Ιράν: Συναγερμός μετά την επίθεση στο Ισραήλ - Όλες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

-
Τώρα

Το Ισραήλ εκδίδει νέα εντολή εκκένωσης του νότιου Λιβάνου

Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποιεί τους πολίτες να εκκενώσουν άλλα 24 χωριά στο νότιο Λίβανο.

Αυτό έρχεται μετά το χθεσινό (1/10) κάλεσμα σε κατοίκους περίπου 30 χωριών της περιοχής να απομακρυνθούν.

Πριν από 8 λεπτά

Τους 7 έφτασαν οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση στο Τελ Αβίβ

Ο απολογισμός από τη χθεσινή επίθεση δύο Παλαιστίνιων σε σταθμό τραμ στο Τελ Αβίβ αυξήθηκε σε επτά νεκρούς στη διάρκεια της νύκτας, μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός από τους τραυματίες, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Πριν από 23 λεπτά

Εικόνες από τις νέες ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό

Ισραηλινά χτυπήματα στη Βηρυτό

Πριν από 41 λεπτά

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Δεν θα παραμείνουμε σιωπηλοί

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ απείλησε με ισραηλινά αντίποινα για τη χθεσινή «βάναυση» πυραυλική επίθεση του Ιράν, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευχαριστώντας τους παγκόσμιους ηγέτες για την υποστήριξή τους.

Ο Κατζ δήλωσε:

«Η υποστήριξη και η αλληλεγγύη από τους ηγέτες και τα έθνη σε όλο τον κόσμο δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Ξέρουμε ποιοι είναι οι φίλοι μας. Το καθεστώς των Αγιατολάχ έχει περάσει την κόκκινη γραμμή - και το κράτος του Ισραήλ δεν θα παραμείνει σιωπηλό απέναντι στην κτηνώδη επίθεση του Ιράν κατά των πολιτών μας».

Πριν από 48 λεπτά

Ισραηλινά ΜΜΕ: Έχουν εκτοξευτεί περίπου 100 πύραυλοι από τον Λίβανο

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περίπου 100 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί στο Ισραήλ από την κατεύθυνση του Λιβάνου µέχρι στιγµής σήµερα. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Πριν από 50 λεπτά

«Γκρεμίζουν ολόκληρο κτίριο με οικογένειες, για να σκοτώσουν έναν ηγέτη»

Για τις δύσκολες ώρες που ζουν οι άμαχοι στην Βηρυτό, η οποία βομβαρδίζεται από τις ισραηλινές δυνάμεις, μίλησε ένας Έλληνας κάτοικος της πόλης του Λιβάνου, συγκλονίζοντας με τις περιγραφές του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 52 λεπτά

Το Ιράν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην επέμβουν

Το AFP μεταδίδει ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγκτσί, δήλωσε την Τετάρτη ότι η Τεχεράνη προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην επέμβουν μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ.

«Έχουμε προειδοποιήσει τις αμερικανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το θέμα και να μην επέμβουν», δήλωσε ο Αραγκτσί στην κρατική τηλεόραση.

Πριν από 59 λεπτά

Πώς πέρασαν πύραυλοι από την αεράμυνα του Ισραήλ;

Για το πώς εξαπέλυσε μια τόσο μεγάλη επίθεση το Ιράν στο Ισραήλ, το είδους των πυραύλων που εκτόξευσε αλλά και το ποια θα είναι η απάντηση, ανέλυσε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος ο πτέραρχος ε.α. Κώστας Ιατρίδης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 1 ώρα , 16 λεπτά

Το Ισραήλ στέλνει περισσότερα στρατεύματα στο Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι στέλνει περισσότερα στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων στο Λίβανο, με τακτικές μονάδες πεζικού και τεθωρακισμένες μονάδες να συμμετέχουν στην χερσαία επιχείρηση σήμερα το πρωί.

Αυτό συμβαίνει αφού η Χεζμπολάχ δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί ότι μαχητές της συγκρούστηκαν με τις ισραηλινές δυνάμεις στο συνοριακό χωριό Adaisseh, μεταδίδει το Sky.

Πριν από 1 ώρα , 30 λεπτά

Οι Χούθι εκτόξευσαν πυραύλους κατά του Ισραήλ

Η πολιτοφυλακή Χούθι της Υεμένης λέει ότι στόχευσε στρατιωτικές θέσεις βαθιά μέσα στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Πριν από 1 ώρα , 33 λεπτά

Οι Χούθι δεν θα διστάσουν να χτυπήσουν βαθύτερα το Ισραήλ

Οι Χούθι της Υεμένης σε ανακοίνωσή τους δήλωσαν ότι δεν θα διστάσουν να διευρύνουν τις επιχειρήσεις τους κατά του Ισραήλ. Το Reuters αναφέρει ότι απείλησαν επίσης τα ναυτιλιακά συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω της «συνεχούς» υποστήριξης των χωρών αυτών προς το Ισραήλ. Οι Χούθι ισχυρίζονται ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο στρατιωτικό φυλάκιο βαθιά μέσα στο Ισραήλ.

Πριν από 1 ώρα , 44 λεπτά

Οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται ότι υπέστησαν απώλειες στην πρώτη μάχη «σώμα με σώμα» με τη Χεζμπολάχ

Συγκρούσεις «σώμα με σώμα» φαίνεται πως είχαν Ισραηλινοί στρατιώτες με τη Χεζμπολάχ, μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 20 ασθενοφόρα που περιμένουν στο βόρειο Ισραήλ για να παραλάβουν τους στρατιώτες που απομακρύνονται από τη μεθοριακή περιοχή του Λιβάνου με ελικόπτερο, μεταδίδει το Al Jazeera.

Πριν από 1 ώρα , 58 λεπτά

Νέα διαταγή του Ισραήλ στους κατοίκους του Λιβάνου

Το Ισραήλ εκδίδει άλλη μια διαταγή που λέει στους κατοίκους του Λιβάνου να εγκαταλείψουν τα χωριά για να σωθούν.

Ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε, ειδικότερα, άλλο ένα μήνυμα που προειδοποιεί ότι οι κάτοικοι σε περισσότερα από 20 λιβανέζικα χωριά πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να αποφύγουν τις επιθέσεις.

Πριν από 2 ώρες , 6 λεπτά

Ισραηλινοί συνέχιζαν τα μαθήματα χορού στα καταφύγια

Ισραηλινοί συνέχιζαν τα μαθήματα χορού στα καταφύγια ενώ ήταν σε εξέλιξη η πυραυλική επίθεση του Ιράν:

Πριν από 2 ώρες , 19 λεπτά

Ιατρίδης: Εκτιμώ ότι το Ισραήλ θα απαντήσει σκληρά, είναι μονόδρομος

Πριν από 2 ώρες , 33 λεπτά

Πόση ζημιά προκάλεσε η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ;

Εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με το πόση ζημιά προκάλεσε η πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Στην επίθεσή του την Τρίτη, το Ιράν εκτόξευσε περισσότερους από 180 βαλλιστικούς πυραύλους, δήλωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ. Ορισμένοι από τους πυραύλους που εκτόξευσε το Ιράν ήταν υπερηχητικοί πύραυλοι Fattah, με μέγιστη ταχύτητα που εκτιμάται στα 10.000 μίλια/ώρα.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, το 90% των πυραύλων του έπληξαν με επιτυχία τους στόχους τους. Το Ισραήλ, πάντως, λέει ότι οι περισσότεροι πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από την αεράμυνά του -δήλωση που υποστηρίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ που έπαιξαν ρόλο στην άμυνα του Ισραήλ.

Πριν από 2 ώρες , 45 λεπτά

Πάνω από 30 νεκροί από το ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο

Περισσότεροι από 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σχολείο και ινστιτούτο όπου στεγάζονταν εκτοπισμένοι στη Γάζα, μεταδίδει ο επίσημος παλαιστινιακός ραδιοσταθμός «Φωνή της Παλαιστίνης».

Πριν από 2 ώρες , 57 λεπτά

Axios: Το Ισραήλ πρόκειται να εξαπολύσει «σημαντικά αντίποινα» κατά του Ιράν

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios με έδρα τις ΗΠΑ αναφέρει ότι το Ισραήλ θα εξαπολύσει εντός των ημερών «σημαντικά αντίποινα» στην πυραυλική επίθεση του Ιράν που θα μπορούσε να στοχεύσει εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου.

Πριν από 2 ώρες , 59 λεπτά

Ηχούν σειρήνες στον νότιο Λίβανο

Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής έχει εκδοθεί για πολλές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ, με τις σειρήνες να ηχούν σε πολλές πόλεις στην Άνω Γαλιλαία.

Πριν από 3 ώρες , 7 λεπτά

Εκρήξεις κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία στην Κοπεγχάγη

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι ερευνά δύο εκρήξεις κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Κοπεγχάγη, μεταδίδει η Guardian.

«Κανείς δεν έχει τραυματιστεί και διεξάγουμε τις πρώτες έρευνες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία της Κοπεγχάγης. Επίσης, γνωστοποιεί πως ερευνάται μια «πιθανή σύνδεση» με την ισραηλινή πρεσβεία, η οποία βρίσκεται στην περιοχή και κοντά στο σημείο των εκρήξεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 3 ώρες , 15 λεπτά

Οι εξελίξεις έως τώρα

  • Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις συνεχίζονται στο Λίβανο, με το Ισραήλ να έχει δώσει νέες εντολές εκκένωσης για τους κατοίκους αρκετών συνοικιών στα νότια προάστια της Βηρυτού.
  • Η Ιαπωνία και η Αυστραλία προστίθενται στον ολοένα αυξανόμενο κατάλογο των χωρών που καταδικάζουν την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι οι γαλλικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή έχουν κινητοποιηθεί για την «αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής».
  • Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν χαρακτήρισε την εκτόξευση σχεδόν 200 βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ ως «εξωφρενική πράξη επιθετικότητας», ενώ και οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι υποσχέθηκαν να στηρίξουν το Ισραήλ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού ντιμπέιτ.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως για την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή την Τετάρτη το πρωί.
  • Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις σε τρία σχολεία που στεγάζουν εκτοπισμένους στη Γάζα, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Πριν από 3 ώρες , 28 λεπτά

Οι IDF εκδίδουν νέα προειδοποίηση προς τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου

Οι IDF εξέδωσαν νέα προειδοποίηση, αναφέροντας ότι στο νότιο Λίβανο διεξάγονται σφοδρές μάχες εναντίον της Χεζμπολάχ.

«Για την προσωπική σας ασφάλεια, σας ζητάμε να μην ταξιδέψετε με όχημα από την περιοχή βόρεια του ποταμού Litani προς τα νότια αυτού. Οι IDF θα διακόψουν τις κινήσεις των μελών της Χεζμπολάχ και θα τους εμποδίσουν να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις τους. Αυτή η προειδοποίηση ισχύει μέχρι νεωτέρας».

Πριν από 3 ώρες , 29 λεπτά

Το Ισραήλ εξαπολύει νέες αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε ένα «συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στο Χ.

Πριν από 3 ώρες , 40 λεπτά

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 3 ώρες , 41 λεπτά

Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν πολλαπλούς ιρανικούς πυραύλους με στόχο το Ισραήλ, λέει ο Όστιν

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν λέει ότι οι ΗΠΑ «αναχαίτισαν πολλαπλούς πυραύλους» που εκτόξευσε το Ιράν προς το Ισραήλ.

