Φωτιά Αττική: Αγωνία για την Πεντέλη, διαρκείς εκκενώσεις – Όλες οι εξελίξεις

Πριν από 7 λεπτά

Σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά για τη φωτιά

Νέα ευρεία σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα υπό τον περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με αντικείμενο τη μεγάλη πυρκαγιά που πλήττει από χθες τη Βορειοανατολική Αττική.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν, εκτός από τον περιφερειάρχη, οι επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι δήμαρχοι και οι εξουσιοδοτημένοι αντιδήμαρχοι των πληγεισών περιοχών και συγκεκριμένα εκπρόσωποι από τους Δήμους Πεντέλης, Διονύσου, Μαραθώνος, Ωρωπού και Ραφήνας-Πικερμίου, με στόχο την κοινή συνεκτίμηση της παρούσας κατάστασης που επικρατεί στα ενεργά πύρινα μέτωπα και τον συντονισμό των απαραίτητων κινήσεων στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι εμπλεκόμενοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στις επόμενες ώρες. Στο πλαίσιο αυτό, θα εξεταστούν επίσης όλες οι διαθέσιμες πληροφορίες από τους κατά τόπους πυροσβεστικούς σταθμούς.

Πριν από 10 λεπτά

Σοκαριστικές εικόνες από τη μάχη με τις φλόγες

Φωτιά στην Αττική (EUROKINISSI) gallery

Φωτιά στην Αττική (EUROKINISSI) gallery

Πριν από 11 λεπτά

Δήμαρχος Διονύσου: Επιχειρούν τα εναέρια μέσα μετά την αναζωπύρωση

Η ίδια μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως έκανε σχετικές εκκλήσεις για εναέρια μέσα στον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό

Πριν από 15 λεπτά

Φωτιά στις Μέσες Θερμές Ξάνθης

Δεν απειλούνται σπίτια, όμως κατακαίγεται δάσος.

Στο σημείο επιχειρούν τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος Ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος ένα ελικόπτερο και πέντε αεροσκάφη.

Πριν από 22 λεπτά

Αναφορές για νέα αναζωπύρωση στο Διόνυσο

Για μεγάλη αναζωπύρωση ψηλά στο Διόνυσο, έκανε λόγο η δήμαρχος της περιοχής Κατερίνα Μαϊχόσογλου, μιλώντας στην έκτακτη εκπομπή του ΕΡΤNews.

Όπως ανέφερε, έκανε έκκληση για εναέρια μέσα και την στιγμή που μιλούσε στο ΕΡΤΝews άρχισαν να επιχειρούν.

Η κα Μαϊχόσογλου τόνισε ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής κάτι για ζημιές σε οικίες.

Πριν από 26 λεπτά

Δείχνει να βελτιώνεται η κατάσταση στα Βριλήσσια

Μάχη με διάσπαρτες εστίες και «καντηλάκια» - Ωστόσο η κατάσταση παραμένει κρίσιμη

Πριν από 27 λεπτά

Σε επιφυλακή ο δήμος Αθηναίων

Την ενεργή συνδρομή στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Βορειοανατολική Αττική, συνεχίζει ο Δήμος Αθηναίων. Δύο υδροφόρες από τις Διευθύνσεις Πρασίνου και Καθαριότητας έχουν αποσταλεί για την υποστήριξη των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Παράλληλα, η Λέσχη Φιλίας στον Άγιο Ελευθέριο (Αχαρνών 372) θα παραμείνει ανοιχτή για όσο χρειαστεί, φιλοξενώντας όσους εκκενώνουν τα σπίτια τους και επιθυμούν να καταφύγουν εκεί. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2102012334.

Στις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, είναι σε επιφυλακή 90 άτομα, μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Στο σημείο βρίσκονται τρεις υδροφόρες και τρεις μηχανές της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν ανοιχτές για να προσφέρουν στέγη και φαγητό στους εθελοντές, που δίνουν τη μάχη στα πύρινα μέτωπα. Τα 46 παιδιά και οι 6 συνοδοί τους που είχαν ήδη φτάσει από τη Γεωργία για να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις, έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος.

Κτηνίατρος της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων βρέθηκε στον σταθμό πυρόπληκτων ζώων στο κλειστό Γαλατσίου, όπου παρείχε φροντίδα στα ζώα που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά. Ο χώρος αυτός λειτουργεί ως υποδοχή για ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της φωτιάς.

Όσοι πολίτες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη 1595, για συμβουλές και οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας. Για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, υπάρχει αυξημένη εποπτεία. Εργαζόμενοι του προγράμματος βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία μαζί τους, πραγματοποιώντας συχνές κατ' οίκον επισκέψεις.

Οι ομάδες streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), οι οποίες αποτελούνται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και ψυχολόγους, βρίσκονται επί ποδός σε δύο βάρδιες προσφέροντας στους άστεγους της πόλης πλήρη γεύματα, μπουκαλάκια με δροσερό νερό, ροφήματα, μάσκες κι ένα kit προστασίας με είδη πρώτης ανάγκης.

Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων παραμένουν σε επιφυλακή όλο το 24ωρο.

Πριν από 29 λεπτά

Πού εντοπίζονται τα κυριότερα μέτωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, τα μέτωπα που απασχολούν περισσότερο και έχουν επικεντρωθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις είναι στο Νταού Πεντέλης, στην Παλαιά και τη Νέα Πεντέλη, στον Διόνυσο, στα Βριλήσσια αλλά και στις Αφίδνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το μέτωπο στις Αφίδνες πηγαίνει καλύτερα ενώ ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα του μετώπου που κατευθυνόταν προς Μαραθώνα.

Πριν από 41 λεπτά

Κωνσταντοπούλου: Ασυγχώρητο έγκλημα

«Έξι χρόνια μετά το Έγκλημα στο Μάτι, 3 χρόνια μετά την Εθνική Καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια και Βαρυμπόμπη, 1 χρόνο μετά τις Ολοσχερείς Καταστροφές σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία, Αττική κι ολόκληρη τη χώρα, είναι ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ να κατακαίγεται ξανά η Αττική, να εκκενώνονται και πάλι Νοσοκομεία υπό την απειλή της φωτιάς, να διαφεύγουν εγκαταλείποντας τις εστίες τους οι κάτοικοι, να χάνουν τη ζωή τους ζώα, πουλιά, έμβια όντα, να καταστρέφονται οικοσυστήματα και να κινδυνεύουν άνθρωποι» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Αττική από χθες (11/08/2024) το μεσημέρι.

Όπως τονίζει στη δήλωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου: «Είναι ασυγχώρητο έγκλημα η κοινωνία έντρομη να εγκαταλείπεται απροστάτευτη από μια Κυβέρνηση υπόλογη, υπαίτια και ένοχη. Μια Κυβέρνηση που παρέλειψε συστηματικά και συνειδητά να κάνει τα αυτονόητα, που κόμπασε ότι "έχει το 41%" και μας χλεύασε ότι "είμαστε από άλλο πλανήτη αν νομίζουμε ότι μπορούν να προστατευθούν όλα τα δάση", που αρνήθηκε εδώ και 13 μήνες να εξετάσει τις συγκεκριμένες προτάσεις μας, που καταθέσαμε ξανά και ξανά στη Βουλή και στο δημόσιο διάλογο, που σκόρπισε και ροκάνισε αμύθητα ποσά αρνούμενη να τα διαθέσει σε πραγματική πολιτική προστασία, εξοπλισμό, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό, μέτρα πρόληψης και συντεταγμένες πολιτικές ουσιαστικής αποτροπής της καταστροφής».

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας λέει ακόμα ότι η ίδια πριν από έναν χρόνο με έγγραφο και προφορικό διάβημα ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξετάσει το διαχρονικό και διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της Ελλάδας, να συσχετίσει όλες τις ποινικές δικογραφίες, που αφορούν πυρκαγιές, να αναζητήσει ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, και στο δικαστικό σώμα και στην κυβέρνηση. «Δώδεκα μήνες μετά, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αθωώνει την Κυβέρνηση για τις υποκλοπές, κρύβεται και δεν εμφανίζεται και δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση για το τι έπραξε μετά και τις περσινές εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις και τις βιβλικές καταστροφές. Η κοινωνία δυστυχώς είναι θύμα και μιας δικαστικής εξουσίας που δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, που δικάζει το Έγκλημα στο Μάτι σαν πλημμέλημα και αδυνατεί να αποδώσει ευθύνες στους κυβερνώντες. Όσο δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη, τόσο το Έγκλημα θα επαναλαμβάνεται, με ίδιες ή άλλες μορφές. Από το Μάτι στα Τέμπη και σήμερα στην καρδιά της Αττικής. Η Ατιμωρησία είναι βασικός παράγοντας της σημερινής καταστροφής» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Και καταλήγει: «Η Πλεύση Ελευθερίας είναι και θα είναι εδώ για τους πολίτες, για τους πληγέντες, για το περιβάλλον, για τη ζωή μας. Όπως ήμασταν καθημερινά στη Βουλή, με 100άδες παρεμβάσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, προτάσεις, έλεγχο στην Εξουσία. Η κοινωνία κι η χώρα χρειάζονται υπεράσπιση απέναντι σε αυτήν την εγκληματική Κυβέρνηση αλλά κι απέναντι στην Ατιμωρησία, κι εμείς είμαστε αυτή η Αντιπολίτευση Υπεράσπισης της Κοινωνίας».

Πριν από 42 λεπτά

Συγκλονιστική φωτογραφία με εξουθενωμένους πυροσβέστες

Εξαντλημένοι οι πυροσβέστες (INTIME)

Πριν από 55 λεπτά

Δωρεάν λεπτά ομιλίας και δεδομένα προς τους συνδρομητές από την Cosmote

Η COSMOTE στηρίζει τους συνδρομητές της στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές του Νομού Αττικής, και για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους, προσφέρει: δωρεάν 1.500 λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα και δωρεάν 15GB για χρήση Internet από το κινητό για 15 ημέρες, σε όλους τους συνδρομητές κινητής - συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής, οικιακούς και εταιρικούς. Όλοι οι δικαιούχοι συνδρομητές θα ενημερωθούν για την ενεργοποίηση των δωρεάν πακέτων, μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS).

Επιπλέον, για τη διευκόλυνση των συνδρομητών της, η COSMOTE αναστέλλει μέχρι και 26/08/2024 κάθε διαδικασία για -οριστική ή προσωρινή- φραγή για όλες τις συνδέσεις COSMOTE σταθερής, κινητής και συνδρομητικής τηλεόρασης στις εν λόγω πληγείσες περιοχές.

Πριν από 1 ώρα , 7 λεπτά

Στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου οι φλόγες!

Πριν από 1 ώρα , 11 λεπτά

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε δήμους της Αττικής

Τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, αλλά και για όσους βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης, ανακοίνωσαν πέντε δήμοι της Αττικής.

  • Ο Δήμος Βριλησσίων στα γραφεία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας (Λ. Πεντέλης 62) στο ισόγειο, σήμερα 12/8 έως τις 20:00, αύριο 13/8 και την Τετάρτη 14/8 από τις 7:30 έως τις 17:00.
  • Ο Δήμος Ηρακλείου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (οδός Πρασίνου Λόφου έναντι γηπέδου ποδοσφαίρου) σήμερα έως τις 17:30 και τις επόμενες ημέρες από τις 07:00 έως 17:30.
  • Ο Δήμος Ηλιούπολης στην είσοδο του Δημαρχείου τις καθημερινές από τις 07:00 έως και τις 22:00, ενώ το Σαββατοκύριακο, αλλά και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου από τις 07:00 έως τις 14:00.
  • Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου από σήμερα έως και την Παρασκευή 23/8 (εκτός Δεκαπενταύγουστου και Σαββατοκύριακου) στην είσοδο του Δημαρχείου στο Μοσχάτο από τις 07:30 έως τις 20:00 και στην είσοδο του παλιού Δημαρχείου στον Ταύρο από τις 07:30 έως τις 15:00.
  • Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο γήπεδο της πόλης αύριο Τρίτη, μεθαύριο Τετάρτη και την Παρασκευή 16/9 από τις 09:00 έως τις 12:00.

Τα είδη που μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν είναι εμφιαλωμένα νερά, φυσιολογικό ορό, φυσικά δάκρυα, Pulvo, κεραλοιφή για εγκαύματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, μωρομάντηλα, γάζες, προστατευτικές μάσκες (υψηλής προστασίας) και για τα τετράποδα συσκευασμένη τροφή και τροφή για κουτάβια, Cool mats, λουριά οδηγούς.

Πριν από 1 ώρα , 14 λεπτά

Ανταποκρίνονται οι χώρες στο αίτημα συνδρομής

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Μίνα Καραμήτρου:

  • Η Γαλλία θα στείλει ένα σούπερ πούμα με κάδο, με το ελικόπτερο να αναμένεται σήμερα
  • Η Ιταλία θα στείλει 2 καναντέρ, που αναμένονται το πρωί της Τρίτης
  • Η Τσεχία θα στείλει 75 πυροσβέστες με 25 οχήματα

Πριν από 1 ώρα , 22 λεπτά

Ενίσχυση εναέριων μέσω από την ΕΕ αναμένεται να ζητήσει η Ελλάδα

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN, η τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο πύρινο μέτωπο με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η συνδρομή των εναέριων μέσων.

Πριν από 1 ώρα , 24 λεπτά

Ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου της Ολυμπιακής ομάδας στίβου

Λόγω της μεγάλη φωτιάς

Πριν από 1 ώρα , 30 λεπτά

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Με τη διάθεση προσωπικού και μέσων και την δραστηριοποίησή τους όπου τους ζητηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκονται από το πρωί, για τον συντονισμό της διάθεσης προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και στα αντίστοιχα Γενικά Επιτελεία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πέραν της διάθεσης του εναέριου πυροσβεστικού στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας (πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL -215/415 CANADAIR και ελικόπτερα CH - 47D CHINOOK), στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική συνδράμει η Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) - η οποία συστάθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030» - υπό τις οδηγίες του διοικητή της, αντιστράτηγου Μιχαήλ Κλούβα. Ο διοικητής της ΔΙΚΑΦΚΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία από το πεδίο με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσω του αξιωματικού- συνδέσμου.

Μεταξύ αλλων αναφέρεται ότι η ΔΙΚΑΦΚΑ, με βαρέα οχήματα (τύπου «grader»), δημιούργησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χθες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες σήμερα αντιπυρικές ζώνες στην Αττική, όπως αυτή που δημιουργήθηκε περί τις 2 π.μ. σήμερα στον Διόνυσο και συνετέλεσε στην αποτροπή της επέκτασης της πυρκαγιάς στην κατοικημένη περιοχή.

Επισημαίνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν επίσης στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική με 2 ομάδες «Δευκαλίων» και 6 ομάδες «Ξενοκράτη».

Επίσης από σήμερα η ΔΙΚΑΦΚΑ συνδράμει με αριθμό λεωφορείων και δικύκλων στις εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών, ενώ ενισχύει τις περιπολίες της σε περιοχές υψηλού κινδύνου, για την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν νέων πυρκαγιών.

Τελος, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει για επιτήρηση 422 στελέχη και 211 οχήματα που εκτελούν περιπόλους που διέρχονται από ορεινούς όγκους σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ έχουν επανδρώσει 7 φυλάκια με 25 άτομα προσωπικό και 13 οχήματα.

 

Πριν από 1 ώρα , 38 λεπτά

Νέο μήνυμα του 112 για το Καλέντζι

Απομακρυνθείτε προς Μαραθώνα»

Πριν από 1 ώρα , 41 λεπτά

Συνδρομή από την ΟΣΥ

Σε συνέχεια αιτήματος του Δήμου Κηφισιάς, η Ο.ΣΥ. Α.Ε., σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα συνδράμει στο έργο της αντιμετώπισης του πύρινου μετώπου στην βορειοανατολική Αττική με μια υδροφόρα και ένα 12μετρο λεωφορείο με οδηγό, που ήδη βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα Κηφισιάς. Παράλληλα, μηχανήματα έργου αλλά και λεωφορεία της Εταιρείας είναι σε ετοιμότητα για τη μεταφορά-απομάκρυνση πολιτών από τις περιοχές που πλήττονται αλλά και προσωπικού της Πολιτικής Προστασίας.

Πριν από 1 ώρα , 52 λεπτά

Συναγερμός ξανά στο Διόνυσο

112 για εκκένωση της περιοχής προς Κηφισιά

Πριν από 1 ώρα , 54 λεπτά

Καίγονται σπίτια και επιχειρήσεις στην Πεντέλη

Η φωτιά έχει μπει και μέσα στην Πεντέλη καίγοντας σπίτια και επιχειρήσεις. Γίνεται διαρκής προσπάθεια για εκκένωση της περιοχής ενώ ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις από πολύ χαμηλά.

Πριν από 2 ώρες , 2 λεπτά

Η στιγμή που σχολικό συγκρότημα στην Πεντέλη παραδίδεται στις φλόγες

Πριν από 2 ώρες , 9 λεπτά

Τρομακτική η κατάσταση στη Λ. Αναπαύσεως

Αποπνικτική η κατάσταση στα σύνορα Βριλησσίων – Γέρακα. Ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμη ανοιχτός.

Πριν από 2 ώρες , 10 λεπτά

Στον περίβολο της μονής Πεντέλης η φωτιά

Όπως μετέδωσε το OPEN οι φλόγες έφτασαν στον περίβολο της Μονής Πεντέλης!

Πριν από 2 ώρες , 17 λεπτά

Δείτε δορυφορική εικόνα: Η έκταση της φωτιάς στην Αττική

Φωτιά Αττική: Η έκταση της φωτιάς

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Πριν από 2 ώρες , 26 λεπτά

Τελευταία ενημέρωση: Πού υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτή την ώρα

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Αττική, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:

1) Είσοδος οικισμού Βαρνάβα.

2) Λεωφόρος Μαραθώνος, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη λίμνη Μαραθώνα.

3) Μαντά και Καπανδριτίου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

4) Έξοδος χωριού Γραμματικού.

5) Λεωφόρος Μαραθώνος και Αναπαύσεως.

6) Λεωφόρος Μαραθώνος και Εχετλού.

7) Λεωφόρος Διονύσου και Αγ. Ιωάννου.

8) Κόμβος Αγ. Στεφάνου.

9) Λεωφόρος Διονύσου και Δημοκρατίας.

10) Βασιλέως Γεωργίου Β' και Ιπποκράτους.

11) Κλεισθένους και Αναπαύσεως.

12) Πεντέλης και Αναπαύσεως.

13) Πλατεία Παλαιάς Πεντέλης.

14) Ελαιώνων και λεωφόρο Μαραθώνος.

15) Ελ. Βενιζέλου και λεωφόρο Μαραθώνος.

16) Κύπρου και λεωφόρο Μαραθώνος.

17) Χρ. Αδαμοπούλου και λεωφόρο Μαραθώνος.

18) Λεωφόρος Διονύσου και λεωφόρος Μαραθώνος.

19) Ξενίας και Αγ. Παντελεήμονος.

20) Λ. Διονύσου στο ύψος του γηπέδου Διονύσου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Διόνυσο.

21) Μιαούλη και Κολοκοτρώνη.

22) Σουλίου και Δημοκρατίας.

23) Σουλίου και λεωφόρος Μαραθώνος.

24) Λεωφόρος Μαραθώνος και Δημοκρατίας.

25) Λεωφόρος Μαραθώνος και Φλέμινγκ.

26)Λεωφόρος Μαραθώνος και Αττική Οδός.

27) Λεωφόρος Μαραθώνος και Σταυρός.

28) Πλατεία Σταμάτας και Μ. Αλεξάνδρου.

29)Ανθούσας και Ιάσωνος.

30) Λεωφόρος Μαραθώνος και Αρτέμιδος.

31) Λεωφόρος Διονύσου και Αρτέμιδος -κλειστή η Αρτέμιδος.

32) Λάμπη Σουβαλιώτη έμπροσθεν καφετέρειας «Παλιάτσος».

33) Ελ. Βενιζέλου έμπροσθεν Ιεράς Μονής Πεντέλης.

34)Τσαλδάρη και Σωκράτους.

35)Λεωφόρος Μαραθώνος και Σπάτων.

36) Πλατεία Γραμματικού.

37) Μεγαρίδος και Αρτέμιδος.

Πριν από 2 ώρες , 27 λεπτά

Σκηνές πανικού στο Πάτημα Βριλησσίων

Οι φλόγες, κυριολεκτικά ασταμάτητες, διέσχισαν την Αναπαύσεως και οι πολίτες άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν,καθώς μέσα σε δευτερόλεπτα τα πάντα σκοτείνιασαν και οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν

Πριν από 2 ώρες , 29 λεπτά

Στις φλόγες και παιδικός σταθμός στην Πεντέλη

Φωτιά στην Πεντέλη/OPEN TV

Πριν από 2 ώρες , 33 λεπτά

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς αύριο σε Αττική και Εύβοια

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 13 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις 2 αυτές περιοχές.

Πριν από 2 ώρες , 35 λεπτά

Εκκενώνονται οι κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Παράλληλα, όπως μετέδωσε το OPEN δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατασκηνώσεων στον Αγιο Ανδρέα

Πριν από 2 ώρες , 38 λεπτά

Στις φλόγες σχολείο της Νέας Πεντέλης

Φωτιά σε σχολείο της Πεντέλης

Πριν από 2 ώρες , 39 λεπτά

Δωρεάν διέλευση από σταθμούς διοδίων πλησίον των πυρόπληκτων περιοχών

Κατόπιν επικοινωνίας του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Νέας Οδού & Κεντρικής Οδού, Ροδιανό Αντωνακόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, Γιώργο Συριανό, αποφασίστηκε αρχικά το άνοιγμα αμφίπλευρα των διοδίων Αφιδνών και των πλευρικών διοδίων Καπανδριτίου, καθώς και των διοδίων της Αττικής Οδού, από τα Διόδια Μεταμόρφωσης (Κόμβος 8) με κατεύθυνση ανατολικά έως και το Αεροδρόμιο και το Μαρκόπουλο (τέρμα), όπως και από τον κόμβο Υ8 (Παλλήνη) της Περιφερειακής Υμηττού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών η δωρεάν διέλευση έχει ήδη τεθεί σε ισχύ και θα διατηρηθεί έως τα μεσάνυχτα.

Θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.

Πριν από 2 ώρες , 40 λεπτά

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε - Οι ανάγκες για πυρόπληκτους, εθελοντές και ζώα

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 2 ώρες , 44 λεπτά

Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Μεσσηνία

Φωτιές σε 3 διαφορετικά μέτωπα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσσηνίας. Πιο συγκεκριμένα, φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Πιπερίτσα, Ασπροπουλιά και Βασιλικό.

Η φωτιά στο Βασιλικό αξιολογείται ως η πιο σοβαρή από την Πυροσβεστική και ήδη επιχειρούν 7 οχήματα με 14 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα ΕΜΟΔΕ καθώς και εναέρια μέσα.

Παράλληλα στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν και εθελοντές. Από την ΠΥ εκφράζεται αισιοδοξία ότι σύντομα θα ελεγχθούν και οι 3 πυρκαγιές.

Πριν από 2 ώρες , 48 λεπτά

Στη Λ. Αναπαύσεως στα Βριλήσσια οι φλόγες

Δραματικές στιγμές

Πριν από 2 ώρες , 48 λεπτά

Εκκενώνεται το Αμαλία Φλέμινγκ

Μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία 37 ασθενείς

Πριν από 2 ώρες , 48 λεπτά
12.08.2024 17:06

Δραματικές εξελίξεις καταγράφονται στο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Βαρνάβα και εξαπλώθηκε αστραπιαία στη βορειοανατολική Αττική λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν.

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, η φωτιά βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, με ένα πολύ μεγάλο μέτωπο στην Πεντέλη. Οι φλόγες έφτασαν στα Άνω Βριλήσσια, ενώ εκκενώθηκε η περιοχή Κρασά. Επίσης εκκενώνεται το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, ενώ νωρίτερα εστάλησαν SMS για εκκένωση σειράς περιοχών όπως το Πάτημα Χαλανδρίου και Πεντέλης, η Παλαιά και Νέα Πεντέλη, όπως επίσης και οικισμοί στο Μαραθώνα.