Live blog - Πόλεμος στο Ισραήλ: Ακόμα μια μέρα αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή με τη Χαμάς - Όλες οι εξελίξεις από την εμπόλεμη ζώνη

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
11.10.2023 17:00

Το Live Blog του ethnos.gr συνεχίζεται

Το Live Blog του ethnos.gr συνεχίζεται ΕΔΩ

Ευχαριστούμε που παραμένετε μαζί μας για να ενημερώνεστε λεπτό προς λεπτό.

11.10.2023 16:51

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ μεταφέρει ασθενείς από νοσοκομεία του βόρειου Ισραήλ στο κεντρικό τμήμα της χώρας

11.10.2023 16:31

Νετανιάχου και Γκαντς συμφώνησαν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Σύμφωνα με πηγή από το κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου που επικαλείται η Harretz, έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του ηγέτη του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντζ, για το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας.

Η πηγή αναφέρει ότι συμφωνήθηκε ότι ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γκαλάντ και ο Γκαντζ θα συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο έκτακτης ανάγκης. Ο Gadi Eizenkot, μέλος του κόμματος του Gantz και πρώην αρχηγός του επιτελείου τηςIDF, μαζί με τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ron Dermer, θα υπηρετήσουν ως παρατηρητές.

Οι αρμοδιότητες του τακτικού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το κόμμα του Gantz θα έχει πέντε υπουργούς στην κυβέρνηση χωρίς χαρτοφυλάκια.

11.10.2023 16:22

Η Αίγυπτος συζητά σχέδια για την παροχή βοήθειας στη Γάζα στο πλαίσιο περιορισμένης εκεχειρίας

Η Αίγυπτος έχει συζητήσει σχέδια με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας υπό καθεστώς περιορισμένης εκεχειρίας, δήλωσαν δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με το aljazeera.

Η βοήθεια θα περνούσε από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά, δήλωσαν οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

11.10.2023 16:13

Η Ιερά Σύνοδος καταδικάζει «κάθε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος των συνανθρώπων μας»

«Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδριάζει στην Αθήνα, κατά την τακτική συνεδρίασή της, παρακολουθεί με βαθύτατη λύπη τις εχθροπραξίες που διαδραματίζονται κυρίως αυτές τις ημέρες στη Μέση Ανατολή», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, επισημαίνει: 

«Ο πόλεμος πάντοτε συνιστά τραγωδία στη ζωή της ανθρωπότητος, διότι αντιβαίνει στον νόμο του Θεού, ο οποίος σέβεται την ανθρώπινη ζωή και ανθίσταται σε όποιον την επιβουλεύεται. Κυρίως ο πόλεμος είναι μια τραγωδία για τον άμαχο πληθυσμό και τα μικρά παιδιά, τα οποία σε αυτή την τρυφερή ηλικία αντιμετωπίζουν τη φρίκη του πολέμου και την οδύνη του θανάτου. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος των συνανθρώπων μας, οποιασδήποτε φυλής και θρησκείας, απ' οπουδήποτε και αν προέρχονται».

Εν συνεχεία, σημειώνει: «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, οι οποίοι συγκροτούν το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσευχόμαστε στον Άρχοντα την Ειρήνης, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, ο Οποίος στα μέρη αυτά έζησε, δίδαξε, θαυματούργησε, σταυρώθηκε, τάφηκε και αναστήθηκε, να φωτίσει τους άρχοντες των Εθνών να προβούν άμεσα σε κάθε ενέργεια για να τερματισθούν αυτές οι πολεμικές συρράξεις, να σταματήσει να χύνεται ανθρώπινο αίμα γιατί, αν συνεχισθούν, θα υπάρξουν φοβερές επιπτώσεις, όχι μόνο στους ίδιους τους λαούς, αλλά και τους γειτονικούς και σε όλη την ανθρωπότητα.

Συμπαραστεκόμαστε με αδελφική αγάπη στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ' και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, οι οποίοι, όντες Διάκονοι της Ειρήνης, διακονούν με θυσιαστική αγάπη, την ειρήνη στους Αγίους Τόπους και αγωνίζονται για την ειρηνική διευθέτηση των πραγμάτων στην πολύπαθη αυτή περιοχή της γης, όπου συναντώνται όλες οι θρησκείες και οι φυλές, ευχόμενοι να εξακολουθούν να εργάζονται με έμπνευση την μαρτυρική διακονία τους στο ποίμνιό τους για την ειρήνη στην περιοχή. Οι Άγιοι Τόποι πρέπει να είναι αιτία συνύπαρξης και αλληλοσεβασμού και όχι αιτία διχασμού, εθνικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων.

Παρόμοια συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων και προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών και την επιστροφή των ομήρων στις οικογένειές τους».

Και καταλήγει: «Μέσα σε αυτήν την προοπτική ευχόμαστε στον Θεό να φωτίσει τους επιτετραμμένους να βρουν βιώσιμες λύσεις για τη συνύπαρξη των λαών, με ειρήνη και δικαιοσύνη, κατά το προφητικό λόγιον ”δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης”.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος δέεται προς τον πανοικτίρμονα Άγιο Τριαδικό Θεό για την ανάπαυση των αδίκως θανατωθέντων αθώων θυμάτων αυτής της πρωτοφανούς τραγωδίας, καθώς και για την εξ ύψους παρηγορία και ενίσχυση όσων συνανθρώπων μας τραυματίσθηκαν ψυχικώς και σωματικώς.

Ήδη χθες, μετά την πρωινή Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετελέσθη δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο παρόντων των Σεβασμιωτάτων Μελών της Ιεράς Συνόδου, υπέρ αναπαύσεως των αδίκως θανατωθέντων αθώων θυμάτων του πολέμου στη Μέση Ανατολή».

11.10.2023 16:07

Η Αίγυπτος συζητά σχέδια για την παροχή βοήθειας στη Γάζα στο πλαίσιο πιθανής εκεχειρίας

Η Αίγυπτος συζήτησε σχέδια με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και άλλες χώρες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο μιας εκεχειρίας.

Η βοήθεια θα περνούσε από το συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά, δήλωσαν δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας, στο Reuters.

11.10.2023 16:04

Ο Πούτιν κατηγορεί τις ΗΠΑ λέγοντας πως "δεν επιδιώνουν μια λύση''

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, κατηγορώντας τις ΗΠΑ πως δεν επιδιώκουν λύση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Πούτιν δήλωσε ότι η σύγκρουση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την λύση ζητημάτων όπως η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους. 

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι παρακάμπτουν την καθιερωμένη διαδικασία διευθέτησης της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης και ότι προσπαθούν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους χωρίς να επιλύσουν τα θεμελιώδη ζητήματα.

"Ένα μέρος των εδαφών που οι Παλαιστίνιοι θεωρούν και θεωρούσαν πάντα μέρος των αρχικών παλαιστινιακών εδαφών έχει καταληφθεί από το Ισραήλ σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και με διαφορετικούς τρόπους. Κυρίως, βέβαια, με τη βοήθεια στρατιωτικής βίας", αναφέρει το Tass τον Πούτιν.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Διατηρούμε τις επαφές μας με τα μέρη της σύγκρουσης", προσθέτοντας ότι η Ρωσία "συνεχίζει να αναλύει προσεκτικά την κατάσταση" και ότι "διατηρεί τη θέση της ως χώρα που έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στις διαδικασίες διευθέτησης"

11.10.2023 15:48

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού είπε στο Fox News «ετοιμαζόμαστε να μπούμε στη Γάζα»


11.10.2023 15:48

Σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ - Αναφορές για επίθεση με ρουκέτες

Οι κάτοικοι στο κεντρικό Ισραήλ ακούνε τις σειρήνες να ηχούν.

Ο Emanuel Fabian, στρατιωτικός ανταποκριτής των Times of Israel, δήλωσε ότι το κεντρικό Ισραήλ "δέχεται επίθεση με ρουκέτες".

11.10.2023 15:42

Ερντογάν: «Γίνεται σφαγή και ανθρωπότητα κάνει τα στραβά μάτια»

Κατά των ΗΠΑ στράφηκε για άλλη μια φορά σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συρία, αλλά και κατά του Ισραήλ για τη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία «σφαγή» στην περιοχή μπροστά στα μάτια της «αμέτοχης» ανθρωπότητας, όπως είπε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 15:38

Με μπαταρίες φορτίζουν τα κινητά τους στη Γάζα

Ένα βίντεο κυκλοφορεί στα social media που φέρεται να έχει τραβηχτεί στη Γάζα. Σε αυτό φαίνεται πώς φορτίζουν οι Παλαιστίνιοι τα κινητά τους τηλέφωνα, με μπαταρίες αυτοκινήτων:

11.10.2023 15:35

Ίσες αποστάσεις κρατά και η Ακσενέρ στο πόλεμο

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 15:22

Εννέα εργαζόμενοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής 9 εργαζόμενους των Ηνωμένων Εθνών.

Η σχετική ανακοίνωση:

11.10.2023 15:19

Βασιλιάς Αμπντάλα: Καμία ειρήνη δεν είναι δυνατή στην Μέση Ανατολή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα δήλωσε =ότι καμία ειρήνη δεν είναι δυνατή στη Μέση Ανατολή χωρίς την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ.

Η κλιμακούμενη βία έδειξε ότι η περιοχή «δεν θα έχει σταθερότητα, ασφάλεια ή ειρήνη» χωρίς την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους κυρίαρχου επί των εδαφών που το Ισραήλ κατέλαβε το 1967 κατά τον Πόλεμο των Εξι Ημερών.

Η λύση των δύο κρατών είναι η μοναδική επιλογή, δήλωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα κατά την εναρκτήρια της κοινοβουλευτικής περιόδου ομιλία του.

Σημειώνεται πως η Ιορδανία είναι ο τοποτηρητής των ιερών τόπων του ισλάμ στην Ιερουσαλήμ, ανάμεσά τους και το τέμενος Αλ-Ακσα, και εγγυητής του καθεστώτος που τους διέπει.

11.10.2023 15:17

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αναφέρει πως δεν υπάρχουν έγκυρα στοιχεία που δείχνουν άμεση εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς

11.10.2023 15:12

Πυροβολισμοί κοντά στην Ιερουσαλήμ - Ένας τραυματίας, πυροβολήθηκε ένοπλος

Μακριά από τη Γάζα, ένας άνδρας τραυματίστηκε σε πυροβολισμούς σε σημείο ελέγχου κοντά στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Ο 20χρονος άνδρας υπέστη "διαμπερή τραύματα στα άκρα" κατά το περιστατικό που σημειώθηκε στη Δυτική Όχθη.

Ανταποκριτής των Times of Israel μετέδωσε πως ένας ένοπλος πυροβολήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

11.10.2023 15:06

Και χωρίς ρεύμα η Γάζα

Υπάρχουν αναφορές ότι ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στη Γάζα έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Νωρίτερα, οι αρχές του πολιορκημένου θύλακα ανέφεραν ότι το εργοστάσιο είχε καύσιμα για 10 έως 12 ώρες.

Το Ισραήλ διέκοψε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα τη Δευτέρα, ως απάντηση στην επίθεση της Χαμάς. 

11.10.2023 14:57

Αναβλήθηκαν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου

11.10.2023 14:53

Νέα δήλωση Νετανιάχου: Η Χαμάς είναι χειρότερη από το ISIS

11.10.2023 14:52

H πολιτοφυλακή του Ιράν απειλεί ότι θα επιτεθει σε αμερικανικές βάσεις αν οι ΗΠΑ ανακατευτούν στον πόλεμο του Ισραήλ

11.10.2023 14:45

Τρεις νοσηλευτές στην Παλαιστίνη νεκροί

11.10.2023 14:40

Μαρτυρία από τη Γάζα: «Είναι δύσκολο ακόμα και να αναπνεύσεις» λόγω των βομβών φωσφώρου

«Ο λευκός φώσφορος είναι παντού και είναι ακόμη και δύσκολο να αναπνέεις κανονικά τώρα» αναφέρει σε ανάρτησή του χρήστης του Χ μαζί με ένα βίντεο που δείχνει ανθρώπους να δυσκολεύονται να αναπνεύσουν.

11.10.2023 14:36

Ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι προσφέρει 20 εκατ. δολάρια στον παλαιστινιακό λαό

Ο διάδοχος του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατομμυρίων δολαρίων στον παλαιστινιακό λαό.

Η βοήθεια θα διοχετευθεί μέσω της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Αυτή η απόφαση έρχεται ως μέρος της πολιτικής των ΗΑΕ για την παροχή επείγουσας υποστήριξης και βοήθειας σε ευάλωτους πληθυσμούς και σε όσους έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο σε περιόδους κρίσης.

11.10.2023 14:35

Δώδεκα τραυματίες από την επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Άκσελον του Ισραήλ

Δώδεκα ισραηλινοί κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στην πόλη Άκσελον. Οι έξι τραυματίστηκαν από τη ρουκέτα ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται λόγω συμπτωμάτων πανικού.

11.10.2023 14:33

Το Ισραήλ απείλησε ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή από την Αίγυπτο

Aνθρωπιστική αυτοκινητοπομπή από την Αίγυπτο, που μετέφερε ιατρικές προμήθειες, απειλήθηκε από το Ισραήλ την Τρίτη, σύμφωνα με το Al Jazeera.

11.10.2023 14:28

Φον ντερ Λάιεν: Η επίθεση της Χαμάς είναι πράξη πολέμου

11.10.2023 14:13

Τριπλασιάστηκαν τα περιστατικά αντισημτισμού στην Βρετανία

Η CST, η οποία βοηθά τους Εβραίους στο Ηνωμένο Βασίλειο σε θέματα ασφάλειας, δήλωσε ότι δέχεται "πολλές αναφορές" για περιστατικά αντισημιτισμού.

Οι αντισημιτικές αναφορές έχουν τριπλασιαστεί τις τελευταίες τρεις ημέρες, λέει.

11.10.2023 14:10

Νέο μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς

Νέο μπαράζ ρουκετών εκτοξεύθηκε προς το νότιο Ισραήλ. Εικόνες δείχνουν φλόγες δίπλα σε κτίρια κατοικιών στην Ασκελόν. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες αλ Κασάμ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

11.10.2023 14:04

Έφτασα τα όπλα που έστειλαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ – Αύριο Πέμπτη το επισκέπτεται ο Μπλίνκεν

Σύμφωνα με τους New York Times, το πρώτο φορτίο αμερικάνικων όπλων έφτασε στο Ισραήλ, ενώ ο υπουργός Άντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αύριο Πέμπτη έτσι ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση μαζί με τους εκπροσώπους της ισραηλινής κυβέρνησης.

11.10.2023 13:46

Ο Ερντογάν καταγγέλλει τα «επαίσχυντα» χτυπήματα στη Γάζα

Το Ισραήλ δεν συμπεριφέρεται "σαν κράτος" στη Λωρίδα της Γάζας, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενους στους μαζικούς βομβαρδισμούς από το Ισραήλ.

«Το Ισραήλ δεν πρέπει να ξεχνά ότι αν συμπεριφέρεται περισσότερο σαν οργάνωση παρά σαν κράτος, θα καταλήξει με το να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο", λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτιθέμενος στις "επαίσχυντες μεθόδους" του ισραηλινού στρατού στην πυκνοκατοικημένη Λωρίδα της Γάζας.

11.10.2023 13:43

Ένα ακόμη βίντεο που καταγγέλλει χρήση βόμβας φωσφόρου εναντίον της Γάζας

11.10.2023 13:40

Επαφές Πεκίνου – Καΐρου για την «αναζήτηση λύσης στον πόλεμο»

Η Κίνα ήρθε σε επαφή αυτήν την εβδομάδα με την Αίγυπτο και επιδιώκει συνεργασία με το Κάιρο για την αναζήτηση λύσης στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, δήλωσε ο Κινέζος απεσταλμένος για την Μέση Ανατολή Τζάι Ζουν, απευθύνοντας έκκληση για κατάπαυση του πυρός.

Ο απεσταλμένος του Πεκίνου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουσάμα Χεντρ, διευθυντή της υπηρεσίας παλαιστινιακών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο οποίος ορίσθηκε τον Αύγουστο πρεσβευτής στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές.

11.10.2023 13:35

Δανέζης στο OPEN: Πρωτοφανής ανάπτυξη δυνάμεων - Η χώρα προετοιμάζεται για πόλεμο που μπορεί να κρατήσει και μήνες

«Στο Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής ανάπτυξη δυνάμεων σε διάφορες περιοχές κοντά στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ το οποίο δίνει την εικόνα μιας χώρας που οδεύει ταχύτατα προς τον πόλεμο. Υπάρχει πληροφορίες για συμπλοκές του στρατού με ομάδας της Χαμάς που έχουν κάνει την εμφάνιση το Νότο. Κανείς δεν ξέρει πόσοι κρύβονται και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή δημιουργώντας ''τρομοκρατικά'' πλήγματα τις επόμενες ημέρες» μετέδωσε ο απεσταλμένος του OPEN, Σωτήρης Δανέζης.

Και πρόσθεσε: «Οικονομικοί αναλυτές υπολογίζουν ότι ο πόλεμος αυτός δεν θα κοστίσει λιγότερο από σχεδόν 7 δισ. δολάρια. Η χώρα υπολειτουργεί καθώς 300.000 έφεδροι έχουν καλεστεί. Δεν θα είναι μια σύγκρουση σαν αυτή που έχουμε δει στο παρελθόν. Ο πόλεμος μπορεί να κρατήσεις και 2-3 μήνες ίσως και περισσότερο. Κανείς δεν ξέρει πως θα ξεκινήσουν οι χερσαίες επιχειρήσεις κάποιοι λένε ότι δεν θα αρχίσει τίποτα να δεν ολοκληρωθούν οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς».

11.10.2023 13:25

Νεκροί 9 υπάλληλοι του ΟΗΕ στη Γάζα

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ανέφερε ότι εννέα από τους υπαλλήλους της έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα.

11.10.2023 13:16

Η Lufthansa αναλαμβάνει την επιχείρηση επαναπατρισμού 4.500 Γερμανών από το Ισραήλ

Κατόπιν αιτήματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η αεροπορική εταιρία Lufthansa θα αναλάβει τον επαναπατρισμό των Γερμανών πολιτών από το Ισραήλ με «πολλές» ειδικές πτήσεις αύριο και μεθαύριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 4.500 Γερμανοί έχουν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πολλών σχολικών τάξεων που βρίσκονταν σε εκδρομή και πολλών ομάδων νέων. Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις την Πέμπτη και άλλες τόσες την Παρασκευή

11.10.2023 13:16

«Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιες φρικαλεότητες»

«Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να μην μπορείς να δεχτείς αυτό το πράγμα με όλες αυτές τις θηριωδίες που βλέπουμε. Προσωπικά μπορώ να καταλάβω το κομμάτι πόλεμος. Αλλά αυτό που γίνεται με τους αμάχους είναι κάτι που δεν μπορεί το μυαλό μου να το χωρέσει», επισημαίνει η Παναγιώτα Πέτρου, γιατρός από τα Ιεροσόλυμα που μίλησε στην ΕΡΤ για όσα δραματικά λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 13:13

Η Lufthansa αναλαμβάνει την επιχείρηση επαναπατρισμού 4.500 Γερμανών από το Ισραήλ

Κατόπιν αιτήματος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η αεροπορική εταιρία Lufthansa θα αναλάβει τον επαναπατρισμό των Γερμανών πολιτών από το Ισραήλ με «πολλές» ειδικές πτήσεις αύριο και μεθαύριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, περίπου 4.500 Γερμανοί έχουν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν από τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων πολλών σχολικών τάξεων που βρίσκονταν σε εκδρομή και πολλών ομάδων νέων. Εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τέσσερις πτήσεις την Πέμπτη και άλλες τόσες την Παρασκευή

11.10.2023 13:04

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Δεν υπάρχει αίτημα να συνοδεύσει η φρεγάτα «Ψαρά» το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford

Δεν υπάρχει αίτημα να συνοδεύσει η φρεγάτα «Ψαρά» το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford, -που κατευθύνεται στα ανοιχτά του Ισραήλ- αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 13:02

Έτοιμο το Βερολίνο να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ

Έτοιμο να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ εμφανίζεται το Βερολίνο και βρίσκεται γι' αυτό σε διαρκή συνεννόηση με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός 'Αμυνας Μπόρις Πιστόριους έχει ήδη από το σαββατοκύριακο δηλώσει στον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκαλάντ την ετοιμότητα της γερμανικής κυβέρνησης να προσφέρει «κάθε είδους στρατιωτική υποστήριξη», ενώ παρόμοια προσφορά έγινε μέσω του στρατιωτικού ακολούθου της ισραηλινής πρεσβείας στο Βερολίνο.

11.10.2023 13:00

Είναι σαν μια μπάλα κόλασης: Δημοσιογράφος από τη Γάζα στο Al Jazeera

H δημοσιογράφος Nedal Samir Hamdouna από τη Γάζα, λέει ότι οι συνθήκες στον πολιορκημένο θύλακα χειροτερεύουν κάθε μέρα.

"Δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο τρομερά είναι εδώ", δήλωσε η Hamdouna στο Al Jazeera, μιλώντας από τη βόρεια Γάζα. "Είναι σαν μια μπάλα της κόλασης", είπε.

"Οι δρόμοι είναι άδειοι. Οι άνθρωποι φοβούνται να αναζητήσουν τις βασικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένου του νερού".

Γεμάτα τα νοσοκομεία

Επιπλέον, ο Hamdouna πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία στη Γάζα είναι γεμάτα. «Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος για να πάει κανείς εκτός από τα νοσοκομεία. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα για τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα επείγοντα περιστατικά όταν αντιμετωπίζουν όσους έχουν τραυματιστεί», σημείωσε.

11.10.2023 12:52

Μια μέρα θα πεθάνεις: Ακραίο tweet από τον Τούρκο αναπληρωτή υπουργός Παιδείας

Ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Ναζίφ Γιλμάζ τουιτάρει ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου "θα πεθάνει".

"Μια μέρα θα σε πυροβολήσουν κι εσένα", έγραψε σε απάντηση σε ένα βίντεο που ανέβασε ο Νετανιάχου από τις επιδρομές της IAF στη Γάζα.

11.10.2023 12:47

1.055 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των ισραηλινών βομβαρδισμών

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα: 1.055 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 5.184 είναι τραυματίες από την αρχή των αεροπορικών βομβαρδισμών του Ισραήλ, ανέφερε.

11.10.2023 12:45

ΟΗΕ: Το 60% των τραυξματίων στη Γάζα είναι γυναίκες και παιδιά

Σχεδόν τα δύο τρίτα των τραυματιών στη Λωρίδα της Γάζας είναι γυναίκες και παιδιά, δήλωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

"Όλα τα κρεβάτια των νοσοκομείων έχουν εξαντληθεί - τα φάρμακα και τα ιατρικά αναλώσιμα εξαντλούνται", αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Έχουν καταγραφεί 5.000 τραυματίες από το υπουργείο Υγείας, με αυτή την τελευταία ενημέρωση να δείχνει ότι περισσότεροι από 3.000 από αυτούς είναι γυναίκες και παιδιά.

Περισσότεροι από 260.000 έχουν εκτοπιστεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

11.10.2023 12:43

Ο Πάπας δήλωσε ότι ανησυχεί για τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε "πολύ ανήσυχος" αναφορικά με τον πλήρη αποκλεισμό που έχει επιβάλλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Επιπλέον, επανέλαβε τις εκκλήσεις για την απελευθέρωση των ομήρων από τη μαχητική οργάνωση Χαμάς.

11.10.2023 12:34

Καταγγελίες ότι έπεσαν οι απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου σε αμάχους στη Γάζα

Πληθαίνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βόμβες λευκού φωσφόρου στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας.

Οι βόμβες φωσφόρου έχουν απαγορευτεί από τα Ηνωμένα Έθνη. 

https://twitter.com/wahabtanoli21/status/1712033750727712874

11.10.2023 12:19

Επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Άμυνας στους στρατιώτες δίπλα στη Γάζα - «Θα εξοντωθούν»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ επισκέφθηκε στρατιώτες που βρίσκονται δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την πολιορκία που διέταξε ο ίδιος.

Σε μήνυμά του προς τους στρατιώτες, ο Γκάλαντ ακούγεται να λέει: «Όσοι αποκεφαλίζουν παιδιά, καίνε γυναίκες και σκοτώνουν επιζώντες του Ολοκαυτώματος – θα εξοντωθούν. Το σαφές μήνυμα και η πλήρης υποστήριξη που μετέφερα σήμερα στους αγαπημένους μας μαχητές στα σύνορα της Γάζας».

11.10.2023 12:15

2,687 στόχους έχει βομβαρδίσει ο ισραηλινός στρατός

Από το Σάββατο 2,687 στόχοι έχουν βομβαρδιστεί στη Γάζα

11.10.2023 12:13

Επίθεση με ρουκέτες αυτή την ώρα στην Ακσελόν - Μεταδόθηκε ζωντανά στην ΕΡΤ

11.10.2023 12:11

Χαμάς για το βίντεο με τα αποκεφαλισμένα παιδιά: Δεν στοχεύουμε παιδιά - Είναι fake news των δυτικών ΜΜΕ

Η Χαμάς δήλωσε ότι «δεν στοχεύει παιδιά», προσθέτοντας ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να είναι ακριβή σε όσαο μεταδίσουν και "να μην συντάσσονται τυφλά με τη σιωνιστική αφήγηση, η οποία είναι γεμάτη ψέματα και συκοφαντίες".

"Εμείς... επιβεβαιώνουμε κατηγορηματικά το ψεύδος των κατασκευασμένων ισχυρισμών που προωθούνται από ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία υιοθετούν αντιεπαγγελματικά το σιωνιστικό αφήγημα γεμάτο ψέματα και συκοφαντίες εναντίον του παλαιστινιακού λαού μας και της αντίστασής του, το τελευταίο από τα οποία ήταν ο ισχυρισμός για τη δολοφονία παιδιών, τον αποκεφαλισμό τους και τη στοχοποίηση αμάχων»

11.10.2023 12:01

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών Βρετανών: 17 μέχρι στιγμής οι νεκροί/αγνοούμενοι

Το BBC αναφέρει ότι μετά την επίθεση της Χαμάς το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν 17 νεκροί ή αγνοούμενοι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ των οποίων και παιδιά. 

11.10.2023 11:56

Δορυφορικές εικόνες της ESA μετά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) παρουσίασε δορυφορικές φωτογραφίες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο.

11.10.2023 11:43

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραή

«Η Ελλάδα έχει σαφώς τεθεί δίπλα στο κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο υπουργός 'Αμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του στο Υπουργικό Συμβούλιο 'Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όλες οι χώρες της Συμμαχίας πρέπει να έχουν μια σαφή θέση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 11:42

Επικεφαλής Εργατικών στη Βρετανία: Την ευθύνη φέρει η Χαμάς και το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί

«Είναι σχεδόν αδιανόητο. Είναι σοκαριστικό, είναι φρικτό. Εν ψυχρώ δολοφονία ανδρών, γυναικών και παιδιών. Είναι τρομοκρατία. Την ευθύνη φέρει η Χαμάς και το Ισραήλ έχει κάθε δικαίωμα να αμυνθεί» ανέφερε ο επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία, Κιρ Στάρμερ.

Και πρόσθεσε: «Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ» 

11.10.2023 11:30

Η Χεζμπολάχ πίσω από το χτύπημα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ

11.10.2023 11:28

Νορβηγία, Σουηδία και Δανία απομακρύνουν πολίτες τους από το Ισραήλ

Η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία απομακρύνουν τους υπηκόους τους από το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

11.10.2023 11:22

Διαδηλώσεις χθες ανά τον κόσμο υπέρ της Παλαιστίνης ή του Ισραήλ

11.10.2023 11:17

Νεκροί δυο Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ

Δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά της ισραηλινής αστυνομίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ αφού έριξαν φωτοβολίδες και πέτρες εναντίον των δυνάμεων της τάξης, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες Τρίτη στην παλαιστινιακή συνοικία Σιλουάν την ώρα που μέλη της αστυνομίας συνόρων επιχειρούσαν στην περιοχή, πρόσθεσε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Ένας αστυνομικός χτυπήθηκε από τις φωτοβολίδες.

«Σε απάντηση στην απειλή για τη ζωή τους τα μέλη της αστυνομίας συνόρων άνοιξαν πυρ εναντίον των δύο δραστών. Ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε αργότερα», σημείωσε η ίδια πηγή.

11.10.2023 11:16

Νερό και φαγητό για λιγότερο από 12 μέρες έχει η Γάζα

Η προειδοποίηση του ΟΗΕ

11.10.2023 11:10

Επίθεση των ισραηλινών στο σπίτι του διοικητή της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντεΐφ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την παλαιστινιακή πλευρά, οι ισραηλινές δυνάμεις (IDF) πραγματοποίησαν επίθεση, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο σπίτι του στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς, Μοχάμεντ Ντεΐφ στη Χαν Γιούνις, σκοτώνοντας τον πατέρα του, τον αδερφό, παιδιά και άλλους συγγενείς.

Ποιος είναι ο Μοχάμεντ Ντεΐφ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 11:08

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ο οδηγός ασθενοφόρου που βάζει τα κλάματα επειδή δεν μπορεί να τους σώσει όλους

https://twitter.com/JaiHind844851/status/1712003240638693382

11.10.2023 11:03

Σειρήνες ακούγονται και πάλι στο νότιο Ισραήλ

11.10.2023 10:59

Έκκληση Πάππα να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Είπε ότι ανησυχεί πολύ για την "πλήρη πολιορκία" που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Γάζα.

11.10.2023 10:58

Αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύθηκε εναντίον φυλάκιου του ισραηλινού στρατού στα σύνορα με τον Λίβανο

11.10.2023 10:55

Ρεπορτάζ του Guardian από δυο κοινότητες στο Ισραήλ που δέχτηκαν την επίθεση της Χαμάς

11.10.2023 10:49

Η πίστη στην ανθρωπότητα δίνει σε έναν γιο ελπίδα πως η μητέρα του ζει μετά την επιδρομή της Χαμάς - «Είναι το πιο στοργικό ον»

Με αγωνία αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους Ισραηλινοί μετά την εισβολή της Χαμάς. Ο Νόαμ Σάγκι αναζητά στοιχεία για το τι συνέβη με την μητέρα του όταν μαχητές της Χαμάς έκαναν επιδρομή στο κιμπούτς που ζούσε η 75χρονη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 10:44

Η Αυστραλία οργάνωσε πτήσεις για την απομάκρυνση πολιτών της από το Ισραήλ

Η Αυστραλία οργάνωσε δύο ειδικές πτήσεις για να φέρουν πίσω πολίτες της από το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

Η πρώτη πτήση θα αναχωρήσει την Παρασκευή, η δεύτερη την Κυριακή, και θα ταξιδέψει από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Αλμπανέζι.

"Αξιολογούμε όλες τις επιλογές για να φέρουμε στην πατρίδα το συντομότερο δυνατό Αυστραλούς που θέλουν να ταξιδέψουν πίσω εδώ", δήλωσε ο Αλμπανέζι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο μεγάλος αριθμός Αυστραλών που ζουν ή ταξιδεύουν στο Ισραήλ καθιστά δύσκολο να υπολογιστεί ακριβώς πόσοι Αυστραλοί πολίτες βρίσκονται στη χώρα.

11.10.2023 10:35

Το Ισραήλ βομβάρδισε πανεπιστήμιο στη Γάζα

Μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ βομβάρδισαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας ισλαμικό πανεπιστήμιο που συνδέεται με το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, δήλωσε αξιωματούχος του ιδρύματος.

«Τα σφοδρά αεροπορικά πλήγματα κατέστρεψαν ολοσχερώς κάποια κτίρια του ισλαμικού πανεπιστημίου», επεσήμανε ο Άχμεντ Οράμπι, αξιωματούχος του ιδρύματος.

«Κανένας δεν μπορεί να εισέλθει λόγω των πυρκαγιών, των πετρών και των συντριμμιών που είναι σκορπισμένα στους δρόμους γύρω από το πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο ίδιος. Πυκνά σύννεφα σκόνης γέμισαν τον ουρανό όταν κατέρρευσαν τα κτίρια, σημείωσε.

11.10.2023 10:27

Επιστολή Σούνακ στην εβραική κοινότητα - Δεν θα ανεχτούμε τον αντισημιτισμό

Ο Ρίσι Σούνακ έστειλε επιστολή σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις εβραϊκές κοινότητες μετά τις αναφορές για αντισημιτική συμπεριφορά σε όλη τη χώρα μετά την εισβολή της Χαμάς.

«Είχαμε ήδη ατυχή περιστατικά μίσους στους δρόμους μας. Ωστόσο, είναι καθήκον μου να σας προστατεύσω και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα ανεχτούμε αυτό το μίσος και τον αντισημιτισμό» αναφέρει στην επιστολή.

11.10.2023 10:23

Για ανθρωπιστική καταστροφή μιλά η Παλαιστινιακή Αρχή

Καλεί να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί από το Ισραήλ

11.10.2023 10:22

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ δηλώνει ότι επίκειται εισβολή στη Γάζα

11.10.2023 10:17

Ο μποξέρ Φλόιντ Μεϊγουέδερν δηλώνει την υποστηρίξή του στο Ισραήλ

«Στέκομαι στο πλευρό του Ισραήλ ενάντια στους τρομοκράτες της Χαμάς. Η Χαμάς δεν εκπροσωπεί το λαό της Παλαιστίνης, αλλά είναι μια τρομοκρατική ομάδα που επιτίθεται σε αθώες ζωές! Στέκομαι υπέρ όλων των ανθρώπων και εύχομαι την ασφαλή επιστροφή όλων των Αμερικανών και των Ισραηλινών και κάθε ανθρώπου που απήχθη ως όμηρος κατά τη διάρκεια αυτών των φρικτών εγκλημάτων πολέμου», έγραψε ο Mayweather σε ανάρτησή του στο Instagram μαζί με μια φωτογραφία του στην Ιερουσαλήμ.

11.10.2023 10:12

Βίντεο φαίνεται να δείχνει έγκλημα πολέμου από τις ισραηλινές δυνάμεις

Το Euro-Med Human Rights Monitor κοινοποίησε ένα βίντεο που δείχνει ένα «πιθανό έγκλημα πολέμου"».

Οι ισραηλινές δυνάμεις δημοσίευσαν βίντεο υποστηρίζοντας ότι εξόντωσαν ένοπλους μαχητές της Χαμάς

«Η σκηνή του εγκλήματος έχει παραποιηθεί και τα τουφέκια επίθεσης φαίνεται να έχουν προστεθεί στα πτώματα. Τα άτομα αυτά μπορεί να ήταν πολίτες που πέρασαν τον φράχτη μετά την κατάρρευσή του. Η δολοφονία τους καθώς παραδίδονταν είναι μια πράξη εξωδικαστικής εκτέλεσης που συνιστά έγκλημα πολέμου.

https://twitter.com/EuroMedHR/status/1711987165381497061

11.10.2023 10:07

Ένα βήμα πριν από τη χερσαία επίθεση το Ισραήλ – «Αυτό που ήταν η Γάζα δεν θα υπάρχει πλέον»

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, απευθυνόμενος σε στρατιώτες κοντά στον φράχτη με τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε: «Η Χαμάς ήθελε μια αλλαγή και θα έχει μια αλλαγή. Αυτό που ήταν η Γάζα δεν θα υπάρχει πλέον»

11.10.2023 09:58

Σε 12 ώρες η Γάζα δεν θα έχει ρεύμα

Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Λωρίδας της Γάζας και ο μόνος σημερινός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας θα ξεμείνει από καύσιμα σε 10 έως 12 ώρες

11.10.2023 09:55

Βίντεο ντοκουμέντο: Δυο γυναίκες τρέχουν να σωθούν από τις επιθέσεις της Χαμάς

Δυο γυναίκες στην πόλη Σντερότ τρέχουν να σωθούν από τους μαχητές της Χαμάς το Σάββατο την πρώτη ημέρα των επιθέσεων

11.10.2023 09:50

Ρουκέτες στην πόλη Σντερότ νότια του Ισραήλ - Έπληξαν 4 κτίρια

Ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας πριν από λίγο έπληξαν τουλάχιστον τέσσερα κτίρια στη νότια πόλη Σντερότ.

Ένας άνδρας ηλικίας 40 ετών έχει τραυματιστεί από τα θραύσματα ρουκετών.

11.10.2023 09:46

Βίντεο του CNN για τα fake news που κυκλοφορούν για τον πόλεμο στο Ισραήλ

11.10.2023 09:42

Φρίκη: 260 παιδιά νεκρά στην Παλαιστίνη από την αρχή των ισραηλινών βομβαρδισμών

Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 260 παιδιά στη Γάζα, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

11.10.2023 09:35

Εικόνες που συγκλονίζουν από τη Γάζα

Γάζα/ AP

Γάζα/ AP
Γάζα/ AP

11.10.2023 09:27

1000 στρατιώτες της Χαμάς νεκροί λέει το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι τουλάχιστον 1.000 μαχητές της Χαμάς που διείσδυσαν στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι νεκροί

11.10.2023 09:21

Gigi Hadid: Το μοντέλο με καταγωγή από την Παλαιστίνη αποδοκιμάζει την «τρομοκρατία αθώων» από τη Χαμάς

Mε ανάρτησή της στο Instagram εξέφρασε την αποδοκιμασία της για «την τρομοκρατία σε βάρος αθώων» μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ η Τζίτζι Χαντίντ (Gigi Hadid), το 28χρονο μοντέλο το οποίο κατά το ήμισυ κατάγεται από την Παλαιστίνη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 09:13

Βρετανία: Άγνωστος αφαίρεσε την Ισραηλινή σημαία από το κτίριο του Συμβουλίου του Σέφιλντ

11.10.2023 09:07

H οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης καταγγέλλει ότι το Ισραήλ αρνήθηκε στο αίτημα τους να στείλουν τρόφιμα και φάρμακα στη Γάζα

11.10.2023 09:01

«Ακούγαμε τις ρουκέτες να περνούν από πάνω μας και δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρουμε» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επαναπατρισθέντων

Σώοι προσγειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκηπερίπου 90 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ, πολλοί από τους οποίους είναι ακόμα σοκαρισμένοι από τα τρομακτικά γεγονότα που βίωσαν όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

11.10.2023 08:58

Ο πρώην επικεφαλής της Χαμάς καλεί τον αραβικό κόσμο να διαδηλώσει την Παρασκεύη

Ο πρώην επικεφαλής της Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, κάλεσε σε διαδηλώσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο την Παρασκευή για την υποστήριξη των Παλαιστινίων.

Σε μαγνητοφωνημένη δήλωσή του, ο κ. Meshaal, ο οποίος διοικούσε τη Χαμάς μέχρι το 2017, δήλωσε ότι «πρέπει να κατευθυνθούμε στις πλατείες και τους δρόμους του αραβικού και ισλαμικού κόσμου την Παρασκευή, την Παρασκευή της πλημμύρας της Al Aqsa».

11.10.2023 08:54

Στο Λας Βέγκας η σφαίρα ντύθηκε με την Ισραηλινή σημαία σε ένδειξη υποστήριξης

https://twitter.com/LexThava/status/1711934618251706651

11.10.2023 08:52

30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς του Ισραηλινού στρατού

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν καθώς το Ισραήλ έπληξε δεκάδες στόχους στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, υποστηρίζει εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Χτυπήθηκαν δεκάδες κτίρια κατοικιών, εργοστάσια, τζαμιά και καταστήματα, δηλώνει στο AFP ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης, Σαλάμα Μαρούφ.

11.10.2023 08:42

950 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - 5.000 οι τραυματίες

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις έχει πλέον ανέλθει σε 950 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 5.000, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

11.10.2023 08:41

Η Δανία θα απομακρύνει τους πολίτες της από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δανέζικης κυβέρνησης, η χώρα θα προσφέρει τη δυνατότητα απομάκρυνσης στους πολίτες της οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ ή τα παλαιστινιακά εδάφη.

11.10.2023 08:40

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε σύστημα ανίχνευσης της Χαμάς

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) ισχυρίζεται ότι «κατέστρεψε ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης που αναπτύχθηκε από τη Χαμάς και το οποίο χρησιμοποιούνταν για τον εντοπισμό αεροσκαφών πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας»

11.10.2023 08:38

Βίντεο από γειτονιά στο Ισραήλ χθες το βράδυ: Τραγουδούν τον εθνικό ύμνο από τα μπαλκόνια τους

11.10.2023 08:26

14 ταϊλανδοί υπήκοοι μεταξύ των ομήρων

Η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε πως έλαβε πληροφορίες ότι άλλοι τρεις ταϊλανδοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί όμηροι στη Γάζα, αυξάνοντας το σύνολο των απαχθέντων Ταϊλανδών σε 14.

Σύμφωνα με το ταϊλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, 20 ταϊλανδοί πολίτες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση της Χαμάς.

11.10.2023 08:18

Γκίντεον Λεβί: Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει τους κατοίκους της Γάζας χωρίς να πληρώσει σκληρό τίμημα

Ο σπουδαίος Ισραηλινός δημοσιογράφος καταδικάζει την πολιτική των κυβερνήσεων της χώρας του.

11.10.2023 08:16

Πούτιν για Μέση Ανατολή: Αποτέλεσμα αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε τα πρώτο του σχόλιο για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντάς τον πόλεμο ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Όπως τόνισε οι ΗΠΑ απέτυχαν «να λάβουν υπόψη τα ζωτικά συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού», αγνοώντας τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που προβλέπουν τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

11.10.2023 08:13

Η Shani Louk «είναι ζωντανή», λέει η μητέρα της - Έκκληση να την απομακρύνουν από τη Γάζα

Η μητέρα της Shani Louk, μιας 22χρονης Γερμανίδας υπηκόου που πιστεύεται ότι απήχθη από μαχητές της Χαμάς κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίθεσης της μαχητικής οργάνωσης στο Ισραήλ το Σάββατο, δήλωσε την Τρίτη ότι η κόρη της είναι ζωντανή.

11.10.2023 08:06

Fake ειδήσεις έχουν γεμίσει στα social media σχετικά με τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή

Η ΕΕ απηύθυνε προειδοποίηση στον Έλον Μασκ για την υποτιθέμενη παραπληροφόρηση σχετικά με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων ψευδών ειδήσεων και χρήση παλιών εικόνων.

11.10.2023 08:01

Ξεμένει από καύσιμα» η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα

Η εταιρεία που προμηθεύει με ηλεκτρικό ρεύμα τη Γάζα μπορεί να κλείσει «σε λίγες ώρες» αφού «ξεμένει από καύσιμα», αναφέρουν οι παλαιστινιακές Αρχές στον αποκλεισμένο από τις ισραηλινές δυνάμεις θύλακα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Λωρίδα της Γάζας ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

11.10.2023 07:54

Έπληξαν ναυτικούς στόχους της Χαμάς οι ισραηλινές δυνάμεις - Νεκρός δύτης που προσπαθούσε να διεισδύσει

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δηλώνουν ότι έπληξαν πολλούς ναυτικούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και έναν δύτη της Χαμάς που προσπαθούσε να διεισδύσει στο Ισραήλ μέσω της θάλασσας.

11.10.2023 07:52

Δημοσιογράφος του Aljazeera περιγράφει τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην Γάζα

Η Παλαιστίνια δημοσιογράφος του Al Jazeera Maram Humaid βρίσκεται στη Γάζα, όπου αναφέρει ότι οι ήχοι των βομβών «πλησιάζουν όλο και πιο δυνατά».

11.10.2023 07:50

ΟΗΕ: 260.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα

260.000 Παλαιστίνιοι στη Γάζα έχουν εκτοπιστεί, καθώς ο ισραηλινός στρατός διεξάγει σφοδρές επιδρομές εναντίον στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα 

11.10.2023 07:42

Ολοκληρωτική καταστροφή του προσφυγικού καταυλισμού στη Τζαμπάλια

11.10.2023 07:41

Ο τελευταίος απολογισμός σε νεκρούς και τραυματίες σε Παλαιστίνη και Ισραήλ

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών σε Γάζα και Ισραήλ.

  • Στη Γάζα: Έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 900 άνθρωποι, ενώ έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 4.500
  • Στη Δυτική Όχθη: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 130 τραυματίες
  • Στο Ισραήλ περισσότεροι από 1.200 νεκροί, τουλάχιστον 2.800 οι τραυματίες

11.10.2023 07:40

Χάρτης από την Guardian που αποτυπώνει πού έγιναν σκληρές μάχες και την πορεία των συγκρούσεων.

11.10.2023 07:40

ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος συζητούν για να υπάρξει ασφαλής διάδρομος διαφυγής από τη Γάζα

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σε δημοσιογράφους πως η Ουάσινγκτον διεξάγει συνομιλίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο όσον αφορά την ιδέα να προσφερθεί ασφαλής διέλευση για τους αμάχους ώστε να φύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός πιστεύεται πως ετοιμάζεται να εξαπολύσει χερσαία επιχείρηση ευρείας κλίμακας

11.10.2023 07:39

Προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση το Ισραήλ – Περίπου 300.000 στρατιώτες κοντά στη Γάζα

Σύμφωνα με τις IDF και την τελευταία ενημέρωση τους, περίπου 300.000 στρατιώτες βρίσκονται κοντά στη Γάζα.

«Και αυτό είναι για να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς, στο τέλος αυτού του πολέμου, δεν θα έχει στρατιωτικές δυνατότητες με τις οποίες θα μπορεί να απειλήσει ή να σκοτώσει Ισραηλινούς πολίτες», είπε ο Τζόναθαν Κονρίκους, στρατιωτικός εκπρόσωπος Τύπου των IDF.

11.10.2023 07:37

169 στρατιώτες ανάμεσα στους νεκρούς

11.10.2023 07:37

Τελευταίος απολογισμός: τους 1200 έχουν φτάσει οι νεκροί από την πλευρά των Ισραηλινών

Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο έδαφος του Ισραήλ δεν σταματά να γίνεται ολοένα πιο βαρύς: πλέον έφθασε τους τουλάχιστον 1.200 νεκρούς, επιβεβαίωσε σήμερα ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του Τσαχάλ (του ισραηλινού στρατού), με βίντεο που μεταφόρτωσε στο X (το πρώην Twitter).

Νωρίτερα, ο στρατός ανέφερε πως οι νεκροί «ξεπέρασαν τους 1.000», ενώ άλλοι 2.800 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Έχουμε υποστεί εξαιρετικά βαριές απώλειες», συνόψισε ο αντισυνταγματάρχης Κόνρικους αναφερόμενος στην επίθεση, την πιο πολύνεκρη από ιδρύσεως κράτους.

Ακόμη 50 άνθρωποι θεωρείται επισήμως πως είναι «όμηροι» ή «αγνοούμενοι» στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τις αρχές του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνέχισε να σφυροκοπεί τη Λωρίδα της Γάζας, πλήττοντας πάνω από 200 στόχους μόνο σε μια συνοικία της πόλης της Γάζας, 450 συνολικά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.600 έχουν τραυματιστεί από το Σάββατο, με άλλα λόγια οι νεκροί συνολικά είναι πάνω από 2.000, ενώ το ισραηλινό επιτελείο ετοιμάζεται να διατάξει χερσαία επιχείρηση στον θύλακα.

11.10.2023 07:35

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής - Τι συνέβη χθες 10/10

  • Ενισχύει τις δυνάμεις του το Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων της με τη Γάζα και ενώ έχει δηλώσει που ετοιμάζει χερσαία εισβολή.
  • Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έχει εξασφαλίσει την ασφάλεια στα σύνορά του με τη Γάζα μετά από μια νύχτα εντατικοποιημένων αεροπορικών επιδρομών σε όλο τον θύλακα που κατέστρεψαν υποδομές και εκτόπισαν χιλιάδες ανθρώπους. Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε η Γάζα "δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν".
  • Δύο Παλαιστίνιοι πυροβολήθηκαν θανάσιμα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ από τη συνοριακή αστυνομία του Ισραήλ, σε μια ένδειξη της αυξανόμενης βίας
  • Μια ομοβροντία ρουκετών από τον ελεγχόμενο από τη Χεζμπολάχ νότιο Λίβανο εκτοξεύθηκε στο βόρειο Ισραήλ
  • Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε επίσης τη Συρία από τα Υψίπεδα του Γκολάν μετά από βλήματα όλμου που εκτοξεύτηκαν στην περιοχή
  • Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αντέστρεψαν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναστείλει τις πληρωμές προς την Παλαιστινιακή Αρχή, μετά από έκτακτη συνεδρίαση στο Ομάν.

11.10.2023 14:36

Σε «Κόλαση επί Γης» έχει μετατραπεί η Μέση Ανατολή, μετά την ξαφνική επίθεση της Παλαιστινιακής Ισλαμιστικής Οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο. Το κράτος του Ισραήλ κήρυξε επίσημα πόλεμο στη Χαμάς και απάντησε με αεροπορικά χτυπήματα μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.

Όλες οι εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr: