Δανάη Στράτου: «Θεωρώ εξωφρενική την επίθεση που γίνεται στον Κώστα Γαβρά» (vid)
«Η ταινία είναι απαραίτητη για του Έλληνες και τους Ευρωπαίους. Είμαι τυχερή που γνώρισα και ερωτεύτηκα τον Γιάνη» είπε η Δανάη Στράτου σε συνέντευξή της στην πρεμιέρα της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου στο Open🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε, η Δανάη Στράτου, στην πρεμιέρα της εκπομπής της Σίσσυς Χρηστίδου στο Open TV. Η γνωστή εικαστικός Δανάη Σταράτου μίλησε για το σύζυγό της Γιάνη Βαρουφάκη, για την επίθεση που δέχεται η ταινία του Κώστα Γαβρά, αλλά και για το νυφικό της που τόσο συζητήθηκε.
«Το Desert Earth είναι ένα μεγάλο έργο τέχνης που φαίνεται από το διάστημα. Το νυφικό μου το σχεδίασα μόνη μου γιατί ήθελα να έχει σαν σύμβολο την σπείρα. Στο κόκκινο χαλί φόρεσα το φόρεμα που είχα σχεδιάσει για τον γάμο μου, σε μπλε χρώμα».
Διαβάστε ακόμα: Δανάη Στράτου: Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν είπε ποτέ «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες»
Για το κόκκινο χαλί και την κριτική για την ταινία «Adults in the room» είπε: «Το κόκκινο χαλί δεν είναι τόσο γκλαμ όσο φαίνεται, είναι πλαστικό και ψεύτικο. Θεωρώ εξωφρενική την επίθεση που γίνεται στον Κώστα Γαβρά για την ταινία του "Adults in the room”. Θα γελοιοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι στο μέλλον! Η ταινία είναι απαραίτητη για τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους. Είμαι τυχερή που γνώρισα και ερωτεύτηκα τον Γιάνη. Στον Γιάνη με εκνευρίζει που ξέρει τα πάντα και συνήθως έχει δίκιο!», είπε μεταξύ άλλων η Δανάη Στράτου.
Διαβάστε ακόμα: Δανάη Στράτου: Για τον Βαρουφάκη, τις απειλές εναντίον τους και το Paris Match
Δείτε τη συνέντευξη:
Δανάη Στράτου: Γλύπτρια, εικαστικός, σύζυγος, μητέρα
Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα και είναι η κόρη του Φαίδωνα Στράτου, το όνομα του οποίου είναι συνυφασμένο με την ιστορική Πειραϊκή Πατραϊκή, τη βιομηχανία βάμβακος που είχε ιδρύσει ο πατέρας του Σταμούλης Στράτος (1891-1963) με τον Χριστόφορο Κατσάμπα (1893-1984). Μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλάκα, και η μητέρα της είναι η εικαστικός-γλύπτρια Ελένη Πόταγα-Στράτου. Σπούδασε Καλές Τέχνες στο Central St. Martins College of Art and Design του Λονδίνου (1983 - 1988) και αυτοπροσδιορίζεται ως γλύπτρια, εικαστικός, σύζυγος, μητέρα.
Το 1997, με την αρχιτέκτονα Αλεξάνδρα Στράτου και την αρχιτέκτονα Στέλλα Κωνσταντινίδη, ως μέλη της ομάδας D.A.ST. arteam εγκατέστησαν το «Desert Breath», ένα από τα μεγαλύτερα έργα της Land Art στον πλανήτη, που καλύπτει 100.000 τετραγωνικά μέτρα στην Ανατολική Σαχάρα της Αιγύπτου. Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο εικαστικό έργο τέχνης που δεσπόζει στη μέση της Σαχάρας και είναι ορατό από το διάστημα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 48η Biennale της Βενετίας το 1999 και χρόνια αργότερα παρουσίασε μια οπτικοακουστική εγκατάσταση στους χώρους του Λουτρού των Αέρηδων στην Πλάκα. Από το 2007 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
Το 2010, ίδρυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Vital Space. Μία από τις πολυσυζητημένες δουλειές της ήταν η έκθεσή της στη γκαλερί Ζουμπουλάκη το 2012 με τίτλο «It's time to open the Black Boxes!», αλλά και η εγκατάσταση «Πάνω στη γη, κάτω από τα σύννεφα» που εγκαινίασε τα Αισχύλεια, τη γιορτή-θεσμό του Δήμου Ελευσίνας, τον Ιούνιο του 2017.
Η βία των γυναικών μια επιδημία που δεν τελειώνει: Πάνω από 16.000 έπεσαν θύματα το 2024 - Θύτες οι σύζυγοι
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μπαίνει φρένο στις πρόωρες αποφυλακίσεις - Τα θύματα θα μπορούν να καταθέτουν ενστάσεις
Νέα κρίση προ των πυλών στη Γαλλία: Η Λεπέν απειλεί να ρίξει τη κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό
Βέφα Αλεξιάδου: Η «εθνική μαγείρισσα» που έβαλε την Ελλάδα στο παγκόσμιο τραπέζι, ένα φωτεινό παράδειγμα ζωής
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr