Μουσική|12.07.2022 10:59

James Bond: Πέθανε ο Monty Norman, o συνθέτης του θρυλικού θέματος των ταινιών του 007

Newsroom

Ο συνθέτης Μόντι Νόρμαν, ο οποίος έγραψε τη μουσική για τις ταινίες του θρυλικού μυστικού πράκτορα James Bond, πέθανε σε ηλικία 94 ετών μετά από «σύντομη ασθένεια».

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από την επίσημη σελίδα και τους εκπροσώπους του: «Με θλίψη ανακοινώνουμε την είδηση ότι ο Μόντι Νόρμαν πέθανε στις 11 Ιουλίου του 2022 μετά από μια σύντομη ασθένεια».

Ο Νόρμαν γεννήθηκε στο Stepney, στο ανατολικό Λονδίνο, από Εβραίους γονείς. Όταν ήταν 16 ετών η μητέρα του τού αγόρασε μια κιθάρα για 15 λίρες και πολύ σύντομα θα ανακάλυπτε τη μουσική των Beatles και του Eric Clapton.

Στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ξεκίνησε να τραγουδά σε big bands ενώ αργότερα έγραψε για μιούζικαλ και ταινίες, μεταξύ των οποίων τα Songbook, Poppy και Make Me An Offer. Το 1961 δούλεψε επίσης στο μιούζικαλ Belle, για τους διαβόητους φόνους του Crippen.

Ο Βρετανός συνθέτης έγινε ευρέως γνωστός όταν συνέθεσε τη μελωδία του θέματος της πρώτης ταινίας του Τζέιμς Μποντ με τον Σον Κόνερι, το «Dr. No», το 1962. Μια τζαζ ενορχήστρωση από τον John Barry για την ταινία οδήγησε στο να αναγνωρίζεται συχνά λανθασμένα ο Barry ως συνθέτης- ο Norman πήγε στα δικαστήρια περισσότερες από μία φορές, συμπεριλαμβανομένης της νίκης σε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον των Sunday Times το 2001, για να υπερασπιστεί την δημιουργία του.

Μεταγενέστερες δουλειές στην οθόνη περιλάμβαναν την κωμωδία Call Me Bwana του Bob Hope και την τηλεοπτική σειρά Dickens of London του 1976. Ο Norman εργάστηκε επίσης στα μιούζικαλ, με πιο χαρακτηριστικό το Songbook το 1979.

Ο Norman ήταν ο πρώτος σύζυγος της ηθοποιού Diana Coupland, γνωστής από την κωμική σειρά Bless This House της δεκαετίας του '70, η οποία πέθανε το 2006.

Mε πληροφορίες από Guardian

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσωπικός γιατρός: Στις 500 έφθασαν οι εγγραφές των γιατρών – Προς αναβολή οι «ποινές» για τους πολίτες

ΑΠΘ: «Ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πίσω από τους πυροβολισμούς βλέπει ο πρύτανης - Πώς μπήκαν στο campus οι δράστες

Τύμβος Μαραθώνα - Ραμνούντας - Αμφιαράειο: Μετά από 7.000 χρόνια ανοίγει ο δρόμος που θα ενώσει τα τρία κέντρα της αρχαιότητας

Όλα τέλειωσαν: Σημειώματα αυτοκτονίας πασίγνωστων ανθρώπων που προκάλεσαν αίσθηση - Από τον Λιαντίνη στον Μποντλέρ



James Bondμουσικοσυνθέτηςταινίαειδήσεις τώρα