Μουσική|02.05.2022 01:15

Eurovision 2022: Κυκλοφόρησε το υποψήφιο τραγούδι «Do I Do» της Lou is

Newsroom

Τo φθινόπωρο του 2021, όταν και ξεκίνησε η συνεργασία της με τη νέα της εταιρεία The Hubsters, κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι έπειτα από καιρό, τη μπαλάντα «In The Rain», ενώ ταυτόχρονα υπέβαλλε υποψηφιότητα με το τραγούδι της «Dο I Dο» για τη Eurovision 2022 που διακρίθηκε και βρέθηκε μέσα στη τελική πεντάδα.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ήρθε το ρεμίξ του Monsieur Minimal για το «In The Rain», ενώ στο τέλος Μαρτίου και ενώ όλοι περιμέναμε να ακούσουμε το «Do I Dο», η Lou is κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με ελληνικό στίχο, «Για Σένα» σε παραγωγή και μουσική του Φιλανδού Nalle Ahlstedt, ο οποίος παλιότερα είχε συνεργαστεί με την Έλενα Παπαρίζου. Το «Do I Dο» μπορεί να μην πήρε το εισιτήριο για το Τορίνο, όμως, όπως όλοι θα διαπιστώσουμε από τη πρώτη ακρόαση, είναι ένα super χορευτικό τραγούδι, με εκρηκτικά happy disco vibes και ένα ακαταμάχητο ρεφρέν που μας ξεσηκώνει να το χορέψουμε!

Ποια είναι η Lou is

H Lou is (aka Λουΐζα Σοφιανοπούλου) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Παίζει πιάνο, έχει πτυχίο αρμονίας, σπούδασε φωνητική με την Karen Solomon, τη Νένη Ζάππα και με τον Robert Bicknell στο Λονδίνο ενώ τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα ορθοφωνίας και τραγουδιού.

Από μικρή ηλικία άρχισε να πειραματίζεται στο χώρο της μουσικής εξερευνώντας τις δυνατότητες και το εύρος της φωνής της, που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιρροών: από την alternative pop & rock μέχρι τη jazz και από τα blues μέχρι την ethnic. Στη διάρκεια των τελευταίων 15 χρόνων έχει συνεργαστεί με σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη ,Ελένη Βιτάλη, Διονύσης Τσακνής, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Φοίβος Δεληβοριάς, Φίλιππος Πλιάτσικας, Γιάννης Κότσιρας, Μανώλης Φάμελλος και πολλούς άλλους. Ως μουσικός και τραγουδίστρια έχει συμμετάσχει στις παιδικές παραστάσεις «Ο Γαργαληστής» , «Ο Αγησίλαγος» και «Η θυμωμένη Μπετονιέρα» του Δημήτρη Μπασλάμ ενώ ερμηνευτικά συμμετείχε στους δίσκους του Μανώλη Φάμελλου «Ποτέ όπως πριν», του Γιώργου Μυλωνά «Καλοκαίρια που γελούν» και του Τάσου Ρωσσόπουλου «Να υποθέτω τη ματιά».

Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της ανεξάρτητο άλμπουμ με τίτλο «Dragons» σε στίχους και μουσική δική της. Ως μέλος της ομάδας Heroes- A tribute to David Bowie, την ίδια χρονιά διοργάνωσε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ συναυλία για την υποστήριξη των προσφύγων ενώ στις αρχές του 2017 παρουσίασε μουσική παράσταση δικής της έμπνευσης στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια αφιερώματος στην ιδιαιτερότητα της Ανθρώπινης φωνής. Είναι, επίσης, είναι μια από τις τρεις τραγουδίστριες του ιδιαίτερα επιτυχημένου αφιερώματος στον Leonard Cohen «A tribute to Leonard Cohen» που κέρδισε το κοινό στη sold out συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου τον Σεπτέμβριο του 2018 και συνέχισε την πετυχημένη πορεία του σε άλλα μεγάλα θέατρα. Η Lou is εμφανίζεται με τη μπάντα της (αλλά και σε ακουστική σύνθεση) σε μουσικές σκηνές, μπαρ αλλά και events με jazz, soul, pop αλλά και τραγούδια από soundtrack και musical. Παράλληλα γράφει και πειραματίζεται συνεχώς πάνω σε νέα τραγούδια.

The Hubstersειδήσεις τώραEurovision 2022