Moto|18.06.2024 17:26

Vespa - «Ο Άδειος Χώρος»: Ελευθερία πέρα από τα όρια του χρόνου και του χώρου

Newsroom

Ελευθερία από τους περιορισμούς του χρόνου και του χώρου. Αυτή είναι η αφετηρία της Vespa.

Από εδώ πηγάζει το "The Empty Space", ο άπειρος χώρος της Vespa πέρα από τα όρια του χρόνου. Ένας "μη-χώρος", που ενσωματώνει τις διαχρονικές αξίες της μάρκας από την ίδρυσή της, αξίες που έχουν φέρει επανάσταση στον τρόπο που κινούμαστε και σκεφτόμαστε.
Ένας χώρος χωρίς χάρτες – εσύ είσαι που σχεδιάζεις τη δική σου διαδρομή, για την ανακάλυψη νέων αχαρτογράφητων περιοχών.
“No Plans. No Maps. Just Ride”.

Χωρίς σχέδια. Χωρίς χάρτες. Απλά ξεκίνα. Αυτή η ελευθερία κινήσεων που η Vespa γιορτάζει καθημερινά στους δρόμους όλου του κόσμου εδώ και σχεδόν 80 χρόνια.

Πέρα από τον ορίζοντα και τις εποχές, αυτός ο χώρος που σχεδιάστηκε από τη Vespa δημιουργεί τον πρώτο του νέο κόσμο: ένα Summer Edit ειδικά σχεδιασμένο για εξερεύνηση, πέρα από τον χρόνο και τον χώρο. Πέρα από τα εμπόδια. Μια δημιουργική εξερεύνηση του ανθρώπινου πνεύματος.

Michele Colaninno, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio:

“Κάθε μέρα είναι ένα νέο ταξίδι. Αυτό με έκανε να σκεφτώ μια συνεχή αναζήτηση νέων στόχων και νέων κόσμων. Αυτή είναι η επιθυμία μου: να δώσω ένα μέλλον σε αυτό που δημιουργούμε. Θέλω να ευχηθώ να συνεχίσουμε να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να μην απομονωθούμε σε πλήρη ψηφιακή σιωπή. Είναι σημαντικό να μπορείς να δημιουργείς συναισθήματα. Χαρά, αναμνήσεις, απογοητεύσεις και επιτυχίες: αυτά είναι συναισθήματα που διαρκούν με την πάροδο του χρόνου και μας ακολουθούν όπου κι αν πάμε.

Σήμερα είναι δύσκολο, όχι αδύνατο. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, γιατί η Vespa ήταν πάντα το σύμβολο της επανεκκίνησης. Από σήμερα, η Vespa είναι κάτι περισσότερο από χθες, δημιουργώντας νέες ιδέες.”

Αποκλειστικές ερμηνείες. Κλασικά ενδύματα με ξεχωριστό χαρακτήρα. Η ιταλική τεχνογνωσία είναι εμφανής στα υφάσματα, στον συνεχή διάλογο μεταξύ καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας και δεξιοτεχνίας. Απαλοί, λεπτοί τόνοι υποδηλώνουν ανοιχτά τοπία και απέραντες πεδιάδες, όπου ο ορίζοντας ανοίγει μπροστά μας – για να τον ανακαλύψουμε.

Ένα Summer Edit, ένας ύμνος στην ατρόμητη αυτοέκφραση, χωρίς περιορισμούς. Επειδή μόνο εκείνοι που τολμούν να πιέσουν τον εαυτό τους στα όρια θα ανακαλύψουν πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Περιπέτειες εν αφθονία και πληθώρα ιστοριών στις φωτογραφίες του Johnny Dufort, ενός Βρετανού μετρ του “undone glamour”, ενός καλλιτέχνη ψηφιακών φωτογραφιών με σουρεαλιστικό τόνο, ωμό αλλά πάντα πολύ ανθρώπινο. Ο Dufort υπογράφει μια μοναδική και αδιαμφισβήτητη καμπάνια: με άλογο ή με βέσπα, σε φυσικό περιβάλλον ή στην πόλη, τα μοντέλα ερμηνεύουν τα Summer Edit ενδύματα σε πνεύμα απόλυτης ελευθερίας.

Ένα νέο στυλ, ακριβώς όπως το αντιπροσώπευε η Vespa από την πρώτη της εμφάνιση: Όταν, μόλις παρουσιάστηκε στο κοινό, αμέσως μετά τη γέννησή της, παραδόθηκε στους αντιπροσώπους σε φορτηγά ανοιχτά στα πλάγια, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να θαυμάσουν τις επαναστατικές γραμμές της.

Ένα στυλ που εκδηλώνεται επίσης σε ένα από τα πιο κατάλληλα σκηνικά για τη Vespa: δίπλα στη θάλασσα. Έτσι μια από τις πιο εμβληματικές παραλίες της Ιταλίας, υποβλητικής πολυτέλειας και κομψότητας, υποδέχεται την πρώτη Vespa By The Sea. Με μια δημιουργική κατάκτηση, η Vespa ντύνει την παραλία του Παράτζι με το διαχρονικό της στυλ και την επιθυμία της για ελευθερία, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει όλη τη χαρά της ζωής. Αυτή είναι η δεύτερη έκφραση της Vespa, με στόχο να γεμίσει έναν ακόμη «κενό χώρο» σε αυτό τον συνεχώς διευρυνόμενο σύμπαν νέων εμπειριών.

Ο τελικός προορισμός σε αυτό τον “κενό χώρο”; Όχι ένας καθορισμένος τόπος, αλλά ένας νέος τρόπος ύπαρξης. Ένας νέος τρόπος να βλέπεις τον κόσμο. Επειδή ο κόσμος της Vespa είναι ένας τόπος αδιάκοπης ανακάλυψης, Ένας κόσμος που εξελίσσεται συνεχώς. Η πρόκληση της αποδοχής μιας ιδιαίτερης ελευθερίας. Ακόμη και στον τρόπο που ντύνεσαι. Ακόμη και σε μία βεράντα με θέα στη θάλασσα.

Διαθέσιμα από τις 19 Ιουνίου στο theemptyspace.vespa.com.