Market|07.05.2021 17:00

Ψηφιακή Μέριμνα: H Lenovo φροντίζει για μικρούς και μεγάλους – Πώς θα λάβετε επιδότηση για tablet ή υπολογιστή

Newsroom

Ενα βήμα πιο κοντά στην τηλεκπαίδευση έφερε η πανδημία τους μαθητές αλλά και τους φοιτητές, οι οποίοι εν μέσω lockdown κλήθηκαν να διαχειριστούν όχι μόνο την πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο αλλά και τις νέες τεχνολογίες, με τις οποίες μπορεί κάποιοι να ήταν εξοικειωμένοι, σίγουρα όμως όχι σε τέτοιο βαθμό. Τα laptops, οι επιτραπέζιοι υπολογιστές και τα tablets ήταν ανέκαθεν απαραίτητα εργαλεία -ιδίως για τους φοιτητές -όμως ο κορονοϊός ανέδειξε την σημασία τους ακόμα περισσότερο.

Ο στόχος της Ψηφιακής Μέριμνας

Ως εκ τούτου, το διάστημα της καραντίνας κλήθηκαν να προμηθευτούν τον κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, ακόμα κι αυτοί που δεν τον είχαν. Σε όλες αυτές τις οικογένειες που δυσκολεύονται να διαθέσουν χρήματα για την αγορά ενός laptop ή ενός tablet απευθύνεται το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας που, μέσω επιδότησης 200€ για την αγορά εξοπλισμού (tablet, φορητός ή προσωπικός υπολογιστής), διευκολύνει την πρόσβασή μαθητών και φοιτητών στην τηλεκπαίδευση και προσφέρει τα μέσα για να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες.

Οι καλύτερες επιλογές για όσους έχουν ανάγκη

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας, η Lenovo,  ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, προσφέρει την δυνατότητα σε μαθητές και φοιτητές να αποκτήσουν το δικό τους tablet ή laptop και να κάνουν την διαδικασία της μάθησης ακόμα πιο εύκολη και ενδιαφέρουσα. 

Οι προτάσεις, μάλιστα, απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Για όσους, για παράδειγμα, αναζητούν έναν φορητό υπολογιστή με δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, συνίσταται η σειρά Ideapad 3, με μοντέλα 14, 15 και 17 ιντσών, επεξεργαστές AMD ή Intel, καθώς και πολλές και ενδιαφέρουσες λειτουργίες, όπως το κλείστρο της κάμερας για μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικότητας. Μία σειρά που μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο τις ανάγκες μάθησης, όσο και αυτές της ψυχαγωγίας. 

Από την άλλη, για όσους προτιμούν να μεταφέρουν εύκολα την συσκευή τους, ενδείκνυνται τα μοντέλα της σειράς Ideapad 1, σε 11 ίντσες, με χαμηλό βάρος και πολύ καλές επιδόσεις, ώστε να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των μαθητών.


IDEAPAD 3 14INCH IMR PLATINUM GREY

IDEAPAD S150 14 PLATINUM GREY

Προτάσεις για τους μικρότερους μαθητές

Η Lenovo, ωστόσο δίνει ιδιαίτερη σημασία και στους μικρούς μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους κλήθηκαν για πρώτη φορά να επικοινωνήσουν με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους μέσω της οθόνης ενός υπολογιστή. Για την περίπτωση αυτή, ειδικότερα, πιθανόν να προσφέρεται καλύτερα η χρήση ενός tablet. Για παράδειγμα, τα δεύτερης γενιάς M10 HD και M10 FHD Plus, με οθόνη 10,1 και 10,3 ιντσών, αντίστοιχα, και κάμερα με ανάλυση στα 8 megapixel για καλύτερα video calls, αλλά και μαθήματα εξ αποστάσεως. Tα συγκεκριμένα μοντέλα παρέχουν όλες τις δυνατότητες εκείνες ώστε ένας μαθητής να απολαύσει στο έπακρο την online διαδικασία της εκπαίδευσης. Σαφώς, τα εν λόγω εργαλεία θα συντροφεύσουν τους μαθητές μέχρι την πλήρη επιστροφή στα σχολεία, ενώ παράλληλα θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν πλήρως στην ψηφιακή εποχή που ήρθε για να μείνει.


TAB M10 HD IRON GREY BACK(Gen2)

ΤAB M10 FHD(Gen2) 

TAB M10 HD(Gen2)


Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα υλοποιείται από τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η επιλογή των μαθητών και των φοιτητών θα γίνει βάσει κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων ενώ έχει στόχο την στήριξη 325.000 οικογενειών με 560.000 παιδιά και νέους ηλικίας 4 έως 24 ετών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 112 εκατ. ευρώ, που θεωρείται ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς πληροφορικής.

φοιτητέςtabletμαθητέςLenovoυπολογιστής