Μουσική|29.08.2022 15:51

MTV VMA 2022: Ποιοι ηγήθηκαν στην κούρσα των νικητών - Το Βίντεο της Χρονιάς στην Taylor Swift και η έκπληξη του Johnny Depp

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Τα MTV Video Music Awards 2022 που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής, 28 Αυγούστου, στο Prudential Centre στο New Jersey με παρουσιαστές τη Nicki Minaj, τον LL Cool J και τον Jack Harlow.

Στην κούρσα των νικητών ηγήθηκαν οι: Harlow, Lil Nas X, Taylor Swift και Harry Styles, ενώ αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις της κορυφαίας ράπερ Nicki Minaj, η οποία συμπληρώνοντας πάνω από μια δεκαετία επιτυχημένης πορείας στη μουσική βιομηχανία τόνισε: «Μακάρι να ήταν εδώ η Whitney Houston και ο Michael Jackson. Εύχομαι οι άνθρωποι να είχαν αντιληφθεί την αξία τους αλλά και τα όσα περνούσαν. Εύχομαι οι άνθρωποι να λάμβαναν σοβαρά υπόψιν τα θέματα ψυχικής υγείας ακόμα και όταν αυτά αφορούν αυτούς για τους οποίους πιστεύετε ότι έχουν την τέλεια ζωή».

 

Η Τέιλορ Σουίφτ σημείωσε ότι η τελευταία κατηγορία της βραδιάς, το βίντεο της χρονιάς, ήταν ιστορική, καθώς «για πρώτη φορά στην ιστορία των VMA, τέσσερις από τους σκηνοθέτες που είναι υποψήφιοι στην κατηγορία βίντεο της χρονιάς είναι γυναίκες».

 

Η 32χρονη τραγουδίστρια, που κέρδισε το βραβείο Βίντεο της Χρονιάς για το All Too Well (10 Minute Version) έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη καλλιτέχνης που κερδίζει το συγκεκριμένο βραβείο για τρίτη φορά- το είχε κερδίσει ξανά το 2015 για το βίντεο κλιπ του «Bad Blood» και το 2019 για το βίντεο κλιπ του «You Need To Calm Down». Επίσης, έγινε η πρώτη που κερδίζει το βραβείο για βίντεο που έχει σκηνοθετήσει η ίδια. Η Taylor Swift ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου με τίτλο «Midnights».

«Είμαι τόσο περήφανη για όλα αυτά που καταφέραμε και ξέρω πως δεν θα ήταν δυνατό να το πετύχουμε εάν δεν υπήρχατε εσείς, οι θαυμαστές» τόνισε η τραγουδίστρια. «Και σκέφτηκα πως εάν εσείς ήσασταν τόσο γενναιόδωροι μαζί μου ίσως να είναι μια ευχάριστη στιγμή για να σας ανακοινώσω πως το ολοκαίνουργιο άλμπουμ μου πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου».

Μέσα σε τρεις ώρες, τα πολυπόθητα αγαλματίδια των βραβείων MTV πήγαν από βετεράνους της βιομηχανίας, όπως η Νίκι Μινάζ και οι Red Hot Chili Peppers, μη αγγλόφωνους σούπερ σταρ, όπως ο Πορτορικανός τραγουδιστής Bad Bunny (καλλιτέχνης της χρονιάς) και η Lisa των Blackpink (καλύτερο K-pop) μέχρι σε νεότερα πρόσωπα, όπως οι Τζακ Χάρλοου, Lil Nas X και Dove Cameron, πρώην παιδί-σταρ της Disney που έγινε ηθοποιός και αιφνιδίασε αρκετούς κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

Οι Eminem και Snoop Dogg αποτέλεσαν επίσης μια από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της βραδιάς. Οι δύο τους παρουσίασαν το νέο τους τραγούδι "From the D 2 the LBC" με ένα μεγάλο κομμάτι του performance να γίνεται μέσω Metaverse.

