Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ξεκίνησε η μάχη του πρώτου γύρου

Πριν από 25 λεπτά

Στην κάλπη και ο Παύλος Γερουλάνος

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος.

«Μια πολύ σημαντική μέρα σήμερα για την παράταξη. Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο που περιμένη επιμονή και υπομονή. Πραγματικά αξίζει τον κόπο όλη αυτή η διαδικασία. Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη. Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο Πρόεδρο, δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Γερουλάνος.

«Ξεκινάει μία νέα διαδικασία για να προχωρήσουμε μπροστά. Το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπει σήμερα η χώρα», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος και ευχαρίστησε τα μέλη της εφορευτικής και τους δημοσιογράφους.

«Να ευχηθώ αυτή η διαδικασία να είναι μία καινούρια μέρα για το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Πριν από 1 ώρα , 1 λεπτά

Παπανδρέου: «Με συμμετοχική αντίληψη θα δούμε ξανά να ανατέλλει ο ήλιος»

«Η μαζική συμμετοχή όχι μόνο κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, αλλά διαμορφώνει την προοπτική για μία παράταξη ενωμένη» δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από το εκλογικό τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πατρών, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Σήμερα χρειάζεται η συμμετοχική αντίληψη να διαπεράσει όλη την κοινωνία, να δώσουμε λόγο, αξιοπρέπεια, φωνή στον Έλληνα πολίτη. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα (…)

Πριν από 1 ώρα , 12 λεπτά

Ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης

Το δικό του μήνυμα από την κάλπη έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Πριν από 1 ώρα , 24 λεπτά

65.671 ψήφισαν μέχρι τις 11 το πρωί σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ

Σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) το πρώτο τετράωρο 7.00 - 11:00 είχαν ψηφίσει 65.671 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ  σ' όλη την Ελλάδα.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν πως εφόσον συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 7 το βράδυ, η προσέλευση θα ξεπεράσει τις 270.000 που ψήφισαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές το 2021.

Πριν από 1 ώρα , 58 λεπτά

Στιγμιότυπα από τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ γκάλερι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ γκάλερι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ γκάλερι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ γκάλερι

Εκλογές ΠΑΣΟΚ γκάλερι

Πριν από 2 ώρες , 6 λεπτά

Μεγάλη προσέλευση και στο Κερατσίνι

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκλογικού τμήματος στο Κερατσίνι, Ανδρέα Κρομμύδα, στην περιοχή εκτιμάται αύξηση της προσέλευσης κατά 20-30% σε σχέση με το 2021

Πριν από 2 ώρες , 9 λεπτά

Αυξημένη η προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα

Αύξηση στην προσέλευση των ψηφοφόρων καταγράφει και το κεντρικό εκλογικό κέντρο της Αθήνας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ακαδημίας, σύμφωνα με όσα λέει στο ethnos.gr και τον Κώστα Ασημακόπουλο η υπεύθυνη του εκλογικού κέντρου, Λίλιαν Γαζή. Πάνω από 500 ψηφοφόροι έχουν ψηφίσει μέχρι τις έντεκα, όταν το 2021 συνολικά είχαν ψηφίσει 2300.

Πριν από 2 ώρες , 15 λεπτά

Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πριν από 2 ώρες , 44 λεπτά

To μήνυμα της Άννας Διαμαντοπούλου από την κάλπη

«Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ. Μια ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία. Πάμε κάλπες», είπε, μεταξύ άλλων, η Άννα Διαμαντοπούλου αφού ψήφισε.

Πριν από 3 ώρες , 3 λεπτά

Στην κάλπη και η Νάντια Γιαννακοπούλου

Ψήφισε και η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, καλώντας μεταξύ άλλων τους φίλους του κόμματος να μεταβούν στην κάλπη.

Η κυρία Γιαννακοπούλου έφτασε στο εκλογικό κέντρο στον Αγ. Αντώνιο στις 10:15 μαζί με την μεγάλη της κόρη, η οποία ψήφισε για πρώτη φορά (είναι 16 ετών). «Ηρθε μαζί μου, είναι το γούρι μου» είπε.

Αμέσως μετά την ψήφο της, δήλωσε στις κάμερες:

«Σήμερα είναι μια μεγάλη και ξεχωριστή μέρα για το ΠΑΣΟΚ. Χιλιάδες πολίτες μετά από 3 μήνες διαδικασίας διαλόγου και γιορτής της Δημοκρατίας καλούνται να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους. Να πάρουν στα χέρια τους το κόμμα για μία νέα δυναμική πορεία και αρχή, ώστε η χώρα να έχει στις 14 του μήνα μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες και να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους,για να δώσουν απάντηση απέναντι στους αδιέξοδους μονόδρομους του κ. Μητσοτάκη».

Πριν από 3 ώρες , 14 λεπτά

Ψήφισε στην Ηλεία ο Μιχάλης Κατρίνης

Στην εκλογική του περιφέρεια, στην Ηλεία, ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης. Ο ένας εκ των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, έφτασε στις 9 το πρωί στο Δημαρχείο του Πύργου Ηλείας όπου ψήφισε για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο κόμμα.

«Είμαι αισιόδοξος σε έναν αγώνα ελπιδοφόρο, σε έναν αγώνα που ο κόσμος που συμμετέχει θέλει αλλαγή. Το μήνυμα της ρήξης και της ελπίδας έχει περάσει και σήμερα θα δώσουμε το μήνυμα ενός ΠΑΣΟΚ που επιστρέφει πρωταγωνιστικό, νικηφόρο, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη για τη χώρα και τους πολίτες», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Πριν από 3 ώρες , 27 λεπτά

Σημαντικά αυξημένη η συμμετοχή σε σχέση με το 2021

Αυξημένη σε σχέση με το 2021 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου.

Η προσέλευση των πολιτών στα εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί ανά την Ελλάδα είναι μεγάλη, και μάλιστα σημαντικά μεγαλύτερη από τη συμμετοχή που είχε παρατηρηθεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές.

Πριν από 3 ώρες , 42 λεπτά

Ψηφοφόρος ΠΑΣΟΚ έβαλε τα πράσινα και πήγε στην κάλπη

Μια ψηφοφόρος, θέλοντας να μεταδώσει το κλίμα που επικρατεί στα εκλογικά κέντρα, μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ντυμένη στα πράσινα, πήγε από νωρίς το πρωί της Κυριακής να εκφράσει την προτίμησή της για τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Είμαι μέλος 50 χρόνια παρά λίγους μήνες. Είμαι ευτυχής που για άλλη μια φορά ασκούμε αυτό το δικαίωμα, αυτή τη διαδικασία που άρχισε το 2004. Πραγματικά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενη και ελπίζω από εδώ και μπρος με νέα φόρα να συνεχίσουμε την δραστηριότητά μας».

Πριν από 3 ώρες , 47 λεπτά

Αισιοδοξία για μεγάλη συμμετοχή

Πριν από 4 ώρες , 1 λεπτά

Σκανδαλίδης: Την άλλη Δευτέρα όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια νέα αρχή

«Έχω πει ότι θα είναι πάνω από 300.000 αυτοί που θα ψηφίσουν σήμερα. Φοβάμαι ότι θα πέσω έξω γιατί θα είναι περισσότεροι» δήλωσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος λίγο μετά τις 9 το πρωί προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Την άλλη Δευτέρα όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει μια νέα αρχή» πρόσθεσε. «Ήμουν και είμαι στρατιώτης της παράταξης» σχολίασε στη συνέχεια.

Πριν από 4 ώρες , 3 λεπτά

Ψήφισε ο Χάρης Δούκας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Ο κ. Δούκας χαμογελαστός και ευδιάθετος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις κερδίζουμε την ελπίδα» δήλωσε ο Χάρης Δούκας, ο ένας εκ των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αφού προσήλθε για να ψηφίσει.

Πριν από 4 ώρες , 5 λεπτά

Ψηφίζουν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη προέδρου - Ποια η διαδικασία

Κάνοντας κλικ στην περιφέρεια που επιθυμείτε αμέσως βγάζει δεξιά όλα τα εκλογικά τμήματα και, μάλιστα, υπάρχει και χάρτης για να σας κατευθύνει. Δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06.10.2024 09:00

Σήμερα, 6 Οκτωβρίου, δίνεται η πρώτη μάχη για τον πρώτο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θα καθορίσουν ποιοι θα είναι οι δύο, εκ των έξι διεκδικητών, που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο της 13ης Οκτωβρίου.