Φωτιά τώρα: Μάχη με τα πύρινα μέτωπα σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
24.08.2023 22:37

Το live blog του ethnos.gr ολοκληρώθηκε

Σας ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι

24.08.2023 22:23

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρνηθα και τον πληγέντα Δήμο Αχαρνών

Τους πληγέντες από την πυρκαγιά Δήμους Ασπροπύργου και Φυλής θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την γραμματέα της ΚΕ Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη, αποτελούμενο από τον βουλευτή Ανατολικής Αττικής, Γ. Καραμέρο, την πρώην βουλευτή Δ. Αθήνας Χ. Καφαντάρη, τη Φ. Παντιώρα, συντονίστρια του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, την Περιφερειακή Σύμβουλο Γιώτα Παππά, καθώς και στελέχη της Ν.Ε. Δυτικής Αττικής.

24.08.2023 22:21

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Λαγκαδά

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στον Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη. Από αέρος επιχείρησαν δύο ελικόπτερα, με το ένα από αυτά να συνεχίζει να πραγματοποιεί ρίψεις μέχρι τα δύσει ο ήλιος.

24.08.2023 22:01

69 νέες δασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Συνολικά 69 νέες δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν 104 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο».

Ειδικότερα σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • Στην Πάρνηθα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής και στο Ρέμα της Γιαννούλας.
  • Στον Έβρο και στη Ροδόπη, οι περισσότερες αναζωπυρώσεις έχουν εκδηλωθεί στη Δαδιά, στην Αισύμη και στο Σουφλί.
  • Στη Βοιωτία, οι αναζωπυρώσεις είναι εντονότερες στην περιοχή Βάγια της Υλίκης, ανατολικότερα της περιοχής Ζάλτσα, καθώς και στις περιοχές Στείρι και Κυριάκι.

Σε όλες τις πυρκαγιές επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών.

24.08.2023 21:53

Τι εντόπισε η ΕΛΑΣ στο σπίτι του 45χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό στον Αυλώνα

Όπως ανακοινώθηκε, στο σπίτι του βρέθηκαν προσανάματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., «εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα», ενώ «έχουν ταυτοποιηιθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειές του».

Αυλώνας

24.08.2023 21:40

Τα νεότερα από τη φωτιά στην Πάρνηθα

Στην περιοχή της Φυλής, επικεντρώνονται τις τελευταίες ώρες οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, καθώς νωρίτερα σημειώθηκε μία νέα αναζωπύρωση.

Πάνω από τη Μονή Κλειστών ξεκίνησε η αναζωπύρωση το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η φωτιά χωρίστηκε σε δύο μέτωπα, ανατολικά και δυτικά. Το ανατολικό προς το ρέμα Γιαννούλα φαίνεται πως έχει περιοριστεί ενώ το δυτικό, κοντά στο φρούριο της Φυλής προς τη Μαγούλα, φαίνεται να έχει κινητικότητα. Οι άνεμοι πλέον έχουν πέσει, γεγονός που βοηθά στην κατάσβεση των μετώπων από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

24.08.2023 21:35

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για προσαγωγές για εμπρησμό

«Η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές.

Στο πλαίσιο αυτού του πλαισίου δράσης, σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης επάλληλων εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα. Έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρείς ενέργειες του δράστη. Σε κατ’ οίκον έρευνα, που διεξήχθη, ανευρέθησαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις περιπολίες, συνδράμοντας το Πυροσβεστικό Σώμα όπου χρειάζεται και όπου της ζητείται, με βασικό γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διασφάλιση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας»

24.08.2023 21:29

Θετικά νέα από την Πτολεμαΐδα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή και που έκαψε πευκοδάσος.

24.08.2023 21:20

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα στη Ροδόπη

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα πύρινα μέτωπα στη Ροδόπη, όπου επιχειρούν από τη Δευτέρα πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Η φωτιά καταλάγιασε χάρη στη χθεσινοβραδινή γιγάντια επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με επίγεια μέσα και με ελικόπτερα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.

Τόνισε, δε, ότι υπό έλεγχο είναι το μέτωπα στα Κασσσιτερά, στο δήμο Μαρωνείας-Σαπών, στα όρια με τον νομό Έβρου, στη Γρατινή του δήμου Κομοτηνής, όπου χθες είχε σημειωθεί αναζωπύρωση και στην περιοχή της Κερασιάς, στο Παπίκιο Όρος.

24.08.2023 21:06

Φωτιά τώρα στο σκοπευτήριο της Καισαριανής - Σπεύδει η Πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

24.08.2023 21:00

Βελτιωμένη η εικόνα στη φωτιά στην Πάρνηθα

Πολύ βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Πάρνηθα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη ώστε να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική εντοπίζονται νοτιοδυτικά της Πάρνηθας, στο ρέμα της Γιαννούλας και στο Φρούριο της Φυλής.

24.08.2023 20:58

Βοιωτία: Βελτιωμένη η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα - Παραμένει μεγάλη η ανησυχία για τον Ελικώνα

Δύο πύρινα μέτωπα τα οποία βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους, εξακολουθούν να καίνε την Βοιωτία απειλώντας το δάσος του Ελικώνα.

Το δεύτερο πολύ επικίνδυνο μέτωπο της πυρκαγιάς ξέσπασε γύρω στις 14:00 και μέσα σε ελάχιστα λεπτά, διέσχισε με μεγάλη ένταση σημαντική απόσταση, καίγοντας δασική έκταση με αποτέλεσμα να φτάσει κοντά στον Κορινθιακό κόλπο.

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ξεκινάκης, μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης το μέτωπο δεν είχε σβήσει όμως είχε κάψει τεράστια έκταση πρασίνου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

24.08.2023 20:57

Τσακαλώτος: «Οι καταστροφικές πυρκαγιές αναδεικνύουν την αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης για την προστασία του δημοσίου χώρου»

Την «αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης για την προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος», υπογράμμισε ο υποψήφιος για τη προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνάντηση που είχε με δασεργάτες του Περτουλίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε πρωτοβουλία, σε επίπεδο αρμόδιων κομματικών επιτροπών και οργάνων, ανάδειξης των σοβαρών προβλημάτων που έχει ήδη προκαλέσει σε δασικούς συνεταιρισμούς, φορείς του Περτουλίου, των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών της περιοχής, η κατάργηση, από την κυβέρνηση της ΝΔ, του Νομικού Προσώπου (Ταμείο Διαχείρισης) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το οποίο τα τελευταία 70 χρόνια διαχειρίστηκε με επιτυχία το δάσος του Περτουλίου Τρικάλων, συγκεράζοντας την επιστημονική έρευνα με την προστασία του δάσους και την τοπική οικονομία.