Η Lizzo, παραλαμβάνοντας το βραβείο για το τραγούδι «About Damn Time», απευθύνθηκε σε «όλες τις σκύλες που έχουν κάτι να πουν για μένα στον Τύπο» φωνάζοντας «bitch I'm winning, hoe!».

 

Η κάμερα αναγκάστηκε να κάνει πανοραμικές λήψεις στο στάδιο για μερικά δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Maneskin, καθώς ο τραγουδιστής Damiano David αποκάλυψε τα οπίσθιά του, ενώ το ευχαριστώ του μπασίστα των Red Hot Chili Pepper Flea στον ντράμερ Chad Smith λογοκρίθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Oι νικητές της Eurovision 2021 ανέβηκαν στη σκηνή για να τραγουδήσουν το τραγούδι Supermodel. Όπως συνηθίζουν κάθε φορά, έτσι και στα βραβεία του MTV o τραγουδιστής Νταμιάνο Νταβίντ και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είχαν μια εκκεντρική εμφάνιση. Μάλιστα, ο Νταβίντ έδειξε τα... οπίσθιά του, ενώ ένα ατύχημα που έγινε στη σκηνή με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί το στήθος της μπασίστριας του γκρουπ, έκανε τους ιθύνοντες του MTV να λογοκρίνουν μεγάλο μέρος της εμφάνισής του, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η λίστα των νικητών

Βίντεο της χρονιάς
Taylor Swift – “All Too Well (10 Minute Version) (Taylor Version)” – Republic Records

Καλλιτέχνης της Χρονιάς
Bad Bunny – Rimas Entertainment

Τραγούδι Της χρονιάς
Billie Eilish – “Happier Than Ever” – Darkroom/Interscope Records

Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης
Dove Cameron – Disruptor Records / Columbia Records

Άλμπουμ της χρονιάς
Harry Styles – “Harry’s House”

 

Καλύτερο ποπ
Harry Styles – “As It Was” – Columbia Records

Καλύτερο χιπ χοπ
Nicki Minaj ft. Lil Baby – Do We Have A Problem?

Καλύτερο ροκ
Red Hot Chili Peppers – “Black Summer”

Καλύτερο εναλλακτικό βίντεο κλιπ
Maneskin – “I WANT TO BE YOUR SLAVE”

Βραβείο Μάικλ Τζάκσον πρωτοπορίας στην τέχνη των βίντεο κλιπ
Nicky Minaj

MTV Video Music Award for Best Metaverse Performance
BLACKPINK The Virtual | PUBG – YG Entertainment / Interscope Records

Καλύτερη σκηνοθεσία
Taylor Swift – “All Too Well (10 Minute Version) (Taylor Version)” – Republic Records

MTV Video Music Global Icon Award
Red Hot Chili Peppers

Καλύτερο R&B βίντεο κλιπ
Out of time – The Weeknd

MTV Video Music Award for Best Video for Good
About Damn Time – Lizzo

Η εμφάνιση έκπληξη του Johnny Depp

O Johnny Depp έκανε στα βραβεία μια εμφάνιση έκπληξη… η οποία κράτησε μόλις 11 δευτερόλεπτα. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική εμφάνιση του διάσημου ηθοποιού μετά τη νίκη του στη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Amber Heard. Το προ-ηχογραφημένο κομμάτι έδειξε τον 59χρονο ηθοποιό, ντυμένο αστροναύτη, με την εμφάνισή του να προκαλεί ανάμικτες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Θέλω απλώς να ξέρετε ότι είμαι διαθέσιμος για γενέθλια, γάμους, αγρυπνίες, ό,τι χρειαστείτε. Και ξέρετε κάτι; Χρειαζόμουν τη δουλειά», είπε ο Johnny Depp.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζόνι ΝτεπDamiano DavidΝίκι ΜινάζΒραβεία MTVVMAΤέιλορ ΣουίφτΧάρι ΣτάιλςMTVειδήσεις τώρα