«Καταδικάζουμε αυτή την εξωφρενική πράξη επιθετικότητας από το Ιράν και το καλούμε να σταματήσει οποιεσδήποτε περαιτέρω επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών ομάδων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Είμαι βαθύτατα υπερήφανος για την επιδεξιότητα και τη γενναιότητα των αμερικανικών στρατευμάτων που βοήθησαν να σωθούν ζωές από την επίθεση του Ιράν και που συνεχίζουν να υποστηρίζουν την άμυνα του Ισραήλ και να αποτρέπουν τη διεύρυνση της σύγκρουσης ή την κλιμάκωση».

Πριν από 3 ώρες , 55 λεπτά

Μπαράζ εκρήξεων στη Βηρυτό

Πολλές εκρήξεις στη Βηρυτό, καθώς ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι πλήττει «στόχους της Χεζμπολάχ».

Νωρίτερα, οι κάτοικοι σε ορισμένες περιοχές των νότιων προαστίων της λιβανέζικης πρωτεύουσας είχαν προειδοποιηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Πριν από 3 ώρες , 56 λεπτά

Χεζμπολάχ: Ισραηλινά στρατεύματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι αντιμετώπισε ισραηλινές δυνάμεις που διείσδυσαν στην πόλη Adaisseh του Λιβάνου, νωρίς το πρωί της Τετάρτης και τις ανάγκασε να υποχωρήσουν.

Πριν από 3 ώρες , 58 λεπτά

Το Ιράν λέει ότι μπορεί να επιτεθεί σε «όλες τις ισραηλινές υποδομές» αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα

Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν υποστράτηγος Mohammad Bagheri απείλησε ότι θα στοχεύσει τις υποδομές του Ισραήλ, εάν αυτό προβεί σε περαιτέρω αντίποινα κατά της Τεχεράνης.

Πριν από 4 ώρες , 3 λεπτά

Το Ιράν εκτόξευσε 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες Τρίτη το βράδυ, ανάμεσά τους -για πρώτη φορά- και υπερηχητικούς πυραύλους, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, διαβεβαίωσαν πως «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν «πέτυχε τους στόχους τους».

Από τη δική του πλευρά, ο ισραηλινός στρατός διαβεβαίωσε νωρίτερα πως το Ιράν εκτόξευσε περίπου 180 πυραύλους εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν.

Πριν από 4 ώρες , 3 λεπτά

Τουλάχιστον 9 νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου

Τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 και πλέον τραυματίστηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό του Ισραήλ εναντίον σχολείου που έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εσωτερικά εκτοπισμένων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας, μεταδίδει το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Πριν από 4 ώρες , 7 λεπτά

Θραύσματα πυραύλων πέφτουν στην Ιορδανία, τραυματίζοντας τρεις

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν θραύσματα πυραύλων έπεσαν στην Ιορδανία, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κρατική τηλεόραση Al-Mamlaka. Η Ιορδανία βρίσκεται ανατολικά του Ισραήλ.

Οι τραυματισμοί ήταν ελαφρείς, σύμφωνα με τον Ιορδανό υπουργό κυβερνητικής επικοινωνίας Μοχάμαντ Μομάνι και όπως μεταδίδει το BBC.

Πριν από 4 ώρες , 11 λεπτά

Νετανιάχου: Το Ιράν έκανε ένα «μεγάλο λάθος» και θα το πληρώσει

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε απόψε ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ απέτυχε και προανήγγειλε αντίποινα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πριν από 4 ώρες , 13 λεπτά

Νέα προειδοποίηση για εκκένωση της Βηρυτού

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε νέα προειδοποίηση προς τους κατοίκους του νότιου προαστίου της Βηρυτού Χαντάθ αλ Γκαρμπ.

«Βρίσκεστε κοντά σε εγκαταστάσεις και συμφέροντα της Χεζμπολάχ, εναντίον των οποίων οι IDF θα επιχειρήσουν στο εγγύς μέλλον.

Για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς σας, πρέπει να εκκενώσετε αμέσως».

02.10.2024 10:56

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη στο Ισραήλ το Ιράν. Τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην ανάφλεξη που καταγράφεται με ανησυχητικές επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.