Τέλος στο κλάμα κατά το καθάρισμα των κρεμμυδιών – Με αυτά τα απλά κόλπα θα απαλλαγείς από τα δάκρυα μια για πάντα!
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Το κρεμμύδι είναι ένα από τα απαραίτητα λαχανικά της ελληνικής κουζίνας. Προσθέτει και ενισχύει αναμφισβήτητα τη γεύση σε κάθε πιάτο. Ωμό, έχει έντονη οσμή και γεύση αλλά όταν μαγειρεύεται, οι διάφορες ενώσεις του θείου αντιδρούν η μια με την άλλη και παράγουν διάφορες νέες νόστιμες γεύσεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι φαίνεται σχεδόν αδύνατο να κόψουμε ένα κρεμμύδι χωρίς να κλάψουμε.
Στο κρεμμύδι περιέχονται κάποιες θειούχες ενώσεις και όταν το κόβουμε, οι ενώσεις αυτές απελευθερώνονται στον αέρα με αποτέλεσμα όταν φτάνουν στα μάτια μας να δημιουργούν ένα ήπιο οξύ. Το θειικό οξύ καίει, διεγείροντας τα μάτια μας να απελευθερώσουν περισσότερα δάκρυα για να ξεπλύνουν τον ενοχλητικό «εισβολέα» που τους προκαλεί τον ερεθισμό.
Κι όμως, μπορείς να γλιτώσεις από αυτή τη δύσκολη κατάσταση με τους πιο ευφάνταστους και εύκολους τρόπους.
- Συνελήφθη η Εύα Καϊλή: Βαριές οι κατηγορίες για την Ελληνίδα ευρωβουλευτή - Τι ανακοίνωσαν οι βελγικές αρχές
- Κατολίσθηση στην Άρτα: Παρασύρθηκαν δύο σπίτια – Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας «Gaia»
- Κύματα στον ουρανό: Το σπάνιο φαινόμενο Kelvin-Helmholtz άφησε άφωνους τους φωτογράφους και χάρισε μοναδικές εικόνες
- Νέο ράλι στο φυσικό αέριο - Ο χειμώνας δοκιμάζει τις ενεργειακές αντοχές της Ευρώπης
- Joker: Follie a Deux – H πρώτη φωτογραφία του Joaquin Phoenix από τα γυρίσματα της νέας ταινίας μόλις κυκλοφόρησε!
Έρχονται άρον άρον αλλαγές στις εφημερίες: Τι τις «πυροδότησε» και οι παρεμβάσεις
Ακίνητα: Οι περιοχές που έχουν τα σκήπτρα της ακρίβειας - Γιατί «ανηφορίζουν» οι τιμές
Γεωλόγος πιστεύει ότι έλυσε ένα από τα μυστήρια της Μόνα Λίζα! Γιατί το κρατούσε μυστικό για 30 χρόνια
Η 17χρονη κόρη του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί εκφράζει το πάθος της για τον χορό σε νέο βίντεο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr