Johnny Depp: Θύμα διαδικτυακής απάτης ο ηθοποιός - Η σπόντα για την τεχνητή νοημοσύνη
Ο ηθοποιός επισήμανε ότι διατηρεί λογαριασμούς μόνο στο Instagram, το Facebook και το TikTok🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Ο Τζόνι Ντεπ (Johnny Depp) προέβη σε μια ανάρτηση για να ξεκαθαρίσει πως υπάρχουν ψεύτικοι λογαριασμοί στα social media που παριστάνουν τον ίδιο και ζητούν από τους θαυμαστές του χρήματα ή προσωπικές τους πληροφορίες, με σκοπό να τους βλάψουν.
Το μήνυμα προς τους θαυμαστές του
Ο ηθοποιός με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στo Instagram εξήγησε τους κινδύνους πίσω από την τεχνητή νοημοσύνη, τονίζοντας πως πλέον, όποιος θέλει μπορεί να φτιάξει ένα προφίλ στα social media και να δείχνει ή να ακούγεται όπως εκείνος. Εξήγησε επίσης, πως ο ίδιος διατηρεί λογαριασμούς μόνο στο Instagram, το Facebook και το TikTok, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν επικοινωνεί απευθείας με τους θαυμαστές του, οπότε κάθε προφίλ με το όνομά του σε άλλη πλατφόρμα είναι ψεύτικο.
Ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» επισήμανε επιπλέον, πως ποτέ δεν θα ζητούσε από κάποιον να του στείλει χρήματα και συμβούλευσε τους θαυμαστές του να είναι προσεκτικοί με τα στοιχεία που μοιράζονται δημόσια.
Συγκεκριμένα, ο Τζόνι Ντεπ έγραψε μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του: «Δυστυχώς, έμαθα ότι οι διαδικτυακοί απατεώνες εντείνουν τις προσπάθειές τους να στοχοποιήσουν τους θαυμαστές και τους υποστηρικτές μου. Ως μέρος της τακτικής τους, δημιουργούν πολλαπλούς, παραπλανητικούς λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και email που υποδύονται εμένα και μέλη της ομάδας μου. Σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του προσώπου και της φωνής μου. Οι απατεώνες μπορεί να μοιάζουν και να ακούγονται σαν εμένα. Όμως, ούτε εγώ, ούτε η ομάδα μου, θα σας ζητήσουμε χρήματα ή προσωπικά σας στοιχεία. Εργαζόμαστε ενεργά για την καταπολέμηση αυτών των παράνομων προγραμμάτων».
Έκλεισε τη δημοσίευσή του λέγοντας: «Και πάλι, ούτε εγώ, η ομάδα μου, ο ατζέντης μου ή η οικογένειά μου θα επικοινωνήσουν ποτέ μαζί σας εκ μέρους μου ζητώντας χρήματα ή τα προσωπικά σας στοιχεία».
Μπλόκο στην ακροδεξιά Λεπέν: Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση - Στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 5 χρόνια
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας - Πότε θα «χτυπήσει» την Αττική η κακοκαιρία
Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα – Οι αμοιβές και οι αρνήσεις
Η συμμαχία Ελλάδα-Ισραήλ εξοργίζει την Άγκυρα - Έντονες αντιδράσεις στον τουρκικό Τύπο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr