Market|03.10.2024 13:49

Και ξαφνικά, το Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», γέμισε βραβευμένες, τοπικές λιχουδιές: Όσα έγιναν στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», έλαβε χώρα ένα πολύ ξεχωριστό event.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, επισκέπτες και επιβάτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βραβευμένες, τοπικές λιχουδιές στο πλαίσιο Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Δήμο Θέρμης και την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η Fraport Greece περίμενε το κοινό στον χώρο των αναχωρήσεων του αεροδρομίου, πριν τον έλεγχο των επιβατών, με σκοπό την ανάδειξη της βραβευμένης τοπικής γαστρονομίας, ως βασικού συστατικού της εξαιρετικής τουριστικής εμπειρίας που προσφέρει ο προορισμός.

Δεν είναι τυχαίο ότι, η πρώτη εικόνα που παίρνουν από μία άλλη πόλη τουρίστες και επισκέπτες είναι οι πύλες εισόδου της. Σε 14 ελληνικές πόλης, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για αυτή την πρώτη εντύπωση – και τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Tον Αύγουστο του 2024, σε Μύκονο, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο,  Σάμο, Άκτιο, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κω και Μυτιλήνη, 6.525.028 επισκέπτες προσγειώθηκαν σε ένα (τουλάχιστον) από τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece – αριθμός αυξημένος κατά 6,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2023. Συγκεκριμένα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, έως και τον Αύγουστο του 2024, 834.845 επιβάτες είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την ταξιδιωτική αυτή εμπειρία με τους καλύτερους οιωνούς.

Η πολυσύνθετη και πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, μάλιστα, έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μέσω της ένταξής της στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο η εκδήλωση φέτος εστίασε με την παρουσία των τριών Chef Ambassadors της πόλης που έδωσαν το «παρών» και υποδέχτηκαν τους αναχωρούντες επιβάτες, αφότου οι τελευταίοι μυήθηκαν στις εξαιρετικές γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας – παίρνοντας, με αυτό τον τρόπο, μαζί τους, μία τελευταία, όμορφη ανάμνηση από τη μαγευτική Θεσσαλονίκη.

Στόχος της δράσης δεν είναι άλλος από την προβολή της πολυσύνθετης τουριστικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, μέσω της ανάδειξης της υψηλής γαστρονομικής της δυναμικής. Σε αυτό, η Fraport Greece, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προσέφεραν στους επιβάτες του αεροδρομίου Μακεδονία μία μοναδική εμπειρία που συνδυάζει τη φιλοξενία με την τοπική παράδοση.

Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Greece, κ. Γιώργος Βήλος, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας ότι, «Σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς, γιορτάσαμε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μαζί με τους επιβάτες του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», σε μια εκδήλωση που βασικό της ζητούμενο ήταν η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας ως μία κορυφαία εμπειρία για τους επισκέπτες της πόλης, που σε συνδυασμό με τη μοναδική ελληνική φιλοξενία προσφέρουν αλησμόνητες στιγμές στους επισκέπτες της».

ειδήσεις τώραFraport GreeceγαστρονομίαΘεσσαλονίκηαεροδρόμιο ΜακεδονίαΠαγκόσμια Ημέρα Τουρισμού