24.08.2023 20:24

Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής

Συγκλονιστικό βίντεο από το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, που διεύθυνε τις επιχειρήσεις κατάσβεσης στην Πάρνηθα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σε πολλές περιπτώσεις ο συντονιστής ζητά από τους χειριστές των εναέριων μέσων να πραγματοποιήσουν ρίψη νερού μέσα σε χαράδρα, όπου οι πυκνοί καπνοί, η μορφολογία του εδάφους αλλά και η παρουσία επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων καθιστούν το έργο των ιπτάμενων ιδιαίτερα δύσκολο.

24.08.2023 20:20

Η εικόνα από τα μέτωπα, συνοπτικά

  • Πάρνηθα: Βελτιωμένη εικόνα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη ώστε να ανακόψουν τυχόν αναζωπυρώσεις οι οποίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική εντοπίζονται νοτιοδυτικά της Πάρνηθας, στο ρέμα της Γιαννούλας και στο Φρούριο της Φυλής.
  • Έβρος – Ροδόπη: Οι περισσότερες αναζωπυρώσεις στη Δαδιά, στην Αισύνη και στο Σουφλί αντιμετωπίζονται ακόμη κι αυτή την στιγμή.
  • Βοιωτία: Αναζωπυρώσεις στην Υλίκη, στην περιοχή της Ζάλτσας, αλλά και στο Στείρι στο Δίστομο Βοιωτίας και στο Κυριάκι

24.08.2023 19:59

Περιορίζονται οι πολύ ισχυροί άνεμοι – Έρχονται μπουρίνια και καταιγίδες

Ευχάριστα νέα κομίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την πορεία των ανέμων τις επόμενες ώρες, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία έρχονται καταιγίδες και μπουρίνια.

Όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, οι θυελλώδεις άνεμοι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα περιοριστούν προς το Αιγαίο. Ναι μεν θα υπάρχουν κάποιες ριπές σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ωστόσο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε αραιά χρονικά διαστήματα.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της Παρασκευής, ανά διαστήματα οι άνεμοι θα ενταθούν στην Αττική εκ νέου με ριπές 7 με 8 μποφόρ, όπως η Εύβοια.

Και στη Θράκη αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας εξασθένιση των ανέμων, ωστόσο θα καταγραφεί νέα έξαρση κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Μπουρίνια και καταιγίδες

Από το Σάββατο δε αλλάζει το σκηνικό του καιρού και αναμένονται ισχυρές βροχές, μπουρίνια και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Θράκης.

24.08.2023 19:53

Τρομακτικά στοιχεία: Έβρος, η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων 20 ετών στην Ελλάδα

Νεότερα δορυφορικά δεδομένα που έγιναν σήμερα διαθέσιμα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναδεικνύουν τη δασική πυρκαγιά στον Έβρο ως την μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 720.000 στρέμματα (έως την 23.08.2023, 12:19 τοπική ώρα).

Υιοθετώντας τον ορισμό μιας μέγα-πυρκαγιάς ως μιας πυρκαγιάς που ξεπερνά σε έκταση τα 100.000 στρέμματα, η Πυρομετεωρολογική Ομάδα FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) παρουσιάζει στο χάρτη της Εικόνας 1 τις μέγα-πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα από το 2002 έως και το 2023. Πρόκειται για συνολικά 16 μέγα-πυρκαγιές, οι οποίες κατέκαψαν περισσότερα από 4.200.000 στρέμματα, ουσιαστικά από το 2007 και έπειτα. Μεταξύ αυτών, η δασική πυρκαγιά στον Έβρο αναγνωρίζεται πλέον ως η μεγαλύτερη σε έκταση μέγα-πυρκαγιά των τελευταίων 21 ετών στην Ελλάδα.

Τέλος, σημαντικό είναι να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των μέγα-πυρκαγιών σημειώθηκαν την τριετία 2007-2009 (9 στο σύνολο), 1 το 2012 και 6 την τριετία 2021-2023.

24.08.2023 19:50

Τηλεφωνικό Κέντρο για την αναγνώριση των θυμάτων στον Έβρο

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Κτίριο Κεράνης-Λεωφόρος Θηβών 196-198, 'Αγιος Ιωάννης Ρέντη-Νίκαιας Αττικής, ΤΚ 18233), θα εδρεύει η ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών (Hellenic Disaster Victims Identification Team) προκειμένου να υπάρχει περαιτέρω αρωγή στη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων της πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας ‘Αβαντα στο νομό Έβρου.

Η ελληνική ομάδα DVI έχει αναλάβει το ανθρωπιστικό έργο της αναγνώρισης των θυμάτων, σε συνεργασία με την γενική γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, την γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, θα υποδέχεται τους συγγενείς των θυμάτων για την εξέτασή τους και τη λήψη βιολογικού υλικού (DNA), κατόπιν σχετικής συνεννόησης μαζί τους.

Τo τηλεφωνικό κέντρο επικοινωνίας με την Ελληνική Ομάδα D.V.I., είναι τo +302131386000, ενώ στο whatsApp 00306944471742 και στο email [email protected], οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αποστέλλουν οποιοδήποτε έγγραφο αφορά τους αγνοούμενους.

Το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργεί από αύριο, Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023 από τις 09.00 έως και τις 17.00 (UTC+3) σε καθημερινή βάση και θα υποστηρίζει τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Αραβικά, Παστό, Τούρκικα και Ουρντού.

24.08.2023 19:38

Η κατάσταση από την Ιτέα Έβρου

Θετικά νέα κομίζει η Αναστασία Αργυριάδου από το μέτωπο του Έβρου. Οι άνεμοι έχουν κοπάσει, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να ανακόψουν την πορεία του πύρινου μετώπου.

Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μελία.

24.08.2023 19:33

Συναγερμός στην Πτολεμαΐδα: Καίγεται πευκοδάσος

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην ορεινή, δυσπρόσιτη, περιοχή «Άγιοι Ανάργυροι» Μεσοβούνου και πιθανολογείται ότι οφείλεται στην πτώση κεραυνού, καίγοντας πευκοδάσος.

24.08.2023 19:29

Εξέλιξη στον Αυλώνα

Όπως μεταφέρει ο Κώστας Ασημακόπουλος, ότι η εστία φωτιάς στον Αυλώνα, αντιμετωπίστηκε άμεσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα από πουλί που ακούμπησε τα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ.

24.08.2023 19:28

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής στο OPEN

Ο κ. Αρτοποιός κάνει λόγο για τιτάνια προσπάθεια στην Πάρνηθα, διευκρινίζει πως δεν υπάρχει απειλή για κατοικίες, ωστόσο σημειώνει πως η φωτιά είναι ενεργή. «Δεν θα φύγουμε από εκεί μέχρι να σβήσει η φωτιά», συνεχίζει.

24.08.2023 19:25

Μάχη να μην φτάσει στην κορυφή του Ελικώνα η μεγάλη φωτιά

Ωστόσο, όπως μεταφέρει ο Γρηγόρης Ατρείδης στον αέρα του OPEN, οι άνεμοι έχουν κοπάσει, και η κατάσταση στα μέτωπα της Βοιωτίας είναι βελτιωμένη.

Παρόλα αυτά, σε αρκετά μεγάλο ύψος υπάρχει εστία φωτιάς, όμως τα εναέρια μέσα επικεντρώνουν εκεί τις προσπάθειές τους, ώστε να περιοριστούν οι φλόγες μέχρι να πέσει το σκοτάδι.

24.08.2023 19:11

Νέες πληροφορίες για τον επίδοξο εμπρηστή στον Αυλώνα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο OPEN, εντοπίστηκαν στην κατοχή του κιάλια, βαμβάκι και σπινθηριστής.

Κατά πληροφορίες, ο 45χρονος, φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ διενεργείται κατ οίκον έρευνα. Ο 45χρονος έχει συλληφθεί, ενώ υπάρχει επικοινωνία αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών για το ένα θα απαγγελθούν κατηγορίες.

24.08.2023 19:07

Νέα εστία φωτιάς στο νεκροταφείο Αυλώνα

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στο νεκροταφείο Αυλώνα, όπως μετέδωσε στον αέρα του OPEN ο Κώστας Ασημακόπουλος.

Έχει ήδη κινητοποιηθεί η πυροσβεστική και μεταβαίνει στο σημείο για να προχωρήσει σε κατάσβεση.

24.08.2023 19:02

Που έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία σε Φυλή και Αχαρνές

Υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Στην οδό Πάρνηθος από το ύψος της ταβέρνας με την επωνυμία «Αίγλη»
  • Στις οδούς Πάρνηθος από την οδό Φιλίας των Λαών
  • Στην οδό Πάρνηθος από το ύψος του Τελεφερίκ προς Πάρνηθα
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος της οδού Θρασυβουλου προς Δερβενοχώρια

24.08.2023 18:53

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη Χασιά

Όπως μεταφέρει η Αδαμαντία Λιόλιου στον αέρα του OPEN, υπάρχουν 2 ενεργά μέτωπα προς τη μονή Κλειστών. Δεν απειλούνται οικισμοί, ωστόσο καίγεται παρθένο δάσος. Συνεχείς είναι οι ρίψεις νερού. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

24.08.2023 18:51

Μαρινάκης για φωτιές: Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έπαιξε πολύ καταλυτικό ρόλο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εμπρησμών απάντησε τα εξής:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία με βάση όσα είπε ο υπουργός. Μιλάμε για σοβαρότατες ενδείξεις. Προχωρά η έρευνα της Αστυνομίας, θα καταλήξει και η Δικαιοσύνη θα αναλάβει. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 140 συλλήψεις και προσαγωγές, οι 79 εκ των οποίων αφορούν εμπρησμούς εκ δόλου. Έχουν αποκλειστική ποινή τα ισόβια και είναι όλα κακουργήματα. Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι έχει παίξει έναν πολύ καταλυτικό ρόλο. Το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχουν χαθεί παρά τις εκκενώσεις, το χρωστάμε στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και σε όλους αυτούς που νυχθημερόν δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για το πιο δύσκολο καλοκαίρι».

Μετά από σχετική ερώτηση ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι από το Μάτι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα όπου χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, τόσο άδικα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι αυτονόητη κατάκτηση το 112 και τα σχέδια εκκένωσης όπως συνέβη στη Ρόδο με 20.000 ανθρώπους, στον Έβρο με 15.500 και στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης πριν φτάσει η φωτιά. «Μην το υποτιμάμε. Δεν υπήρχε και πλέον υπάρχει», υπογράμμισε.

24.08.2023 18:39

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στο Λαγκαδά

Επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 12 οχήματα, ενώ δόθηκε εντολή να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης και ένα ελικόπτερο. Το ευτύχημα είναι πως δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

24.08.2023 18:36

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή δικηγόρου για τη φωτιά στον Αυλώνα

Όπως αποκάλυψε το ethnos.gr ο 51χρονος ήταν παρών τουλάχιστον στις 4 φωτιές. Μάλιστα, κάμερα τον έχει «συλλάβει» να περνάει από δρόμο του Αυλώνα στις 11:45 όταν ξέσπασε η φωτιά στον Άγιο Γεώργιο.

24.08.2023 18:24

Ελεύθεροι οι 2 προσαχθέντες για απόπειρα εμπρησμού στο Μενίδι

Οι δύο άνδρες είχαν στην κατοχή τους 19 αναπτήρες και δυο σπρέι ως αυτοσχέδια φλογοβόλα

24.08.2023 18:22

Στη Δαδιά ο Φάμελλος: Το περσινό πάθημα με τη φωτιά, δεν έγινε μάθημα

«Χρειαζόμαστε να δημιουργήσουμε μια επαρκή, σύγχρονη και ισχυρή πολιτεία», δήλωσε από τη Δαδιά του Έβρου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φαμελλος, ως επικεφαλής κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή.

Για τη φωτιά στη δασική περιοχή της Δαδιάς ο κ. Φαμελλος υπογράμμισε ότι καταλαμβάνει τριπλάσια έκταση από την περσινή πυρκαγιά και σχολίασε ότι, δυστυχώς «το περσινό πάθημα, δεν έγινε μάθημα».

«Διαπιστώσαμε, ότι η πύρινη λαίλαπα εξελίσσεται με έναν τρόπο που προκαλεί ανασφάλεια και ανησυχία σε όλη την ελληνική κοινωνία. Οι συνεχιζόμενες για πολλές μέρες πυρκαγιές - είναι η έκτη μέρα στον Έβρο - η πυρκαγιά στην Πάρνηθα, το καυτό δεκαπενθήμερο του Ιουλίου επιβεβαιώνουν ότι τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα από την ετοιμότητα και την επάρκεια της πολιτείας. Για αυτό και θεωρώ ότι οι δηλώσεις περί ετοιμότητας, του κ. Μητσοτάκη, τον Ιούλιο, ήταν άστοχες» ανέφερε ο κ. Φάμελλος

24.08.2023 17:58

Συγκλονιστικές εικόνες από drone, πάνω από τα καμένα της Πάρνηθας

24.08.2023 17:53

Μαρινάκης: Πάνω από 100 συλλήψεις για εμπρησμό απ την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

Για περισσότερες από 100 συλλήψεις για εμπρησμό από τις αρχές του χρόνου έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο, τόνισε ότι οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι είχαν υποστεί ζημιές από τη φωτιά 176.000 στρέμματα. Ωστόσο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το σύστημα Κοπέρνικος, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί 14.000 στρέμματα.

Αναφερόμενος στην περίπτωση της Πάρνηθας, υπογράμμισε ότι η πρώτη κλήση για φωτιά στη Μονή Κλειστών έγινε στις 11:56. « Το πρώτο εναέριο μέσο έφτασε στην περιοχή 12:01και στις 12:05 πήγε το δεύτερο. Παρόλα αυτά η φωτιά ξέφυγε», είπε.

Όπως σημείωσε τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 50% τα εναέρια μέσα. Σχετικά με την έλλειψη καναντέρ, ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν είναι της χώρας μας αλλά της κατασκευάστριας εταιρείας. «Μόλις μπει νέα γραμμή παραγωγής, η Ελλάδα θα προηγηθεί κατά προτεραιότητα», σημείωσε.

24.08.2023 17:50

Η εικόνα στο πύρινο μέτωπο της Δαδιάς

Kοντά στο χωριό της Δαδιάς βρίσκεται σε εξέλιξη μέτωπο φωτιάς το οποίο ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες από αναζωπύρωση μέσα στο πευκοδάσος, όπου έχουν δημιουργηθεί αντιπυρικές ζώνες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με βάση την κατεύθυνση των ανέμων δεν δημιουργείται προς στιγμήν πρόβλημα για κατοικημένη περιοχή. Η φωτιά που αναζωπυρώθηκε κοντά στην Τοπική Κοινότητα Δαδιάς τροφοδοτείται από ένα κοντινό πευκόδασος και έχει κατεύθυνση προς το χωριό Κοτρώνια στο Σουφλί, χωρίς όμως αυτό να κινδυνεύει. Παράλληλα στις φλόγες παραδόθηκε ο χώρος αναψυχής Κατραντζήδες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

24.08.2023 17:36

Αποκαρδιωτικά στοιχεία για τη φωτιά στον Έβρο

Η ευρωπαϊκή Υπηρεσία Copernicus αναφέρει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη στον Έβρο 723.440 στρέμματα (72.344 εκτάρια). «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρώπη εδώ και χρόνια»

Copernicus EMS

24.08.2023 17:27

Προσαγωγή υπόπτου για τη φωτιά στη Χαλκίδα

Ύποπτος προσήχθη για τη φωτιά στη Χαλκίδα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

24.08.2023 17:26

Αρχίζει και ανησυχεί η φωτιά στο Λαγκαδά

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί, καθώς πλέον επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ στις τάξεις των κατοίκων της Αρετής επικρατεί ανησυχία.

24.08.2023 17:18

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Αυλώνα – Άρση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στη περιοχή του Αυλώνα. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Παράλληλα , σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, κανονικά διεξάγεται πλέον η κίνηση στις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Αθανασίου Διάκου, όπου είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς.

24.08.2023 17:09

Φωτιά στην Κορινθία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο συνάθροισης κοινού στην παραλία Λεχαίου Κορινθίας.

24.08.2023 16:54

Το ευχαριστώ της πολιτικής προστασίας στις χώρες που έστειλαν βοήθεια

24.08.2023 16:46

Τι ζημιές προκάλεσε στην Μονή του Οσίου Λουκά η φωτιά

Η φωτιά έβλαψε τμήμα του περιβάλλοντος χώρου της Μονής, κατέκαψε τη στέγη του εγκαταλελειμμένου κελιού του μοναχού Ιωάσαφ, του 19ου αιώνα, στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Μονής, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του κτιρίου, ενώ προκάλεσε βλάβες στους χώρους υγιεινής των επισκεπτών, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Πολιτισμού.

24.08.2023 16:37

«Είχαμε 11 εστίες στην Αυλώνα, τη μία μετά την άλλη»

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης. Παράλληλα, επισημαίνει πως ξέσπασαν από το πρωί 11 εστίες φωτιάς στην περιοχή, η μία μετά την άλλη.

«Ευτυχώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως ήρεμα τα πράγματα και δεν έχουμε ενεργό μέτωπο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές μας και μπορέσαμε να τη μαζέψουμε πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε αρχικά ο κ. Γιασημάκης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνέχεια τόνισε:

«Είχαμε 11 εστίες, όλες τριγύρω. Ανά τέταρτο και μια φωτιά, με την πρώτη να ξεκινάει στις 8:06 το πρωί. Για μένα όλο αυτό δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Κάθε τέταρτο και μια εστία. Ευτυχώς κινητοποιηθήκαμε αμέσως με την πρώτη και στη συνέχεια βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας που ξέσπαγαν η μία μετά την άλλη. Τις ακολουθούσαμε κι έτσι καταφέρναμε να τις προλαβαίνουμε πριν εξαπλωθούν».

 

24.08.2023 16:14

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στον Έβρο – Απειλούνται οικισμοί

Μαίνεται εκτός ελέγχου η τεράστια φωτιά στον Έβρο, για έκτη συνεχόμενη ημέρα. Όπως μετέφερε στον αέρα του OPEN η Αναστασία Αργυριάδου, απειλούνται τα χωριά Τριφύλλι και Ιτέα.

24.08.2023 16:12

Νέο μέτωπο στην Εύβοια προκαλεί συναγερμό

Μάχη για να σωθεί το δάσος του Ελικώνα

24.08.2023 16:10

Φωτιά τώρα στον Λαγκαδά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

24.08.2023 16:05

Εκτίμηση σοκ από meteo

Περισσότερα από 1.200.000 στρέμματα έχουν καεί έως την 23.08.2023

24.08.2023 15:57

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στον Έβρο

Η αναγκαιότητα ακόμη καλύτερου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που για έκτη μέρα καίει στον Έβρο υπογραμμίστηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς.

«Συμμετείχαν όλοι, οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου που είναι τα πύρινα μέτωπα, Ορεστιάδας αλλά και εκπρόσωπος του δήμου Διδυμοτείχου. Αυτό που αποφασίστηκε είναι να υπάρξει μία εκ νέου καλύτερη διάρθρωση των δυνάμεων για την καλύτερη διαλειτουργικότητα αντιμετώπισης του προβλήματος καθώς κάηκαν 617.000 στρέμματα μέχρι χθες. Η ζημιά είναι πάνω από 700.000 στρέμματα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέτροβιτς.

24.08.2023 15:46

Λέκκας: Πώς προκαλείται το φαινόμενο της καμινάδας

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις φωτιές στην Ελλάδα, ο Ευθύμιος Λέκκας εξήγησε ότι αρκούν δέντρα ως καύσιμη ύλη και πυρομετεωρολογικές συνθήκες που μετατρέπουν μια χαράδρα σε τζάκι που ρουφάει προς τα πάνω, για να δημιουργηθεί το «φαινόμενο της καμινάδας».

«Για να αναπτυχθεί μια δασική πυρκαγιά πρέπει να υπάρχει κατ’ αρχάς η καύσιμη ύλη δέντρων και στη συνέχεια να υπάρχουν οι κατάλληλες μορφολογικές και μετεωρολογικές συνθήκες» είπε ο κ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τρεις είναι οι παράγοντες που ενισχύουν τη φωτιά ή την αφομοιώνουν. Υπήρχε καύσιμη ύλη μέσα στη χαράδρα αλλά και στην Πάρνηθα γενικότερα. Το δεύτερο είναι η μορφολογία η οποία ουσιαστικά αντιστοιχεί σε μία χαράδρα μεγάλη, η οποία αρχίζει από τη βάση ενός βουνού και φτάνει σχεδόν στην κορυφή».

24.08.2023 15:32

Τι λέει ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής για τις απόπειρες εμπρησμού

24.08.2023 15:28

Συστάθηκε η Επιτροπή Καταγραφής πυρόπληκτων κατοικιών στον δήμο Αχαρνών

Εντός της ημέρας θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από τον δήμο Αχαρνών, για τον έλεγχο και την απογραφή των πυρόπληκτων κτιρίων και κατοικιών της περιοχής. Η Επιτροπή Καταγραφής συστάθηκε ήδη, μετά και την επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός με τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Από σήμερα κιόλας ξεκινούν τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ). και του δήμου Αχαρνών τις αυτοψίες και τις καταγραφές των μερικών ή ολικών ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη φωτιά. Στο πλαίσιο αυτό οι πληγέντες θα μπορούν με μια αίτηση να καταγράφονται, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου για την αποζημίωσή τους.

24.08.2023 15:11

Ολόκληρη η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τους ανέμους που επηρεάζουν τις φωτιές

24.08.2023 15:02

Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική έκταση στη Νεάπολη Λακωνίας

24.08.2023 15:01

Η κατάσταση σε Αλεξανδρούπολη, Δαδιά και Ροδόπη

Στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις. Στις επιχειρήσεις συνδράμουν δυνάμεις που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα,  56 πυροσβέστες με 12 οχήματα από Ρουμανία, 36 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Βουλγαρία, 64 πυροσβέστες με 32 οχήματα από Τσεχία και μέσω διμερούς συμφωνίας 46 πυροσβέστες με 4 οχήματα από Αλβανία. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ισχυρές δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

24.08.2023 14:46

Μαρουσάκης: Ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες - Έως και 8 μποφόρ στην Πάρνηθα - Κίνδυνος πυρκαγιάς από κεραυνούς

Πρόγνωση για τον καιρό των επόμενων ωρών και κυρίως για τις εντάσεις των ανέμων που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών στη χώρα μας έκανε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης ο οποίος σημείωσε ότι υπάρχουν εξάψεις και υφέσεις.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ


24.08.2023 14:43

Συστάθηκε η Επιτροπή Καταγραφής πυρόπληκτων κατοικιών στον δήμο Αχαρνών και ξεκινούν οι αυτοψίες

Εντός της ημέρας θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες από τον δήμο Αχαρνών, για τον έλεγχο και την απογραφή των πυρόπληκτων κτιρίων και κατοικιών της περιοχής. Η Επιτροπή Καταγραφής συστάθηκε ήδη, μετά και την επικοινωνία που είχε ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός με τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Από σήμερα κιόλας ξεκινούν τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Γ.Δ.Α.Ε.Φ.Κ). και του δήμου Αχαρνών τις αυτοψίες και τις καταγραφές των μερικών ή ολικών ζημιών σε οικίες και επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη φωτιά. Στο πλαίσιο αυτό οι πληγέντες θα μπορούν με μια αίτηση να καταγράφονται, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες ελέγχου για την αποζημίωσή τους.

«Σε αυτή τη δύσκολη για την πόλη συγκυρία, προσπαθούμε παράλληλα με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, να σταθούμε δίπλα στους πληγέντες συνδημότες μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρεττός.

24.08.2023 14:32

Δήμαρχος Ωρωπού: «Είχαμε 11 εστίες στον Αυλώνα, τη μία μετά την άλλη»

Υπό έλεγχο έχει τεθεί το μέτωπο της φωτιάς στον Άγιο Γεώργιο Αυλώνα, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης. Παράλληλα, επισημαίνει πως ξέσπασαν από το πρωί 11 εστίες φωτιάς στην περιοχή, η μία μετά την άλλη.

