Χρήστος Μάστορας: «Κάποιοι με αποκαλούν δεξιό, αλλά δεν είμαι. Ανήκω στον κεντρώο χώρο»
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά ┋
Συνέντευξη στο «ΒΗΜΑgazino» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Νάστο παραχώρησε ο Χρήστος Μάστορας, ο οποίος τοποθετήθηκε ανοιχτά για το δίπολο «αριστερά – δεξιά». «Κάποιοι με αποκαλούν δεξιό, αλλά δεν είμαι. Ανήκω στον κεντρώο χώρο. Φοβάμαι πως σήμερα υπάρχουν στους κόλπους της αριστεράς στοιχεία που αλλοιώνουν το νόημά της. Παρατηρούμε συχνά έναν τρελό ακτιβισμό που ξεκινάει πάντα με το δεδομένο ότι εμείς έχουμε δίκιο, το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα. Κάποιοι πάνε να κουβαλήσουν με το ζόρι έναν σταυρό που δεν είναι δικός τους» είπε, αρχικά, ο κριτής του «X Factor».
Και συνέχισε: «Δεν μπορείς να παλεύεις τους αγώνες των άλλων, είναι σαν να τους χειραγωγείς, να τους ευνουχίζεις και, τελικά, να τους σαμποτάρεις. Έχω πολύ ισχυρό το αίσθημα του δικαίου μέσα μου. Υπάρχουν κάποιες αξίες στη ζωή μου που τις θεωρώ πολύ βασικές: η ευγένεια, η καλοσύνη, το να μην καταπατάς την ελευθερία του άλλου, το να σέβεσαι τα όριά του. Δεν μπορώ να βλέπω την αδικία γύρω μου. Γιατί αν δεν την αντιμετωπίσεις γρήγορα, εξαπλώνεται».
Ο frontman από τις «Μέλισσες» δεν έχει διστάσει στο παρελθόν να πάρει ξεκάθαρη θέση σε ζητήματα που πολώνουν, όπως το εμβόλιο για παράδειγμα. Mε ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών, που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, είχε παραδεχτεί πως ο φόβος να πει την άποψή του για όσα άλλαξαν τη ζωή μας, λόγω κορονοΐού τον «δηλητηρίασε».
Κοιτώντας στα μάτια τον θεατή του βίντεο, ο Μάστορας είπε: «Φοβήθηκα ότι όλα αυτά που έχω δουλέψει τόσο καιρό για να χτίσω, δεν έχουν πια αξία γιατί δε θα μπορώ να τα μοιράζομαι». Φοβήθηκε πολλές φορές αλλά τελικά η επιθυμία του να ζήσει όπως παλιά νίκησε τη διστακτικότητά του. «Κάποια είναι ζητήματα ζωής και θανάτου» είπε ο τραγουδιστής.
«Ας μην είμαστε μόνο για την πάρτη μας, για μια φορά, η ζωή θέλει θάρρος, όχι φόβο»
«Τον Οκτώβριο του 2020 νόσησα από τον Covid και χθες έκανα τη δεύτερη δόση του εμβολίου Astrazeneca που ξέρω ότι δεν αγαπάτε πολύ. Έκανα το χρέος μου όμως απέναντι σε μια κοινωνία που αιμορραγεί καθημερινά, που σύντροφοι γονείς και παιδιά δεν προλαβαίνουν να πουν αντίο σε αυτούς που φεύγουν, γιατί πολύ απλά δεν επιτρέπεται.
Φανταστείτε τον πόνο για κάποιον προτού πεθάνει, και τον πόνο αφού πεθάνει γι' αυτούς που αφήνει πίσω. Μέχρι πρότινος δε μπορούσαν να παραστούν ούτε στο ύστατο χαίρε. Θέλω, λοιπόν, να ρωτήσω αυτούς που θα πουν ότι το εμβόλιο δεν κάνει τίποτα. Μήπως χρειαζόμαστε δέκα χρόνια βασανιστικών μέτρων για να γίνουν οι κατάλληλες για εκείνους έρευνες και μελέτες; Ακόμα και αν είναι έτσι, τι γνώμη έχετε γι' αυτούς που θαρραλέα παίρνουν μέρος στις δοκιμές; Είναι κορόιδα ή ήρωες; Αν δεν υπήρχαν αυτοί δε θα υπήρχαν εμβόλια για κανέναν ιό.
Θα πέθαιναν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων. Μην ξεχνάτε ότι για πολλά χρόνια χάρη στα εμβόλια δεν έχουμε πολιομυελίτιδα ή ευλογιά που θα μπορούσαν να θερίζουν ακόμα μικρά παιδιά. Με κάποιους ιούς όπως ο έμπολα, θα μπορούσε ν' αφανιστεί ολόκληρη η ανθρωπότητα. Όλα αυτά τα αποτρέπουν οι επιστήμονες και όλοι αυτοί οι θαρραλέοι που κάποιοι ονομάζουν πειραματόζωα.
Μη ξεχνάτε, πως το 99% όσων εισάγονται στα νοσοκομεία στην Ελλάδα είναι ανεμβολίαστοι. Το 99% όσων πεθαίνουν στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Έχουμε καταφέρει και έχουμε εμβολιαστεί πλήρως, 4εκ άνθρωποι. Σε όλους αξίζει ένα τεράστιο μπράβο. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην ανοσία. Έχουμε την ευκαιρία να μην αφήσουμε και άλλους να πεθάνουν. Να σώσουμε ζωές απλά με ένα τσίμπημα στον ώμο. Ας δείξουμε το θάρρος που απαιτείται. Ας μην είμαστε μόνο για την πάρτη μας, για μια φορά, η ζωή θέλει θάρρος, όχι φόβο».
«Εκανα το εμβόλιο για αγκαλιάζω, να χορεύω, να φωνάζω, να γελάω - Δεν έχω πολιτική ατζέντα»
Ο τραγουδιστής με σταθερή φωνή συνέχισε να ξεδιπλώνει τις σκέψεις του: «Εγώ έκανα το εμβόλιο γιατί δε θέλω απλά να υπάρχω, θέλω να αγκαλιάζω, να χορεύω, να φωνάζω, να γελάω και να ερωτεύομαι από κοντά. Θέλω να ζω. Χωρίς φόβο λοιπόν μη σπάσω από τον ιό ή από τα διάφορα σχόλια που μπορεί να προσπαθήσουν να με ρίξουν, υψώνω τοίχους. Αυτό είναι ένα τείχος αγάπης, ένα τείχος που σας καλώ να χτίσουμε μαζί χωρίς φόβο. Δεν είμαι οπαδός, δεν είμαι χρωματισμένος, δε προωθώ καμία πολιτική ατζέντα και θα ήταν ότι καλύτερο για όλους μας να έβλεπες όλη τη Βουλή ενωμένη σαν μια γροθιά να προσπαθεί να κάνει το σωστό χωρίς να χρειάζονται οι όροι δεξιά και αριστερά.
Για μια φορά ας πάμε μπροστά. Εμένα μου είναι αδιάφορες οι καρέκλες. Δεν είναι όλα εξουσία και δεν είναι όλα πολιτική. Κάποια είναι ζητήματα ζωής και θανάτου. Αυτή η κρίσιμη στιγμή μας αφορά όλους γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι. Σκεφτείτε το, ψάξτε τις στατιστικές, κάντε τα μαθηματικά και αν δε σας κάνουν πετάξτε τα και μαζί με αυτά πετάξτε και την άποψή μου, με πολλη αγάπη και χωρίς φόβο.
Αντιδράσεις στο βίντεο του Χρήστου Μάστορα για τον κορονοϊό
Η Ρούλα Ρέβη έγραψε στην ανάρτηση του τραγουδιστή: «Μπράβο σου που δεν κάνεις προσθαφαίρεση θαυμαστών, μπράβο σου για το θάρρος σου, μας το έχεις δείξει και άλλες φορές». Ο Στάθης Δρογώσης σχολίασε: «Συγχαρητήρια για το θάρρος σου! Σώζεις την τιμή του ελληνικου τραγουδιού». Η Νάντια Μπουλέ «χειροκρότησε» με εικονίδιο.
Ο Μάριος Φραγκούλης έγραψε: «Μπράβο γενναίε Φίλε μου Χρήστο! Έχεις τόσο δίκιο και πρέπει να σου πω ότι ακόμα και η φυσιολογική μου μητέρα, που πλέον είναι 95 χρόνων, θέλει να εμβολιαστεί. Εμείς τρομάζουμε, όμως εκείνη θέλει να αποφύγει κάθε κίνδυνο. Της λέω "Μητέρα μου έχεις δίκιο...άντε και στα 200 σου χρόνια". Δύναμη, Θάρρος, Αξιοπρέπεια και Ανθρωπιά!!!». Η Σμαράγδα Καρύδη έγραψε «Μπράβο σου Χρήστο», ενώ η Έλλη Κοκκίνου τού έβγαλε το καπέλο. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν έλειψαν και τα αρνητικά σχόλια όσων διαφωνούν με την αναγκαιότητα του εμβολίου για τον κορονοΐό.
Χρήστος Μάστορας: Συνάντηση με Μητσοτάκη για την ασφάλιση των Βορειοηπειρωτών
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Χρήστο Μάστορα, με αντικείμενο της συνάντησής τους, το ζήτημα ασφάλισης χιλιάδων ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μέλισσες», σε ανάρτησή του στο Instagram ανέφερε ότι «μετά από δέσμευση του Πρωθυπουργού φαίνεται να κλείνει ο κύκλος της αδικίας και να ανοίγει αυτός της ισότητας, της δικαίωσης και της αναγνώρισης. Σήμερα μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν».
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr