ότι κάποιος πρέπει να είναι ηθοποιός για να παίξει»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr