Μουσική|12.07.2024 18:30

Οι Simpsons το προέβλεψαν πριν από 28 χρόνια: Cypress Hill και Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου σε μια εκπληκτική συναυλία

Newsroom

Η σειρά κινουμένων σχεδίων Simpsons έκανε μια πλάκα πριν από 30 χρόνια, οι θαυμαστές του συγκροτήματος το ζήτησαν επίμονα και η «πρόβλεψη» υλοποιήθηκε: το διάσημο συγκρότημα χιπ-χοπ της δεκαετίας του ’90 Cypress Hill έδωσε μια συναυλία στο επιβλητικό Royal Albert Hall, μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου.

Είκοσι οκτώ χρόνια αφού μεταδόθηκε εκείνο το επεισόδιο, στο οποίο το αμερικανικό συγκρότημα συνεργαζόταν με τη βρετανική συμφωνική ορχήστρα, η φαντασία έγινε πραγματικότητα και οι δυο τους βρέθηκαν επί σκηνής και ερμήνευσαν τα τραγούδια του καλτ άλμπουμ του 1993 Black Sunday.

Στο επεισόδιο Homerpalooza, που προβλήθηκε το 1996 στην αμερικανική τηλεόραση, τα μέλη του Cypress Hill συνειδητοποιούν ότι κατά λάθος, υπό την επήρεια κάνναβης, οργάνωσαν μια συναυλία με τους μουσικούς της συμφωνικής ορχήστρας του Λονδίνου. Επί χρόνια οι θαυμαστές του συγκροτήματος παρακαλούσαν τους ράπερ και τη λονδρέζικη ορχήστρα να συνεργαστούν και οι δυο πλευρές είχαν αναφερθεί κατ’ επανάληψη σε μια πιθανή σύμπραξη, συνήθως όμως με χιούμορ.

«Ας κάνουμε αυτή τη (συνεργασία με τη) συμφωνική του Λονδίνου», πρότεινε τελικά, στα σοβαρά, το συγκρότημα, με ανάρτησή του στο Twitter, πριν από πέντε χρόνια, τον Ιούλιο του 2019.

Το συγκρότημα, που εδρεύει στο Λος Άντζελες, έχει πουλήσει περισσότερα από 20 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο. Οι μουσικοί της βρετανικής ορχήστρας απέδωσαν, με ιδιαίτερο τρόπο, κομμάτια όπως τα Insane in the Brain και I Wanna Get High.

«Το συζητάμε εδώ και πολλά χρόνια, από την πρώτη μετάδοση του επεισοδίου των Simpson», αποκάλυψε ο επικεφαλής του συγκροτήματος, ο B-Real, σε μια συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το BBC. «Είναι επομένως μια ιδιαίτερη στιγμή για εμάς. Παίξαμε σε ιστορικές αίθουσες κατά τη διάρκεια της καριέρας μας... αλλά τίποτε δεν ήταν τόσο εμβληματικό όσο εδώ. Ευχαριστούμε τους Simpson γιατί χωρίς εκείνο το επεισόδιο σίγουρα δεν θα το κάναμε ποτέ!», πρόσθεσε.

συγκρότημασυναυλίαειδήσεις τώραΛονδίνοSimpsons