• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση 1,6% για ΝΔ, κέρδη για ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας - Τι λένε οι πολίτες για ΤσίπραΟ Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: «Δεν τα έχω πει ακόμα όλα στην Ελλάδα»Τραγωδία με πολλούς νεκρούς στη Βόρεια Καρολίνα μετά από συντριβή ιδιωτικού τζετΕξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας - Οι οίκοι ανοχής και το «πλυντήριο» μαύρου χρήματος
δημοφιλές τώρα: Λεωφορεία: Οι οδηγοί γυρνούν την πλάτη στην ΟΣΥ - Ελάχιστες οι αιτήσεις και νέα παράταση στην...
Homepage ┋   Τηλεόραση   ┋   11.01.2020 10:54
Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος

Το «The Young Pope» έρχεται στην ΕΡΤ!

Τη δραματική σειρά «The Young Pope», που έκανε πάταγο στο εξωτερικό, εξασφάλισε η δημόσια τηλεόραση.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Η σειρά που δίχασε κοινό και κριτικούς θα προβληθεί σύντομα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 ενώ θα ακολουθήσει και η συνέχεια με τον τίτλο «The New Pope».

Το «The Young Pope», που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Οσκαρ Πάολο Σορεντίνο και με πρωταγωνιστή τον Τζουντ Λο, αφηγείται τη φανταστική ιστορία του Πάπα Πίου ΙΓ’ ή αλλιώς Λένι Μπελάρντο, του πρώτου Αμερικανού Πάπα.

Σύμφωνα με την υπόθεση της σειράς, ο Λένι Μπελάρντο είναι νέος και γοητευτικός και η εκλογή του φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της επιτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του Κολεγίου των Καρδιναλίων. Ωστόσο, στο Βατικανό, εκεί όπου οι άνθρωποι ορίζουν την Εκκλησία, τα φαινόμενα συχνά απατούν. Ο Πίος ΙΓ’ αποδεικνύεται πιο μυστηριώδης και αντιφατικός απ’ όλους. Πανούργος και ταυτόχρονα αφελής, οπισθοδρομικός αλλά και πρωτοπόρος, απρόθυμος και μαζί αποφασιστικός, μελαγχολικός και αδίστακτος, αναζητά τον Θεό που μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους και στον εαυτό του.

75446761_1274339056107640_2962239416497602560_o.jpg

Ο Τζουντ Λο σε έναν ιδιαίτερο ρόλο, όπως αυτόν του Πάπα, δίνει ρεσιτάλ, ενώ ο ίδιος ο Σορεντίνο του πλέκει το εγκώμιο, κάνοντας λόγο για έναν ηθοποιό με «απεριόριστο ταλέντο». Σύμφωνα με τον Ιταλό σκηνοθέτη, υπήρχαν πολλά «κοινά σημεία» ανάμεσα στον Βρετανό σταρ και τον δικό του Πάπα. Οπως ανέφερε, είχε την κατάλληλη ηλικία, τη σωματική εμφάνιση, το χάρισμα και την ικανότητα να ενσωματώνει τη δυαδικότητα που απαιτούσε ο ρόλος, ενώ την ίδια ώρα διέθετε εξαιρετική αντοχή και δυνατότητες συγκέντρωσης, «συστατικά» απαραίτητα για μια εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε έναν ηθοποιό και έναν σκηνοθέτη.

Εκτός από τον Τζουντ Λο, στη σειρά πρωταγωνιστούν ακόμη η Νταϊάν Κίτον και ο Σίλβιο Ορλάντο.

theyoungpope_b-1024x460.jpg

Και το «The New Pope»

Στα χέρια της ΕΡΤ βρίσκονται και τα δικαιώματα του «The New Pope» που αποτελεί συνέχεια του «The Young Pope» και φυσικά είναι του ίδιου δημιουργού (Πάολο Σορεντίνο). Κυρίαρχο ρόλο και πάλι έχει ο Τζουντ Λο που θα βρεθεί αντιμέτωπος με το αδιάλλακτο Βατικανό αλλά και τον νέο Πάπα που έχει πάρει προσωρινά τη θέση του, τον οποίο υποδύεται ο σπουδαίος Τζον Μάλκοβιτς. Χαβιέ Καμάρα, Σεσίλ ντε Φρανς, Λουντβίν Σανιέ, Χένρι Γκούντμαν και Μαουρίτσιο Λομπάρντι συμπληρώνουν το καστ που έχει και δύο γκεστ συμμετοχές, της γοητευτικής Σάρον Στόουν και του ανατρεπτικού Μέριλιν Μάνσον. Σύμφωνα με το HBO, «ο δεύτερος κύκλος της σειράς του Σορεντίνο εκτυλίσσεται σε έναν κόσμο μοντέρνου παπισμού», ενώ σύμφωνα με τον σκηνοθέτη η σειρά είναι «απόδειξη για την ύπαρξη αλλά και την απουσία του Θεού. Το πώς δηλαδή μπορεί κανείς να αναζητήσει την πίστη, με την ίδια ευκολία που μπορεί να τη χάσει».

Διαβάστε ακόμη

Τα μπλόκα των αγροτών τα επόμενα 24ωρα, το σχέδιο για τις γιορτές και η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης

Ο Ιβάν Σαββίδης στους εργαζόμενους του OPEN: «Δεν τα έχω πει ακόμα όλα στην Ελλάδα»

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Οι νέες φωτογραφίες με Τσόμσκι, Μπιλ Γκέιτς και τα περίεργα μηνύματα από τη «Λολίτα»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ποιος είναι ο 21χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος που κατέθεσε μήνυση κατά του τραγουδιστή

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • The Young Pope
  • ΕΡΤ
  • Τζουντ Λο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr