Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η τελική μάχη Ανδρουλάκη-Δούκα στην κάλπη

To Live Blog έχει ολοκληρωθεί
Πριν από 14 λεπτά

Το live blog του ethnos.gr ολοκληρώθηκε

Σας ευχαριστούμε που μείνατε συντονισμένοι

Πριν από 21 λεπτά

Συνεχίζει ο Ανδρουλάκης

«Η παράταξή μας θα πορευτεί με αξιοπιστία, σοβαρότητα και προτάσεις. Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ, θα θωρακίσουμε εισόδημα και εργασιακά δικαιώματα, να κάνουμε την οικονομία πιο παραγωγική. Απευθύνω ανοιχτό προσκλητήριο σε όσους είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική».

Πριν από 22 λεπτά

Δηλώσεις Ανδρουλάκη

«Ειδικά αυτή την εποχή που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που τα μάτια των Ελλήνων στρέφονται στην παράταξη. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης και ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν τη διαδικασία.

Συνεχάρη τους συνυποψήφιούς του για τον προεκλογικό αγώνα τους: «Με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ωριμότητα στελεχών. Θέλω να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Από αύριο ενωμένοι θα πάμε το Κίνημά μας ακόμα ψηλότερα».

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας».

Πριν από 26 λεπτά

Δηλώσεις Ανδρουλάκη

«Οι μεγάλες νίκες θα έρθουν όταν είμαστε ενωμένοι απέναντι στη Συντήρησή. Το Κίνημα έχει χρέος να δώσει ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νεότερες γενιές».

Πριν από 28 λεπτά

Με το «να τος, να τος ο πρωθυπουργός» υποδέχθηκαν τον Ανδρουλάκη

Πριν από 32 λεπτά

Από λεπτό σε λεπτό η ομιλία νίκης του Νίκου Ανδρουλάκη

Πριν από 32 λεπτά

Διαμαντοπούλου: Νίκο θερμά συγχαρητήρια! Μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα

Aπό το Βερολίνο η Άννα Διαμαντοπούλου επικοινώνησε και συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Σε δήλωσή της η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος αναφέρει:

«Αγαπητέ Νίκο τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Μια νέα μέρα ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ και τη χώρα.

Πιστεύω βαθειά ότι έχεις την θέληση, την δύναμη και την ικανότητα να κάνεις όλα αυτά που πρέπει, ώστε με στρατηγική και σχέδιο το ΠΑΣΟΚ να γίνει Μεγάλο και Κυβερνών.

Είμαστε μαζί σου!»

Πριν από 33 λεπτά

Το πρακτικό των αποτελεσμάτων

Σήμερα 13/10/2024 και ώρα 22.20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του

συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου.

Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος.

Ανακοινώνεται ότι από τα 908 εκλογικά τμήματα της Χώρας και 19 εκλογικά τμήματα του Αποδήμου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, έλαβαν με σειρά κατάταξης:

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ 59,9%

ΔΟΥΚΑΣ ΧΑΡΗΣ 40,1%

Κατόπιν των ανωτέρω ανακοινώνεται ότι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εκλέγεται ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕΚΑΠ

Η Πρόεδρος Νανά Βρυώνη

Πριν από 1 ώρα , 2 λεπτά

Επικοινωνία Παππά – Ανδρουλάκη

Επικοινωνία είχε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη τον οποίο και συνεχάρη για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του.

Πριν από 1 ώρα , 9 λεπτά

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

  • Ανδρουλάκης 59,92% (125.820)
  • Χάρης Δούκας 40,08% (84.149)
  • Ψηφίσαντες 213.001
  • Έγκυρα 209.969
  • Άκυρα/ λευκά: 3.032
  • Άκυρα: 1.635
  • Λευκά: 1.397

Πριν από 1 ώρα , 13 λεπτά

Στις 10:30 η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Πριν από 1 ώρα , 18 λεπτά

Συγχαρητήρια Γιαννακοπούλου σε Ανδρουλάκη

«Σύντροφε Νίκο, Συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου! Ο λαός του ΠΑΣΟΚ σου έδωσε την εξουσιοδότηση να προχωρήσεις συνθετικά για ένα μεγάλο ΠAΣOK που θα δείξει ότι γίνεται Κίνημα Αλλαγής και κόμμα με κυβερνητικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή με όλες μου τις δυνάμεις», έγραψε η Νάντια Γιαννακοπούλου στα social media.

Πριν από 1 ώρα , 21 λεπτά

Εν αναμονή της νικητήριας ομιλίας Ανδρουλάκη

Πανηγυρική η ατμόσφαιρα στη Χαριλάου Τρικούπη

Πριν από 1 ώρα , 23 λεπτά

Αποτελέσματα στην Α' Θεσσαλονίκης

  • Ανδρουλάκης 56,72%
  • Δούκας 42,18%

Πριν από 1 ώρα , 25 λεπτά

Τα ποσοστά στο 99,46% της επικράτειας

  • Ανδρουλάκης: 59,94%
  • Δούκας: 40,06%

Πριν από 1 ώρα , 29 λεπτά

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον συνεχάρη για την επανεκλογή του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στον κ. Ανδρουλάκη την επιθυμία του να έχουν σύντομα μια συνάντηση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές

Πριν από 1 ώρα , 34 λεπτά

Πρώτη αντίδραση Διαμαντοπούλου

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυρία Διαμαντοπούλου κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να κάνει τις πρώτες του κινήσεις στον δρόμο για το συνέδριο, λέγοντας παράλληλα ότι θα είναι σημαντικός και ο ρόλος του κ. Δούκα.

Τόνισε ακόμη, με νόημα, ότι ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης εκπροσωπεί το 60% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ούτε ο κ. Δούκας το 40%, καλώντας τον πρόεδρο του κόμματος να «διαβάσει» τη νέα ανθρωπογεωγραφία του εκλογικού σώματος.

Η ίδια είπε ότι μπορεί να συνεισφέρει στην επόμενη μέρα του κόμματος, δεν αποκάλυψε ωστόσο αν… περιμένει τηλεφώνημα, όπως ρωτήθηκε, αύριο, από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αρκέστηκε να πει ότι το 20% που πήρε την α’ Κυριακή ήταν σημαντικό και απάντησε στην κριτική ότι, αν δεν κατέβαινε στις εκλογές, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό: «Αυτό είναι πρωτοφανές. Κι ο Ανδρουλάκης αν δεν κατέβαινε κι ο Δούκας αν δεν κατέβαινε, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, τι πάει να πει αυτό; Να απολογηθεί κάποιος, επειδή κατέβηκε υποψήφιος;».

Πριν από 1 ώρα , 42 λεπτά

Γερουλάνος: Προχωράμε ενωμένοι, συντεταγμένοι, αποφασισμένοι

Δήλωση Γερουλάνου μετά την επικράτηση Ανδρουλάκη

Πριν από 1 ώρα , 48 λεπτά

Συγχαρητήρια και από Παπανδρέου

Συγχαρητήρια έδωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του ο Γιώργος Παπανδρέου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. 

Πριν από 1 ώρα , 51 λεπτά

Συγχαρητήρια Κατρίνη στον Ανδρουλάκη

«Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο» έγραψε ο Μιχάλης Κατρίνης στο facebook.

Πριν από 1 ώρα , 54 λεπτά

Ολόκληρη η δήλωση του Χάρη Δούκα

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, γιατί μας τίμησαν στις δύο αυτές πολύ κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες. Θέλω να συγχαρώ τον Νίκο Ανδρουλάκη για τη νίκη του. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Καταφέραμε μέσα 3,5 μήνες να κάνουμε έναν καθαρό και έντιμο αγώνα, χωρίς συμβιβασμούς, απέναντι σε ακραίες επιθέσεις και να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό πολιτικό ρεύμα. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μας, της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνης, της συμμετοχής, της διαφάνειας, της λογοδοσίας, με ενότητα με τη συμμετοχή όλων, για ένα μεγάλο, ανοιχτό, δυνατό ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να κυβερνήσει. Θα είμαι πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ πολύ».

Πριν από 1 ώρα , 57 λεπτά

Συγχαρητήρια Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη με αιχμή για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Επικοινώνησα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έδωσα θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη του και την επανεκλογή του. Συγχαρητήρια και στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, για τις άψογες δημοκρατικές διαδικασίες» ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media ο Στέφανος Κασσελάκης.

Πριν από 1 ώρα , 59 λεπτά

Περίπατος Ανδρουλάκη στην Κρήτη

Πριν από 2 ώρες , 3 λεπτά

Αποτελέσματα στο 97% της ενσωμάτωσης

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 59,93%
  • Χάρης Δούκας: 40,07%

Πριν από 2 ώρες , 4 λεπτά

Δείτε σε βίντεο τη δήλωση του Χάρη Δούκα

Πριν από 2 ώρες , 4 λεπτά

Σύγκρουση Αναστασίου με Γλαβίνα στον αέρα του OPEN

Πριν από 2 ώρες , 5 λεπτά

Μπατζελή στο OPEN: «"Κυανόκρανοι" στην πολιτική δεν υπάρχουν, πρέπει να δίνουν την άποψή τους

Πριν από 2 ώρες , 7 λεπτά

Στις 21:30 η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

Πριν από 2 ώρες , 8 λεπτά

Δηλώσεις από Χάρη Δούκα

«Συγχαίρω τον κ. Ανρουλάκη για τη νίκη του, καταφέραμε μέσα σε τρεις μήνες να κάνουμε έναν καθαρό αγώνα σε ακραίες επιθέσεις», λέει στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ήττα του ο Χάρης Δούκας. «Θα είμαι πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή».

Επιπρόσθετα, ο κ. Δούκας επεσήμανε πως «θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα μεγάλο, δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει»

Πριν από 2 ώρες , 12 λεπτά

Σαχινίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα τρια συμπεράσματα

Ο Φίλιππος Σαχινίδης, τόνισε: «Προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς συνέβη και δεν καταφέραμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, αυξάνοντας τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο σε σχέση με τη συμμετοχή στον πρώτο γύρο. Και έχω προσδιορίσει κάποιους παράγοντες οι οποίοι ενδεχομένως να είναι μέρος της ερμηνείας. Δεν λέω ότι είναι η καθοριστική εξήγηση, αλλά μπορεί να είναι μέρος της ερμηνείας.

Το πρώτο είναι ότι έπαψε να υπάρχει το ενδιαφέρον μεταξύ της πρώτης Κυριακής και της δεύτερης Κυριακής, για να μην πω ότι υπήρχε και ένα κλίμα, τουλάχιστον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αρκετά αν θέλετε έτσι επιθετικό. Αυτό πιστεύω ότι έπαιξε έναν ρόλο και οδήγησε πολλούς στο να μην προσέλθουν στις κάλπες».

«Το δεύτερο συμπέρασμα που ενδεχομένως θα μπορούσε να βγάλει κάποιος ήταν ότι τελικά, ενώ από τις πολλές υποψηφιότητες φάνηκε ότι υπάρχει ένα αίτημα αλλαγής. στο τέλος αποδείχθηκε ότι η αλλαγή αυτή είχε προσωποκεντρικά χαρακτηριστικά. Ότι δηλαδή δεν ήτα η αλλαγή το ζητούμενο, αλλά το πρόσωπο», συνέχισε ο κ. Σαχινίδης.

«Έχουμε αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις που έχουν γίνει με αυτή τη διαδικασία που μπήκε στην πολιτική ζωή της χώρας από το 2004 και που τη θεωρώ μια θετική εξέλιξη, γιατί με αυτόν τον τρόπο προσπαθήσαμε να λύσουμε το πρόβλημα του περιορισμού των ανθρώπων που επιλέγουν τις ηγεσίες. Έχουν ειπωθεί πολλά. Νομίζω ότι θα πρέπει να ξανασκεφτούμε εάν τελικά θα πρέπει να επιμείνουμε ότι μπορεί ένα μέλος ή ένα φίλος να γράφεται στον κατάλογο την ημέρα της ψηφοφορίας».

 

Πριν από 2 ώρες , 14 λεπτά

Αποτελέσματα στη Θεσσαλία στο 76,7% των τμημάτων

  • Ανδρουλάκης: 52,2%
  • Δούκας: 47,8%

Πριν από 2 ώρες , 14 λεπτά

Αποτελέσματα στη Στερεά Ελλάδα στο 67,9% των τμημάτων

  • Ανδρουλάκης: 55,6%
  • Δούκας: 44,4%

Πριν από 2 ώρες , 25 λεπτά

Πάνω από 60% το ποσοστό του Ανδρουλάκη στο 87,93%

  • Ανδρουλάκης: 60,14 %
  • Χάρης Δούκας: 39,86

Πριν από 2 ώρες , 26 λεπτά

Σαρωτικό προβάδισμα Ανδρουλάκη στο Δήμο Αθηναίων στο 69,77% της ενσωμάτωσης

Σαρωτικό προβάδισμα Ανδρουλάκη στο Δήμο Αθηναίων στο 69,77% της ενσωμάτωσης

Πριν από 2 ώρες , 29 λεπτά

Τα αποτελέσματα στο 83% της ενσωμάτωσης

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 59,92%
  • Χάρης Δούκας: 40,08%

Πριν από 2 ώρες , 35 λεπτά

Περισσότερες πληροφορίες για το τηλεφώνημα

Ο Χάρης Δούκας συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον ευχαρίστησε λέγοντας του ότι «προχωράμε όλοι μαζί».

Πριν από 2 ώρες , 38 λεπτά

Τηλεφώνημα Δούκα σε Ανδρουλάκη

Αποδέχεται την ήττα του

Πριν από 2 ώρες , 42 λεπτά

Ξανά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης όπως όλα δείχνουν

  • Ανδρουλάκης: 59,87%
  • Δούκας: 40,13%

Πριν από 2 ώρες , 49 λεπτά

Λάρισα

Σε δύο κάλπες στην πόλη της Λάρισας

  • Ανδρουλάκης 44 ψήφοι
  • Δούκας 59 ψήφοι

  • Ανδρουλάκης 68 ψήφοι
  • Δούκας 75 ψήφοι

Πριν από 2 ώρες , 50 λεπτά

Σε λίγη ώρα θα κάνει τις πρώτες δηλώσεις ο Χάρης Δούκας

Πριν από 2 ώρες , 51 λεπτά

Άνετο προβάδισμα Ανδρουλάκη στην Αττική

Αποτελέσματα στην Αττική (ενσωμάτωση 11,8%)

  • Ανδρουλάκης: 64,1%
  • Δούκας: 35,9%

Πριν από 2 ώρες , 54 λεπτά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης οδεύει σε ανανέωση θητείας

Στο 44,07% της ενσωμάτωσης:

  • Ανδρουλάκης: 59,69%
  • Δούκας: 40,31%

Πριν από 2 ώρες , 58 λεπτά

Τα τελικά στοιχεία για τη συμμετοχή

Ψήφισαν συνολικά 214.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ

Πριν από 3 ώρες , 1 λεπτά

Άνετο προβάδισμα Ανδρουλάκη στο 37,39% της ενσωματωσης

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 59,07%
  • Χάρης Δούκας: 40,93%

Πριν από 3 ώρες , 8 λεπτά

Ψήφισε ο… Ανδρέας Παπανδρέου

Πριν από 3 ώρες , 8 λεπτά

Σκόπελος

  • Ανδρουλάκης 20 ψήφοι
  • Δούκας 20 ψήφοι
  • 2 λευκά

Πριν από 3 ώρες , 9 λεπτά

Δήμος Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά

  • Ανδρουλάκης 30 ψήφοι
  • Δούκας 11 ψήφοι

Πριν από 3 ώρες , 10 λεπτά

Πού καταγράφηκε μεγαλύτερη αποχή

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταφέρει η Κάτια Φωτιάδου, στα μεγάλα αστικά κέντρα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αποχή

Πριν από 3 ώρες , 11 λεπτά

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ψήφισαν 212.269 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Ο αριθμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει τους απόδημους

Πριν από 3 ώρες , 11 λεπτά

Σε λίγο το αποτέλεσμα στο 15% της ενσωμάτωσης

Πριν από 3 ώρες , 12 λεπτά

Μάντζος: Ισχυρά τα μηνύματα της συμμετοχής

Ο Δημήτρης Μάντζος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στο ΕΡΤNews αναφερόμενος στις εκλογές του κόμματος και τα σημαντικά μηνύματα που προκύπτουν από τη συμμετοχή των πολιτών. Ο βουλευτής σημείωσε ότι «τα μηνύματα από τη συμμετοχή σήμερα είναι ισχυρά και είναι και αδιαμφισβήτητα», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, διότι η βάση και η παράταξη δεν διχάζεται».

«Προσέρχεται στις κάλπες και σήμερα, όποια και αν ήταν η προτίμηση των εκλογέων την πρώτη Κυριακή, ένα ισχυρό μήνυμα νομιμοποίησης»

Πριν από 3 ώρες , 14 λεπτά

Αντίπαρος

  • Ανδρουλάκης: 100
  • Δούκας: 25

Πριν από 3 ώρες , 15 λεπτά

Ραψάνη Κοζάνης

  1. Ανδρουλάκης 107
  2. Χάρης Δούκας 23

Πριν από 3 ώρες , 15 λεπτά

Σέρβια Κοζάνης

  1. Ανδρουλακης 194 ψήφοι
  2. Δούκας 97 ψήφοι

Πριν από 3 ώρες , 20 λεπτά

Αλμυρός Μαγνησίας

  • Ανδρουλάκης: 151
  • Δούκας: 51

Πριν από 3 ώρες , 21 λεπτά

Κατούνα Αιτωλοακαρνανίας

  • Δούκας 153
  • Ανδρουλάκης 66

Πριν από 3 ώρες , 22 λεπτά

Φολέγανδρος

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 44
  • Χάρης Δούκας: 6

Πριν από 3 ώρες , 23 λεπτά

Στεφανοβίκειο Μαγνησίας

  • Ανδρουλάκης: 99
  • Δούκας: 81
  • Ψήφισαν: 180

Πριν από 3 ώρες , 24 λεπτά

Αποτελέσματα στην Αντίπαρο

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 111 ψήφοι
  • Χάρης Δούκας: 25 ψήφοι

Πριν από 3 ώρες , 25 λεπτά

Αποτελέσματα στην Αίγινα

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 177 ψήφοι
  • Χάρης Δούκας: 54 ψήφοι

Πριν από 3 ώρες , 31 λεπτά

Τα στοιχεία συμμετοχής από την Κρήτη

Σύμφωνα με το creta24, σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταγραφή:

  • Στο ν. Ηρακλείου στο πρώτο γύρο ψήφισαν 16.504 πολίτες , ενώ σήμερα 13.094
  • Στο ν. Χανίων στο πρώτο γύρο ψήφισαν 4.494 πολίτες , ενώ σήμερα 3.418
  • Στο ν. Ρεθύμνου στο πρώτο γύρο ψήφισαν 5.000 πολίτες , ενώ σήμερα 3.892
  • Στο ν. Λασιθίου στο πρώτο γύρο ψήφισαν 3.479 πολίτες , ενώ σήμερα 2.817.

Πριν από 3 ώρες , 32 λεπτά

Ξεκίνησε η καταμέτρηση

Πριν από 3 ώρες , 35 λεπτά

Έκλεισαν οι κάλπες

Θυμίζουμε ότι με δεδομένη την παράταση μισής ώρας, όπως μετέδωσε η Κάτια Φωτιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, στις 20:30 με 21:00 το βράδυ θα έχουμε μια ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος, όταν και θα έχει ενσωματωθεί το 60% της επικράτειας. Εκείνη την ώρα θα ξέρουμε εάν ο πρώτος θα έχει ασφαλή απόσταση από τον δεύτερο ή θα έχουμε βραδιά θρίλερ.

Πριν από 3 ώρες , 39 λεπτά

Ανδρουλάκης και στις Βρυξέλλες

  • 78 Νίκος Ανδρουλάκης
  • 51 Χάρης Δούκας
  • Συνολικά ψήφισαν 136 άτομα
  • 129 έγκυρα

Πριν από 3 ώρες , 40 λεπτά

Κέρδισε στο Λονδίνο ο Ανδρουλάκης

  • Νίκος Ανδρουλάκης 71
  • Χάρης Δούκας 28
  • Άκυρα/Λευκά 4
  • Συνολικά ψήφισαν 103 άτομα

Πριν από 3 ώρες , 50 λεπτά

Αποτελέσματα από Αυστραλία

Στο Σίδνεϋ, ψήφισαν 47 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 38 ψήφους
  • Χάρης Δούκας 9 ψήφους

Στη Μελβούρνη ψήφισαν 30 άτομα:

  • Χάρης Δούκας 22 ψήφους
  • Νίκος Ανδρουλάκης 8

Πριν από 4 ώρες , 1 λεπτά

Ψήφισαν 211.000 έως τις 19:00

Πριν από 4 ώρες , 19 λεπτά

Πότε αναμένονται τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα

Στις 20:30 με 21:00 το βράδυ θα έχουμε μια ασφαλή εκτίμηση αποτελέσματος, όταν και θα έχει ενσωματωθεί το 60% της επικράτειας, όπως μετέδωσε η Κάτια Φωτιάδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Εκείνη την ώρα θα ξέρουμε εάν ο πρώτος θα έχει ασφαλή απόσταση από τον δεύτερο ή θα έχουμε βραδιά θρίλερ.

Πριν από 4 ώρες , 25 λεπτά

Νεα στοιχεία για τη συμμετοχή

Έως τις 18:30 ψήφισαν 201.654. Μειωμένη η συμμετοχή κατά 26,8%

Πριν από 4 ώρες , 57 λεπτά

Μισή ώρα παράταση στις εκλογές, στις 19:30 κλείνουν οι κάλπες

Πριν από 5 ώρες , 13 λεπτά

Συνεχίζεται η ροή ψηφοφόρων

Πριν από 5 ώρες , 28 λεπτά

Νέα στοιχεία

Πάνω από 180.000 ψήφισαν έως τις 17:00. Συγκεκριμένα ψήφισαν 181.657 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ. Μειωμένη 20% η συμμετοχή

Πριν από 5 ώρες , 41 λεπτά

Αποτελέσματα στο Μεγανήσι

Σήμερα ψήφισαν 35 μέλη, δηλαδή λίγο παραπάνω από μισούς από τους 63 που προσήλθαν στον πρώτο γύρο.

Οι υποψήφιοι έλαβαν:

Ανδρουλάκης 22 ψήφους

Δούκας 12

Άκυρα 1

Πριν από 5 ώρες , 42 λεπτά

Πάνω από 166.000 ψήφισαν έως τις 16:00

Η συμμετοχή στις 16:00 ανήλθε στους 166.589 ψηφίσαντες ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 212.000

Πριν από 5 ώρες , 55 λεπτά

Ανδρουλάκης: Ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας

Πριν από 6 ώρες , 16 λεπτά

Γιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ενωμένο και δυνατό για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κοινωνίας

«Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει από αυτήν τη διαδικασία και δυναμωμένο και ενωμένο, προκειμένου να ανταποκριθεί στο κάλεσμα και την απαίτηση της κοινωνίας», δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία στις εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο του κόμματος στον α' γύρο ήταν έκτη στη σειρά.

Πριν από 6 ώρες , 31 λεπτά

Χωρίς απρόοπτα οι εκλογές στη Μυτιλήνη

Πριν από 6 ώρες , 31 λεπτά

Οριακά πάνω από 200.000 θα είναι η συμμετοχή

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Πριν από 6 ώρες , 50 λεπτά

Γερουλάνος: «Αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης»

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ψήφισε για τον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος.

Εξερχόμενος της αίθουσας ο κ. Γερουλάνος είπε: «Σήμερα ολοκληρώνεται μια εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία που εξελίχθηκε εξαιρετικά ομαλά και συντεταγμένα. Καλώ όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να έρθουν και σήμερα να ψηφίσουν. Το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα σεβαστό. Αύριο ξεκινά μία καινούρια ημέρα, όποιος και αν κερδίσει. Αύριο πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης προς τη ΝΔ και συντεταγμένη πορεία για να νικήσουμε τις επόμενες εκλογές».

Πριν από 7 ώρες , 0 λεπτά

Αρκετά μειωμένη η συμμετοχή

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες είναι 20% μειωμένη σε σχέση με την περασμένη Κυριακή, ενώ εκτιμάται πως το ποσοστό αποχής θα ανέβει παραπάνω όσο προχωράμε προς τις 19:00

Πριν από 7 ώρες , 20 λεπτά

Στιγμιότυπα από τα εκλογικά τμήματα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI) gallery

Εκλογές ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI) gallery

Εκλογές ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI) gallery

Εκλογές ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI)

Πριν από 7 ώρες , 21 λεπτά

Ψήφισε και η Διαμαντοπούλου

«Σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον εκλεγμένο πρόεδρο του. Τη Δευτέρα, ξεκινάει μία νέα ημέρα που προτεραιότητά μας είναι η πολιτική για τη χώρα και για την παράταξη. Την επόμενη μέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί, ούτε παράπονα, ούτε απογοητεύσεις. Ο πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει τα ρεύματα και τις απόψεις, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στη νέα ανθρωπογεωγραφία μετά τις εκλογές. Θα πρέπει να τα συνθέσει για μία νέα ενιαία στρατηγική και σχέδιο. Για να οδηγηθούμε συντεταγμένα σε ένα συνέδριο και να βάλουμε πλώρη για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Θα είμαι εδώ και θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Πριν από 7 ώρες , 32 λεπτά

Ψήφισαν 149.783 έως τις 15:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ΕΔΕΚΑΠ, έως τις 15:00 ψήφισαν 149.783 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Πριν από 7 ώρες , 48 λεπτά

Πότε θα έχουμε εικόνα για το τελικό αποτέλεσμα

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως μια πρώτη σαφής εικόνα για το αποτέλεσμα θα έχει σχηματιστεί περί τις 20:00 όταν και το ποσοστό ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων θα φτάνει στο 60%.

Πριν από 7 ώρες , 50 λεπτά

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διατυπώνει προοδευτική εφαρμόσιμη πρόταση

"Το ΠΑΣΟΚ μέσα από την μεγάλη του διαδρομή, με τα θετικά της και τα αρνητικά της, έχει μάθει καλά ότι τα κόμματα υπάρχουν για να εκφράζουν την κοινωνία, να υπηρετούν τη δημοκρατία και φυσικά, να προστατεύουν το εθνικό συμφέρον. Το συμφέρον της πατρίδας", δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, βγαίνοντας από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Πριν από 8 ώρες , 40 λεπτά

Η συμμετοχή έως τις 14:00

Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Λίγο πριν τις 14:00 η συμμετοχή ήταν στις 130.617. Σε σχέση με τον α΄γύρο υπάρχει μέχρι στιγμής μια πτώση της τάξεως του 18%.

Πριν από 8 ώρες , 47 λεπτά

Ψήφισε ο Κώστας Λαλιώτης

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να ψηφίσει στον β΄γύρο των εκλογών και ο πρώην υπουργός, Κώστας Λαλιώτης.

Δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση, όμως συνομίλησε, και φωτογραφήθηκε, με πολλούς φίλους του ΠΑΣΟΚ που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο Πνευματικό Κέντρο.

Πριν από 9 ώρες , 10 λεπτά

Ψήφισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Πριν από 9 ώρες , 17 λεπτά

Με τεχνικά μικροπροβλήματα και λάθη ψηφοφόρων προχωρά η εκλογική διαδικασία

Με μικροπροβλήματα που αφορούν την ταυτοποίηση ψηφοφόρων στο σύστημα με τα τάμπλετ συνεχίζεται η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.  

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Πριν από 9 ώρες , 43 λεπτά

Σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ

Πριν από 9 ώρες , 52 λεπτά

Στους Αγ. Θεοδώρους ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης

Το μεσημέρι της Κυριακής ψήφισε στο εκλογικό κέντρο για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ στο ΚΑΠΗ Αγ Θεοδώρων, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης, συνοδευόμενος απο τη σύζυγό του, συμμετείχε στον 2ο γύρο της διαδικασίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ήταν ευδιάθετος και δεν προέβη σε δηλώσεις.

Πριν από 10 ώρες , 1 λεπτά

Μικρότερη η συμμετοχή στον β’ γύρο έως τώρα

Μειωμένη είναι μέχρι στιγμής η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

 Ως αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει 104.000 και - 12,8% σε σχέση με τον α' γύρο, της προηγούμενης Κυριακής (6/10).

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα κι λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Πριν από 10 ώρες , 19 λεπτά

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα στα social media για τις εκλογές

Πριν από 10 ώρες , 26 λεπτά

Ψήφισε η Άννα Διαμαντοπούλου

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η Άννα Διαμαντοπούλου ψήφισε για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Εξερχόμενη από το εκλογικό κέντρο η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Την επόμενη μέρα θα είμαι εδώ και θα προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις. Σήμερα το βράδυ θα έχουμε εκλεγμένο πρόεδρο. Από Δευτέρα προτεραιότητα είναι η πολιτική για τη χώρα και την παράταξη. Δεν χωράνε ούτε παράπονα, ούτε απογοητεύσεις».

Πριν από 10 ώρες , 46 λεπτά

Το επικοινωνιακό παρασκήνιο της προεκλογικής εσωκομματικής εκστρατείας στο ΠΑΣΟΚ

Ο αναλυτής εκλογικής συμπεριφοράς Απόστολος Πιστόλας και ο επικοινωνιολόγος Θάνος Μπελαλίδης αναφέρθηκαν στο θέμα της προεκλογικής εσωκομματικής εκστρατείας στο ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN.

 

Πριν από 10 ώρες , 52 λεπτά

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι τετράποδοι φίλοι που συνόδευσαν τους ψηφοφόρους

ΠΑΣΟΚ εκλογές (EUROKINISSI)

Πριν από 10 ώρες , 59 λεπτά

Ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ψήφισε και εκείνος το πρωί της Κυριακής (13/10) για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Εξερχόμενος, τόνισε πως «κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά ισχυρό με την ψήφο μας. Το ΠΑΣΟΚ ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας μας».

Πριν από 11 ώρες , 3 λεπτά

Νίκη Ανδρουλάκη στο Σίδνεϋ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε την πρώτη νίκη καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από το μακρινό Σίδνεϋ, όπου επικράτησε με 38-9 του Χάρη Δούκα.

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ψηφίσαντες: 47

Ανδρουλάκης: 38

Δούκας: 9

Πριν από 11 ώρες , 30 λεπτά

Η ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για τις εκλογές

Πριν από 11 ώρες , 46 λεπτά

62.023 ψήφοι έως τις 11 το πρωί

Συνεχίζονται ομαλά οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Συνολικά 62.023 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει στον σημερινό δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών έως τις 11 το πρωί, σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση από τη Χαρ. Τρικούπη.

Πριν από 12 ώρες , 10 λεπτά

Ψήφισε και ο Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος ψήφισε στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη ημέρα. «Δεν έχουμε χρόνο. Από αύριο πρέπει να ασκήσουμε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Πριν από 12 ώρες , 14 λεπτά

Ικανοποίηση από την προσέλευση του κόσμου

Τη  ικανοποίησή τους εκφράζουν στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ από την προσέλευση του κόσμου στα εκλογικά κέντρα. Στο Ίλιον η κίνηση είναι 30% πάνω σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του υπεύθυνου του εκλογικού τμήματος Ιλίου, Λουκά Ραλλία, όπου και ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πριν από 12 ώρες , 30 λεπτά

Ψήφισε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε πριν από λίγο στο Ίλιον στο δεύτερο γύρο εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.    

«Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής του τόπου. Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες ανθρώπους που πάλεψαν όλα τα χρόνια. Αφήνουμε πίσω το παρελθόν. Ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Ζητώ την εμπιστοσύνη του κόσμου για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Για να κάνουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή και μια κοινωνία πιο δίκαιη» ανέφερε κατά την έξοδό του από το εκλογικό κέντρο.

Πριν από 12 ώρες , 39 λεπτά

Ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου

Στο Περιστέρι ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Ολοκληρώνεται ο δεύτερος γύρος της εσωκομματικής διαδικασίας. Θέλω να καλέσω όλους τους πολίτες που δυνάμωσαν το ΠΑΣΟΚ με αυτή την διαδικασία να προσέλθουν και σήμερα στις κάλπες. Το ΠΑΣΟΚ θα βγει πιο δυνατό με νέα αλλαγή και ορμή» ανέφερε μεταξύ άλλων στους εκπροσώπους του Τύπου.

Πριν από 12 ώρες , 50 λεπτά

32.764 άτομα έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα

Μαζική είναι η συμμετοχή των ψηφοφόρων στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ήδη έχουν ψηφίσει 32.764 άτομα, 1.000 περισσότερα δηλαδή από την αντίστοιχη ώρα την πρώτη Κυριακή.

Πριν από 12 ώρες , 56 λεπτά

Πώς γίνεται η ταυτοποίηση η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα, εκτός αν απαιτηθεί να δοθεί παράταση.

Πώς όμως γίνεται η ταυτοποίηση των ψηφοφόρων; Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Πριν από 13 ώρες , 6 λεπτά

Κατρίνης: «Στόχος να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ δύναμη αλλαγής»

Στο Δημαρχείο Πύργου ψήφισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Για περισσότερα μπείτε ΕΔΩ

Πριν από 13 ώρες , 13 λεπτά

Η εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται ομαλά

ΠΑΣΟΚ (EUROKINISSI)

Πριν από 13 ώρες , 23 λεπτά

Στις 10:00 θα ψηφίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ψηφίσει στις 10:00 σε εκλογικό κέντρο στο Ίλιον για τον β΄γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Πριν από 13 ώρες , 25 λεπτά

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν ψηφίσει ήδη 15.725 άτομα

Πριν από 13 ώρες , 29 λεπτά

Ψήφισε ο Χάρης Δούκας

Ο Χάρης Δούκας βρέθηκε στις 9 το πρωί στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου της Αθήνας για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Πριν από 13 ώρες , 41 λεπτά

Από τις 7 το πρωί εκατοντάδες ψηφοφόροι προσφεύγουν στα εκλογικά κέντρα. Να σημειωθεί πως δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι έδωσαν το «παρών» στην πρώτη εκλογική Κυριακή.

Πριν από 13 ώρες , 43 λεπτά

Η ώρα του ΠΑΣΟΚ

Στις κάλπες για την δεύτερη και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση ξανά οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ με Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να δίνουν τη μάχη τους για την προεδρία του Κινήματος.

13.10.2024 20:28

Έφτασε η ώρα της τελικής αναμέτρησης ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα για την ανάδειξη του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. Οι φίλοι και τα μέλη του κόμματος σπεύδουν σήμερα στην κάλπη, προκειμένου να αποφασίσουν για τον επόμενο αρχηγό. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο Live Blog του ethnos.gr.