«Ευτυχώς αυτή τη στιγμή είναι κάπως ήρεμα τα πράγματα και δεν έχουμε ενεργό μέτωπο. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους εθελοντές μας και μπορέσαμε να τη μαζέψουμε πριν γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση», είπε αρχικά ο κ. Γιασημάκης στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνέχεια τόνισε:

«Είχαμε 11 εστίες, όλες τριγύρω. Ανά τέταρτο και μια φωτιά, με την πρώτη να ξεκινάει στις 8:06 το πρωί. Για μένα όλο αυτό δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Κάθε τέταρτο και μια εστία. Ευτυχώς κινητοποιηθήκαμε αμέσως με την πρώτη και στη συνέχεια βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας που ξέσπαγαν η μία μετά την άλλη. Τις ακολουθούσαμε κι έτσι καταφέρναμε να τις προλαβαίνουμε πριν εξαπλωθούν».

Ο δήμαρχος Ωρωπού είπε ακόμη πως απ' ό,τι γνωρίζει έχουν γίνει δύο προσαγωγές και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Με το ξεκίνημα της πρώτης φωτιάς επικοινώνησα αμέσως με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Λογοθέτη και με τον ταξίαρχο διοικητή της ομάδας Δίας, αλλά και τον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ωρωπού και είναι γεγονός πως υπήρξε άμεση η ανταπόκρισή τους και γι' αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω, όπως να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές των ομάδων Πολιτικής Προστασίας του δήμου μας».

24.08.2023 14:18

Τεράστια καταστροφή στην Αγία Παρασκευή – Συγκλονιστική μαρτυρία κατοίκου

24.08.2023 14:09

Αποκλειστικό: Δικηγόρος κάτοικος Αυλώνα ο ένας από τους συλληφθέντες για εμπρησμό – Βρέθηκαν στοιχεία στο αυτοκίνητό του

Νέα στοιχεία για τον έναν από τους συλληφθέντες για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα φέρνει στη δημοσιότητα το ethnos.gr.

Διαβάστε αναλυτικά εδω

24.08.2023 13:55

Τέσσερις οι προσαγωγές για εμπρησμούς από την Αστυνομία

24.08.2023 13:45

Σκληρή γλώσσα Κικίλια για τους εμπρηστές – Αναλυτικά όσα είπε

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

24.08.2023 13:43

Ανδρουλάκης από Ροδόπη: Το κλειδί της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη χώρα μας είναι η πρόληψη

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφθηκε, νωρίτερα το πρωί τα χωριά του Δήμου Ιάσμου στη Ροδόπη, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μαζί με τον βουλευτή του κόμματος, Αχμέτ Ιλχάν και κομματικά στελέχη μίλησαν με πληγέντες που έχασαν περιουσίες και διαπίστωσαν τη καταστροφή που άφησε πίσω της η φωτιά σε καμένα σπίτια και καλλιέργειες.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε σε δηλώσεις του για « βιβλική καταστροφή στη Θράκη» και επισήμανε πως με «τα όσα συμβαίνουν στην Πάρνηθα λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτουν την ανάγκη η πατρίδα μας να επενδύσει στην πρόληψη για να αποκτήσουμε την ανθεκτικότητα να αντιμετωπίσουμε τις παρενέργειες της κλιματικής αλλαγής».

Ευχαρίστησε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και τους κατοίκους που καθημερινά αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν αυτά τα ακραία φαινόμενα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε: «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση. Πρέπει να ακολουθήσουμε βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Να επενδύσουμε προφανέστατα στα εναέρια μέσα, αλλά το κλειδί της αντιμετώπισης των πυρκαγιών στη χώρα μας αποδεικνύεται και φέτος ότι είναι η πρόληψη».

24.08.2023 13:41

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

24.08.2023 13:36

Καίει για έκτη μέρα η φωτιά στον Έβρο

Η φωτιά κινείται δυτικά προς την περιοχή Κοίλα και υπάρχει η τάση να ενωθεί το μέτωπο αυτό με εκείνο της Ροδόπης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κοντά στο χωριό Κασσιτερά στη Ροδόπη, που έχει εκκενωθεί.

24.08.2023 13:30

Κικίλιας: «Εγκληματείτε ενάντια στη χώρα δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε, θα λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη»

24.08.2023 13:29

Κικίλιας: Αλιτήριοι εμπρηστές βάζουν φωτιές βάζοντας σε κίνδυνο σπίτια δάση και ανθρώπινες ζωές

24.08.2023 13:24

Φωτιά και στη Λακωνία

24.08.2023 13:23

Συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα στην Πάρνηθα

24.08.2023 13:05

Αντιμετωπίστηκε η φωτιά στον Αυλώνα

Τρεις εστίες φωτιάς μέσα σε τρεις ώρες ξέσπασαν στον Αυλώνα, οι δύο αντιμετωπίστηκαν ενώ σε εξέλιξη είναι η τρίτη στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, όπου έχουν σηκωθεί και ενάερια μέσα. Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στις 10, 11 και 12 το πρωί της Πέμπτης (24/8) στις περιοχές Συικάμινο, Ασπρόχωμα και Άγιος Γεώργιος, με την τελευταία να είναι η πιο σοβαρή

24.08.2023 12:57

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Βοιωτία

24.08.2023 12:56

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κύμης - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Πάρνηθα

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κύμης , που είχε διακοπεί από νωρίς το πρωί λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Πάρνηθα.

Ωστόσο, συνεχίζεται να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας στους παρακάτω δρόμους:

  • Από τη οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μολάς
  • Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από την συμβολή της με την οδό Θρακομακεδόνων έως την Δεκελείας
  • Στη λεωφόρο Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα,
  • Στην οδό Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις
  • Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων
  • Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα

24.08.2023 12:51

Φωτιά στον Αυλώνα: Δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό

24.08.2023 12:51

Ολόκληρη η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

24.08.2023 12:50

Αρτοποιός: 60 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη μάχη με τις φλόγες - Drone στην Πάρνηθα θέτουν σε κίνδυνο την αεροπυρόσβεση

Συνολικά 60 πυροσβέστες τραυματίστηκαν δίνοντας μάχη με τις φλόγες στα μέτωπα φωτιάς που σαρώνουν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Για το μέτωπο στην Πάρνηθα σημείωσε ότι επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, 10 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα. Αναφέρθηκε στα μέτωπα στον Αυλώνα τονίζοντας ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 12 πυρκαγιές πριν επεκταθούν και λάβουν επικίνδυνες διαστάσεις.

Ο εναέριος χώρος πάνω από την Πάρνηθα έχει δεσμευτεί αποκλειστικά για την αεροπυρόσβεση και σε κάθε άλλη περίπτωση παραβιάζονται όροι σφάλειας πτήσεων, τόνισε αναφερόμενος σε πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Για τις φωτιές σε ΑλεξανδρούποληΔαδιά και Ροδόπη είπε ότι αντιμετωπίζονται πολλές αναζωπυρώσεις, ενώ για τη Βοιωτία είπε ότι οι περισσότερες αναζωπυρώσεις δημιουργούν νέα μέτωπα.

Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση της Πυροσβεστικής

24.08.2023 12:08

Κ. Ασημακόπουλος μεταδίδει: Νέα εστία φωτιάς στον Αυλώνα

Πάνω από τον Αυλώνα στο Δρυμό της Πάρνηθας στη θέση Άγιος Γεώργιος

24.08.2023 11:48

Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στον Έβρο

Ανεξέλεγκτο  είναι ακόμα το μέτωπο στον Έβρο με την φωτιά να καίει αυτή τη στιγμή κοντά στο χωριό Συκορράχη. 

24.08.2023 11:38

Το πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία ανησυχεί τις Αρχές

Το πύρινο μέτωπο στη Βοιωτία ανησυχεί τις Αρχές ενώ έχουν εκκενωθεί οικισμοί

24.08.2023 11:14

Η εικόνα στην Πάρνηθα είναι εμφανώς βελτιωμένη

«Εμφανώς βελτιωμένη» χαρακτηρίζει το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης σε δηλώσεις του στο Open. O κ. Κόκκαλης τονίζει ότι η πυρκαγιά είναι μακριά πλέον από τους Θρακομακεδόνες και εκφράζει την πεποίθηση ότι τις επόμενες ώρες η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο

24.08.2023 11:09

Ζάκυνθος: Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καταστάρι - Τραυματίστηκε εποχικός πυροσβέστης

Εποχικός πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο Καταστάρι Ζακύνθου. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που κατάφεραν να περιορίσουν άμεσα το νέο πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εποχικός πυροσβέστης, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης. Αμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

24.08.2023 10:55

Στην περιοχή Αυλώνα δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ

Όπως μεταφέρει ο Κώστας Ασημακόπουλος στην περιοχή Αυλώνα υπάρχουν πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς, γεγονός που ανησυχεί τις Αρχές. Στην περιοχή έχουν ήδη σπεύσει δυνάμεις ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ

24.08.2023 10:12

Κεφαλονιά: Συνελήφθη εποχικός πυροσβέστης - Ομολόγησε πως έβαζε φωτιές στο νησί

Στα κρατητήρια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κεφαλονιάς, κρατείται εποχικός πυροσβέστης, που φέρεται να είναι υπαίτιος για την πρόκληση εμπρησμού από πρόθεση, σε δασική έκταση, στην περιοχή Αγίας Ειρήνης Κεφαλληνίας.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης, έπειτα από έρευνες ανακριτικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε προκαλέσει σε προγενέστερα έτη άλλες πέντε δασικές πυρκαγιές σε περιοχές της Κεφαλληνίας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλονιάς, ο φερόμενος ως εμπρηστής κατ΄ομολογία. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αποφασίστηκε η συνέχιση της κράτησής του στη Πυροσβεστική Υπηρεσία έως την Παρασκευή 25 Αυγούστου όπου θα απολογηθεί ξανά.

24.08.2023 10:01

Βίντεο ντοκουμέντο: Πυρκαγιά στο Ασπροχώρι Αυλώνας - Πολλαπλές εστίες στην περιοχή

Βίντεο ντοκουμέντο που μεταδίδει το ethnos.gr δείχνει την προσπάθεια των πυροσβεστικών Αρχών να κατασβέσουν φωτιά που ξέσπασε στο Ασπροχώρι Αυλώνας.

24.08.2023 09:41

Ο Γ. Κούσουλας μεταφέρει από το μέτωπο της Πάρνηθας

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται στο βόρειο τμήμα του μετώπου στον Εθνικό δρυμό της Πάρνηθας όπου οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν σκληρές μάχες στις απότομες πλαγιές για να τις περιορίσουν

24.08.2023 09:40

Φωτιά στον Έβρο: Για έκτη μέρα καίνε οι φλόγες σε διάσπαρτες εστίες

Με τη συνδρομή σε ανθρώπινο δυναμικό και πυροσβεστικά οχήματα από τη Βουλγαρία, την Τσεχία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και την αδιάλειπτη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, συνεχίζονται οι προσπάθειες ανάσχεσης των μετώπων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

24.08.2023 09:27

Ο Γ. Κούσουλας μεταφέρει από το μέτωπο της Πάρνηθας

Τα εναέρια μέσα που έχουν δημιουργήσει μια «αλυσίδα» κατάσβεσης φαίνεται πως έχουν καταφέρει να περιορίσουν σημαντικό μέρος του μετώπου στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί ωστόσο φυσούν σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σπίτια που βρίσκονται κοντά, γεγονός που δίνει περισσότερο χρόνο στις πυροσβεστικές δυνάμεις για να πραγματοποιούν κατασβέσεις

24.08.2023 09:13

Νέα εστία πυρκαγιάς στην Αττική

Νέα εστία πυρκαγιάς στην Αττική. Στο Σείριο στο χωριό Ασπροχώρι κοντά στη Μαλακάσα. Δεν υπάρχει ακόμα εικόνα της σοβαρότητας της κατάστασης

24.08.2023 09:08

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Αττικής

24.08.2023 08:43

Βίντεο από την μάχη που δίνουν τα εναέρια μέσα

Οι ρίψεις των εναέριων μέσων έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, καθώς σε πολλά σημεία που έκαιγαν φλόγες πολλών μέτρων η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη. Παρόλα αυτά οι ισχυροί άνεμοι καταφέρνουν να δημιουργούν συνεχώς μικροεστίες που όταν δεν αντιμετωπίζονται γρήγορα η φωτιά μεγαλώνει 

24.08.2023 08:15

Ο Γ. Κούσουλας μεταφέρει από το μέτωπο της Πάρνηθας

Οι ρίψεις των εναέριων μέσων έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, καθώς σε πολλά σημεία που έκαιγαν φλόγες πολλών μέτρων η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη. Παρόλα αυτά οι ισχυροί άνεμοι καταφέρνουν να δημιουργούν συνεχώς μικροεστίες που όταν δεν αντιμετωπίζονται γρήγορα η φωτιά μεγαλώνει

24.08.2023 07:56

Ελαφρώς βελτιωμένη η εικόνα στην Πάρνηθα

Ελαφρώς βελτιωμένη η εικόνα στην Πάρνηθα λόγω της ρίψης από εναέρια μέσα

24.08.2023 07:53

Μαίνεται και το μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη

Για έκτη ημέρα καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο παραμένει μεγάλο και στο σημείο επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

24.08.2023 07:49

Ο Γ. Κούσουλας μεταφέρει από το μέτωπο της Πάρνηθας

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε να επιχειρούν 4 ελικόπτερα και τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα. Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης κάνουν ρίψεις κυρίως στο σημείο που βρίσκεται λίγο πριν το τελεφερίκ Τη στιγμή που φαινόταν ότι οι ρίψεις των ελικοπτέρων έριχναν την ένταση της φωτιάς, πύρινες γλώσσες φούντωσαν στο κέντρο του μετώπου της φωτιάς.

Το μέτωπο αυτό καίει σε χαράδρα και δίνεται μάχη για να μην την περάσουν οι φλόγες, καθώς μετά από αυτή βρίσκονται σπίτια τα οποία είναι μέσα σε πυκνή βλάστηση και πευκοδάσος»

24.08.2023 07:23

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στη λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα,

-Στην οδό Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις

-Στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή από την οδό Θρακομακεδόνων

-Στην οδό Πάρνηθος από την οδό Θρακομακεδόνων

-Στη λεωφόρο Κύμης από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ολυμπιακό Χωριο

-Στη λεωφόρο Κύμης από οδό Αντιόχου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θρακομακεδόνες

-Στην οδό Θρακομακεδόνων από το ύψος της οδού Μπόσκιζα

24.08.2023 07:20

Ανήσυχος ο κόσμος στους Θρακομακεδόνες

24.08.2023 07:18

Βίντεο από την Πάρνηθα

24.08.2023 07:10

Σε ετοιμότητα για εκκένωση γηροκομείου στη Λεωφόρο Πάρνηθος

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για την εκκένωση γηροκομείου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πάρνηθος. Για την ώρα δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για τον αριθμό των τροφίμων και για το ποσο κοντά είναι οι φλόγες σε αυτό

24.08.2023 07:04

Ο δημοσιογράφος του ethnos.gr Γιάννης Κούσουλας γράφει από τους Θρακομακεδόνες

Εκτός ελέγχου βγήκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η φωτιά που καίει εδώ και δυο ημέρες την Πάρνηθα. Αυτή την ώρα μέτωπο αρκετών χιλιομέτρων πλησιάζει από τα ανατολικά των οικισμό των Θρακομακεδόνων με τις αρχές να έχουν εκκενώσει τα σπίτια. Οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από το τελεφερίκ και κατακαινε το πυκνό δάσος που βρίσκεται ανάμεσα στο μέτωπο και τον οικισμό. Η φωτιά σε κάθε περίπτωση βρίσκεται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από τα σπίτια, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις πιθανότατα κάνω από 8 μποφόρ, γεγονός που μεταφέρει τη φωτιά ταχύτατα στο πυκνό δάσος. στους Θρακομακεδόνες που εκκενώνονται για τριτη φορά τα τελευταία τρία χρονια έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις που απομακρύνουν τους κατοίκους από τα σπίτια τους από τις 4:00 τα ξημερώματα. Ωστόσο όπως καταγγέλουν κάτοικοι και όπως παρατηρεί το ethnos.gr στον οικισμό δεν υπάρχουν πυροσβεστικές δυνάμεις που πιθανότητα βρίσκονται σε άλλο σημείο του μετώπου.

24.08.2023 06:55

Αρτοποιός στο Open: Η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι δύσκολη, με 6-7 μποφόρ θα έχουμε πολλές αναζωπυρώσεις

Μιλώντας στο Open o αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυρoσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, τόνισε ότι στην Πάρνηθα παρατηρήθηκε το «φαινόμενο της καμινάδας» στην περιοχή και  εξήγησε ότι πρόκειται για «έκρηξη» φωτιάς. Υπογράμμισε, επίσης, ότι η «έκρηξη» σημειώθηκε σε χαράδρα στις 03.20. Επίσης,ο Γιάννης Αρτοποιός ξεκαθάρισε πως η φωτιά δεν έχει φτάσει στους Θρακομακεδόνες ενώ υπογράμμισε ότι πλέον τα δεδομένα έχουν ανατραπεί και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ξεκαθαρίζοντας ότι τα καιρικά δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά

24.08.2023 06:45

Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα στην Πάρνηθα

Λίγο μετά τις 6:30 ξεκίνησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα ενώ η κατάσταση στην Πάρνηθα παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Οι εστίες είναι αρκετές ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης στους Θρακομακεδόνες

24.08.2023 06:38

Δύσκολη η κατάσταση και στη Βοιωτία

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα. Εστάλη μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους των οικισμών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την περιοχή, να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα, εξαιτίας της φωτιάς.

24.08.2023 06:34

Εντολή εκκένωσης στους Θρακομακεδόνες

Όπως μεταδίδει το Open έχει ξεκινήσει η εκκένωση της περιοχής των Θρακομακεδόνων

24.08.2023 06:34

Δύσκολη η νύχτα σε Πάρνηθα

Δύσκολη η κατάσταση στην Πάρνηθα που ενώ έδειχνε να πηγαίνει καλύτερα, μέσα στο βράδυ η φωτιά φούντωσε με αποτέλεσμα να σημειωθούν νέες αναζωπυρώσεις στις πλαγιές του βουνού. 

Ενώ η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, δύο νέες αναζωπυρώσεις ανέπτυξαν δύο μέτωπα. Το ένα στην τοποθεσία Κεραμίδι και το άλλο στη χαράδρα Άγιος Γεώργιος (στο ύψος του Ξενία – Παλιό Σανατόριο), το οποίο μέτωπο κινείται με κατεύθυνση στο βουνό. 

24.08.2023 21:00

Μεγάλη μάχη δίνουν τα πυροσβεστικά συνεργεία με τη φωτιά σε Πάρνηθα, Έβρο και Βοιωτία όπου τα πύρινα μέτωπα μαίνονται ανεξέλεγκτα.  

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr