Live Blog|12.08.2024 09:22

Φωτιά Βαρνάβα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο - Οι φλόγες πέρασαν στην Πεντέλη, μάχη και σε Μαραθώνα

Newsroom

Τιτάνια μάχη για να αντιμετωπιστεί το πύρινο μέτωπο του Βαρνάβα -που καίει ανεξέλεγκτο. Η φωτιά πέρασε στο πεντελικό όρος, με αποτέλεσμα οι πολίτες των γύρω περιοχών να απομακρύνονται ή να είναι σε ετοιμότητα.

Η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων και έχει μπει στο πεντελικό όρος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 06:00 «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της πολιτικής προστασίας».

Τα μηνύματα του 112 μεταξύ τις 04:30 και τις 05:45 ήταν αλλεπάλληλα. Δόθηκε εντολή για εκκένωση σε Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Νταού, Αγ. Σπυρίδωνα, Δαμάρασι, Ανατολή. Μετά την εντολή για εκκένωση της Πεντέλης, οι Αρχές αποφάσισαν να εκκενωθούν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το Νταού Πεντέλης καθώς και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Λίγο πριν τις 06:00 ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε ότι στην επιχείρηση παίρνουν μέρος 510 πυροσβέστες και πολλά εναέρια μέσα. Μάλιστα, ο έκανε λόγο για ένταση των ανέμων τις επόμενες ώρες.

φωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώραφωτιά Βαρνάβα