Η Iman ταυτίζεται με τους πρόσφυγες: «Δεν είναι οι άνθρωποι χωρίς όνομα»
Η Iman έχει αφιερώσει τη ζωή της αξιοποιώντας το σημαντικό της ταλέντο ως πρότυπο και επιχειρηματίας για να υποστηρίξει ευάλωτους ανθρώπους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
H Iman, μοντέλο, ηθοποιός και επιχειρηματίας αναλαμβάνει έναν νέο ρόλο, της παγκόσμιας υπέρμαχου των σκοπών της ανθρωπιστικής οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας, CARE.
Ο ρόλος δημιουργήθηκε ειδικά για την Iman, η οποία θα συνεργαστεί με την οργάνωση για να ενισχύσει την αποστολή του τερματισμού της φτώχειας με έμφαση στην παροχή βοήθειας σε κορίτσια και γυναίκες σε διεθνές επίπεδο. Η οργάνωση CARE δραστηριοποιείται από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για έναν κόσμο, στον οποίο όλοι οι άνθρωποι θα ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
«Όλα αυτά τα χρόνια, βοήθησα οργανώσεις, αλλά ποτέ δεν δεσμεύθηκα να είμαι πρέσβειρα» δήλωσε η Iman, η οποία έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα και τη χειραφέτηση των γυναικών και των κοριτσιών. «Ήρθε την κατάλληλη στιγμή στη ζωή μου. Η φτώχεια είναι ένα από τα πράγματα που με συγκλονίζουν. Την καταλαβαίνω. Ταυτίζομαι πραγματικά με τους πρόσφυγες. Έγινα πρόσφυγας το 1972 όταν διέσχισα τα σύνορα της Σομαλίας για να περάσω στην Κένυα» πρόσθεσε.
Η Iman είπε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσει πόσο την βοήθησαν οι εργαζόμενοι σε μη κυβερνητική αποκαλώντας τους «τους αγγέλους στον κόσμο μας που φρόντιζαν τους πρόσφυγες». «Ήμουν 16 χρόνων και μακριά από την οικογένειά μου. Ήμουν κόρη ενός πρεσβευτή και δεν είχα φύγει ποτέ από το σπίτι. Με πήγαν στο πανεπιστήμιο και μου βρήκαν δουλειά και ένα μέρος για να ζήσω. Φανταστείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η πορεία μου αν δεν είχα αυτούς τους αγγέλους» είπε η Ιμάν, η οποία ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι, όταν ανακαλύφθηκε από τον φωτογράφο Peter Beard.
«Η Iman έχει αφιερώσει τη ζωή της αξιοποιώντας το σημαντικό της ταλέντο ως πρότυπο και επιχειρηματίας για να υποστηρίξει ευάλωτους ανθρώπους» δήλωσε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της CARE, Μισέλ Νουν. «Μαζί μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε την επιρροή μας και να αντιμετωπίσουμε τα παγκόσμια ζητήματα» υπογράμμισε.
«Ακούμε ότι υπάρχουν περίπου 71 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο» είπε η Iman. «Είναι ανώνυμοι και απρόσωποι, αλλά έχουν ελπίδες και όνειρα. Κανείς δεν θέλει να πάει σε άλλη χώρα όπου δεν γνωρίζει κανέναν και δεν είναι ευπρόσδεκτος. Θα πάμε σε καταυλισμούς και θα βοηθήσουμε τα κορίτσια και τις γυναίκες να αισθάνονται ασφαλείς, είτε στο Σουδάν, είτε στη Συρία ή το Κονγκό» εξήγησε.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό, το 2018, η CARE δραστηριοποιήθηκε σε 95 χώρες, επηρεάζοντας τη ζωή 56 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Από τέλος Μαρτίου ακριβά φάρμακα στο σπίτι για 120.000 ασθενείς - Τι θα γίνει με τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ
Ερντογάν: «Δεν θα αφήσουμε τους Σύρους μόνους τους» - Ο Τούρκος πρόεδρος «ανοικοδομεί» τη Συρία
Στα Σεπόλια παίρνουν το σπίτι οικογένειας με παιδί ΑμεΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα - Τους έδωσαν 2 μέρες
Κλέλια Ρένεση: «Έλεγαν ότι ο Μανού Τσαο ήταν ο πατέρας του παιδιού μου, ήταν τόσο αστείο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr