Τζέιμι Όλιβερ προς τους απολυμένους υπαλλήλους του: «Είναι μια πολύ θλιβερή μέρα»
«Είμαι απόλυτα συντετριμμένος. Η μοίρα των εστιατορίων είναι πλέον στα χέρια του διαχειριστή, που θα είναι υπεύθυνος για τις λειτουργίες αυτών καθώς και για το μέλλον τους», αναφέρει ο 44χρονος παρουσιαστής🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Ο γνωστός σεφ και επιχειρηματίας, Τζέιμι Όλιβερ, υπέβαλε αίτηση αφερεγγυότητας και την περασμένη Τρίτη όλα τα εστιατόριά του έκλεισαν με αποτέλεσμα να βρεθούν άνεργοι πάνω από 1.000 άτομα. Προς το παρόν, οι μόνοι χώροι που παραμένουν ανοιχτοί είναι στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου καθώς και τα εστιατόρια Fifteen και Barbecoa. Επίσης, δεν επηρεάζονται τα εστιατόρια – franchise.
Ο 44χρονος παρουσιαστής αποφάσισε να στείλει ένα email σε καθέναν από αυτούς που απολύθηκαν και να τους ευχαριστήσει που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους στα εστιατόριά του.
«Είμαι απόλυτα συντετριμμένος που δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να βάλουμε τα αγαπημένα μας εστιατόρια στο Ηνωμένο Βασίλειο υπό καθεστώς ελέγχου, πράγμα που σημαίνει ότι η μοίρα των εστιατορίων Jamie’s Italian, Fifteen London και Barbecoa, είναι πλέον στα χέρια του διαχειριστή, που θα είναι υπεύθυνος για τις λειτουργίες αυτών καθώς και για το μέλλον τους.
Κατανοώ πόσο δύσκολη είναι αυτή η είδηση για όσους επηρεάζονται και θέλω να σας διαβεβαιώσω πως έχω εξερευνήσει κάθε πιθανή λύση και εξάντλησα όλες τις επιλογές τους τελευταίους μήνες για να προσπαθήσω να σώσω αυτή την επιχείρηση. Έχω προσωπικά επενδύσει ότι μπορούσαν σε μια προσπάθεια να αλλάξω το μέλλον.
Μόλις έγινε σαφές πως η διαχείριση ήταν η μόνη επιλογή μας, προσωπικά σιγουρεύτηκα πως ήμουν σε θέση να πληρώσω όλους τους μισθούς μέχρι σήμερα, οπότε κανείς από εσάς δεν θα μείνει χωρίς χρήματα για το σπουδαίο έργο που έχει κάνει.
Όλοι προσπάθησαν πολύ σκληρά για να στηρίξουν αυτή την θαυμάσια επιχείρηση, αλλά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις εστίασης και η παρακμή του βρετανικού φαγητού μαζί με τα αυξανόμενα επιτόκια των επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, σήμαινε ότι αυτή η μάχη ήταν πολύ δύσκολη για να κατακτηθεί.
Παρόλο που δεν μπορώ να είμαι δίπλα στον καθένα από σας, σωματικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους που βάλατε την καρδιά και την ψυχή σας στα εστιατόριά μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία πρέπει να είμαστε περήφανοι. Ανοίξαμε το Jamie’s Italian το 2008 με σκοπό να διαταράξουμε θετικά την γευσιγνωσία του Ηνωμένου Βασιλείου, με πολύ ποιοτικά συστατικά, τα καλύτερα πρότυπα διαβίωσης των ζώων και μια εκπληκτική ομάδα που μοιράστηκε το πάθος μου για το καλό φαγητό και την εξυπηρέτηση.
Και κάναμε ακριβώς αυτό – με μια απίστευτη ανταπόκριση από το κοινό και την αποδοχή του. Κερδίσαμε σχεδόν κάθε βραβείο. Τα πρότυπα τροφίμων απείχαν πάντα από τους ανταγωνιστές μας. Όλα τα συστατικά μας έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και παράγονται με ανιχνεύσιμο και βιώσιμο τρόπο. Η δέσμευσή μας για την καλή μεταχείριση των ζώων, την προέλευση και την διατροφή ακολουθήθηκε πιστά, ακόμη και στο τέλος.
Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και στηρίξαμε τα πιστεύω μας: πως οι πελάτες μας αξίζουν το καλύτερο, το πιο καθαρό και νόστιμο φαγητό με τις πιο θρεπτικές επιλογές. Το Fifteen ήταν το πρώτο μου εστιατόριο, αλλά και η πρώτη μου φιλανθρωπική και κοινωνική πρωτοβουλία. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι που επηρέαζε θετικά εκατοντάδες παιδιά τα τελευταία 16 χρόνια. Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά να είμαι μέρος αυτού. Το Barbecoa ήταν ένα έργο πάθους και μεγάλη επιτυχία.
Είμαι πολύ περήφανος για όλα αυτά τα επιτεύγματα που κάνουν ακόμη πιο οδυνηρό το αντίο. Ήσασταν οι καλύτεροι στη δουλειά και ξέρω πως θα προχωρήσετε σε πιο μεγάλα πράγματα πολύ σύντομα.
Λυπάμαι ειλικρινά και σας δίνω όλη μου την αγάπη, την ευγνωμοσύνη και κυρίως σας εύχομαι όλη την τύχη του κόσμου. Σήμερα είναι μια πολύ θλιβερή μέρα. Με πολύ αγάπη, όπως πάντα».
Ωστόσο, ένας από τους εργαζόμενους αποκάλυψε στη «Manchester Evening News» πως ενημερώθηκε για την κατάρρευση της επιχείρησης την ίδια μέρα. «Στις 10η ώρα ήρθαν δύο λογιστές της KMPG και μας έδωσαν μια ειδοποίηση που έλεγε πως η επιχείρηση σταματά να λειτουργεί αμέσως. Δεν το ξέραμε – κανείς δεν ήξερε τίποτα. Ήμασταν περίπου 15 άτομα. Ήταν ένα σοκ για όλους μας. Κάποια άτομα είναι εδώ από την πρώτη ημέρα, επομένως εργάζονται στο εστιατόριο εδώ και 10 χρόνια».
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr