Big Brother: Από πού πήρε το όνομα το ριάλιτι - Ποιος είναι ο Μεγάλος Αδελφός
«Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο αν σκεφτείς από πού έχει πάρει το όνομά του το Big Brother» έγραψε ο Αντώνης Κανάκης🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, o παρουσιαστής Αντώνης Κανάκης τοποθετήθηκε κατά του Big Brother και ολοκλήρωσε τις σκέψεις του αναφέροντας: «Υ.Γ.4 Είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο αν σκεφτείς από πού έχει πάρει το όνομά του το συγκεκριμένο τηλεοπτικό πρόγραμμα».
Από πού πήρε το όνομα Big Brother το ριάλιτι
Το παιχνίδι πήρε το όνομά του από το μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ «1984», όπου ο Μεγάλος Αδελφός είναι ένα αυταρχικό πρόσωπο που παρακολουθεί τους πάντες μέσα από κρυφές και μη κάμερες. Μάλιστα, στις αρχικές εκδόσεις του παιχνιδιού, η χαρακτηριστική φράση του Μεγάλου Αδελφού διατηρήθηκε αυτούσια από το μυθιστόρημα στο παιχνίδι: Ο Μεγάλος Αδελφός σε βλέπει. Η ιδέα του παιχνιδιού ανήκει στον Ολλανδό παραγωγό Γιον Ντε Μολ και η παγκόσμια διάθεσή της γίνεται μέσω της εταιρείας Endemol.
1984 - Ο Μεγάλος Αδελφός σε βλέπει...
Το «1984» του Τζορτζ Όργουελ είναι ένα από τα συγκλονιστικότερα βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Εκδόθηκε πρώτη φορά το 1949 και εξακολουθεί να λειτουργεί σαν προειδοποίηση για τον κόσμο που διαμορφώνεται μέρα τη μέρα. Γράφτηκε σε ένα ερημικό νησί στη Σκωτία, μεταφράστηκε σε 65 γλώσσες και πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα.
Περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου, του Γουίνστον Σμιθ, στον εφιαλτικό κόσμο της Ωκεανίας, μιας χώρας που βρίσκεται κάτω από ένα δυστοπικό απολυταρχικό καθεστώς, στο οποίο όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται υπό συνεχή παρακολούθηση. Είναι η εξιστόρηση της μοναχικής και διαχρονικής μάχης του ατόμου με το σύστημα.
Γραμμένο το 1948 (χρονολογία ανεστραμμένη αριθμητικά με τον τίτλο) το «1984» περιγράφει ένα μέλλον όπου το Κόμμα κυριαρχεί σε μια χώρα με απολυταρχικό καθεστώς υπό το εξεταστικό βλέμμα του «Μεγάλου Αδελφού». Το παρελθόν έχει ξαναγραφτεί και μια νέα γλώσσα εμποδίζει κάθε κριτική σκέψη. Το έτος 1984 αναπτύχθηκε ένας τεράστιος διάλογος σχετικά με το ποια από όσα προέβλεψε ο Όργουελ στο μυθιστόρημά του έγιναν πραγματικότητα και ποια όχι.
Το τραγικό τέλος του Τζορτζ Όργουελ
Καθώς ο Όργουελ έγραφε το βιβλίο, έπαθε φυματίωση. Η ασθένεια αυτή τελικά τον κατέβαλε και πέθανε επτά μήνες μετά την έκδοση του «1984». Ήταν μόλις 47 ετών. To 1950, λίγο πριν τον θάνατό του, μακριά από το αγαπημένο του νησί Τζούρα, ο Βρετανός λογοτέχνης απαγόρευσε ρητά τη συγγραφή της βιογραφίας του, κάτι που τελικά δεν τηρήθηκε από τους πολυάριθμους βιογράφους του.
Μαγδεμβούργο: Ερωτήματα για τις ευθύνες των Αρχών και τους χειρισμούς για τις πληροφορίες από το παρελθόν του δράστη
Νέες απειλές Πούτιν: Υπόσχεται καταστροφικά αντίποινα στην Ουκρανία μετά την επίθεση στο Καζάν
Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα (23/12) η πληρωμή της πρώτης δόσης
Ισχυρή καταιγίδα στην Αττική: Επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες – Πού θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr