Λευτέρης Χαρίτος: «Αν ήμουν 20 χρόνια νεότερος, θα έλεγα ότι θα ήθελα πάρα πολύ να πάρω ένα Όσκαρ»
«Πάντα ένας χωρισμός είναι επώδυνος», δήλωσε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ο Λευτέρης Χαρίτος έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Weekenders» και μίλησε για τον νέο κύκλο της «Μάγισσας - Φλεγόμενη Καρδιά», τις «Άγριες Μέλισσες», τα παιδιά του, τον χωρισμό αλλά και την επιθυμία του να μπορούσε να είχε κερδίσει ένα Όσκαρ.
«Πάντα ένας χωρισμός είναι επώδυνος»
Ο σκηνοθέτης απάντησε αρχικά για το αν τον αναγνωρίζει ο κόσμος: «Ναι. Ξεκίνησε με την 3η σεζόν των Μελισσών που δειλά-δειλά ξεκίνησαν να με σταματούν σε κάτι νησιά. Δεν το περίμενα, είμαι και μιας ηλικίας, δεν το περίμενα να με σταματούν. Τώρα πια έχει γίνει πιο πολύ».
Σχετικά με τη νέα σεζόν της «Μάγισσας», ο Λευτέρης Χαρίτος σχολίασε: «Η μεγάλη δυσκολία είναι ότι όταν έχεις κάνει την πρώτη Μάγισσα, με αυτούς τους ηθοποιούς και αυτό το σενάριο και αυτές τις συνθήκες, όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ δύσκολο να βάλεις τον εαυτό σου και πεις "πάμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερο". Η πρώτη Μάγισσα ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο πρότζεκτ, δεν νομίζω ότι θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα».
Για την ερωτική σκηνή που έχει η «Μάγισσα» αλλά και γενικότερα τις ερωτικές σκηνές, σημείωσε: «Είναι δύσκολο. Συνήθως αυτό που κάνω το κουβεντιάζω πολύ με τους ηθοποιούς για να νιώσουν κάπως ότι ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε. Νομίζω ότι είναι πάντα μια συνωμοσία ανάμεσα στον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Αν κάποιος από τους τρεις δεν αισθάνεται καλά δε θα βγει αυτό το μαγικό στη σκηνή, και συμβαίνει συχνά. Γι' αυτό πιστεύω ότι οι περισσότερες ερωτικές σκηνές δεν έχουν λόγο ύπαρξης».
Σχετικά με την καριέρα του πριν σκηνοθετήσει σειρές, ο Λευτέρης Χαρίτος δήλωσε: «Έβλεπα πάρα πολλές ξένες σειρές. Έχω δουλέψει στην ελληνική τηλεόραση, είχα κάνει πολλές σειρές ντοκιμαντέρ. Όταν μου εμπιστεύτηκαν τις Άγριες Μέλισσες προφανώς έψαχναν έναν σκηνοθέτη που να μην είναι της τηλεόρασης. Ανταμείφθηκα πλουσιοπάροχα, εννοώ συναισθηματικά. Ανταμείφθηκα με την αγάπη του κόσμου και την επιτυχία. Νομίζω ότι αν αποτύγχαναν οι Μέλισσες θα αποτύγχανε γενικώς η μυθοπλασία στην Ελλάδα, γιατί τότε η μυθοπλασία ήταν στο ναδίρ».
«Οι πιο περήφανοι άνθρωποι για εμένα είναι η μητέρα μου, ο γιος μου, η κόρη μου δεν μπορεί γιατί είναι ακόμα μωρό, και η σύντροφός μου», απάντησε έπειτα από σχετική ερώτηση.
Σε ερώτηση για το αν είναι εύκολο να συνυπάρξει μία μεικτή οικογένεια απάντησε: «Όχι. Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτήν τη ζωή. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που λέμε η "original" οικογένεια, που είστε για πάντα μαζί δεν είναι εύκολη. Γενικά πιστεύω ότι η συνύπαρξη των ανθρώπων δεν είναι εύκολη. Για εμένα το ουσιαστικό είναι να επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους, όταν οι άνθρωποι επικοινωνούν μεταξύ τους όλα είναι εφικτά. Θέλω να πω ότι δεν είναι θέμα μεικτής ή μη μεικτής οικογένειας, αλλά είναι θεωρώ αμιγώς θέμα συνεννόησης των ανθρώπων και του κατά πόσο συζητάς με τα παιδιά σου όλα αυτά που προκύπτουν».
Και συνέχισε: «Πάντα ένας χωρισμός είναι επώδυνος. Αλλά εγώ θα το πάω ανάποδα πόσο επώδυνος είναι ένας μη χωρισμός εφόσον κάποιος ή και οι 2 θα προτιμούσαν να είναι χωρισμένοι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι πάντα οι γονείς να είναι εκεί. Τα πάντα είναι ρίσκο, ποτέ δεν ξέρεις, ούτε πάντα πετυχαίνεις, αν μπορούσες να προβλέψεις από πριν θα ήμασταν όλοι άνετοι».
Αναφορικά με τον λόγο που δεν παντρεύτηκε ποτέ και δε βάφτισε τα παιδιά του, ο Λευτέρης Χαρίτος απάντησε: «Με την Εκκλησία έχω ένα θέμα, όχι με τον θεσμό».
Ενώ κλείνοντας είπε: «Αν ήμουν 20 χρόνια νεότερος, θα έλεγα ότι θα ήθελα πάρα πολύ να πάρω ένα Όσκαρ. Νομίζω ότι άργησα. Για να πάρεις ένα Όσκαρ πρέπει να ξεκινήσεις από νωρίς. Όπως και το να γίνεις πρωθυπουργός».
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr