Moto|07.10.2023 07:41

Kawasaki Versys 2024 - Χρονιά χρωματικών αλλαγών για την crossover οικογένεια από το Akashi

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

H Kawasaki, για το 2024, προχώρησε σε χρωματική ανανέωση των Versys 650 και Versys 1000, χωρίς κάποια μηχανολογική αλλαγή, σε σχέση με τα μοντέλα του 2023.

Versys 650

Τελευταία φορά που το Versys 650 δέχτηκε εκτεταμένες αλλαγές ήταν το 2022, όταν η Kawasaki εκσυγχρόνισε το μεσαίου κυβισμού crossover της, το οποίο εφοδιάστηκε με traction control 2 επιπέδων, έγχρωμη TFT οθόνη με δυνατότητα συνδεσιμότητας, ψηλότερη και ρυθμιζόμενη ζελατίνα και full LED φωτιστικά σώματα. Το 2024 συνεχίζει την πορεία του, δεχόμενο μόνο χρωματικές αλλαγές, όπως και το 2023.

Για τη νέα χρονιά, το Versys 650 θα κυκλοφορήσει σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς. Πέραν από το κλασσικό πράσινο Metallic Flat Spark Black/Candy Lime Green, υπάρχουν το σκοτεινό Metallic Spark Black/Metallic Flat Spark Black και ο νέος μαύρος-γκρι συνδυασμός με κόκκινες λεπτομέρειες, που η Kawasaki ονομάζει Metallic Matte Dark Gray/Ebony.

Ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 649 κυβικών διατηρεί την απόδοση των 65,7 ίππων στις 8.500 στροφές, ενώ ο βασικός εξοπλισμός που περιλαμβάνει το KTRC, την TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, τα LED φωτιστικά σώματα, το δικάναλο ABS, ακολουθεί το μοντέλο των πράσινων και το 2024.

Οι τροχοί των 17 ιντσών, μπροστά και πίσω, παραμένουν χυτοί με μπράτσα, ενώ το ρεζερβουάρ διατηρεί τα 21 του λίτρα. Το ονομαστικό βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 219 κιλά.

Η Kawasaki παρουσίασε τη βασική έκδοση της μοτοσυκλέτας, όσον αφορά τον εξοπλισμό. Όπως όμως ανακοίνωσε, σύντομα θα κυκλοφορήσουν και οι υπόλοιπες εκδόσεις, με τέσσερα διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, ίδιες με αυτές του 2023, ενώ στην κορυφή θα συνεχίσει να βρίσκεται η Tourer Plus.

Versys 1000

Ο μεγάλος αδελφός του Versys 650, συνεχίζει την πορεία του, έχοντας τρεις διαφορετικές εκδόσεις, όπως και το 2023, που ξεχωρίζουν από τα αξεσουάρ τους. Έτσι ο υγρόψυκτος, τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 1.048 κυβικών διατηρεί την απόδοση των 118,3 ίππων στις 9.000 στροφές και των 10,4 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 7.500 στροφές.

Η βασική, Versys 1000, έρχεται εξοπλισμένη με Cruise Control, KTRC traction control, Power Modes, συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση και το έξυπνο ABS της Kawasaki. Η Kawasaki διαθέτει τρία πακέτα εξοπλισμού για αυτή την έκδοση, τα Versys 1000 Tourer, Versys 1000 Tourer Plus και Grand Tourer. Ο χρωματισμός παραμένει ο ίδιος, δηλαδή ο Metallic Matte Graphensteel Gray/Metallic Spark Black.

Προχωρώντας στη Versys 1000 S, πέραν του βασικού εξοπλισμού, αυτή διαθέτει, quickhisfter up/down, για αλλαγές χωρίς την χρήση συμπλέκτη, LED φωτιστικά σώματα με τεχνολογία cornering, για να φωτίζουν το εσωτερικό της στροφής, έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων, θερμαινόμενα grip και χούφτες. Για το 2024 η έκδοση S θα έρχεται σε δύο διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, τους Metallic Diablo Black/Metallic Phantom Silver και Metallic Matte Dark Gray/Metallic Diablo Black.

Η τρίτη, και κορυφαία από πλευράς εξοπλισμού έκδοση, είναι η Versys 1000 SE. Στα συν από τον εξοπλισμό της S είναι οι ημι-ενεργητικές αναρτήσεις της Showa. Η SE έρχεται και αυτή σε δύο χρωματισμούς, με τον Metallic Diablo Black/Metallic Phantom Silver να είναι αυτός που απαντάται και στην S, και τον Metallic Matte Dark Gray/Metallic Diablo Black.

Όπως και στη βασική, έτσι και για τις υπόλοιπες δύο εκδόσεις, η Kawasaki παρέχει τέσσερα διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, προκειμένου ο κάθε αναβάτης να φέρει τα Versys 1000 S & SE στα γούστα του. Έτσι, στον κατάλογο των πράσινων βρίσκονται οι Urban, Tourer, Grand Tourer και Grand Tourer Plus Edition. Τα παραπάνω πακέτα περιλαμβάνουν διάφορα επιπλέον αξεσουάρ, όπως βαλίτσες κ.α

Kawasakiειδήσεις τώρα