Βασίλης Καλλίδης: «Είμαι σεφ, αλλά δηλώνω μάγειρας από αντίδραση»
Ο Βασίλης Καλλίδης μιλά στο «TV Εθνος» για τη συνεργασία του με τη Φαίη Σκορδά και την νέα του εκπομπή StrEat Food🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Η πείνα είναι αυτή που τον κάνει να ανακαλύπτει γεύσεις, δηλώνει στο «TV Έθνος» ο γνωστός μάγειρας, ο οποίος μας μιλά για την εκπομπή του «StrEAT Food» του ΑΝΤ1, περιγράφει τι γεύση είχε το φίδι που έφαγε και αποκαλύπτει πώς είναι η Φαίη Σκορδά πίσω από τις κάμερες.
Πώς προέκυψε η εκπομπή του ΑΝΤ1 «StrEAT Food»;
Η ιδέα ήταν δική σας; Είναι μια ιδέα που την είχα πάντα στο μυαλό μου. Είχα κάνει τη «Νόστιμη γη» που γύριζα όλη την Ελλάδα, ωστόσο για μένα έκλεισε ο κύκλος μέσα μου με την Ελλάδα και ήθελα να βγω προς τα έξω. Όμως οι καιροί ήταν δύσκολοι για ένα ακριβό εγχείρημα. Φέτος ο ΑΝΤ1 μου έδωσε τα μέσα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.
Η εκπομπή βγαίνει με μότο «Πεινάμε για περιπέτεια»… Γιατί πεινάω πάντα!
Η πείνα είναι αυτή που με κάνει να γυρνάω τον κόσμο και να ανακαλύπτω γεύσεις, να γνωρίζω νέους ανθρώπους και πολιτισμούς.
Ποιοι θα είναι οι σταθμοί του «StrEAT Food»;
Λας Βέγκας, Χονολουλού, Σεούλ, Χονγκ Κονγκ, Τόκιο, Τελ Αβίβ και Λ. Αντζελες.
Ήταν δύσκολα τα γυρίσματα;
Όλοι μου λένε πόσο πολύ με ζηλεύουν. Δεν θέλω να φανώ αχάριστος, όμως πρέπει να σας πω ότι τα ταξίδια είναι πολύ δύσκολα, αλλά έχουν γλυκιά κούραση. Είμαστε στον δρόμο μαζί με τον σκηνοθέτη τον Μιχάλη Ρουμπή και γυρίζουμε όλη την ημέρα, χωρίς ιδιαίτερο εξοπλισμό, και κάνουμε τη δουλειά 4-5 ατόμων, δεν μοιάζουμε με τηλεοπτικό συνεργείο.
Ποιο ήταν το πιο περίεργο γεύμα που γευτήκατε στο πλαίσιο της εκπομπής «StrEAT Food»;
Είναι σχετικό το τι είναι εκκεντρικό ή παράξενο. Το φίδι στο Χονγκ Κονγκ, το λουκάνικο από κροταλία στη Νεβάδα, οι καραμελωμένες ακρίδες στο Τόκιο, η σούπα χελιδονοφωλιάς στο Χονγκ Κονγκ και ένα δηλητηριώδες ψάρι στην Ιαπωνία ήταν μερικά από αυτά.
Και το φίδι τι γεύση είχε;
Γεύση; Κοτόπουλο θύμιζε.
Γενικά τρώτε πολύ τόσο στα ταξίδια όσο και στην καθημερινότητά σας λόγω της ιδιότητάς σας;
Ψάχνω συνέχεια επειδή με ενδιαφέρουν το ταξίδι και το φαγητό. Δεν μου αρέσει το πολύ φαγητό, αλλά το λίγο και καλό. Όλοι νομίζουν ότι τρώω όλη μέρα από τις φωτογραφίες στο Instagram. Δεν τρώω ό,τι ανεβάζω ούτε τρώω πολύ, αν τα έτρωγα θα ήμουν 150 κιλά.
Το πρώτο φαγητό που λαχταράτε ύστερα από ένα ταξίδι στο εξωτερικό ποιο είναι;
Αυτό που έχω στο μυαλό μου όταν επιστρέφω είναι τα γεμιστά.
Θα προσλαμβάνατε κάποιο από τα παιδιά που συμμετείχαν στο «MasterChef»;
Θα προσλάμβανα οποιονδήποτε είναι εργατικός και είχε όρεξη για δουλειά. Αν και θα χαιρόμουν να προσλάβω κάποιον από ριάλιτι μαγειρικής, νομίζω χαριτολογώντας ότι δεν θα ερχόταν στα μαγαζιά μου κάποιος που έχει περάσει από το ριάλιτι. Θα ήθελε να πάει σε ένα ξενοδοχείο ή σε ένα μεγάλο εστιατόριο.
Θα πηγαίνατε ως κριτής στο «MasterChef»;
Μου έγινε πρόταση, όμως δεν μου αρέσουν οι διαγωνισμοί.
Μάγειρας ή σεφ;
Είμαι σεφ, αλλά δηλώνω μάγειρας από αντίδραση. Μάγειρες είμαστε όταν βγαίνουμε από μια σχολή, σεφ γίνεσαι με τον καιρό, όταν μπορείς να διοικήσεις μια κουζίνα, όταν μπορείς να πατήσεις γερά στα πόδια σου. Μπορεί να ακούγεται υπερφίαλο, όμως αρκετά πια με αυτό, οι πάντες να είναι σεφ, δεν είναι οι πάντες σεφ.
Πώς είναι η συνεργασία σας με τη Φαίη Σκορδά;
Είναι υπέροχη η Φαίη. Είναι πολύ ήρεμη, δεν υπάρχει ένταση στη σχέση μας και αντιμετωπίζει με ηρεμία τις καταστάσεις. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, της αρέσει το καλό φαγητό και ειδικά οι μακαρονάδες. Περνάμε πολύ ευχάριστα, πράγμα που είναι πολύ σπάνιο για τηλεοπτικό πλατό και αυτό σας το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια.
Συνεχίζετε και του χρόνου. Έχουν γίνει συζητήσεις;
Για το «Πρωινό» υποθέτω πως ναι, δεν έχω συζητήσει ακόμα, αλλά νομίζω ότι θα είμαστε μαζί με τη Φαίη. Όσο για το «StrEAT Food», ελπίζω να συνεχιστεί. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ραντεβού με τους υπευθύνους του καναλιού για το πώς θα συνεχιστεί η συνεργασία μας.
Ο κόσμος στον δρόμο σάς ζητά συμβουλές για συνταγές;
Παντού μου ζητάνε συμβουλές για συνταγές, ειδικά θα έλεγα οι οδηγοί ταξί. Άλλοι με ρωτούν πού να πάνε να φάνε ή πού θα βρουν το κρουασάν της αδελφής μου στη Θεσσαλονίκη, πού θα φάνε καλό ψάρι, πώς θα κάνουν πιλάφι σπυρωτό και πού θα βρουν ωραία γλυκά.
Η οικογένειά σας έπαιξε ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματος;
Έπαιξαν ρόλο τόσο οι γονείς μου όσο και όλοι οι συγγενείς. Όλοι τους είναι ακόμη καλοφαγάδες και καλοί μάγειρες. Δεν μεγάλωσα με μπιφτέκι και πατάτες τηγανητές. Ο πατέρας μου μου έδινε να δοκιμάσω ώριμα τυριά, παράξενα αλλαντικά, ιδιαίτερα φρούτα, ήθελε να δοκιμάζουμε τα πάντα.
«Φοβήθηκαν να την τιμήσουν»: Το ΑΠΘ δεν απένειμε τίτλο σπουδών στην οικογένεια της Κέλλυς που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη - Η μητέρα της στο ethnos.gr
Θεσσαλονίκη: 55χρονος χειρουργήθηκε για σκωληκοειδίτιδα, τελικά είχε καρκίνο και τον ενημέρωσαν 1 χρόνο μετά!
Η κλήρωση της Εθνικής: Η Σκωτία αντίπαλος της Ελλάδας στα πλέι οφ του Nations League
Συνεχίζει στο «Emily in Paris» ο Λούκας Μπράβο - Επιστρέφει στη Γαλλία η σειρά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr