Moto|18.10.2023 08:15

VOGE SR4 MAX SMART - Κορυφαία εξοπλισμένη πρόταση στα scooter μεσαίας κατηγορίας

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Αν η VOGE έκανε άμεσα αισθητή την παρουσία της στην αγορά των Scooter μεσαίου κυβισμού με το πρώτο της όχημα SR4 MAX, τώρα περνάει τα όρια με το SR4 MAX SMART που σημειώνει… εξοπλιστικό ρεκόρ!

Όπως συμβαίνει με όλα τα δίκυκλα της VOGE, η ποιότητα κατασκευής, ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας και οι επιδόσεις συνδυάζονται με τον υπέρ-πλούσιο βασικό εξοπλισμό, με το νέο σκούτερ της εταιρείας να μην αποτελεί εξαίρεση.

Το SR4 MAX SMART βασίζεται στο SR4 MAX, έτσι, χρησιμοποιεί τον ίδιο υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα των 350 κυβικών με απόδοση 33,5 ίππους στις 7.500 στροφές και 3,56 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές. Το ρεζερβουάρ είναι και εδώ χωρητικότητας 12,8 λίτρων, με το ονομαστικό βάρος να ανακοινώνεται στα 198 κιλά. Οι τροχοί είναι 15 ιντσών μπροστά, και 14 ιντσών πίσω.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει αναρτήσεις της Kayaba με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ πίσω, δισκόφρενα με ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες της, θυγατρικής της Brembo, J.JUAN και ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Pirelli Angel.

Στον τομέα των ηλεκτρονικών βρίσκονται δικάναλο ABS της Continental, σύστημα traction control, σύστημα προειδοποίησης απότομου φρεναρίσματος ESS, ένδειξη πίεσης ελαστικών TPMS, full LED φωτιστικά σώματα με λειτουργία cornering, αλλά και “Follow me home”, όπου τα φώτα παραμένουν αναμμένα μετά το σβήσιμο του κινητήρα. Μη φεύγετε, έχουμε κι άλλα! Keyless σύστημα εκκίνησης, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας, όπου στο SMART προσφέρει και λειτουργία Navigation, αλλά και Dash Cam για την καταγραφή των διαδρομών του αναβάτη.

Ηλεκτρονικά γίνεται το άνοιγμα της τάπας του ρεζερβουάρ και της σέλας, που από κάτω της βρίσκεται αποθηκευτικός χώρος ικανός να χωρέσει μέχρι και δύο κράνη, ενώ για το SMART η ρύθμιση ύψους της ζελατίνας γίνεται και αυτή ηλεκτρονικά. Για την αποθήκευση μικροαντικειμένων υπάρχουν δύο ντουλαπάκια κάτω από το τιμόνι που κλειδώνουν, με τη θύρα φόρτισης USB να μην απουσιάζει από τον βασικό εξοπλισμό. Για επιπλέον ασφάλεια στην στάθμευση σε σημεία με απότομη κλίση, το maxi scooter της VOGE έχει και χειρόφρενο στον βασικό εξοπλισμό, ενώ τέλος, στην περίπτωση του SMART, τόσο τα grip όσο και η σέλα είναι θερμαινόμενα.

Το SMART είναι 400€ ακριβότερο από την βασική έκδοση, SR4 MAX, με την τιμή του να ανέρχεται στα 6.595€.