ΔΕΘ 2024: Live η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

-
Πριν από 1 ώρα , 50 λεπτά

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Πρωθυπουργού

Στα βασικά στοιχήματα της διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι αυτά αφορούν την αύξηση των μισθών και την βελτίωση του ΕΣΥ.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να ολοκληρώσει τη τετραετία και υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία διάθεση μετακίνησης σε θέση στην Ευρώπη. 

Πριν από 1 ώρα , 54 λεπτά

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού.

Πριν από 2 ώρες , 15 λεπτά

Μητσοτάκης: η δίκη για τα Τέμπη θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους

Απαράδεκτες οι θεωρίες περί συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών, η δίκη για την υπόθεση θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους. Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερη επέτειο της τραγωδίας χωρίς να έχει ξεκινήσει η δίκη

Πριν από 2 ώρες , 26 λεπτά

Οι σχέσεις κράτους - εκκλησίας δεν θα είναι στα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης

Η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση θέλω να γίνει συντεταγμένα και θα ξεκινήσει το 2025. Οι σχέσεις κράτους - εκκλησίας δεν θα είναι στα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης

Πριν από 2 ώρες , 32 λεπτά

Για ένα μεγάλο έργο αντιμετώπισης της λειψυδρίας αναφέρθηκε ο Μητσοτάκης

«Προχωράμε σε ένα μεγάλο έργο που θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Εηύνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών»

Πριν από 2 ώρες , 39 λεπτά

Για το ζήτημα του ΒΟΑΚ

Από τα πιο δύσκολα ζητήματα. Δεν βοηθάνε οι αντιδράσεις και από τις τοπικές κοινωνίςε. Μέχρι τέλος του χρόνου θα υπογράψουμε για σύνδεση των Χανίων με το Ηράκλειο. 

Πριν από 2 ώρες , 43 λεπτά

Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: «Είχαμε μια αστοχία, του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι»

Φέτος μέχρι σήμερα έχουμε μειωμένο αριθμό καμμένων εκτάσεων σε σχέση με το μέσο όρο των περασμένων ετών. Αν κάναμε την ίδια συζήτηση πριν τις 10 Αυγούστου θα λέγαμε ότι έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά. Τα μέτρα απέδωσαν, Αλλά είχαμε μια μεγάλη αστοχία, μια φωτιά ξέφυγε και μπήκε στο αστικό ιστό. Το μελετάμε. Σε μεγάλο βαθμό ακυρώνει μια μεγάλη φωτιά την τεράστια προσπάθεια που έχει καταβληθεί, Θα γίνουμε καλύτεροι του χρόνου. Δεν δέχομαι την ακυρωτική προσπάθεια της αντιπολίτευσής. Γινόμαστε καλύτεροι και επενδύουμε περισσότερα και στο μέλλον. Δικαιολογημένη η κριτική αλλά ας δούμε τη μεγάλη εικόνα. Ας κρατήσουμε τα πολλά θετικά και να μάθουμε από την μία αστοχία

Πριν από 2 ώρες , 49 λεπτά

Εχω ειλικρινή σχέση με τους προκατόχους μου, δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε πάντα

«Η ΝΔ είναι και ισχυρή και ενωμένη. Έχω ειλικρινή σχέση με τους προκατόχους μου και έχουν απεριόριστο δικαίωμα έκφρασης άποψης. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ πάντα με αυτή, Είμαστε κόμμα πολυφωνικό, αλλά και κόμμα συντεταγμένο. Η ΝΔ είναι μια χαρά»

Σε ερώτηση αναφορικά με την απουσία των κ. Σαμαρά και Καραμανλή από το χθεσινή του ομιλία, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Η ΝΔ είναι και ισχυρή και ενωμένη, έχουμε ειλικρινή σχέση με τους προκατόχους μου και η άποψή τους είναι πάντα σεβαστή, χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει πάντα να συμφωνώ με αυτές. Σε όσους ανησυχούν για την ενότητα της ΝΔ θα τους συνιστούσα να κοιτάξουν σε άλλους προοδευτικούς χώρους».

Πριν από 2 ώρες , 51 λεπτά

«Ο πυρήνας του τουρκικού αναθεωρητισμού δεν έχει αλλάξει»

Δεν είχα ποτέ αυταπάτες για τις δυσκολίες προσέγγισής μας με την Τουρκία. Ο πυρήνας του τουρκικού αναθεωρητισμού δεν έχει αλλάξει, η 'γαλάζια πατρίδα' παραμένει στο τραπέζι. Αν θεωρούσαμε ότι όλα βαίνουν καλώς δεν θα υπήρχε και η ανάγκη να επενδύουμε τα ποσά που επενδύουμε στην αποτροπή

 

 

Πριν από 2 ώρες , 57 λεπτά

«Το κινητό θα μείνει εκτός μαθησιακής διαδικασίας»

Αναφορικά με τα κινητά στα σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θα είναι δύσκολη η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, αλλά κάνουμε μια νέα αρχή. Το τηλέφωνο δεν μπορεί να παρεμβαίνει με τη μαθησιακή διαδικασία. Τα παιδιά μας και οι έφηβοί μας κινδυνεύουν από απόλυτο εθισμό και πρέπει να "σπάσει" αυτή η εξάρτηση. Γίνεται ένα τεράστιο πείραμα ψυχικής υγείας από τις εταιρείες που έχουν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, εις βάρος των παιδιών μας. Θέλουμε τους γονείς σύμμαχους σε αυτό και πιστεύω ότι θα τους έχουμε.

Πριν από 3 ώρες , 7 λεπτά

Για την άνοδο της ακροδεξιάς και τα εθνικά θέματα

Η άνοδος της ακροδεξιάς είναι ένα ευρωπαϊκό φαινόμενο. [..]Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα, πάντα είχαμε κόμματα δεξιά της ΝΔ. Η νοσογόνος αιτία της ανόδου της ακροδεξιάς είναι για ζητήματα που αφορούν την παράνομη μετανάστευση.

Θα το πω για όσους πολίτες επέλεξαν κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Η Ελλάδα είναι πιο θωρακισμένη» τόνισε και σε ό,τι αφορά την Τουρκία πρόσθεσε: «Η Ελλάδα έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη. Έχει ενισχύσει τις συμμαχίες της. Λυπάμαι για όσους κάνουν σπέκουλα με τα εθνικά»

Πριν από 3 ώρες , 13 λεπτά

«Δεν καθορίζουν οι δημοσκοπήσεις την πολιτική μας»

Σε ερώτηση του Open και της Αδαμαντίας Λιόλιου αναφορικά με τα μειωμένα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις και την πολιτική της απέναντι στη μεσαία τάξη, ο Πρωθυπουργός τόνισε: «Δεν σκέφτομαι να αλλάξω κάτι. Δεν κοιτάω τις δημοσκοπήσεις και να πω 'ωπ εδώ έχουμε πρόβλημα να το αλλάξουμε'. Πιστεύω ότι έχουμε ένα στέρεο πρόγραμμα, κάναμε αυτά για τα οποία μας εξέλεξαν οι πολίτες. Το σύνθημα που βλέπετε αποτυπώνει απόλυτα την πολιτική μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσαρμοζόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις. Αλλά η βασική πορεία δεν αλλάζει»

Πριν από 3 ώρες , 15 λεπτά

«Θα βάλουμε χίλιες κάμερες στην Αθήνα και θα έρχεται η κλήση στον παραβάτη»

Πριν από 3 ώρες , 22 λεπτά

Επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν για τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι θα στείλει το επόμενο διάστημα επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν για τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας και πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια δόθηκαν 10 δισ. σε επιδοτήσεις στην ενέργεια. 

Πριν από 3 ώρες , 28 λεπτά

«Δεν θα πω τίποτα για το θέμα της Προέδρου της Δημοκρατίας»

Δεν είναι αυτή η ώρα για συζήτηση για το θέμα της ΠτΔ. Θα γίνει τον Ιανουάριο και μέχρι τότε δεν θα πω τίποτα, πέρα του ότι σέβομαι την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι άδικο και προσβλητικό να γίνεται αυτή η συζήτηση πριν την ώρα της. 

Πριν από 3 ώρες , 30 λεπτά

«Τα ενοίκια είναι αυξημένα γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση»

«Για αυτούς που νοικιάζουν το νοίκι είναι το πρώτο πρόβλημα.  Η αποκλιμάκωση τω επιτοκίων θα βοηθήσει. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» θα βοηθήσει σχεδόν 20.000 να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. Το δεύτερο πρόγραμμα με 400 εκ. από το Ταμείο Ανάκαμψης για ανακατασκευή παλιών διαμερισμάτων»

Τα ενοίκια αυξάνονται γιατί πολύ απλά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από ότι προσφορά.Τα ζητήματα στέγης δεν είναι ελληνικά. Είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει όλη η Ευρώπη και δεν το λέω αυτό σαν δικαιολογία.

Πριν από 3 ώρες , 35 λεπτά

«Δεν βλέπω εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην αντιπολίτευση, ο Πρωθυπουργός έκανε σκληρή αναφορά σε όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το ΠΑΣΟΚ: «Δεν βλέπω εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση αφασίας, ούτε για το ΠΑΣΟΚ που καταψήφισε όλες τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήσαμε του πρώτους μήνες. Δεν θα δικαιωθεί αυτή η αντιπολίτευση. Να υπάρξει εναλλακτική πρόταση κοστολογημένη»

Πριν από 3 ώρες , 39 λεπτά

«Θα συνιστούσα υπομονή σε όσους λένε ότι είναι ανέφικτη η αυτοδυναμία»

Σε ερώτηση αναφορικά με τη δυσκολία αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Πολλοί προέβλεπαν ότι με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο θα ήταν αδύνατη η αυτοδυναμία. Διαψεύστηκαν, δεν ήταν ανέφικτη, ήταν εφικτή. Θα συνιστούσα λίγη υπομονή σε όσους θεωρούν άπιαστο όνειρο την αυτοδυναμία και στις επόμενες εκλογές. Αν η ΝΔ κάνει όλα όσα για τα οποία έχουμε εκλεγεί, θα είμαστε μια καλή κυβέρνηση. Είναι πολλά τα τρία χρόνια που έχουμε μπροστά μας. »

Πριν από 3 ώρες , 45 λεπτά

Τα κίνητρα που δίναμε στους γιατρούς δεν ήταν προφανώς αρκετά

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα χρόνια της πανδημίας και το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε σε αυτό, χάρη στους υγειονομικούς. Όμως, όπως παντού, η μονοθεματική αντιμετώπιση του κορονοϊού έφερε κάποια πράγματα πίσω στο ΕΣΥ. Τα κίνητρα που δίναμε στους γιατρούς μέχρι σήμερα προφανώς δεν ήταν αρκετά», είπε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μια επανάσταση στα επείγοντα των νοσοκομείων. 

Πριν από 3 ώρες , 52 λεπτά

Από 17% ανεργία σήμερα είμαστε στο 9%

Το 2019 το πρώτο ζήτημα που μας έθεταν οι πολίτες ήταν η ανεργία. Είχαμε 17% τώρα έχουμε 9%. Δεν είναι όλες καλοπληρωμένες αλλά καλύτερα να δουλεύεις παρά να είσαι άνεργος. Στη χώρα θα εξακολουθούν να γίνονται επενδύσεις και να μειώνεται η ανεργία.  Η επόμενη πρόκληση είναι καλύτερες δουλειές και πιο καλοπληρωμένες δουλειές. Να μην είναι εγκλωβισμένοι σε εισοδηματική πολιτική οι πολίτες

Πριν από 3 ώρες , 55 λεπτά

Μείωση του κόστους ζωής και βελτίωση του τομέα της υγείας οι δύο στόχοι για το 2027

«Ο μέσος μισθός πρέπει να φτάσει στα 1500 ευρώ το 2027, και ο κατώτατος 950 ευρώ. Είναι κεντρική πολιτική δέσμευση. Δεύτερος στόχος είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπάρχει προβληματισμός των πολιτών, αναδεικνύονται ‘ασθένειες’ , αλλά υπάρχουν παρεμβάσεις που υλοποιούνται. Μέχρι το 2027  θέλω να έχουμε περισσότερα Κέντρα Υγείας, περισσότερους και πιο καλοπληρωμένους γιατρούς και να κάνουμε άλματα στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια περίθαλψή»

Πριν από 4 ώρες , 0 λεπτά

«Στην ακρίβεια βλέπουμε αποκλιμάκωση, ο πληθωρισμός βαίνει μειούμενος»

Αναφορικά με το ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Στην Ελλάδα ήταν λίγο μικρότερες οι αυξήσεις των τιμών τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν έχει σημασία. Δεν υπάρχει μόνο μια ακρίβεια. Στον τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος κάναμε παρεμβάσεις και κρατήσαμε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τις τιμές. Ο πληθωρισμός πιστεύω ότι θα βαίνει μειούμενος. Οι παρεμβάσεις μας θα συνεχίζονται όσο έχουμε πραγματική άνοδο στην αγοραστική δύναμη των πολιτών. 

Πριν από 4 ώρες , 4 λεπτά

«Δεν έχω σχέδιο μεταπήδησης σε θέση στην Ευρώπη»

Σε ερώτηση αναφορικά με τα σενάρια μεταπήδησης του σε θέση στην ΕΕ, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Θα φάνταζε αλαζονικό να ασχολούμαστε τι θα γίνει το 2027. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν έχω σχέδιο κάποιας μεταπήδησης για κάποια άλλη θέση στην Ευρώπη. 

Πριν από 4 ώρες , 7 λεπτά

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μεταρρυθμιστική κύραση»

Δεν θα συμφωνήσω ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν κακό. Ήταν κατώτερο των προσδοκιών αλλά όχι κακό. Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη δύναμη στη χώρα. Έχουμε κάνει δύσκολες παρεμβάσεις που μπορούν πάντα να προκαλούν αντιδράσεις. Σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού είναι λογικό οι κυβερνήσεις να κρίνονται. Ο δικαστικός χάρτης ψηφίστηκε, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα αισθητή αυτή η μεταρρύθμιση. Βάλαμε τα θεμέλια για ένα οικοδόμημα που πρέπει να χτιστεί. Κάποια μέτρα είναι άμεσα, τις αυξήσεις τις είδαν οι πολίτες, αλλά κάποια άλλα χρειάζονται χρόνο υλοποίησης

Πριν από 4 ώρες , 12 λεπτά

Μητσοτάκης: Στις επόμενες 1000 μέρες Ελλάδα θα είναι σε πιο στέρεες βάσεις

«Στην ομιλία μου περιέγραψα έναν οδικό χάρτη για το πώς οραματίζομαι την Ελλάδα το 2027. Η κυβέρνηση θα κριθεί σε τρία χρόνια από τώρα. Δεν πρόκειται να γυρίζουμε στο 2010, σε αυτήν την πραγματικότητα. Οραματίζομαι Ελλάδα σε στέρεες βάσεις»

Πριν από 4 ώρες , 15 λεπτά

Ξεκίνησε η Συνέντευξη Τύπου

Η πρώτη ερώτηση αφορά την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης στο Δημόσιο

Πριν από 4 ώρες , 21 λεπτά

Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - Δικαιούχοι και παροχές

Συνολικά 45 μέτρα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη 88η ΔΕΘ εδώ

Πριν από 4 ώρες , 37 λεπτά

Τα πέντε μηνύματα Μητσοτάκη και το «στοίχημα» των 1000 ημερών

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Κοκκαλιάρη στο ethnos.gr: «Ένα πακέτο 45 μέτρων παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, εκπέμποντας παράλληλα σαφή πολιτικά μηνύματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε  εκ νέου σε έναν «πολυδύναμο εκσυγχρονισμό», εστιάζοντας σε μεταρρυθμίσεις που θα τρέξουν μέχρι το 2027. Μίλησε χαρακτηριστικά για έναν «οδικό χάρτη προς το μέλλον» και εστίασε σε «1000 μέρες καθαρού ανοιχτού πολιτικού χρόνου»,  κλείνοντας με τον τρόπο αυτό σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες».

Πριν από 4 ώρες , 38 λεπτά

Στις 12 ξεκινάει η προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων των εκπροσώπων του Τύπου αναφορικά με όλες τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και όσα εξήγγειλε χθες στην ομιλία του στο Βελίδειο

08.09.2024 11:50

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2024 πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr: