Η ιστορία της Nestle στην ελληνική αγορά άρχισε να γράφεται πριν από 125 χρόνια
NewsroomΜία σπουδαία επέτειο, τα 125 χρόνια παρουσίας και αδιάλειπτης προσφοράς της στην ελληνική αγορά γιορτάζει φέτος η Nestle.
Ήταν το 1899, όταν πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας το πρώτο βρεφικό προϊόν, το «γαλακτούχον άλευρον Nestle», γνωστό διαχρονικά ως Farine Lactee. Από τότε μέχρι και σήμερα, η Nestle εξακολουθεί να δημιουργεί προϊόντα υψηλής ποιότητας για όλα τα στάδια της ζωής, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές για το περιβάλλον και την κοινωνία.
Η Nestle κάνει πράξη τον σκοπό της με μια ευρεία γκάμα προϊόντων που γράφουν τη δική τους ιστορία, εδώ και τρεις αιώνες. Μεταξύ αυτών και ο διάσημος Nescafe Frappe, ο οποίος μάλιστα αποτελεί απαραίτητο συστατικό της ελληνικής καινοτομίας, που γεννήθηκε το 1957 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, τα δημητριακά πρωϊνού, φυτικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα βρεφικής διατροφής και πολλά ακόμα προϊόντα που φέρουν την υπογραφή της Nestle, ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, σε κάθε στάδιο της ζωής τους.
«Διαβεβαιώνουμε ότι θα μείνουμε αφοσιωμένοι στη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας»
Αναφερόμενος στη μακρόχρονη ιστορία της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, επεσήμανε: «Τα 125 χρόνια της Nestle στην Ελλάδα, αποτελούν απόδειξη της δέσμευσής μας για την παροχή ενός εκτεταμένου προϊοντικού χαρτοφυλακίου που βασίζεται στη διαρκή έρευνα και ανάπτυξη, πάντα με σεβασμό στον πλανήτη. Μας τιμά η εμπιστοσύνη των καταναλωτών όλα αυτά τα χρόνια και εμείς από την πλευρά μας τους διαβεβαιώνουμε ότι θα μείνουμε αφοσιωμένοι στη διάθεση προϊόντων υψηλής ποιότητας που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και ταυτόχρονα συμβάλλουν σε ένα βιώσιμο μέλλον».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Έρευνας & Ανάπτυξης στη βιομηχανία τροφίμων, με περισσότερους από 5.000 ειδικούς σε 23 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, που εργάζονται στα πεδία της έρευνας συσκευασιών, της ασφάλειας τροφίμων, των κλινικών μελετών, του αγροδιατροφικού τομέα και της επιστήμης υγείας και διατροφής.
Ωστόσο, η μακρόχρονη πορεία της εταιρείας δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει καθημερινά στην ελληνική οικογένεια, αλλά και των υπεύθυνων εταιρικών πρακτικών που εφαρμόζει καθώς και των ανθρώπων της, που αποτελούν το πολυτιμότερο εφόδιο της. Η Nestle απασχολεί περίπου 1.000 εργαζόμενους και διαθέτει δύο εργοστάσια: ένα στα Οινόφυτα Βοιωτίας - όπου γίνεται η παραγωγή όλης της γκάμας του ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος, από την πρώτη ύλη μέχρι και τη συσκευασία, συσκευάζεται ο στιγμιαίος καφές Nescafe και από το 2019 παράγεται εκεί και ο espresso Buondi Craft - και ένα στο Μοναστηράκι Βόνιτσας για την παραγωγή και εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή.
Η Nestle σήμερα δραστηριοποιείται σε δέκα κατηγορίες που περιλαμβάνουν προϊόντα τα οποία μεγάλωσαν μαζί με την ελληνική ιστορία. Βάζοντας στο επίκεντρο τη βιωσιμότητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέλλον των τροφίμων, σε ένα σύγχρονο και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, η Nestle δεσμεύεται να συνεχίσει να καινοτομεί και να χτίζει μακροπρόθεσμη αξία στην ελληνική αγορά, με υπευθυνότητα και σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία.
- Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
- Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
- Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό