Δήμητρα Γαλάνη: Αποκαλύπτει γιατί έκανε τη γυμνή φωτογράφιση στο Playboy (vid)
«Έχω μπει στις στιγμές, στον πόνο, στη χαρά των ανθρώπων. Πώς να νιώσω μόνη μου;» είπε η Δήμητρα Γαλάνη σε συνέντευξή της στην Έλενα Κατρίτση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Πενήντα χρόνια καριέρας και περισσότερα από χίλια τραγούδια, τα οποία «μίλησαν» στην ψυχή του κοινού της. Η Δήμητρα Γαλάνη σε συνέντευξή της στην Έλενα Κατρίτση αναφέρθηκε στην πολυετή διαδρομή της και στην αγάπη της για την ελληνική μουσική. Είχε την τύχη, όπως είπε η ίδια, να ξεκινήσει με πολύ σημαντικούς ανθρώπους της μουσικής. Στα 16 χρόνια της ο Δήμος Μούτσης την άκουσε να τραγουδά με μια κιθάρα, ενώ ο πρώτος άνθρωπος που συνάντησε στο στούντιο ήταν ο Νίκος Γκάτσος.
Και κάπως έτσι, μπήκαν στη ζωή της, μεγάλοι συνθέτες και στιχουργοί, όπως οι: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος και ο Βασίλης Τσιτσάνης. Θυμάται, με συγκίνηση την πρώτη φορά που τον συνάντησε και περιγράφει πώς την έπεισε να τραγουδήσει το «Ακρογιαλιές δειλινά».
Η Δήμητρα Γαλάνη είπε ότι προσπαθεί να είναι πάντα μαθήτρια ακόμα και στην επαφή της με νέους δημιουργούς «Με ενδιαφέρει η επαφή με νέους δημιουργούς, έτσι αναπνέει η τέχνη μου». Από πολύ νέα, αρνήθηκε την τυποποίηση κι αντέδρασε στις πιέσεις των εταιριών, χωρίς να φοβηθεί το ρίσκο. «Ήμουν πολύ κακό παιδί. Πολύ άτακτη. Πώς είναι κάτι αγρίμια, που τα φυλακίζουν; Αν αισθανόμουν ότι κάποιος πάει να μου επιβάλλει κάτι, αντιδρούσα. Προτιμούσα να κάνω αυτό που θέλω κι ας έκανα λάθος». Σε όλη την πορεία της, ποτέ δεν σταμάτησε να αναζητά διαφορετικούς τρόπους έκφρασης, συνεργαζόμενη με νέους καλλιτέχνες. «Πλήττω θανάσιμα να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου. Έχω μια απίστευτη περιέργεια… Όταν έρχομαι σε επαφή με νέους δημιουργούς, περιμένω με λαχτάρα να πάρω από αυτούς…».
Για τα παιδικά της χρόνια και λέει χαρακτηριστικά: «Ήμασταν παιδιά του έρωτα κι όχι της σύμβασης». Θυμάται τις εκδρομές με την οικογένεια, τις κοπάνες που είχαν ξεκινήσει από το Δημοτικό, αλλά και τις αποβολές στο Γυμνάσιο. «Κάποια στιγμή, σοφά η μητέρα μου, χρειάστηκε να δει κι έναν παιδοψυχίατρο, γιατί η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει…».
Γιατί έκανε την περίφημη φωτογράφιση στο Playboy;
Η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε για την εφηβεία της, τις συμβουλές του παιδοψυχιάτρου στη μητέρα της καθώς και τους λόγους που έκανε το περιβόητο εξώφυλλο στο Playboy. «Το έκανα για τη μητέρα μου. Ήταν αισθητικός και πάντα κοκέτα και εγώ είχα μια αντίδραση σε αυτό. Ήθελα να με δει περιποιημένη μια φορά». Δείτε το βίντεο από την εκπομπή το Πρωινό.
«Μέσα από την τέχνη μου έγινα καλύτερος άνθρωπος - Δεν ξέρω τι θα είχα γίνει ....»
Έχοντας ζήσει τη χρυσή δεκαετία (’70 – ’80) των μπουάτ, περιγράφει τις εκδηλώσεις θαυμασμού. Σε μία, μάλιστα, από τις εμφανίσεις που έκανε με τον Μανώλη Μητσιά, ένα κομμάτι από το φόρεμά της έμεινε στα χέρια ενός θαυμαστή της. Ο χειρότερος τύπος ανθρώπου, για εκείνη, είναι «ο βλαξ επηρμένος… Το απρόβλεπτο της βλακείας και της ηλιθιότητας, που πολλές φορές συνοδεύεται και από έπαρση…».
Με σιγουριά μπορεί να πει ότι: «Για μένα η τέχνη ήταν ένας δρόμος για να γίνω καλύτερος άνθρωπος και αυτό το κατάφερα. Γι αυτό της χρωστάω πάρα πολλά. Δεν ξέρω τι θα ήμουνα αν δεν είχε προηγηθεί αυτό στη ζωή μου».
Αν και μοναχικός άνθρωπος, όπως δηλώνει, ποτέ δεν αισθάνθηκε μόνη: «Ζω με μια μεγάλη οικογένεια που λέγεται Ελλάδα. Έχω κάνει παρέα σε ανθρώπους, που δεν είχα φανταστεί. Έχω μπει στις στιγμές τους, στον πόνο τους, στη χαρά τους. Πώς να νιώσω μόνη μου;».
Αναφορικά με την πολιτική είπε: «Η πολιτική τα τελευταία χρόνια δεν ασκείται για ανθρώπους, αλλά για ανθρωποειδή. Δεν πρέπει να υπάρχεις σαν άνθρωπος και πρέπει να παγιδευτεί η γνώμη σου στην άποψη ενός κόμματος. Ο λόγος σου αρχίζει να είναι προσεκτικός και παύει να έχει την ελευθερία που είχε κάποτε».
Δείτε όλη τη συνέντευξη της Δήμητρας Γαλάνη στην Έλενα Κατρίτση.
Ποια ονόματα ακούγονται για την Προεδρία της Δημοκρατίας - Τι θα μετρήσει στην απόφαση του Μαξίμου
Μαγδεμβουργο: Στη φυλακή ο δράστης της επίθεσης – Οι ακροδεξιές θεωρίες και οι προειδοποιήσεις
Πρύτανης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου: Νέα προπτυχιακά προγράμματα μέσα στο 2025
Η Σημασία των Μιτοχονδρίων στην Αναγεννητική Ιατρική: Ιστορία και Σύγχρονες Θεραπείες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr